ΗΠΑ Προτάσεις για Σικάγο

Bosporos

Member
Μηνύματα
131
Likes
191
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Καλησπέρα!
έχει να προτίνει κανείς κάτι για Σικάγο; Κοίταξα τις ταξιδιωτικές ιστορίες αλλά δεν βρήκα κάτι. Και δεν βρήσκω και κανέναν γνωστό που να έχει πάει.
όλες οι συμβουλές ευπρόσδεκτες
 

xalara

Member
Μηνύματα
217
Likes
665
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
Μη χάσεις
-Willis Tower :το ψηλότερο κτήριο στις ΗΠΑ . Πας στον όροφο 103 εκεί έχουν και κάτι γυάλινα κλουβιά που εξέχουν από το κτήριο .πατάς μέσα και από κάτω βλέπεις το κενό .
http://www.softsailor.com/wp-content...lconies-01.jpg
-Να δοκιμάσετε brunch στο melis στην greektown( ειδικά τις τεράστιες ομελέτες τους)
-Να πάτε στο τεχνολογικό μουσείο! Απίστευτο μέρος ολόκληρα αεροπλάνα ,ανεμοστρόβιλοι 5 μέτρων , υποβρυχια ,τρένα . το μόνο αντίστοιχο που χω πάει είναι αυτό στο Μόναχο , όμως αυτό του Σικάγου είναι έτη φωτός μπροστά.
-Να φάτε πίτσα από το Σικάγο χοντρή με πολύ τυρί και κάνει 45 λεπτά να ετοιμαστεί.
 

DafniK

Member
Μηνύματα
16
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Σικάγο
Ναι, το Willis Tower είναι καταπληκτικό...! Και οπωσδήποτε να πατήσεις στα γυάλινα μπαλκόνια :D!!

Κατά την ταπεινή μου άποψη το Greek Town δεν λέει και πολλά, απλά είναι ωραίο που ακούς ελληνικά γύρω σου και βλέπεις ταβερνάκια...

Αν σου αρέσουν τα λούνα παρκ και οι εξτρίμ γύροι με τα τρενάκια και όλα αυτά μπορείς να πας και στο Six Flags (δεν είναι μέσα στο Σικάγο, βέβαια), δεν υπάρχουν τέτοια λουνα παρκ στην Ελλάδα σε καμία περίπτωση!! Προσωπικά ενθουσιάστηκα εκεί, παρόλο που ανέβηκα σε ένα μόνο τρενάκι και δεν το ξανατόλμησα...

Ωραίο και τουριστικό είναι και το Navy Pier, δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο δηλαδή αλλά έχει ωραία ατμόσφαιρα (σκέψου κάτι σε Village του Ρέντη, σε πιο τουριστικό) και είναι σε ωραία τοποθεσία, έχει πολύ ωραία θέα, ειδικά τη νύχτα.
Επίσης, μέσα εκεί έχει και σινεμά με μια οθόνη 3D που είναι πάααααααααααρα πολύ μεγάλη και υποτίθεται ότι είναι καλύτερη και αλλιώτικη απο τις άλλες (δεν το θυμάμαι καλά, ντρέπομαι που το λέω αλλά με πήρε ο ύπνος...)

Οπωσδήποτε να περπατήσεις στην πόλη, μέσα στο κέντρο, ανάμεσα στους ουρανοξύστες... Είναι μαγευτικά...

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο - εγώ προσωπικά ξετρελάθηκα με τα υπερτεραστια σούπερ μάρκετ τους και με το campus του πανεπιστημίου που πήγα να επισκεφθώ έναν φίλο.

Κοντά στο Σικάγο (δεν ξέρω πόσο βέβαια...) είναι και η Lake Geneva, μια λίμνη που μου άρεσε πολύ. Ήταν ωραία και γραφικά, σαν χωριουδάκι, βέβαια πρέπει να αφιερώσεις ολόκληρη μέρα εκεί.

Τέλος, έχω ακούσει (αλλά δεν έχω πάει) πως το ενυδρείο τους είναι το μεγαλύτερο ή ένα απο τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Αν σου αρέσουν αυτά φαντάζομαι πως θα αξίζει.

Μπορείς να δοκιμάσεις να φας και γύρο (γκρικ γκάιρους) μόνο για να δεις πόσο πιο ωραίο ειναι το δικό μας :lol:
 

nadiakt

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σικάγο-Νέα Υόρκη..
θα επαναφέρω αυτό το "παλιό" τόπικ...γιατί διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει πολλή κίνηση για Σικάγο (ενώ για Νέα Υόρκη..χαμός!!). πηγαίνω Σικάγο τέλος Ιουλίου για 4 μέρες και στη συνέχεια Νέα Υόρκη για ακόμη 6 μέρες. Δεν έχω κλείσει ξενοδοχεία ακόμα, και ειδικά στο Σικάγο δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το που βολεύει να μείνει κανείς. Έχει κανείς καμιά ιδέα?? Επίσης, εκτός από τα παραπάνω, που έχω ήδη σημειώσει, έχει κανείς επιπλέον tips-προτάσεις για περιήγηση στην πόλη?

ΥΓ. Σχετικά με το αγαπημένο σας Gershwin στη ΝΥ, ενώ μου βγάζει διαθεσιμότητα για Αύγουστο, στο online booking μου λέει no results found για τις ημερομηνίες που θέλω. Λέτε να είναι κλειστό τον Αύγουστο?? και υπολόγιζα τόσο πολύ σε αυτό το ξενοδοχείο.. :(

ευχαριστώ!!
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Δεν έχω πάει αν και θέλω.. (για Σικάγο μιλάω..για Νέα Υόρκη παραδόξως δεν καίγομαι..).. Πάει όμως συνέχεια ένας φίλος.. και ίσως μάθω κάποιες λεπτομέρειες..
Γενικές κατευθύνσεις πάντως για Αμερική.. που μας είχε δώσει κι εμάς αυτός χωρίς να έχει πάει Σαν Φρανσίσκο.. είναι οι εξής:


Δεν κάνω πλάκα.. αυτά τα μαγαζιά.. είναι must.. Μην τα χάσετε.. Η Αμερική για το πρώτο πράγμα που αξίζει είναι τα ψώνια.. όσο κι αν ακούγεται παράξενο (το ίδιο έλεγα κι εγώ πριν πάω.. καλά τι τρελαμένοι είναι αυτοί.. σιγά μην ψωνίσω.. τόσα, και αγοράσαμε extra 3 βαλίτσες..-άσχετο.. οι βαλίτσες πάμφθηνες: samsonite,delsey,nautica)

Anyway, θα προσπαθήσω να μάθω και άλλες πληροφορίες και θα επανέλθω!!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Η Αμερικη για το πρωτο πραγμα που αξιζει δεν ειναι τα ψωνια .Εχει πολλα αξιοθεατα,μουσεια,κτηρια,πολεις,χωρια,φοβερες εναλλαγες φυσικων τοπιων.
Εχει απ ολα .
Και εννοειται οτι εχει και φοβερα ψωνια!!!
 

cathy-κι

Member
Μηνύματα
156
Likes
163
Επόμενο Ταξίδι
Τανζανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ξέμεινα από όνειρο??
Η Αμερικη για το πρωτο πραγμα που αξιζει δεν ειναι τα ψωνια .Εχει πολλα αξιοθεατα,μουσεια,κτηρια,πολεις,χωρια,φοβερες εναλλαγες φυσικων τοπιων.
Εχει απ ολα .
Και εννοειται οτι εχει και φοβερα ψωνια!!!
Ήμουν σίγουρη ότι θα προκαλέσω..:rolleyes::rolleyes: αλλά δεν ήξερα πώς αλλιώς να το γράψω.. Σόρρυυυυυ!!
Αλλά έχει φοβερά ψώνια!!:haha::haha:
 

AlexG

Member
Μηνύματα
144
Likes
51
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα γίνονται...
Μην ξεχασεις να πας στο Navy Pier και να φας και καμμια γαριδουλα στο αγαπημενο μου Bubba Gump, οπως επισης βολτα στη Michigan Ave. και πανοραμικη θέα στο Skydeck Chicago
 

nadiakt

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Σικάγο-Νέα Υόρκη..
τέλεια, σημειώνω!! καμία πρόταση για διαμονή?? κεντρικά και downtown, προφανώς είναι το ιδανικό, αλλά μήπως έχει κάποιος να προτείνει συγκεκριμένα περιοχή, ή, ακόμα καλύτερα (!) ξενοδοχείο??
 

Evapar

Member
Μηνύματα
87
Likes
103
Επόμενο Ταξίδι
Αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία/Πολυνησία
Μην παραλείψεις μια βόλτα στο Lakeshore Drive βράδυ...η θέα με τους φωτισμένους ουρανοξύστες είναι απίστευτη! Αν σε ενδιαφέρουν τα μουσεία και η τέχνη, να πας οπωσδήποτε στο Arts Institute. Ενδιαφέρον είναι επίσης και το Shedd aquarium (λένε ότι είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο). Υπάρχει επίσης και Ελληνικό Μουσείο! το οποίο όμως έμαθα ότι υπάρχει αφού έφυγα...
 

zeus40

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Οπουδηποτε δεν εχω παει
Ταξίδι-Όνειρο
Μαγγελανικα Νεφη
Για διαμονη River North. To Seneca ειναι μια καλη λυση γιατι ειναι οικονομικο πολυ κοντα στο Magnificent Mile (N Michigan Ave) και διπλα στο Hancock Tower οπου προτεινω βραδινο ποτακι στην κορφη με θεα την πολη 360. Το Seneca ωστοσο ειναι λιγο τζογος οσον αφορα τα δωματια. Εχω μεινει και σε δωματιο ''βγες εσυ να μπω εγω'', εχω μεινει και σε δωματιο με πορσελανες σε προθηκες. Παντως διαλεξε καποιο ξενοδοχειο κοντα στο Magnificent Mile.
Για την πιτσα τα παιδια εχουν δικιο. Deep-dish pizza. Καλες περιπτωσεις ειναι το Giordano's (πιο τουριστικο) και το Lou Malnatti's (πανε και πολλοι ντοπιοι). Για ribs ή crab cakes προτεινω Ditka's.
Επισης, το outlet για τα ψωνια που αναφερθηκε πιο πανω, ειναι στην Aurora, μια ωρα και κατι με το τραινο απο το Union Station. Αξιζει πολυ να πας για ψωνια εκει.
Τελος (και εδω θα σηκωθουν φρυδια μαλλον...) δωσε μου 10 φορες Σικαγο και καμμια Νεα Υορκη. Αλλα...περι ορεξεως...
Eλπιζω να βοηθησα λιγο. Καλο ταξιδι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.030
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom