Προτάσεις για Podcasts

Ακούτε podcast;

  • Φυσικά ρε Def - ποιος ΔΕΝ ακούει;

    Votes: 16 48,5%
  • Αραιά και πού

    Votes: 8 24,2%
  • Όχι δεν ακούω

    Votes: 5 15,2%
  • Podcast; τι είναι πάλι αυτό; δε πιστεύω να θες λεφτά;

    Votes: 4 12,1%

  • Total voters
    33

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Ακούτε podcasts; εγώ κόλλησα πέρσι όταν άκουσα για πρώτη φορά το Criminal, που είναι ένα podcast που περιγράφει ασυνήθιστα εγκλήματα, και έκτοτε έχω ακούσει αρκετά. Με βοηθάνε πάρα πολύ λόγω των τεράστιων αποστάσεων στην Αυστραλία, αφού κάνω κάτι ενδιαφέρον μέσα στο αυτοκίνητο.

Τα αγαπημένα μου είναι:

  • This is Criminal: μακράν το αγαπημένο μου podcast και η αγαπημένη μου φωνή Phoebe Judge περιγράφει ασυνήθιστες ιστορίες εγκλημάτων, άλλα πρόσφατα και άλλα πολύ παλιά στην ιστορία.
  • This is Love: πάλι η Phoebe, αυτή τη φορά περιγράφει ασυνήθιστες και συγκινητικές ιστορίες αγάπης.
  • Business Wars: ιστορίες ανταγωνισμού από δημοφιλείς εταιρείες, πώς ξεκίνησαν και πώς εξελίχθηκαν (πχ έχει sony vs nintendo ή nike vs adidas που περιγράφει πώς η adidas ξεκίνησε με αφορμή τον πόλεμο στη γερμανία κλπ)
  • Crime Junkie: αφηγήσεις από εγκλήματα (πάλι....)
  • Serial: μια απίστευτη ιστορία ενός τύπου που φυλακίστηκε για το φόνο της πρώην κοπέλας του
  • Dan Carlin's hardcore history: αυτός έχει κάποια εκπληκτικά και κάποια όχι και τόσο
  • Death in Ice Valley: η ιστορία μιας γυναίκας που βρέθηκε νεκρή στην Ισλανδία και το μυστήριο δεν έχει λυθεί εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια
  • Blackout: το μόνο στη λίστα μου που είναι φανταστική ιστορία: μια πόλη παθαίνει συνολικό μπλακάουτ και χάνει όλες τις επαφές με τον έξω κόσμο, και όταν προσπαθούν να μάθουν τι έγινε ανακαλύπτουν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει στον κόσμο δραματικά. Το αφηγηματικό της κομμάτι είναι καλό αλλά έχει και διαλόγους μεταξύ των χαρακτήρων που δε μου πολυαρέσουν.
Ακούτε podcast ; αν ακούτε τι ακούτε;
 

lekond

Member
Μηνύματα
85
Likes
418
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
αν ακούτε τι ακούτε;
Shake n' Bake podcast για τους μπασκετικούς του φόρουμ: δύο νέα παιδιά (Μάνος και Δομήνικος) με τρελή αγάπη και γνώσεις (κυρίως NBA) για το μπάσκετ, αν και τελευταία έχουν ανοίξει τη θεματολογία τους, έχουν μιλήσει και για τηλεοπτικές σειρές κλπ.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.398
Likes
17.200
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Λοιπόν ξεκίνησα ένα podcast εδώ με μερικούς φίλους, που επικεντρώνεται σε επιτραπέζια παιχνίδια. Ακούστε για παράδειγμα το 7ο επεισόδιο που μιλάω εδώ:

www.boardgamebbq.com

Το podcast είναι διαθέσιμο στο apple podcasts, στο Spotify, και στις περισσότερες υπηρεσίες podcast.

:)
 

va5ilis

Member
Μηνύματα
125
Likes
1.251
Ονειρεμένο Ταξίδι
Το Εβερεστ
Πολυ ωραιο θεμα Δευκαλιων, εγω χρησιμοποιω το Podcast Addict, ισως επειδη ξεκινησα να ακουω με αυτη την εφαρμογη και με βολεψε. Υπαρχουν εξαιρετικες δουλειες εκει εξω και τεραστια ποικιλια οποτε ειμαι σιγουρος οτι υπαρχει κατι για ολους. Μπορεις να κατεβασεις ενα επεισοδιο και να το ακουσεις χωρις ιντερνετ. Ιδανικο για οδηγηση, πηγαινοντας στην δουλεια, στο αεροπλανο.

Μερικα Podcasts που αρεσουν σε μενα.

Ελληνικα:
1.Travelstories (αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει).
2.Giatioxi - εχει μερικα ενδιαφεροντα θεματα, μερικες φορες με κουραζει οταν η παρουσιαστρια παρουσιαζει την γνωμη της αντι να αφηνει τον καλεσμενο της να μιλησει., σε γενικες γραμμες ειναι καλη προσπαθεια. Αν ξερετε αλλα καλα ελληνικα Podcasts παρακαλω προτεινετε.

Αγγλικα:
3. Hardcore History - O Dan Carlin ειναι ο πρωτος διδαξας στο ιστορικο Podcast και ειναι φανταστικος. Αν η ιστορια διδασκοταν ετσι στο σχολειο θα ηταν το αγαπημενο μου μαθημα. Δεν ειναι απλα οτι μαθαινεις ιστορια, αλλα κανει τρομερες συνδεσεις με το παρον και βαζει το μυαλο σου σε ωραια μονοπατια. Αν θελει να αρχισει καποιος με το King of Kings, για την περσικη αυτοκρατορια και τους Περσικους πολεμους. Μην σας τρομαζει η διαρκεια, οταν τελειωσει θα σας φανει μικρο.
4. History On Fire - Αν σας αρεσει μια βαρια ιταλικη προφορα, συνιστω τον Daniele. Πολλα επεισοδια ειναι σχεδον οσο καλα οσο το Hardcore History.
5. Hidden Brain - Πολλα ενδιαφεροντα θεματα απο ψυχολογια, ανθρωπινη συμπεριφορα κτλ. Συνηθως η συζητηση περιστρεφεται γυρω απο το θεμα ενος βιβλιου, με καλεσμενο τον συγγραφεα του.
6. Radio Lab - Θεματα που αν με ρωτουσες θα σου ελεγα οτι δεν με ενδιαφερουν, για στρυδια, ριζες δεντρων κτλ. Και ομως ο τροπος που παρουσιαζονται και το πως στηνεται η ιστορια κεντριζει το ενδιαφερον σου.

Δοκιμαστε και πιθανον να κολλησετε οπως εγω. Αν κατι δεν σας αρεσει μην επιμενετε, δοκιμαστε κατι αλλο. Εχει παρα πολλα εκει εξω και τα περισσοτερα ειναι δωρεαν (ακομη).
 
Last edited:

mariath

Member
Μηνύματα
2.208
Likes
5.674
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
The dish food travel show
Γι' αυτούς που αγαπούν το φαγητό και τα ταξίδια. Η ιστορία μερικών πολύ γνώριμων γεύσεων και άλλων όχι τόσο γνώριμων, απ' όλο τον κόσμο. Το ζευγάρι που το παρουσιάζει έχει ζωντάνια και χιούμορ. Ταξιδεύεις μαζί τους και μαθαίνεις την ιστορία της τροφής.
 

tkaramp

Member
Μηνύματα
160
Likes
1.205
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Εμένα μου αρέσει πάρα πολυ το Fall of Civilizations Podcast. Ουσιαστικά κάθε ένα podcast καταπιάνεται με κάποιον πολιτισμό αναλυοντας την εξέλιξή του με το πέρασμα των χρόνων και ποια ήταν τα αίτια (με κάποιες υποθέσεις προφανώς) που οδήγησαν στην πτώση του. Έχει μεγάλη ποικιλία από τους Μάγιας και τους Ράπα Νούι (Νησί του Πάσχα) μέχρι τους Χμερ, τους Χαν και την αυτοκρατορια Songhai στην υποσαχάρια Αφρική.

Επίσης ντύνει σιγά σιγα τα podcasts σε βιντεο (υπάρχουν στο youtube) τα οποία έχουν φοβερή φωτογραφία, απεικονίζοντας διάφορα τοπία και καταστάσεις σχετικά με αυτά που περιγράφονται.

//Μολις είδα ότι έβγαλε καινούργιο επεισόδειο για τους αγαπημένους μου Ινκας!
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ονειρεμένο Ταξίδι
θα το αποφασίσω αύριο
Ήθελα να το βάλω στο οφφ τοπικ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι δεν έχουμε τέτοιο θέμα, έχουμε;
Χθες μια φίλη μου σύστησε τον Archaeostoryteller που το nickname του θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει σε μέλος αυτού εδώ του φόρουμε.
Άκουσα το podcast για τον πήλινο στρατό της Κίνας Ο πήλινος στρατός της Κίνας (podcast) και μου άρεσε. Έχω κι ένα φιλαράκι Κίνα, που είναι από την Xi'an και ψήθηκα να πάω του χρόνου, μπας και βελτιώσω τα ανύπαρκτα κινέζικα μου.

Εσείς, τι podcasts ακουτε;
 

Laloa

Member
Μηνύματα
67
Likes
433
Από τα πολύ ιδιαίτερα και ωραία το Abroad in Japan. Ο κινηματογραφιστής Chris Broad μετακομίζει το 2012 στην Ιαπωνία και αυτή είναι η αφορμή για το podcast. Μιλάει για θέματα επικαιρότητας, ταξιδιωτικές συμβουλές και πολλά άλλα. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει καλύτερα τον πολιτισμό, τις συνήθειες τους και οσα συμβαίνουν σε μια χώρα τόσο εκ διαμέτρου διαφορετική από τη δική μας, το προτείνω με τα χίλια.
 

alvadi

Member
Μηνύματα
553
Likes
2.802
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μεξικό
Από τα podcast της Lifo "άκου την επιστήμη" ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, ποικιλία θεμάτων
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.685
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom