Ιταλία Πρωτοχρονιά στην Βενετία

emmy

Member
Μηνύματα
47
Likes
39
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς ταξίδεψα για Βενετία, ελαφρά αγχωμένη λόγω των πρόσφατων ειδήσεων για τις χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας εικοσαετίας στην περιοχή.

Φτάνοντας εκεί, μείναμε εκστασιασμένοι από την διαφορετικότητα και την ομορφιά αυτής της τόσο ξεχωριστής πόλης. Μεσαιωνικά κτίρια, εντυπωσιακά παλάτια, υπέροχα χρώματα. Το υδάτινο στοιχείο έδινε μια τελείως απόκοσμη μορφή μιας και αυτό που βλέπαμε φάνταζε τόσο πρωτόγνωρο!
Έξω από τα κανάλια, όλα ήταν ''σφουγγαρισμένα'' και στεγνά χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι λίγες ανησυχίες που είχαμε εξαφανίστηκαν.

Κατά τις 11.00μμ πήραμε τον δρόμο για την πλατεία του Αγ. Μάρκου όπου θα γινόταν η αλλαγή του χρόνου με πυροτεχνήματα, εκδηλώσεις, μουσική κλπ
Και τότε καταλάβαμε γιατί όλοι (μα ΟΛΟΙ) φορούσαν γαλότσες!
Η πριν δύο ώρες στεγνή πλατεία, είχε μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, χωρίς να βρέξει, χωρίς να έχει συμβεί κάτι αξιοπερίεργο!
Γρήγορα αντιληφθήκαμε πως τα νερά ήταν η φυσιολογική παλίρροια που συμβαίνει τα βράδια μέχρι τις πρωινές ώρες και που λόγω πανσέληνου ήταν στα μεγάλα φόρτε της!
Δυστυχώς, παρόλο που φορούσαμε ορειβατικά μποτάκια με πολύ καλή στεγανότητα, δεν τολμήσαμε να προχωρήσουμε και να ''βουτήξουμε'' γιατί το νερό έφτανε τουλάχιστον τα 20εκ βάθος(!) χάνοντας έτσι όλο το πανηγύρι που είχε στηθεί για την αλλαγή της δεκαετίας...:xmas_evil:

Η χρονιά για εμάς άλλαξε στην γέφυρα του Rialto χωρίς πολλά εφέ, ενώ μετά προσπαθήσαμε να βρούμε κανένα ωραίο μπαράκι να τρυπώσουμε.
Δεύτερη απογοήτευση: Η μουσική στα μπαράκια ήταν περισσότερο για μνημόσυνο και λιγότερο για γιορτή! Ότι slow έχει κυκλοφορήσει ποτέ στον πλανήτη, παιζόταν στα μπαράκια εκείνο το βράδυ! Θα μου πεις, αν δεν είσαι ρομαντικός άνθρωπος, τι δουλειά είχες στην Βενετία; Αλλά και πάλι, οι ρομαντικοί δεν έρχονται ποτέ στο κέφι;… :roll:

Το επόμενο πρωί, υπήρχαν νερά σε κάποιες γειτονιές, περίπου μέχρι τις 11.00-12.00πμ, ενώ τις επόμενες μέρες, η στάθμη τους κατέβηκε εντυπωσιακά, ακόμα και κατά την διάρκεια της νύχτας).

Το να ‘χάνεσαι’ στα στενά της Βενετίας είναι μια απόλαυση. Δεν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, απλά περπατάς, στρίβεις όπου σου έρθει, και πίνεις τον καφέ σου, την μπύρα σου ή τσιμπάς κάτι, όποτε και όπου σου γυαλίσει. Τα πάρα πολύ κεντρικά μαγαζιά τα αποφεύγεις για δύο λόγους: Οι τιμές είναι αδικαιολόγητα υψηλές και επιπλέον το επίπεδο των καταστημάτων και των υπηρεσιών που παρέχουν είναι απογοητευτικό, κατά κανόνα…. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σερβίρουν μπαγιάτικα φαγητά/γλυκά (απορώ πως το καταφέρνουν με τόση κίνηση…), μικρές ποσότητες, κακό περιβάλλον, καταθλιπτικό, χωρίς κανένα ίχνος ανανέωσης από τότε που χτίστηκαν. Ο λόγος είναι απλός: έχουν πάντα πελατεία(!!!) άρα γιατί να μπουν σε περιττά έξοδα;

Ωραία εμπειρία ήταν η επίσκεψη στο νησάκι Murano παρόλο που λόγω αργιών δεν μπορέσαμε να δούμε την κατασκευή των κρυστάλλων σε κάποιο εργαστήρι. Οι εκθέσεις που υπάρχουν βέβαια, έχουν πραγματικά αριστουργήματα και αξίζει να αφιερώσει κανείς κάποιες ώρες χαζεύοντας τα, και γιατί όχι αποκτώντας κάποια από αυτά...

Επιπλέον το νησάκι ήταν πραγματικά σαν ''μικρογραφία''της Βενετίας στο πιο ''ζεστό'' και το πιο ''χωριουδάκι''. Στο καφενείο που κάτσαμε για ξεκούραση, υπήρχαν οι μόνιμοι θαμώνες οι οποίοι μάλιστα είχαν απαθανατιστεί από τον ιδιοκτήτη και οι φωτογραφίες τους υπήρχαν κρεμασμένες στον τοίχο. Ξεχώριζε η φωτογραφία κάποιου κυρίου μεγάλης ηλικίας, με μια ζωγραφισμένη καρδιά γύρω του…Καρδιοκατακτητής ή αθεράπευτα ερωτευμένος;…Δυστυχώς τα αγγλικά τους ήταν πολύ περιορισμένα και έτσι δεν μπορέσαμε να κάνουμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις...
Στο Murano φάγαμε και το μοναδικό φρέσκο και γνήσιο Τιραμισού καθώς και το καλύτερο γεύμα μας από όλες τις ημέρες στην Βενετία!

Ξέχασα να σημειώσω πως το πρωί, πηγαίνοντας να πάρουμε το βαπορέτο από την πλατεία του Αγ. Μάρκου για το νησί, ξαναείδαμε την πλατεία πλημμυρισμένη και αυτή την φορά το νερό ανάβλυζε από τις πλάκες της πλατείας! (Πιθανόν πρόβλημα με το αποχετευτικό σύστημα τους???)

Συμβουλή: Μη διστάσετε (για να μην πω μη παραλείψετε...) να αγοράσετε γαλότσες πριν επισκεφτείτε αυτή την μοναδική πόλη! Είναι must! Κουστουμαρισμένοι κύριοι φορούν γαλότσες, καθώς και κυρίες με γουναρικά, φορούν επίσης γαλότσες (πιθανόν επώνυμες :xmas_cheesygrin:)!
Οι πλημμύρες είναι τρόπος ζωής και ποτέ δεν ξέρεις πως και που θα προκύψουν! Μη σας αποθαρρύνουν όμως! Η Βενετία είναι τόσο εξαιρετική πόλη που αν είστε προετοιμασμένοι, θα την απολαύσετε όπως και να την βρείτε!

Δεν θα αναφερθώ στα γνωστά αξιοθέατα που κάποιος έτσι κι αλλιώς θα δει πηγαίνοντας στην περιοχή. Θα ήθελα όμως να συστήσω να πιείτε άφθονο Limoncello και Spritz. Το πρώτο μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε πολύ εύκολα σε μπουκάλια, δεδομένου ότι είναι πολύ διαδεδομένο Ιταλικό ποτό, για να έχετε να πίνετε κάτι στο ξενοδοχείο τις ώρες της ανάπαυσης….

Γενικός απολογισμός του ταξιδιού: Ανεπανάληπτες εικόνες, μοναδική εμπειρία, σίγουρα είναι ένας προορισμός που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Λίγη ψυχραιμία χρειάζεται στο θέμα ''υπέρμετρη τουριστικοποιήση'', αλλά τίποτα δεν μπορεί να μειώσει την αίγλη αυτού του θαυμάσιου τοπίου!
 

Attachments

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Η Βενετία είναι αυτό ακριβώς που λες: ανεπανάληπτες εικόνες.
Τα υπόλοιπα με καλή διάθεση αντιμετωπίζενται.

 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Φανταζομαι πως εσυ που κανεις καταδυσεις δεν θα εχεις σοβαρο προβλημα στην Βενετια, περα απο την πλακα η Βενετια ειναι πολυ ομορφη αλλα προσωπικα δεν θα ξανα πηγαινα. Γουστα ειναι αυτα....
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.364
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Συμβουλή: Μη διστάσετε (για να μην πω μη παραλείψετε...) να αγοράσετε γαλότσες πριν επισκεφτείτε αυτή την μοναδική πόλη! Είναι must! Κουστουμαρισμένοι κύριοι φορούν γαλότσες, καθώς και κυρίες με γουναρικά, φορούν επίσης γαλότσες (πιθανόν επώνυμες :xmas_cheesygrin:)!
Οι πλημμύρες είναι τρόπος ζωής και ποτέ δεν ξέρεις πως και που θα προκύψουν!
. Θα ήθελα όμως να συστήσω να πιείτε άφθονο Limoncello και Spritz. Το πρώτο μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε πολύ εύκολα σε μπουκάλια, δεδομένου ότι είναι πολύ διαδεδομένο Ιταλικό ποτό, για να έχετε να πίνετε κάτι στο ξενοδοχείο τις ώρες της ανάπαυσης….
ωραία ιστορία από Την πόλη , μετά τη Ρώμη.
για πλημμύρες υπάρχει πρόβλεψη. τη διαβάζεις κ ανάλογα κινείσαι.
http://www.comune.venezia.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/IT/IDPagina/344
το Limoncello έχει κατακτησει από χρόνια τη θεση του στα ραφια των ελληνικων σουπερμαρκετ, καβες. και θελει κατάψυξη βέβαια.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Emmy χαίρομαι που τελικά σου άρεσε η μαγική αυτή πόλη.

Μπορεί να έχει τις κάποιες δυσκολίες και ιδιαιτερότητές της κατά περιόδους, καθώς και τους πολλούς τουρίστες, αλλά δεν παύει να είναι μοναδική.

Πάντως, εμείς δε νοιώσαμε να κακοπέφτουμε καθόλου σε θέμα φαγητού, συμπεριλαμβανομένων των τιμών.
Δοκιμάσαμε όμως την τύχη μας πολλές φορές σε εστιατόρια σε κάπως πιο απομονωμένα κανάλια και όχι πάνω στον πανικό.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Όμορφη η ιστορία σου Εmmy, γεμάτη εικόνες της εντυπωσιακής αυτής πόλης! Θυμάσαι καθόλου ονόματα από τα μαγαζιά που επισκεφτήκατε στο Murano αλλά και γενικότερα;
 

emmy

Member
Μηνύματα
47
Likes
39
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Θυμάσαι καθόλου ονόματα από τα μαγαζιά που επισκεφτήκατε στο Murano αλλά και γενικότερα;
:oops: σχεδόν ποτέ δεν κοιτάω τα ονόματα, εκτός αν είναι κάτι εξαιρετικό. Και αυτά που πήγα σίγουρα δεν ήταν ''εξαιρετικά''...:xmas_mrgreen:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.387
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom