Προσφορά βιβλίο - Ταξίδεψα για να σε βρω

maria_va

Member
Μηνύματα
71
Likes
470
Καλοτάξιδο το βιβλίο και οι συντελεστές του👏
1. Το πρώτο ταξιδιωτικό που διάβασα - Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, Ιούλιος Βερν
2. Το ελληνικό "Better than fiction" του Lonely Planet. Οι ιστορίες που έχουν μέσα και ευτράπελα, απροσδόκητες συναντήσεις ή/και συγκινήσεις ήταν αυτές που άρεσαν περισσότερο στους αναγνώστες (και σε μένα) γιατί έτσι κι αλλιώς σε βάθος χρόνου από τα ταξίδια αυτά μας μένουν.
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε ένα μίνι διαγωνισμό για να δωρίσουμε το βιβλίο σε ένα από τα μέλη μας. Αφήστε ένα σχόλιο σε αυτό το θέμα, απαντώντας στις 2 ερωτήσεις:

1. Ποιο είναι το αγαπημένο σας ταξιδιωτικό βιβλίο
2. Τι θα θέλατε να δείτε σε ένα ταξιδιωτικό βιβλίο από το Travelstories

Ευχαριστούμε @fenia42 & @Defkalion γι αυτή την κίνηση! Λοιπόν,

1. Διάφορα ταξιδιωτικά είναι αγαπημένα αλλά το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι του Ρισάρντ Καπισίνσκι το "Έβενος, το χρώμα της Αφρικής".
2. Συμφωνώ με την πρόταση του @interted , μικρες ιστορίες ή αποσπάσματα ιστοριών μελών ταξινομημένα ανά ήπειρο, στη φιλοσοφία του βιβλίου "Τα μεγάλα ταξιδιωτικά ρεπορτάζ" του Έρικ Νιούμπι"
(και κάπως έτσι σας ανέφερα δύο αγαπημένα μου βιβλία! ;) )
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
. Διάφορα ταξιδιωτικά είναι αγαπημένα αλλά το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό είναι του Ρισάρντ Καπισίνσκι το "Έβενος, το χρώμα της Αφρικής".
Εξαιρετικό, βιβλίο όντως. Σε κάνει να θες να πας στην Αφρική και μαθαίνεις και αρκετά για πολλά μέρη της.
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.844
Likes
14.004
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Να σας ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου. Ο Καζαντζάκης στην Αναφορά στο Γκρέκο έλεγε «στη ζωή μου μοναδικοί ευεργέτες στάθηκαν τα ταξίδια και τα ονείρατα». Κάπως έτσι πορευτηκα κι εγώ στη ζωή, με πείσμα, με τη βοήθεια των βιβλίων, των ονείρων, των ταξιδιών, και με μια ανεξάντλητη δύναμη που έβγαινε από μέσα μου και που ακόμα δε ξέρω από που πηγάζει.
Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε μέσα από μια συνεργασία με έναν γνωστό συγγραφέα της Θεσσαλονίκης. Μόνη μου δε σκόπευα να εκδωσω κάτι, θεωρώ εαυτόν νεαρά και όχι τόσο ταξιδεμενη ακόμα. Ωστόσο δέχτηκα την πρόταση του και σήμερα- μόλις τέσσερις μήνες από την αρχική έκδοσή του- το βιβλίο οδεύει στην 3η έκδοση. Αυτό δε θα γινόταν ποτέ αν δεν υπήρχε το travel stories, μιας και πολλά μέλη ήδη το αναζήτησαν και το απέκτησαν, μέλη που γνώριζαν τη γραφή και τον τρόπο σκέψης μου από το φόρουμ. Ως ελάχιστο «ευχαριστώ» θα ήθελα να κάνω δώρο ένα αντίτυπο σε κάποιο από τα ενεργά μέλη και να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά τον @Defkalion για τις προσπάθειες που καταβάλει να μας έχει όρθιους ακόμα κι εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας που έπληξε προτιστως το ταξίδι.
 

Krekouzas

Member
Μηνύματα
218
Likes
4.800
Επόμενο Ταξίδι
Darjeeling.
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΡαπαΝουι,BurningMan Fest.
1. Motorcycle Diaries - Che
2. Νομίζω οτι ένα βιβλίο με τις καλύτερες και πιο διαβασμένες ιστορίες μελλών θα ήταν ιδανικό.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.672
Likes
10.994
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Προσωπικά δε θα συμμετάσχω στο διαγωνισμό, καθώς δε θα γινόταν να μην έχω προμηθευτεί ήδη το πρώτο βιβλίο ενός τόσο κοντινού μου ατόμου. :)
Θα ήθελα όμως να ευχηθώ και από εδώ "καλοτάξιδο", αλλά και να πω ένα μπράβο για την πρωτοβουλία της Φένιας να χαρίσει ένα αντίτυπο σε ένα από τα μέλη του φόρουμ μας!
 

makispatra

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Η @fenia42 είναι ένα από τα ενεργά μέλη μας στο travelstories.gr εδώ και δέκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα όπως και πολλά άλλα ενεργά μέλη έχει προσφέρει με πληροφορίες και ταξιδιωτικές ιστορίες, ενώ συμμετέχει τακτικά και στις εκπομπές μας.

Πρόσφατα εξέδωσε ένα λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «Ταξίδεψα για να σε βρω» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελκυστής: Ταξίδεψα για να σε βρω | Εκδόσεις Ελκυστής

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε ένα μίνι διαγωνισμό για να δωρίσουμε το βιβλίο σε ένα από τα μέλη μας. Αφήστε ένα σχόλιο σε αυτό το θέμα, απαντώντας στις 2 ερωτήσεις:

1. Ποιο είναι το αγαπημένο σας ταξιδιωτικό βιβλίο
2. Τι θα θέλατε να δείτε σε ένα ταξιδιωτικό βιβλίο από το Travelstories


Ο νικητής θα προκύψει μετά από κλήρωση που θα κάνουμε στις 13 Φλεβάρη.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τη @fenia42 για το βιβλίο!


View attachment 337573
Αν και δεν είναι ακριβώς ταξιδιωτικό βιβλίο τα σταφύλια της οργής του σταινμπεκ με έχουν κάνει να θέλω να οδηγήσω όλο το route 66.

Στο βιβλίο, θα ήθελα να δω, ιστορίες από από τις 5 ηπείρους, από ανθρώπους που έχουν πάει όμως σε όχι και τόσο γνωστά για τον κόσμο, παρολαυτα αξιόλογα μέρη. Βέβαια η φενια θα κάλυπτε πολύ μεγάλο μέρος αυτού του βιβλίου, μιας και εκτός από μια αξιόλογη συγγραφέας, είναι και ένας άνθρωπος που έχει κάνει αξιοζηλευτα ταξίδια.
 
Last edited:

katie

Member
Μηνύματα
9
Likes
21
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Ένα αγαπημένο βιβλίο είναι "Η τέχνη του ταξιδιού-Alain De Botton".
Ωραία ιδέα ο διαγωνισμός και η πρωτοβουλία να παρουσιαστεί το βιβλίο της @fenia42 και παράλληλα να μοιραστούμε άλλες αξιόλογες προτάσεις για βιβλία με ταξιδιωτικό περιεχόμενο.
Αναφορικά με ένα βιβλίο από το travelstories και εγώ θα ήθελα να δω κάποια αποσπάσματα από ιστορίες από όλες τις ηπείρους.
Ίσως και με μια σύντομη αναφορά από το κάθε μέλος που έχει γράψει την ιστορία για το πώς πλέον αισθάνεται και τι σκέφτεται για το ταξίδι που έζησε.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Τρεις μέρες ακόμα για όποιον θέλει να λάβει μέρος στην κλήρωση για το βιβλίο.
 

despoina.s

Member
Μηνύματα
42
Likes
391
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Καλοτάξιδο κι από μένα το βιβλίο!!!
1. Θα πω κ εγώ το πρώτο ταξιδιωτικό που διάβασα, "ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες", μου χει μείνει το πόσο με εντυπωσίασε τότε...
2. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες, ένα βιβλίο με ιστορίες αγαπημένων μελών, που μας ταξιδεύουν σε άγνωστα μέρη, αλλά κ σε γνωστά ξανά κ ξανά....:reading:
 

Μάγδα

Member
Μηνύματα
348
Likes
1.328
Επόμενο Ταξίδι
Κοπεγχάγη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
1. Θα ακουστεί περίεργη η απάντηση μου αλλά Το Ηροδότου Ιστορίαι. Παρουσιάζει όσους λαούς ήρθαν σε σύγκρουση με την Περσική αυτοκρατορία. Μας ταξιδεύει σε όλο σχεδόν τον γνωστό (στους Έλληνες) κόσμο της εποχής. Από το έργο του φαίνεται ότι ταξίδεψε στον Εύξεινο Πόντο, στην Κριμαία, στην Περσία, στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, την Αίγυπτο, την Κάτω Ιταλία, τη Σικελία και την Κυρηναϊκή (σημερινή ανατολική Λιβύη) κ.α. Το πιο ωραίο είναι ότι περιγράφει ήθη και έθιμα αυτών των λαών καθώς και όλες τις δοξασίες του κάθε λαού που παρουσιάζει.
2 Ένα βιβλίο με τις πιο καλογραμμένες ιστορίες΄ με έμφαση πέραν της περιγραφής και στο φωτογραφικό υλικό.

Καλή επιτυχία στο βιβλίο!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.806
Νεότερο μέλος
xeniagousia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom