Ηνωμένο Βασίλειο Πρωτοχρονιάτικο Λονδίνο 2016

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Ημέρα Πέμπτη,

Κυριακή σήμερα και το πρόγραμμα έχει μία άλλη διαφορετική γωνία του Λονδίνου με μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαιτερότητα, το Camden Τοwn. Η ομώνυμη στάση απέχει μόλις δύο στάσεις μακριά από το Kings Cross, συνεπώς γρήγορα βλέπαμε την κεντρική αγορά.
20160103_121338.jpg

Η φάση θυμίζει λίγο Notting Hill αλλά στο πιο λαϊκό και ροκ, κι εδώ θα βρείτε κάθε λογής εμπορεύματα, από τις κλασσικές αλυσίδες μέχρι σπάνια αξεσουάρ, σίγουρα όμως σε καλύτερες τιμές. Ιδιαίτερα το Camden Lock Market είναι μια δαιδαλώδης κυρίως υπόγεια αγορά με μικρά μαγαζάκια που πουλάνε από πορσελάνες με τη βασίλισσα Νταιάνα μέχρι κάθε λογής αντίκες. Κι εδώ θα βρείτε βέβαια πάσης φύσεως αναμνηστικά από το Λονδίνο και τις αγγλικές ομάδες, ενώ ξεχωρίζει αναμφισβήτητα η υπαίθρια αγορά του, πλημμυρισμένη από καντίνες με φαγητό από όλο τον κόσμο! Μπορείς να δοκιμάσεις γεύσεις από χώρες όπως το Θιβέτ, το Αφγανιστάν, το Περού και πολλές άλλες πέρα από τα κλασσικά (Ιταλία, Κίνα, Μεξικό κλπ). Για να είμαι ειλικρινής δίστασα να δοκιμάσω κάτι το πολύ περίεργο κι έφαγα ένα πολωνικό ''πρωινό'' που απαρτιζόταν από καταπληκτικά λουκάνικα, στρογγυλές πατατούλες, σαλάτα και μουστάρδα. Μιαμ μιαμ! :bleh:
Οι εικόνες από το συγκεκριμένο σημείο είναι υπέροχες, το ποτάμι είναι ακριβώς δίπλα, υπάρχουν γέφυρες, πάπιες, βάρκες κλπ και υποθέτω πως την άνοιξη και το καλοκαίρι θα είναι υπέροχα!
20160103_113922.jpg

Ως cafemaniac που είμαστε καθίσαμε σε ένα όμορφο μεξικάνικο καφέ-μπαρ που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το ποτάμι και απολαύσαμε δύο ανέλπιστα καλούς καφέδες, έναν με μόκα κι ένα παραδοσιακό δικό τους με κανέλα και ζάχαρη! Η βροχή έξω είχε δυναμώσει και το όλο σκηνικό ήταν πανέμορφο! Γενικώς να σημειώσω πως μου έκανε εντύπωση το πόσο πολλά καφέ υπάρχουν στο Λονδίνο (ειδικά Nero, Costa και Starbucks καραδοκούν σε κάθε γωνία κυριολεκτικά) αλλά και το πόσο καλή ποιότητα σου προσφέρουν. Δεν περίμενα να πιω καλύτερο καφέ στην Αγγλία από ό,τι στην Ιταλία αλλά κι όμως συνέβη!
20160103_114847.jpg


Μετά από μία ακόμα βολτίτσα στο γραφικό Camden και τις παρυφές του Βόρειου Λονδίνου πήραμε το tube βάζοντας πλώρη για την πλατεία Τραφάλγκαρ και τη διάσημη Εθνική Πινακοθήκη. Όπως και στο Βρετανικό Μουσείο που πήγαμε αλλά και τα Φυσικής Ιστορίας, Victoria and Albert, Μουσείο Λονδίνου κλπ. που θα πηγαίναμε αλλά και άλλα που δεν προλάβαμε όπως η Συλλογή Γουάλας και τα Tate Britain και Tate Modern, ΔΕΝ υπάρχει εισιτήριο καθώς προς τιμήν τους οι Άγγλοι θεωρούν πως ο πολιτισμός και η γνώση πρέπει να είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο. Βέβαια σε όλα αυτά τα μουσεία υπάρχουν κουτιά που παρακαλούν ευγενικά για μια μικρή συμβολή της τάξης των 5 λιρών, εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά από τα μαγαζάκια τους για να συμβάλετε στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία τους. Η Πινακοθήκη είναι ορθολογικά δομημένη, κυρίως σε έναν όροφο (στο υπόγειο έχει ήσσονος σημασίας πίνακες από όλες τις περιόδους), η πτέρυγα Σένσμπερυ διαθέτει πρώιμα έργα (1250-1500), η Βόρεια της περιόδου 1500-1600, η Δυτική του 1600-1700 και η Ανατολική του 1700-1800, ενώ υπήρχε και μια προσωρινή έκθεση του Γκόγια. Οι χώροι είναι όμορφοι, υπάρχουν πολλοί καναπέδες και πολυθρόνες για ξεκούραση και περισυλλογή καθώς σίγουρα θα σας πάρει 2-3 ώρες για να τη γυρίσετε. Ανάμεσα στα εκθέματα θα βρείτε και τον διάσημο πίνακα του δικού μας Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο) με την εκδίωξη των εμπόρων από το Ναό.
el.jpg

Η Πλατεία Τραφάλγκαρ προσφέρεται για όμορφες φωτογραφίες, μιας και εκτός από την Πινακοθήκη προσφέρει θέα και προς το Κοινοβούλιο και το Μπιγκ Μπεν, ενώ είναι αφιερωμένη στη μεγάλη ναυτική νίκη του ναυάρχου Νέλσονα (άγαλμα του βρίσκεται στην κορυφή του μεγάλου οβελίσκου στο κέντρο της) και του αγγλικού στόλου απέναντι στον ενωμένο γαλλοισπανικό κατά τους Ναπολεόντειους Πολέμους. Οι σύμμαχοι έχασαν σε αυτήν 22 πλοία, οι Άγγλοι μπορεί να μην απώλεσαν ούτε ένα όμως στο τέλος θρήνησαν το χαμό του ίδιου του Νέλσονα, ο οποίος πρόλαβε να πληροφορηθεί το θρίαμβο.
Βρισκόμασταν ξανά στο κέντρο, οπότε ευκαιρία ήταν για ακόμα μία βόλτα στα μαγαζιά και έναν καφέ από τα Nero! Μετά τη δύση του ήλιου (4 στο Λονδίνο στις αρχές Γενάρη) η πείνα έκανε ξανά την εμφάνιση της και ήρθε η ώρα για μια επίσκεψη στην Chinatown! Εκεί υπάρχουν πάμπολλα κινέζικα εστιατόρια, η πλειοψηφία των οποίων σου προσφέρουν μπουφέ με φιξ τιμή. Καθίσαμε σε ένα από αυτά και με 8,90 λίρες το άτομο μπορούσαμε να φάμε όσο θέλουμε από ένα μεγάλο μπουφέ με μεγάλη ποικιλία. Φάγαμε του σκασμού και το ευχαριστηθήκαμε με τη ψυχή μας! :lol:
20160103_170419.jpg

Χορτάτοι και άνετοι κάναμε ακόμα μία μεγάλη βόλτα στην γύρω περιοχή (Σόχο, Λέστερ Σκουεάρ) και πήραμε το tube για το Kings Cross. Ναι μεν τα 10 και βάλε χιλιόμετρα τη μέρα σε κάνουν κομμάτια και θες να κοιμηθείς νωρίς-νωρίς όμως όσο να' ναι θέλαμε να πιούμε και τα ποτάκια μας. Συνεπώς μετά από μιας ώρας ξεκούραση, βάλαμε τα καλά μας και κατευθυνθήκαμε προς το City. Πολύ κοντά στην London Bridge και τη Monument στάση του tube βρίσκεται το γνωστό Sky Garden, δηλαδή κήποι στην κορυφή ενός ουρανοξύστη! Το έχουν διαμορφώσει πολύ όμορφα και προσφέρεται για όλες τις ώρες τις μέρες για φαγητό, καφέ ή ποτό, ωστόσο το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου πρέπει να κάνετε κράτηση μέσω Ίντερνετ για να ανεβείτε και να βγάλετε όμορφες φωτογραφίες του Λονδίνου από τα ψηλά. Η κράτηση πάντως είναι δωρεάν και εάν θέλετε πίνετε κι ένα καφεδάκι. Εμείς τώρα δεν είχαμε κάνει κράτηση, όμως δε χρειαζόταν τη δεδομένη στιγμή μιας και είχε λίγο κόσμο, ενώ αναγκαίος είναι ο έλεγχος τύπου αεροδρομίου στην είσοδο του ουρανοξύστη. Καθίσαμε σε ένα σταντ δίπλα στο τζάμι, απολαμβάνοντας ζεστά και κρύα κοκτέιλ (ήταν σελφ σέρβις) και βλέποντας τη νυχτερινή πόλη. Πολύ ωραία ήταν αν και είχε λίγο κρύο!
20160103_221702.jpg

Το τελευταίο μετρό έφευγε στις 23.20 οπότε φροντίσαμε να είμαστε στην ώρα μας και σύντομα βρισκόμασταν στο δωμάτιο μας, έτοιμοι για να κοιμηθούμε αλλά και να ξυπνήσουμε για ακόμα μία όμορφη μέρα στο μαγευτικό Λονδίνο!:innocent:

Συνεχίζεται!
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Hμέρα Έκτη,

Μετά το όμορφο σαββατοκύριακο σε Notting Hill και Kamden, ήρθε η ώρα για να στραφούμε στα πιο κεντρικά! Το σημερινό πρωινό είναι αφιερωμένο κατά κύριο λόγο στην γνωστή παραλιακή βόλτα στο Southbank αλλά και μια περασάδα από το City στη συνέχεια.
Πρώτος σταθμός το περίφημο London Eye! Σε απόσταση αναπνοής από τη στάση του μετρό Waterloo, η περίφημη ρόδα αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν του Λονδίνου! Πρόκειται για το μεγαλύτερο τροχό παρατήρησης στον κόσμο και κατασκευάστηκε το 2000 στα πλαίσια των εορτασμών ερχομού της νέας χιλιετίας.
20160104_110343.jpg


Γνωρίζοντας ότι συνήθως γίνεται πατείς με πατώ σε, ήμαστε εκεί στο άνοιγμα (10.00 το πρωί) και μετά από μια πολύ σύντομη αναμονή έχουμε τα εισιτήρια στο χέρι (22,50 λίρες το εισιτήριο, περιλαμβάνεται στην προσφορά 2 for 1 οπότε πληρώσαμε το ένα μόνο). Δίπλα στην αίθουσα αγοράς υπάρχει μια μικρή αίθουσα σαν σινεμά αλλά για όρθιους, εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα πολύ σύντομο βίντεο 4D, όπου γίνεστε γλάρος και βλέπετε το Eye από ψηλά. Είναι πολύ όμορφη η εμπειρία, βλέπετε πχ να γίνεται ένα πάρτυ μέσα σε ένα θαλαμίσκο και μυρίζει τσιχλόφουσκα, βλέπετε πως είναι την Πρωτοχρονιά όταν πέφτουν τα πυροτεχνήματα και μυρίζει καμμένο, σας πετούν νερό κλπ.
Στη συνέχεια και αφού περάσετε τον έλεγχο (ο υπάλληλος μας ρώτησε σε άπταιστα ελληνικά εάν κρατάμε μαχαίρι) μπαίνετε στην ουρά για να εισέλθετε σε κάποιον από τους 32 θαλαμίσκους, χωρητικότητας 25 ατόμων. Ο τροχός δε σταματάει οπότε ανεβαίνετε και κατεβαίνετε εν κινήσει! Η περιστροφή διαρκεί 30 λεπτά και προσφέρει θέα προς ολόκληρο το Λονδίνο μέχρι και 40 χιλιόμετρα μακριά, οπότε φροντίστε να πάτε κάποια ημέρα με καλή ορατότητα και χωρίς ομίχλη. Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές προς όλες τις κατευθύνσεις, το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι βέβαια προς το Westminster, το Κοινοβούλιο και το Big Ben, οπότε φροντίστε να πάρετε θέση προς τα μέσα και αριστερά στον θαλαμίσκο! Πρόκειται για ένα αξιοθέατο που θεωρώ πως αξίζει και με το παραπάνω να επισκεφτείτε, χορταστικό και χωρίς να χρειαστείτε να δαπανήσετε πολύ και πολύτιμο χρόνο.
Όταν κατεβείτε, μπορείτε να βγάλετε και από το σημείο δίπλα στη θάλασσα όμορφες φωτογραφίες με θέα το Big Ben, καθώς στην ουσία κάπου εκεί ξεκινάει η περίφημη βόλτα στο Southbank και κατά μήκος του Τάμεση από τη νότια πλευρά του!
Bαδίζοντας προς τα ανατολικά θα απολαύσετε υπέροχα τοπία του Τάμεση και του Λονδίνου, τις γέφυρες, τους γλάρους, το βιομηχανικό στοιχείο που παντρεύεται το σύγχρονο, τα σημεία ενδιαφέροντος (Βασιλικό Εθνικό Θέατρο, Royal Festival Hall, Ενυδρείο του Λονδίνου στο Κάουντυ Χολ) σε συνδυασμό με τους ψηλούς ουρανοξύστες όπως τον Shard. Πάρτε ένα καφέ ανά χείρας από τα πολλά καφέ που θα συναντήσετε, σίγουρα θα ήταν όμορφο να έχετε κι ένα ποδήλατο και απολαύστε την όμορφη διαδρομή φωτογραφίζοντας την κάθε γωνιά!
20160104_121234.jpg

Μετά τις γέφυρες Waterloo και Blackfriars, θα συναντάμε την πολύ όμορφη πεζογέφυρα Millenium Bridge. Στα δεξιά της, σε ένα παλιό εργοστάσιο ηλεκτρικού ρεύματος φιλοξενείται η συλλογή της Tate Modern για τους λάτρεις της μοντέρνας τέχνης. Από ό,τι έχω διαβάσει, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ωστόσο την είχαμε αφήσει για το επόμενο ταξίδι, οπότε συνεχίσαμε το δρόμο μας περνώντας την εντυπωσιακή πεζογέφυρα, στο βάθος της οποίας διακρίνεται ο καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου. Και αυτό το σημείο φυσικά ενδείκνυται για όμορφες φωτογραφίες!
Στην άλλη όχθη είμαστε πλέον στο City, την παλαιότερη γειτονιά της πόλης που όμως σήμερα αποτελεί το πιο σύγχρονο κομμάτι της. Ουρανοξύστες παντού, που κατασκευάζονται και που είναι ήδη χτισμένοι, σχεδόν όλοι οι περαστικοί φορούν κουστούμια, γραβάτες και πηγαινοέρχονται βιαστικοί. Βρισκόμαστε πλέον στο οικονομικό και διοικητικό κέντρο και όλα κινούνται σε σοβαρούς και ταχύτατους ρυθμούς. Κυριαρχεί η εικόνα του μεγαλοπρεπούς Αγίου Παύλου, του καθεδρικού ναού που έχτισε ο σερ Κρίστοφερ Ρεν στα ερείπια της πόλης μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1666. Εδώ μάλιστα έλαβαν χώρα οι κηδείες επιφανών προσώπων της αγγλικής ιστορίας όπως του Ναυάρχου Νέλσονα, του Δούκα Ουέλλινγκτον, του Ουίνστον Τσόρτσιλ και της Πριγκήπισσας Νταιάνα.
paul.jpg

Πέντε λεπτά από τον καθεδρικό, βρίσκεται το London Museum (δωρεάν και αυτό). Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο, ιδιαίτερα για λάτρεις της Ιστορίας σαν την αφεντιά μου. Είναι κατανεμημένο σε ιστορικές περιόδους, από το ''Λονδίνο πριν από το Λονδίνο'' και το ρωμαϊκό Londinium, όταν και στην ουσία πρωτοδημιουργήθηκε αστικός ιστός μέχρι σήμερα. Υπάρχουν ιδιαίτερα αφιερώματα σε ιστορικά γεγονότα, με μορφή ντοκιμαντέρ σε μικρές αίθουσες, που αναφέρονται στη μεγάλη πυρκαγιά του 1666 (δείχνει πως ξεκίνησε από το σπίτι του φούρναρη του Βασιλιά και έκαψε ολόκληρη την πόλη), στο μεγάλο λιμό που αποδεκάτισε τον πληθυσμό και τους γερμανικούς βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου και οι πολίτες σώθηκαν εν πολλοίς χάρη στο μετρό.
Μετά την όμορφη κι ενδιαφέρουσα επίσκεψη αυτή, σειρά είχε η Tower Bridge, η πιο διάσημη κι εντυπωσιακή γέφυρα του Λονδίνου. Η είσοδος σε αυτή κοστίζει 9 λίρες (συμπεριλαμβάνεται στις προσφορές του 2 for 1) και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της είναι τα γυάλινα δάπεδα που σου επιτρέπουν να περπατάς βλέποντας τα αμάξια, τα λεωφορεία και τα ποταμόπλοια ακριβώς από κάτω! Ακόμα μία όμορφη εμπειρία για τους ολίγον τι τολμηρούς!

20160104_155517.jpg

Το City μας καλάρεσε, οπότε επιστρέψαμε για μια ακόμα βόλτα στην ωραία ατμόσφαιρα που αποπνέει. Από γνωστούς και φίλους μου είχε προταθεί το Madison, ένα καφέ-μπαρ στην κορυφή του εμπορικού απέναντι από τον Άγιο Παύλο και ανεβήκαμε για ένα αφέψημα! To μαγαζί είναι αριστούργημα, το εσωτερικό προσφέρει ζεστασιά, ευγένεια και όμορφη θέα στον καθεδρικό αλλά και σε ολόκληρο το Λονδίνο, ενώ η ίδια η ταράτσα λειτουργεί όταν έχει καλό καιρό με καναπέδες και ξαπλώστρες αλλά και υπαίθριο σινεμά (φώτο)! Ήπιαμε έναν εξαιρετικό καπουτσίνο, οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι και σίγουρα το προτείνω για οποιαδήποτε περίσταση κι εποχή του χρόνου.
μαδ.jpg

Ακολούθως πήραμε ένα κόκκινο διώροφο λεωφορείο μέχρι το κέντρο, όπου επιδοθήκαμε σε ακόμα μια μεγάλη ρομαντσάδα. Οι εικόνες μοναδικές, δεν το περίμενα αλλά ερωτεύτηκα σφόδρα τις εναλλασσόμενες εικόνες σε δρόμους όπως η Regent και η Carnaby και σε γειτονιές όπως το Covent Garden, το Soho, η Chinatown. Οι κοιλιές δεν άργησαν να διαμαρτυρηθούν, οπότε αυτή τη φορά τιμήσαμε το Herman Ze Herman, εκεί θα βρείτε εξαιρετικά γερμανικά χοτ-ντογκ και σνίτσελ σε συμφέρουσες τιμές!
Το τέλος της ημέρας μας βρήκε και πάλι ξεθεωμένους αλλά απόλυτα ικανοποιημένους και η επόμενη θα ήταν δυστυχώς η τελευταία γεμάτη μας μέρα στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
 
Last edited:

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Hμέρα έβδομη,

Τελευταία γεμάτη μας μέρα, όμως είχαμε φροντίσει να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο. Είχαμε κάνει λοιπόν κράτηση στο Shard και συγκεκριμένα στο Aqua Shard για πρωινό στις 9.30. Κατά την κράτηση βάζεις την πιστωτική σου κάρτα και συμφωνείς να δεσμευτεί ένα ποσό της τάξης των 25 λιρών ανά άτομο σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να πας, ενώ μου έκανε εντύπωση πως την προηγούμενη μας πήραν τηλέφωνο για να επιβεβαιώσουν την κράτηση.
sh.JPG

Ο εντυπωσιακός ουρανοξύστης βρίσκεται απέναντι από το City και σε απόσταση αναπνοής από την London Bridge. Kατεβαίνεις από το μετρό στην ομώνυμη στάση και στην ουσία βρίσκεται ακριβώς εκεί, εάν βγεις και στην κατάλληλη έξοδο μπαίνεις κατ' ευθείαν μέσα. Ο έλεγχος είναι εξονυχιστικός στην είσοδο και το ασανσέρ σε ανεβάζει στον 31ο όροφο. Η θέα είναι μαγική, το προσωπικό ευγενέστατο κι εξυπηρετικό, η συνολική εμπειρία καταπληκτική! Το τραπέζι μας βρισκόταν ακριβώς μπροστά στο παράθυρο, παραγγείλαμε ένα full english breakfast, ένα μπριός με κρέμα και μύρτιλα και δύο καφέδες, ο λογαριασμός μαζί με το service βγήκε περίπου 50 λίρες και η κράτηση στο πρωινό είναι για 2 ώρες. Αξίζει μέχρι την τελευταία πένα!
20160105_095439.jpg

Κοντά στον ουρανοξύστη βρίσκεται η Borough Market, ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε γεύσεις από όλο τον κόσμο. Παρότι ήταν μέρα που είναι θεωρητικά κλειστή, ουκ ολίγα μαγαζάκια και καντίνες ήταν ανοιχτά, οπότε δε χάσαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το κατιτίς μας. Ειλικρινά δε ξέρεις τί να πρωτοδοκιμάσεις, είχαμε σκάσει κι από το πρωινό, όμως ποτέ δε λέμε όχι στο Ιταλικό! Πήραμε λοιπόν δύο πιάτα με χειροποίητα γεμιστά ζυμαρικά φτιαγμένα εκείνη τη στιγμή, το ένα γεμιστό με μανιτάρια και το άλλο με τυρί και ήταν καταπληκτικά!
Το πρόγραμμα έλεγε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Victoria and Albert και σύντομα βρισκόμασταν ξανά στο South Kensington. Η ουρά ήταν πολύ σύντομη, πρώτα επισκεπτήκαμε το Φυσικής Ιστορίας που ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον με ομοιώματα ζώων από όλο τον κόσμο. Δυστυχώς στον τομέα των δεινοσαύρων γίνονταν έργα συντήρησης και δε μπορέσαμε να τους απολαύσουμε, ωστόσο ακόμα κι έτσι άξιζε και με το παραπάνω τον κόπο! Ειδικά δε εάν ταξιδέψετε στο Λονδίνο με παιδιά, είναι βέβαιο πως θα τα συνεπάρει το συγκεκριμένο μουσείο ενώ πολύ ελκυστικό είναι και το shop του. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στον τομέα των πετρωμάτων που συγκεντρώνει από κομμάτια μετεωρίτη μέχρι υπέροχους πολύτιμους λίθους, ενώ ακόμα κι εδώ δε λείπουν κοσμήματα κι εκθέματα από τον ελληνικό κόσμο.
20160105_113522.jpg


Στη συνέχεια περάσαμε στο διπλανό Victoria and Albert, το μουσείο που με πολύ κόπο και μεράκι έχει συγκεντρώσει έργα τέχνης και χειροποίητα υλικά από όλο τον κόσμο. Υπάρχουν έπιπλα, έργα τέχνης, υφάσματα κλπ κατανεμημένα ανά Ήπειρο προέλευσης και χρονική περίοδο, θα έλεγα ότι έχει μεγαλύτερη αξία για τις γυναίκες λάτρεις της μόδας και ειδικά των vintage κομματιών. Μάλιστα υπάρχει κι έκθεση (πληρωτέα) ειδική για την ιστορία των παπουτσιών με ιστορικές γόβες και πλατφόρμες με το χαρακτηριστικό τίτλο ''Shoes, pleasure and pain''. Kαι τα δύο μουσεία είναι δωρεάν και θα πάρουν τουλάχιστον δύο ώρες έκαστο από το χρόνο σας.
20160105_131104.jpg

Οι τελευταίες αμέριμνες βόλτες στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, δώστου πάλι τα τελευταία ψώνια από τη Regent και την Oxford, το περπάτημα στις αγαπημένες και γνωστές πλέον γειτονιές του Soho, Covent Garden, Leicester Square, Oxford Circus κλπ. Το τελευταίο γεύμα έλαβε χώρα σε έναν κινέζικο μπουφέ ονόματι Kowloon στην China Town, ο οποίος μου φάνηκε μακράν ο καλύτερος και γι' αυτό αναρτώ και φωτογραφία από την είσοδο του για να διακρίνεται! Ευγενικό προσωπικό, ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία στο φαγητό αλλά και καλή ποιότητα στην τιμή των 11 λιρών το άτομο (συμπεριλαμβάνεται κι ένα ποτό).
20160105_212133.jpg

Πριν γυρίσουμε στο ξενοδοχείο επισκέφτηκα τα Τέσκο για περίεργες σος, σοκολάτες Κάρντμπουρυ και λοιπά ενδιαφέροντα προϊόντα. Γενικώς θα βρείτε πάμπολλα σούπερ μάρκετ στο Λονδίνο και πάρα πολλές επιλογές για φαγητό από σάντουιτς και αραβικές πίτες μέχρι σαλάτες και ψημένα μπέργκερ. Οι Άγγλοι μάλλον δεν έχουν και πολύ χρόνο για μαγείρεμα και τους τα έχουν όλα έτοιμα. Μου έκανε εντύπωση τέλος που όλα γίνονται με αυτόματες μηχανές και χωρίς προσωπικό, απλά υπάρχει κάποιος που επιβλέπει. Α! Κι ότι ζήτησαν να μάθουν αν είμαι άνω των 25 για να πάρω μία Jack Daniels μπάρμπεκιου σος!:bleh:
Την επομένη ήρθε η ώρα του γυρισμού μέσω λεωφορείου της easybus (ακριβώς στην ώρα του) από το Waterloo. Τα συναισθήματα ήταν ανάμικτα, αλλά υπερτερούσε η απόλυτη ικανοποίηση για τα όσα είδαμε και ζήσαμε αυτή τη μαγική εβδομάδα στο Λονδίνο, μια εμπειρία που αποδείχτηκε πολύ ανώτερη των προσδοκιών μου!
Ο πήχης πλέον τίθεται πολύ ψηλά μετά από αυτό το ταξίδι, όμως ένα είναι σίγουρο:

Λονδινάρα μου θα τα πούμε ξανά!
;)



Τέλος Ιστορίας, οι διαχειριστές μπορούν να την αρχειοθετήσουν και ει δυνατόν να την κάνουν ενιαία σε σελίδες (προσπάθησα αλλά δεν...)
 

MAUI GR

Member
Μηνύματα
43
Likes
96
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοου
Ωραίο το ταξιδάκι και η περιγραφή, οι μέρες περνάνε γρήγορα, το πρόγραμμα μεγάλο, το Λονδίνο πανέμορφο και θες να γυρίσεις κάθε του σοκάκι και δυστυχώς δεν προλαβαίνεις να τα δεις όλα. Τουλάχιστον εγώ άφησα πολλά για την επόμενη φορά. Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός σου;
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Κι εγώ άφησα αρκετά για την άλλη φορά (Tate Britain, Tate Modern, Imperial war museum, κάποιο μιούζικαλ κλπ) όμως αναγκαστικά πρέπει να κάνεις φιλτράρισμα στις επιλογές σου! Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτομαι όσο αφορά τον επόμενο προορισμό, ανάλογα βέβαια με το χρόνο και τα χρήματα που θα υπάρχουν.. Έχω στο νου μου Βελιγράδι ή Φλωρεντία εάν καταφέρω να πάω την άνοιξη, νησιά Αιγαίου για καλοκαίρι (πιθανότατα Σαντορίνη-Φολέγανδρο), για του χρόνου τα Χριστούγεννα Γερμανία. Κάτι από αυτά τέλος πάντων! Εσένα ποιός είναι ο επόμενος προορισμός σου;
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Οι Άγγλοι μάλλον δεν έχουν και πολύ χρόνο για μαγείρεμα και τους τα έχουν όλα έτοιμα
Άστα να πάνε η χαρά του κατεψυγμένου είναι. Ότι φαγητό υπάρχει σε αυτή τη ζωή υπάρχει στα super market και σε frozen μορφή. Έχουν και τα super market Iceland που ειδικεύονται μόνο σε κατεψυγμένα...Δεν ξέρω τι στα κομμάτια κάνουν :p
Πάντως έχω βρει κάτι προπαρασκευασμένες πιτσούλες μούρλια :bleh:

Πολύ όμορφο ταξίδι. Να είστε καλά και με το καλό το επόμενο. :)
Αλλά βρε παιδιά χαραμίσατε γεύμα στα Nando's;;;
Συγνώμη Πορτογάλοι φίλοι μου αλλά το κοτόπουλο το κάνετε χάλια :bleh:
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Eυχαριστούμε πολύ, ευχόμαστε κι εμείς όμορφα ταξίδια! :)

Δεν το είχαμε στο πρόγραμμα το Nando's, στο ιρλανδικό Green Pea θέλαμε να πάμε στο Γκρίνουιτς, όμως όταν πήγαμε έκλεινε και το Νando's ήταν η μόνη επιλογή στην περιοχή. Άσε που έβρεχε κιόλας! :rolleyes-80:
 

Tati567

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Αγαπητοί συν-ταξιδευτές καλή χρονιά και χρόνια σας πολλά και ταξιδιάρικα!

Ήταν Ιούλιος, η υπομονή και το κουράγιο σε αυτή την έρμη πατρίδα είχε αρχίσει να εξαντλείται εν μέσω των capital controls και των λοιπών γνωστών περιπετειών, όταν αποφασίσαμε να κλείσουμε το πρωτοχρονιάτικο ταξίδι στην αγαπημένη πόλη της επίσης αγαπημένης μου Ν., στο υπέροχο Λονδίνο! Τα εισιτήρια της Aegean βρίσκονταν σε τιμή ευκαιρίας (μόλις 130 ευρώ το άτομο μετ'επιστροφής Χανιά-Λονδίνο μέσω πρωτευούσης φυσικά) για ημέρες εορτών (30/12 - 6/1) οπότε δεν το πολυσκεφτήκαμε και πατήσαμε την επιλογή book!


Τip για την Aegean: Να κάνετε την αναζήτηση σας όχι στην κεντρική μηχανή του site αλλά στο Low Fare Calendar (Οργανώστε) ώστε να βλέπετε τις καλύτερες προσφορές ανά μήνα/μέρα κλπ..

Ακολούθησε η γνωστή κι ενδελεχής έρευνα και μελέτη στο δεύτερο σπίτι μας το travelstories, προκειμένου ακόμα ένα ταξίδι να στεφθεί με επιτυχία και διασκέδαση! Πολύτιμες οι πληροφορίες από τα υπόλοιπα μέλη και τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο του National Geographic που υπήρχε στη βιβλιοθήκη μου αλλά και αυτόν της σειράς Explorer-Οδηγοί του κόσμου, υπήρχε ένας καλός μπούσουλας, απαραίτητος για ένα ταξίδι σε μία τόσο μεγάλη και σπουδαία πόλη, όπως η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά το σχετικό φιλτράρισμα, βγήκε ένα πρόγραμμα που τηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό καθώς είχαμε συμφωνήσει να υπάρχει ο συνδυασμός μουσείων-σημείων ενδιαφέροντος με αναψυχή, ψώνια και χαλάρωμα.

Επιλογή μας για βάση και διαμονή ήταν το ξενοδοχείο Tune Kings Cross, μέλος της γνωστής αλυσίδας με ξενοδοχεία που διατηρεί παραρτήματα σε Αγγλία, Σκωτία και Άπω Ανατολή. Πολλά εξ αυτών βρίσκονται στο Λονδίνο (Kings Cross, Westminster, Canary Wharf, Liverpool Street, Paddington) και αφού διάβασα τις σχετικές κριτικές στο tripadvisor κατέληξα στο πρώτο, καθώς είχε συγκεντρώσει καλύτερες βαθμολογίες, βρισκόταν σε κεντρικό σημείο (μόλις 5 λεπτά από το σταθμό Kings Cross από όπου περνούν πολλές γραμμές του λονδρέζικου μετρό) και στις φωτογραφίες του φαινόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Τα βασικά μας κριτήρια στα ταξίδια είναι δύο: καθαριότητα και κεντρική/βολική τοποθεσία και η επιλογή του συγκεκριμένου ξενοδοχείου αποδείχτηκε εξαιρετική. Πέρα από την τοποθεσία, το δωμάτιο στον έβδομο όροφο ήταν πεντακάθαρο, καινούργιο, με σύγχρονη και καθαρή ιδιωτική τουαλέτα και ντουζιέρα, το κρεβάτι άνετο, ο χώρος υπεραρκετός και η συνολική εμπειρία κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Κι όλα αυτά σε πολύ καλή για τα δεδομένα του κεντρικού Λονδίνου (595 ευρώ για 7 νύχτες συμπεριλαμβανομένης της Πρωτοχρονιάς που η τιμή ανεβαίνει) ενώ είχαμε προσθέσει και κάποια έξτρα που πληρώνεις στη συγκεκριμένη αλυσίδα όπως καθάρισμα δωματίου, wifi, πιστολάκι μαλλιών,νωρίτερο check in. Συνεπώς, προτείνω το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ανεπιφύλαχτα!
Tip για τα Τune ξενοδοχεία: Kάνετε την αναζήτηση/κράτηση σας απευθείας στο site τους. Ενδεικτικά να πω πως η τιμή που κλείσαμε ήταν 595 ευρώ στο site τους και ξεπερνούσε τα 1000 στα expedia, hotels.com κλπ.

View attachment 137594

Εν συνεχεία, δε μπορώ παρά να κάνω αναφορά στο αιώνιο δίλημμα κάρτα Oyster ή Travelcard για τις συγκοινωνίες. Προσωπικά επέλεξα την Travelcard και συγκεκριμένα τη χάρτινη των σιδηροδρόμων για 7 ημέρες και για τις ζώνες 1-2, με κόστος 32,10 λίρες κατ' άτομο. Λιώσαμε τα μετρό (τη βάζεις σε μια σχισμή, την παίρνεις από μια άλλη) και τα λεωφορεία (τη δείχνεις στον οδηγό), ενώ εκμεταλλευόμενοι τις προσφορές του Two For One εξοικονομήσαμε 50 λίρες από τα τρία σχετικά αξιοθέατα που επιλέξαμε (London Eye, Tower Bridge, Churchill War Rooms). Για τη συγκεκριμένη κάρτα χρειάζεται μία έγχρωμη φωτογραφία και να πάτε σε έναν επίγειο σιδηροδρομικό σταθμό (όπως η Victoria) με το χαρακτηριστικό κόκκινο σηματάκι. Δυστυχώς την τελευταία ημέρα η κάρτα είχε λήξει και για τη μοναδική μας διαδρομή ως το Waterloo πληρώσαμε 4,90 λίρες ο καθένας! Να σημειώσω πως εκεί δεν υπάρχουν ''τζαμπατζήδες'', πρέπει να περάσεις από τα μεταλλικά εμπόδια τόσο όταν μπαίνεις όσο κι όταν βγαίνεις, σεκιουριτάδες υπάρχουν πάντα στο χώρο και στο λεωφορείο ανοίγει μόνο η πόρτα του οδηγού. Μία φορά πήγε μπροστά μου ένας να μπει μαζί με άλλον έναν στο μεταλλικό κουβούκλιο και τον ''μάγκωσε'' στα 5 μέτρα η ασφάλεια!
Τέλος, πριν την αφήγηση της κυρίως ταξιδιωτικής ιστορίας να αναφερθώ στην επιλογή του μέσου μεταφοράς από το αεροδρόμιο Gatwick. Γενικώς προτιμώ τα τρένα, όμως υπήρξαν τις ημέρες εκείνες κάποια έργα στη σύνδεση Gatwick-Λονδίνο, οπότε προκρίθηκε το λεωφορείο και δη της easybus. Είχα διαβάσει κάποιες κακές εμπειρίες με τη συγκεκριμένη εταιρία, όμως αποδείχτηκαν παραπάνω από Άγγλοι. Ενώ αργήσαμε στο ''πήγαινε'' μας έβαλαν δωρεάν στο επόμενο, τόσο τότε όσο και στο γυρισμό ήταν ακριβέστατοι στην ώρα αναχώρησης και άφιξης!
Tip για την easybus: Η συγκεκριμένη εταιρία προσφέρει μέσω του site της μεγάλες προσφορές εάν κλείσετε έγκαιρα. Χαρακτηριστικά να πω πληρώσαμε μόλις 1,95 λίρα την κάθε διαδρομή ανά άτομο, μακράν ο φτηνότερος τρόπος για να φτάσεις στο Λονδίνο!

Αυτά τα ολίγα για προπαρασκευαστικά, η ταξιδιωτική ιστορία για το εκπληκτικό Πρωτοχρονιάτικο Λονδίνο ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ή μάλλον ΑΡΧΙΖΕΙ αύριο!
:clap::clap::clap:

View attachment 137595
Καλησπερα...εγω που θα ταξιδεψω για λονδινο σε 2 εβδομαδες αλλα εχω ακομη χειρογραφη ταυτοτητα θα εχω προβλημα?ειναι διατηρημενη πολυ καλα εως καινουρια θα ελεγα απλα την εχω χρονια και σκεφτομαι μηπως εχω θεμα μετα τα γεγονοτα στο παρισι και τους αυστηρους ελεγχους...
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Καλησπέρα!

Εάν είναι καλά κολλημένη η ζελατίνα και φαίνονται καθαρά όλα τα στοιχεία, δε θα έχεις πρόβλημα!
 

nikoletta1982

Member
Μηνύματα
139
Likes
25
Καλημερα! πολυ ωραια η ιστορια σ!!
Ενθουσιαστηκες με το Λονδινο,ε? ειναι πολυ ωραια!!!
Το Gatwick ειναι μεγαλο? πως σου φανηκε? γιατι εμεις φτασαμε στο Χιθροου κ ηταν τεραστιο!χαοτικο!
 

kill_bill

Member
Μηνύματα
183
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη
Καλησπέρα Νικολέτα και σε ευχαριστώ πολύ!

Το Γκάτγουικ είναι μεγάλο, όχι χαοτικό πάντως! Το δύσκολο κομμάτι είναι της αναμονής όταν μπαίνεις...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.722
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom