Αλβανία Βοσνία-Ερζεγοβίνη Μαυροβούνιο Προτάσεις για roadtrip τέλη Ιουλίου

Kαλησπέρα, σκέφτομαι να κάνω καλοκαιρινό roadtrip Αλβανία - Μαυροβούνιο και ίσως Βοσνία γύρω στις 7 ημέρες με αφετηρία στη Θεσσαλονίκη, 2 άτομα με σχετικές εμπειρίες στα Βαλκάνια και λέω να αποφύγω την Κροατία λόγω υπερτουρισμού εκείνη την περίοδο. Τι προτείνετε από δρομολόγιο και στάσεις; Σκέφτηκα επίσης μήπως πάμε από Κακαβιά και το συνδυάσουμε με δ/ν στα Σύβοτα που έχω να πάω απο παιδί.
Ευχαριστώ

Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Kαλησπέρα, σκέφτομαι να κάνω καλοκαιρινό roadtrip Αλβανία - Μαυροβούνιο και ίσως Βοσνία γύρω στις 7 ημέρες με αφετηρία στη Θεσσαλονίκη, 2 άτομα με σχετικές εμπειρίες στα Βαλκάνια και λέω να αποφύγω την Κροατία λόγω υπερτουρισμού εκείνη την περίοδο. Τι προτείνετε από δρομολόγιο και στάσεις; Σκέφτηκα επίσης μήπως πάμε από Κακαβιά και το συνδυάσουμε με δ/ν στα Σύβοτα που έχω να πάω απο παιδί.
Ευχαριστώ
Εμείς πέρυσι ξεκινώντας από Αθήνα είχαμε κάνει την εξής διαδρομή:
1η μέρα: Αργυροκαστρο
2η μέρα: Θεθι
3η μέρα: Κοτορ
4η μέρα: είχαμε μπει Κροατία Ντουμπροβνικ
5η μέρα: Μοσταρ
6η μέρα: ύπαιθρος Βοσνίας (εδώ θα θέλαμε άλλη μια μέρα)
7η μέρα: Εθνικό πάρκο Πλιτβιτσε Κροατία

Μετά ανεβήκαμε Λιουμπλιάνα και μετά μπήκαμε Ιταλία.
Ωστόσο από Βαλκάνια θεωρώ Βοσνία σε αυτά που πρέπει να δείτε. Ήταν για εμένα μια μεγάλη έκπληξη και μου άρεσε πολύ.
Από Κροατία ίσως κρατουσα μόνο το Ντουμπροβνικ, είναι όμορφο τι να κάνουμε;;
Κότορ δεν τρελάθηκα...όμορφο, ευχάριστο αλλά οκ. Αν σας βγαίνει μέχρι Λιουμπλιάνα σίγουρα της αξίζουν δύο μέρες.
Θεθι στην Αλβανία όμορφη διαδρομή και όμορφα και εκεί αλλά βλέποντας μετά τη φύση και την ύπαιθρο στη Βοσνία δεν συγκρίνονται.

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
7 ημέρες ειναι πολυ λίγες για να φτάσετε ψηλά.
Σημαίνει οτι θα είστε ΚΑΘΕ μερα στο αυτοκίνητο με πολλες ωρες οδήγησης σε οχι κ τους καλυτερους δρόμους + καθυστερήσεις στα σύνορα
Καλύτερα καντε focus σε 3 maximum προορισμούς --- ισως Οχρίδα, Θεθι κ Κοτορ κ την 8η μέρα να το πάρετε σερι Ελλάδα

7 ημέρες ειναι πολυ λίγες για να φτάσετε ψηλά.
Σημαίνει οτι θα είστε ΚΑΘΕ μερα στο αυτοκίνητο με πολλες ωρες οδήγησης σε οχι κ τους καλυτερους δρόμους + καθυστερήσεις στα σύνορα
Καλύτερα καντε focus σε 3 maximum προορισμούς --- ισως Οχρίδα, Θεθι κ Κοτορ κ την 8η μέρα να το πάρετε σερι Ελλάδα
Οχριδα έχουμε πάει οπότε η βόρεια Μακεδονία βγαίνει από το κάδρο. Αν είναι να το περιορίσουμε να το κάνουμε Αλβανία Μαυροβούνιο

polidoros

Member
Ευχαριστώ
Απο Αλβανία αξίζει η Κορυτσά το Αργυρόκαστρο , Αγ, Σαράντα - βουθρωτό, Το Μπεράτ τα Τίρανα και το δυράχειο. Από Μαυροβούνιο θα σου πρότεινα το Žabljak , τη μαύρη λίμνη, την Tara Bridge, το Durmitor National Park και τη λίμνη Pluzine. Αν υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσεις για φότσα , Σεράγεβο, Μόρκα γκόρα, Ζλάτιμπορ Νις Θεσσαλονίκη , εεε τότε θα έχεις κάνει ένα δυνατό κύκλο.

Επιπλέον, αν έχει να προτείνει κανείς και καμιά δυνατή παραλία θα είμαι ευγνώμων. Προφανώς θα κάνω την έρευνα μου και σε Reddit κλπ αλλά πάντα η ελληνική άποψη με βοηθάει περισσότερο

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
εεε τότε θα έχεις κάνει ένα δυνατό κύκλο.
Μόνο αυτό θα έχει κάνει, ένα κύκλο. Είναι πάρα πολλά αυτά που γράφεις για 7 μέρες σε αυτά τα μέρη. Εκτός αν τα προτείνεις για να διαλέξει. Τότε πάω πάσο.

Αν είναι να το περιορίσουμε να το κάνουμε Αλβανία Μαυροβούνιο
Θα ήταν πολύ καλύτερα! Αν θέλεις να φτάσεις Βοσνία (Ερζεγοβίνη κυρίως) πρέπει να παραλήψεις είτε Αλβανία (μόνο πέρασμα τη πρώτη μέρα) είτε Μαυροβούνιο (μόνο πέρασμα τη τριτη ή τέταρτη μέρα) με διαμονή απο 2 & 3 μέρες ή αντίστροφα σε κάθε χώρα, όπως διαλέξεις εσύ. Οι χώρες αυτές έχουν πολλά όμορφα σημεία να δεις. Τώρα αν σου αρέσει να διανύεις αποστάσεις απλά (υπάρχουν και αυτά τα γούστα) να είσαι προετοιμασμενος για επαρχιακούς και ορεινούς δρόμους με πολύ κακής ποιότητας οδηγούς...

Βοσνία σκεφτόμουν απλά να καταλήξω στους καταρράκτες μαλα κραβιτσα και Μόσταρ και μετά να κατηφορησω προς τα πίσω. Έτσι και αλλιώς για σαραγεβο έχει φθηνή πτήση κάποια στιγμή θα το επισκεφτώ και αεροπορικά

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Εάν πχ απο Κοτορ περάσεις στο Τρεμπινιε (η παλιά πόλη είναι πολύ όμορφη!) και βάλεις μία διανυκτέρευση στο Μοσταρ, μπορείς να περάσεις δύο μέρες στη Βοσνία με μία διανυκτέρευση. Αν θελήσεις να γυρίσεις απο Φοτσα να ξέρεις ότι η διαδρομή θα είναι καθαρά ορεινή, θα κάνεις περισσότερο χρόνο αλλά είναι όμορφη! Αν επιλέξεις κάτι τέτοιο μπορείς να δεις περισσότερα απο δύο σημεία ενδιαφέροντος με έναν καλό προγραμματισμό. Επίσης σημείωσε ότι στους καταρράκτες Κραβιτσε μπορείτε να κάνετε μπάνιο.

Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Βοσνία σκεφτόμουν απλά να καταλήξω στους καταρράκτες μαλα κραβιτσα και Μόσταρ και μετά να κατηφορησω προς τα πίσω. Έτσι και αλλιώς για σαραγεβο έχει φθηνή πτήση κάποια στιγμή θα το επισκεφτώ και αεροπορικά
Κατά τη γνώμη μου πιστεύω ότι αξίζει να φτάσετε εκεί αν σας παίρνει χρονικά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.038
Μέλη
39.758
Νεότερο μέλος
Maria Mp

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom