Γενικά Πρωτοχρονιάτικές διακοπές 1η φορά Ευρώπη

gnrfreak

Member
Μηνύματα
53
Likes
8
Καλησπέρα σε όλους!

Προστρέχω σε εσάς τους πολυταξιδεμένους για συστάσεις, καθώς είναη η πρώτη φορά που βγαίνω Ευρώπη (ωχ, τι ντροπή :rolleyes:...:)), και θα είναι για τις διακοπές της πρωτοχρονιάς. Μαζί με τη φίλη μου, 30/12 η αναχώρηση και διαθέτουμε 6 ή 7 διανυκερεύσεις. Εγώ στα 31 εκείνη στα 21. Τώρα για τα κριτήρια, τι άλλο.., ρομαντάδα, περιπάτους, αξιοθέατα, αρχιτεκτονική και πάει λέγονας.

Έχοντας διαβάσει και σχετικά ποστ, έχω περιορίσει τις επιλογές στους εξής 3 προορισμούς: Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη (άφησα έξω το Παρίσι λόγω εποχής, τρέχουσας κατάστασης...δεν είναι και στα καλύτερά του, και τιμών. Το ίδιο πάνω κάτω και για Βερολίνο).

Πρώτες γνώμες για τις επιλογές; Να αφιερώσουμε όλες τις μέρες σε ένα από τους τρεις προορισμούς ή μπορεί να γίνει και συνδυαστικά, 4 - 3 ας πούμε;
Περιμένω τις σκέψεις σας.

Ευχαριστώ.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
άφησα έξω το Παρίσι λόγω εποχής, τρέχουσας κατάστασης...δεν είναι και στα καλύτερά του, και τιμών. Το ίδιο πάνω κάτω και για Βερολίνο).
Γιατι τι εχει το Παρισι και δεν ειναι στα καλυτερα του; Απο αυτες τις επιλογες που εχεις προτεινω να διαλεξεις το Λονδινο. Και οι τρεις προορισμοι μου φαινονται καλυτεροι για προ-Χριστουγεννων περιοδο.
 

gnrfreak

Member
Μηνύματα
53
Likes
8
Γιατι τι εχει το Παρισι και δεν ειναι στα καλυτερα του;
Δεν έχουν που να βάλουν τους προσφύγες, στήνουν σκηνές στους δρόμους. Εντάξει λέμε τώρα...
Πιο καλά νομίζω θα ήταν την Άνοιξη.

Και οι τρεις προορισμοι μουφαινονται καλυτεροι για προ-Χριστουγεννων περιοδο
Γιατί το λές όμως; Υπερτίμηση μέσα στα Χριστούγεννα;
Γιατί κατά τα άλλα, θεωρούνται κλασικοί και δημοφιλείς για εκείνη τη περίοδο.
 
Μηνύματα
22
Likes
29
Μπορεί να είμαι μεροληπτικός λόγω του περσινού μου ταξιδιού στη Βουδαπέστη τα Χριστούγεννα αλλά νομίζω ότι η Βουδαπέστη είναι ότι καλύτερο για Χριστούγεννα. Όσο για τις τιμές εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων είναι λογικές παρά την εποχή. Σίγουρα αξίζει! Θα περάσεις τέλεια!
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν έχουν που να βάλουν τους προσφύγες, στήνουν σκηνές στους δρόμους. Εντάξει λέμε τώρα...
Πιο καλά νομίζω θα ήταν την Άνοιξη.
Ε οχι δα, εμεις που ζουμε; Υπαρχουν δρομοι οπου ζουν οι προσφυγες αλλα δεν ειναι τουριστικοι. Ανοιξη ειναι πιο καλα οντως αλλα για αλλο λογο.


Γιατί το λές όμως; Υπερτίμηση μέσα στα Χριστούγεννα;
Γιατί κατά τα άλλα, θεωρούνται κλασικοί και δημοφιλείς για εκείνη τη περίοδο.
Οχι υπερτιμηση. Το εντονο χριστουγεννιατικο κλιμα διαρκεια μεχρι την Παραμονη Χριστουγεννων. Μετα υπαρχει μια απολυτη ηρεμια στις 24 και μια σχετικη 25 και 26. Υποτονικα κινουνται οι επομενες μερες μεχρι την Παραμονη Πρωτοχρονιας και μετα την αλλαγη του χρονου εχουν τελειωσει οι γιορτες.
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.189
Likes
4.046
Μιας κ είναι το πρώτο σας ταξίδι στο εξωτερικό, θα προτιμούσα και εγώ έναν προορισμό από αυτούς που έχετε υπόψη σας. Μικροί προορισμοί, πάρα πολύ ωραίοι. Ιδανικοί για πρωτάρη. Βουδαπέστη είνα πανέμορφη. Με καλό περπάτημα σε 3 άντε 4 μέρες καλύπτεται και είναι κοντά στη Βιέννη.
 

gnrfreak

Member
Μηνύματα
53
Likes
8
Πρώτο ταξίδι έξω όχι, στην Ευρώπη ναι. Να υπάρχουν και άλλοι εδώ που έχουν πάει στη Γρανάδα της Νικαράουα και το Μάνουελ Αντόνιο αλλά δεν ξέρουν τι πάει να πει Ευρώπη; :D

Πάντως, το Λονδίνο έχει δίκιο ο tripakias δεν μπορεί να μείνει εκτός εξισωσης. Και ας δαγκωναμε τις...μύτες μας από το κρύο.

Έχω την εντύπωση ότι Πραγα - Βουδαπεστη - Βιεννη, όλα συνδέονται με τρένο, αλλά δεν είμαι βέβαιος
 

christy_li

Member
Μηνύματα
30
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Σόφια
Καλησπεραα!! Έχω πάει Πράγα και Βουδαπεστη και από τις δύο ηΒουδαπεστη μακράν μου άρεσε περισσότερο!Οπότε προτείνω Βουδαπεστη! Είναι απλά το κάτι άλλο! Προσωπικά η Πράγμα με άφησε αδιάφορη, ενώ ή Βουδαπεστη με εντυπωσίασε πολύ!
 

geopap

Member
Μηνύματα
208
Likes
234
Από τις τρεις επιλογές που μας δίνεις θα διάλεγα Πράγα ή Βουδαπέστη. Η Βιέννη είναι η καλύτερη και πιο όμορφη απ' όλες (συνάμα και η πιο ακριβή) αλλά είναι για άλλη εποχή. Είναι εντυπωσιακή να την δεις λουλουδιασμένη την Άνοιξη.

Τώρα αν με ρώταγες γενικά για πρώτο ταξίδι εξωτερικό θα σου έλεγα να διαλέξεις ένα εκ των Λονδίνο, Ρώμη ή Βαρκελώνη.

Η απόφαση δικιά σου.

P.S.: αφού ξεκινήσεις με κάτι μετά δεν θα σταματάς, οπότε διάλεξε κάτι και τα υπόλοιπα θα έρθουν με το χρόνο.
 

gnrfreak

Member
Μηνύματα
53
Likes
8
Ότι να'ναι :D αλλού ξεκίνησα, αλλού για αλλού φαίνεται να καταλήγω.
Βλέπετε, πρέπει να το οργανώσω όλο μόνος μου, υποτίθεται θα επιφυλαχθεί μια μικρή έκληξη στη συνταξιδιώτασσά μου και πρέπει να είναι καλή!
Έχοντας διαβάσει ήδη αρκετά ποστ του φόρουμ, έχω φθάσει σε δύο επιλογές. Εχουμε 7 νύχτες από 30/12 εως 6/1. Πρώτη επολογή, Ρώμη, με περάσμα και από Φλωρεντία, δεύτερη, Βαυαρική Γερμανία. Στη δεύτερη περίπτωση θα μοίραζα τις μέρες ώστε να δω Νυρεμβέργη (γράφονται πολύ καλά λόγια από πολλούς συνφορομίτες!), Χαϊδελβέργη με επίσκεψη στο Ρότενμπουργκ, και μάλλον Μόναχο. Επισκέψεις σε βαυαρικά χωριά για κάστρα και φύση θα πρέπει να θεωρούνται μέσα στο πρόγραμμα.
Στη δεύτερη επλογή μας οδηγεί λίγο ένα κώλυμα που έχουμε (εντάξει, έχει:haha:), με τα Γερμανία και τα φοβερά της κάστρα, αλλά εδώ το πλάνο φαίνεται αρκετά πιο απαιτητικό σε οργάνωση, οι μετακινήσεις, τα bookings.

Δεν ξέρω πως το βλέπετε.

Γενικά όμως σαν την αίσθηση της πρσμονής του επόμενού σου ταξιδιού δεν...
 
Last edited:

tripakias

Member
Μηνύματα
8.032
Likes
12.146
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μη κανεις το λαθος και πας Ρωμη για Πρωτοχρονια. Το Μοναχο και η Νυρεμβεργη ειναι πολυ ομορφες τα Χριστουγεννα, ειδικα η τελευταια δεν παιζεται αλλα για Πρωτοχρονια μαλλον δεν (τουλαχιστον οπως την εχω εγω στο μυαλο μου την Πρωτοχρονια).
Αν θες να σε ξεμπερδεψω ή να 'σαι μπερδεψω παραπανω θα σου γραψω που εχω κανει αλλαγη χρονου στην Ευρωπη με σειρα καταταξης απο το πια θεωρω την καλυτερη: Λονδινο, Βερολινο, Παρισι, Κων/πολη, Στοκχολμη, Βαρκελωνη, Αμστερνταμ, Μαντσεστερ, Ρωμη, Βουδαπεστη και σε διαφορα μερη στην Ελλαδα: Αθηνα, Θεσ/νικη, Λαρισα, Καστορια, Ιωαννινα, Σερρες, Ξανθη, Πελλα, Φλωρινα, Χαλκιδικη.
Ομως ακομα θυμαμαι με νοσταλγια αρκετες απο αυτες που περασα στην Ελλαδα, ενω σχεδον δεν θυμαμαι καποιες στο εξωτερικο. Τι θελω να πω; Πως παντου θα ειναι καλα αφου θα εισαι με καλη παρεα αλλα να, λιγα τα μερη που η Πρωτοχρονια ειναι πραγματικη εμπειρια.
 

gnrfreak

Member
Μηνύματα
53
Likes
8
Να, βλέπεις; Αυτό είναι το φόρουμ! :clap:

Αυτό πάει στο ότι βοηθάει το ποστ σου Tripakias! Πολύ! Με έχεις ψήσει πολύ και για Λονδίνο, όσο το ψάχνω τόσο μ'αρέσει η ιδέα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.221
Μηνύματα
884.144
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom