Γενικά Προτεινόμενα Μουσεία - Πινακοθήκες - Αρχαιολογικοί χώροι

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.138
Likes
20.415
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Isafjordur Iceland - Westfjords Heritage Museum

Το μουσείο πολιτισμικής κληρονομιάς στα δυτικά φιόρδ της χώρας, στεγάζεται σε ένα από τα ξύλινα κτίρια του 18ου αιώνα, με το όνομα Turnhus, που βρίσκονται στη περιοχή Nedstikaupstadur, στο λιμάνι του Isafjordur.
DSC00627.JPG

Η αλιεία υπήρξε ανέκαθεν η πιο σημαντική οικονομική δραστηριότητα στα δυτικά φιόρδ και το μουσείο παρέχει μια μοναδική εικόνα για την πλούσια θαλάσσια ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.
DSC00640.JPG

DSC00633.JPG


Είναι γεμάτο με εκθέματα αλιείας, εργαλεία από τις μέρες της φαλαινοθηρίας και συναρπαστικές παλιές φωτογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή της πόλης ανα τους αιώνες.
DSC00620.JPG


Στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου μπορείτε να διαβάσετε για σημαντικά πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση της ιστορίας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των δυτικών φιόρδ της Ισλανδίας.
DSC00637.JPG
 
Last edited:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.138
Likes
20.415
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Isle of Skye, Scotland - Skye Museum of Island Life

Πριν από εκατό χρόνια περίπου, τα αχυρένια σπίτια αποτελούσαν, σε μεγάλο βαθμό, μέρος του τοπίου των Χάιλαντς. Μέσα σε αυτά, οι κτηνοτρόφοι των νησιών κράτησαν ζωντανά τα τραγούδια, τις ιστορίες και τις παραδόσεις που έχουν κάνει τις Εβρίδες διάσημες σε όλο τον κόσμο. Με το πέρασμα των χρόνων ο αριθμός τους μειώνονταν γρήγορα, και κρίθηκε σκόπιμο να διατηρηθούν κάποια απο αυτά με την μορφή υπαίθριων μουσείων. Ένα απο αυτά είναι και το Skye Museum of Island Life.
DSC_1399.JPG


Σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα, το παλιό σπίτι των Χάιλαντς ήταν απλό και ακατέργαστο, ωστόσο, ήταν ένα καταφύγιο για τους Χαιλάντερς, οι οποίοι περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους έξω από αυτά και δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για κοσμικά αγαθά και πολυτέλειες.
DSC_1408.JPG


Το σημείο στο οποίο βρίσκεται το μουσείο, έχει θέα προς τις Eξωτερικές Εβρίδες, οι οποίες είναι ορατές σε μια ηλιόλουστη μέρα!
Περισσότερες πληροφορίες για το μουσείο στην επίσημη ιστοσελίδα.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.219
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom