Προσφυγική κρίση και τουρισμός

nik24

Member
Μηνύματα
13
Likes
10
Δυστυχώς από ότι φαίνεται η προσφυγικά κρίση έχει ξεκινήσει να επηρεάζει δραματικά τον τουρισμό της χώρας μας. Το παρακάτω άρθρο αναφέρεται σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο του εξωτερικού, που διέκοψε τα ταξίδια προς την Λέσβο λόγω προσφυγικού.
http://www.newsbeast.gr/financial/a...pti-ta-taxidia-pros-ti-lesvo-logo-prosfigikou
 

Attachments

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.612
Likes
12.436
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Εγώ πάντως που άνοιξα τη σελίδα του Thomas Cook, μια χαρά βρήκα πακέτα για Λέσβο (πτήση + ξενοδοχείο) από Απρίλιο.
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.036
Πιςτεύω οτι,βέβαια,θα επηρεαστεί ο τουρισμός πρώτα,σε αυτά τα νησιά.Οταν το πρώτο θέμα σε όλες τις ειδήσεις τους,είναι με εικόνες απο πνιγμένα παιδιά,ανήμπορους και ταλαιπωρημένους πρόςφυγες και και με σχολιασμούς οτι η Ελλάδα βιώνει εκτός απο οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.....Τουλάχιστον,τουρίστες μεσαίου και άνω εισοδήματος θα διστάσουν να έρθουν,είτε με γκρούπ είτε μεμονωμένα.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Ακόμα θυμάμαι πέρυσι που έλεγαν πως έχουμε χιλιάδες ακυρώσεις και τελικά κάναμε ρεκόρ τουρισμού.
 

Despinadmk

Member
Μηνύματα
289
Likes
1.123
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα... <3
Σιγουρα υπαρχει ενας ενδοιασμος απο την πλευρα των επισκεπτων, με ολες αυτες τις εικονες που βλεπουν στα μεσα ενημερωσης και σιγουρα θα υπαρξουν ακυρωσεις ( οπως υπηρξαν και περυσι και προπερσι) Ευτυχως, ομως που οταν γινεται ακυρωση υπαρχει καποιος αλλος ( που δεν δισταζει τοσο) και κανει κρατηση!!!! Επισης, μην μπερδευομαστε. Ρεκορ στον τουρισμο, στο συνολο
της η Ελλαδα. Σε μεμονωμενα μερη υπηρξε μειωση επισκεψιμοτητας. Θεωρω οτι θα επηρεαστει σιγουρα ο τουριστικος τομεας και δεν μιλαω για τον αριθμο των αφιξεων σε Ελληνικα αεροδρομια και λιμανια αλλα απο οικονομικης πλευρας. Οταν μια ξενοδοχειακη επιχειρηση βλεπει μειωμενο αριθμο κρατησεων για το ξεκινημα της σεζον, προκειμενου να μεινει αδειο, θα ριξει τις τιμες. Και καπου εδω, απο προσωπικη εμπειρια να αναφερω τις καθημερινες -δεκαδες καθησυχαστικες απαντησεις σε e-mail και τηλεφωνηματα που δινουν εργαζομενοι ξενοδοχειων σε πελατες, οταν τους ρωτουν να ερθουμε στην Ελλαδα? Πως ειναι η κατασταση στην Ελλαδα??? Ειναι τοσο σοβαρα οσο τα παρουσιαζουν? Και αλλες πολλες ανησυχιες...
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.370
Likes
3.428
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Πάντως στο οικονομικό ένθετο του κυριακάτικου βήματος υπήρχε ρεπορτάζ που μιλούσε για πτώση των προκρατήσεων σε Κω και Ρόδο εξαιτιας του προσφυγικού΄ζητήματος δυστυχώς. Υπάρχει άνοδος σε άλλες περιοχές όπως αναφέρει η εφημερίδα (Κρήτη, Κέρκυρα, Χαλκδική), όμως σίγουρα κάποιες τοπικές κοινωνίες έχουν ήδη πληγεί άσχημα. Εξάλλου δεν είναι τυχαίες και οι πρόσφατες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Κω για τη δημιουργία του hotspot ανεξάρτητα εάν κάποιος συμφωνεί με αυτές ή όχι. Προφανώς οι άνθρωποι βιώνουν ήδη τρελή ζημία, και μάλιστα αναμένεται να χειροτερεύσει...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.141
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ειναι ευθυνη μεριδας των κατοικων η εικονα που παρουσιαζεται απο τα ΜΜΕ και ισως εχει αρνητικες συνεπειες για τον τουρισμο. Οταν αναγγελεται η δημιουργια hotspot στην περιοχη μας δεν διαμαρτυρομαστε για να φυγει το hotspot και οι προσφυγες αλλα διαμαρτυρομαστε για να σταματησει ο πολεμος και βοηθουμε στη δημιουργια του hotspot και στην προσπαθεια για καλυτερη διαβιωση των προσφυγων. Τα πραγματα ειναι απλα για οσους δεν σκεφτονται μονο το τομαρι τους σε τουτη τη ζωη. Οι υπολοιποι αν δεν το αισθανονται απο την καρδια τους ας προσπαθησουν να το κανουν οπως οι αλλοι.
 

Despinadmk

Member
Μηνύματα
289
Likes
1.123
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα... <3
Αγαπητε Tripakia, χαιρομαι που ανταλλαζουμε παλι αποψεις σε ενα κρισιμο και επικαιρο θεμα!
Θα συμφωνησω εν μερει μαζι σου. Πρεπει να υπαρχει αλληλεγγυη, κατανοηση και οχι μονο μεσω του υπολογιστη μας κανωντας share στα social media φωτογραφιες μικρων προσφυγοπουλων συνοδευμενες φυσικα απο τα απαραιτητα συγκινητικα λογια. Πρεπει να υπαρξει κινητοποιηση, εθελοντισμος, ας κανουμε αυτο που λεει το ειδος μας τελος παντων. Να ειμαστε ανθρωποι! Υπαρχει ομως ενα τερααααααστιο αλλα! Οι κατοικοι των περιοχων με τα hot spots εχουν απηυδησει. ( προσπαθησε η καθηγητρια των αρχαιων να μας μαθει πως γραφεται, παλι νομιζω λαθος το εγραψα :p ) σε ολη την Ελλαδα, υπαρχουν 20.000 με 25.000 προσφυγες. Που μεχρι χθες ηταν σε πολεμο. Ειναι ανθρωποι απογοητευμενοι, πεινασμενοι, στα hot spots επικρατει ενα χαος. Και πολυ βρωμια. Δεν ειναι λογικο να φοβουνται και να διαμαρτυρονται οι μονιμοι κατοικοι? Που και παλι θεωρω, οτι κυλαει αναιμακτα και χωρις ιδιαιτερες αντιδρασεις η διαδικασια.
Και καταληγουμε μια απο τις χωρες με τα μεγαλυτερα προβληματα να φιλοξενει τοσους χιλιαδες προσφυγες και να μην υπαρχει συνεργασια και ανταποκριση απο πουθενα! Η εστω, η οποια καλη θεληση και βοηθεια ερχεται με ταχυτητα....καρου! Ευτυχως υπαρχουν και οι Οργανισμοι που η συμβολη τους ειναι πολυτιμη! Πρεπει αυτοι οι ανθρωποι να βοηθηθουν, αλλα οταν τελειωσει ολο αυτο οι ζημιες που θα αφησουν πισω τους δωρακι, θα ειναι σημαντικες. ( πιστευω )
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Λυπάμαι που το λέω, αλλά όταν -με τη δύναμή σου ως κράτος ή όχι- συντάσσεσαι με συγκεκριμένα συμφέροντα και επιλογές, κάποια στιγμή ίσως την πληρώσεις πιο πολύ εσύ ο αδύναμος, κι ας ήταν η συμβολή σου μικρή. Για να εξηγούμαι, είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, συμμετείχαμε λιγότερο ή περισσότερο σε πολέμους και επιχειρήσεις για αρκετές δεκαετίες σε πολλές χώρες (λόγω της δουλειάς μου το έβλεπα καλύτερα), και ακόμη κι αν η "κοινή γνώμη" είναι εναντίον όλων αυτών, λυπάμαι και πάλι αλλά το στηρίξαμε. Ας υποστηρίξουμε λοιπόν με όλο μας το είναι ανθρώπους που φεύγουν από την κόλαση και περνάνε από εδώ για να πάνε κάπου αλλού και ας αποφασίσουμε επιτέλους σαν λαός τι θέλουμε και πού ανήκουμε. Αν δεν μπορούμε, λόγω έλλειψης εκτοπίσματος κτλ, απλά περιμένουμε να περάσουν οι μπόρες και ελπίζουμε να μη μας πιάσουν :)
Πάντως, οτιδήποτε τρομοκρατική ενέργεια έχει γίνει μέχρι τώρα, γίνεται από πολίτες Ευρωπαϊκών χωρών, που κινήθηκαν απολύτως ή περίπου νόμιμα. Ας μην επιβεβαιώσουμε εμείς αυτό που άκουσα ή διάβασα "οι παππούδες μας μετανάστες, οι πατεράδες μας πρόσφυγες κι εμείς ρατσιστές".
 

Chrelefs

Member
Μηνύματα
64
Likes
74
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΝΕΤΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Ο τουρισμος θα μετακινηθει απο τις περιοχες που δεχονται την αφιξη αυτων των ταλαιπορημενων ανθρωπων προς τις υπολοιπες περιοχες. Και ας μη μιλαμε μονο για τους τουριστες απο εξωτερικο. Εχω ειδη παραδειγματα ατομων απο Αθηνα που θα αλλαξουν αγαπημενους προορισμους απο φοβο μηπως αντι να ξεκουραστουν και χαλαρωσουν "χαλαστουν" και εχθες ακουσα και την ανησυχια για ασθενειες που μπορει να εξελιχθουν. Δεν θελω να κρινω αν ειναι δικαιο η' οχι, ειναι ομως μια πραγματικοτητα που σιγουρα θα κοστισει στους κατοικους καποιων νησιων που περιμενουν αυτη τη περιοδο για να επιβιωσουν.
 

Despinadmk

Member
Μηνύματα
289
Likes
1.123
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα... <3
Να βοηθησουμε με ολο μας το ειναι...δυο ερωτησεις και επειδη ο γραπτος λογος συχνα δημιουργει παρεξηγησεις,με ολο το θαρρος και χωρις ιχνος ειρωνιας.
1. Τι ιδιαιτερο κ αξιοσημειωτον εχετε κανει αυτη την περιοδο για τους προσφυγες?
2. Ποσο απεχει ενα hotspot απο το σπιτι σας?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.772
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom