Μαρόκο Πρόγραμμα για Μαρόκο

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Εναλλακτικα sites εψαξες?
Ξέρει κάποιος γιατί δεν με αφήνει να κλείσω τρένα από Μαρακές για Φες; Το ΑΙ λέει ότι δεν με αφήνει επειδή είμαι Ελλάδα. Λέτε να τα πάρω απευθείας από εκεί; Θα βρω; (Ιανουάριο 2026) Επίσης, πόσο κοστίζει αν ξέρετε γιατί βρίσκω αεροπορικά με ryanair με 25€ one way. (Όμως θα έχουμε και βαλίτσες να αγοράσουμε, οπότε και πάλι δεν συμφέρει)
Μαρακές για Φες το έχω κάνει, εισιτήρια θα βρεις και την ίδια μέρα από το σταθμό τιμή δε θυμάμαι αλλά ήταν φθηνά. Αξέχαστο και ενημερωτικό ταξίδι στην εξοχή και τους κάμπους του Μαρόκου. Αν έχεις χρόνο κάνε μια στάση με διαν/υση στη Μεκνές.

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Ξέρει κάποιος γιατί δεν με αφήνει να κλείσω τρένα από Μαρακές για Φες; Το ΑΙ λέει ότι δεν με αφήνει επειδή είμαι Ελλάδα. Λέτε να τα πάρω απευθείας από εκεί; Θα βρω; (Ιανουάριο 2026) Επίσης, πόσο κοστίζει αν ξέρετε γιατί βρίσκω αεροπορικά με ryanair με 25€ one way. (Όμως θα έχουμε και βαλίτσες να αγοράσουμε, οπότε και πάλι δεν συμφέρει)
K γω αντιμετώπισα το ιδιο πρόβλημα με το Μαροκινό ΟΣΕ (αν κ πέρασαν αρκετά χρόνια)
Κατα πάσα πιθανότητα θα βρείς (ειδικά αν ΔΕΝ είναι Παρασκευή) κ θα συμβούλευα να το κλείσεις το εισητήριο το συντομότερο μόλις φτάσεις Μαρόκο (για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο)

Natasa Ch

Member
Ευχαριστώ πολύ! Αυτό θα κάνω, θα τα πάρω με το που φτάσουμε Μαρακές. Κυριακή πρωί θα είναι το πήγαινε και Τετάρτη βράδυ το έλα. Ελπίζω να μην έχουμε καμία δυσάρεστη έκπληξη.

Natasa Ch

Member
Καλησπέρα σε όλους.
Τον επόμενο μήνα θα πάμε Μαρόκο με τον σύζυγο και τον μικρο μας γιο, 3 χρονών. Θα πάμε Μαρακές, Εσαουιρα, Φες και Σεφσαουεν (μπλε πόλη, δεν ξέρω αν λέω σωστά το όνομα).
Ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή διαβάζω όσα γράφτηκαν πρόσφατα στο νήμα "απροσδόκητα όμορφες πόλεις/χώρες και χώρες απογοήτευση" και αγχώθηκα.
Αρχικα, με το θέμα του φαγητού. Μπορείτε να μου πείτε με τι κριτήρια θα διαλέγουμε πού θα φάμε; Να μπαίνω όπως πάντα TripAdvisor? Εννοείται παίρνουμε καλά μαγειρεμένα φαγητά, να φαίνονται φρέσκα κλπ, αλλά πχ υπάρχουν κάποια εστιατόρια που καλό θα είναι να προτιμάμε; Συνήθως πάμε σε όσα μας προτείνουν ντόπιοι, αλλά σε αυτή την περίπτωση μήπως ακριβώς σε αυτά ΔΕΝ πρεπει να πάμε; (Γιατί αυτοί είναι συνηθισμένοι στο νερό τους κλπ ενώ εμείς όχι.) Μετά, εννοείται πχ δεν πίνουμε χυμούς με παγάκια. Αυτό ισχύει και για το πρωινό στα ριαντ που έχουμε κλείσει διαμονή;

Το άλλο που με έχει προβληματίσει είναι οι scammers και όλοι όσοι σε πρήζουν να μπεις στο μαγαζί τους ή σε ακολουθούν συνεχώς μέχρι να ενδώσεις. Πχ στο Μαρακές υπάρχουν κάποιοι που βάζουν πάνω σου μαϊμούδες, και τους λες παρτην από πάνω μου και επιμένουν να τους δώσεις λεφτά. Αρχικά για τους scammers, οκ τις εκδρομές για Εσαουιρα (από Μαρακές) και για την μπλε πόλη (από Φες) τις έχω κλείσει από το getyourguide. Αλλά πχ σε ταξί μπορούμε να μπαίνουμε (από αεροδρόμιο για το ριάντ) χωρίς να ανησυχούμε για υπερχρέωση;
Και όσο για τους άλλους που σε ακολουθούν και σε πιέζουν, υπάρχει κάτι να κάνουμε να τους το κόβουμε; Πχ αυστηρό ύφος; Να λέμε ότι δεν έχουμε μετρητά (αλήθεια θα είναι κιόλας, μόνο με revolut θα είμαστε) ή δεν πρέπει καν να χαζεύουμε στα μαγαζάκια γιατί αν δεν ψωνίσουμε θα μας πρήζουν;;
Πφφφ δεν ξέρω έχω λιγο χαλαστει με όσα διαβάζω, το έχω και πολύ ψηλά το Μαρόκο, το ήθελα πολύ καιρό και ήδη ο σύζυγος με το ζόρι πείστηκε να πάρουμε και το παιδί μην μας πάθει καμία γαστρεντερίτιδα κλπ. Αν έχουμε συνέχεια κάποιον να μας ακολουθεί και να μας πρήζει, πώς θα περάσουμε καλά; Και είναι και παραπάνω η ευθύνη μας που θα φέρουμε και το παιδί! (Εγώ ήθελα να πάρουμε και τους μεγάλους μας γιους, αλλά έχασα στις διαπραγματεύσεις!) Παίζει λέτε να σεβαστούν ότι έχουμε μικρό παιδί μαζί ή ούτε καν;
Συγγνώμη που σας πρήζω αλλά πραγματικά δεν έχω άλλον να ρωτήσω παρά μόνο όσους έχετε πάει και το έχετε ζήσει!

maria91

Member
Καλησπέρα σε όλους.
Τον επόμενο μήνα θα πάμε Μαρόκο με τον σύζυγο και τον μικρο μας γιο, 3 χρονών. Θα πάμε Μαρακές, Εσαουιρα, Φες και Σεφσαουεν (μπλε πόλη, δεν ξέρω αν λέω σωστά το όνομα).
Ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή διαβάζω όσα γράφτηκαν πρόσφατα στο νήμα "απροσδόκητα όμορφες πόλεις/χώρες και χώρες απογοήτευση" και αγχώθηκα.
Αρχικα, με το θέμα του φαγητού. Μπορείτε να μου πείτε με τι κριτήρια θα διαλέγουμε πού θα φάμε; Να μπαίνω όπως πάντα TripAdvisor? Εννοείται παίρνουμε καλά μαγειρεμένα φαγητά, να φαίνονται φρέσκα κλπ, αλλά πχ υπάρχουν κάποια εστιατόρια που καλό θα είναι να προτιμάμε; Συνήθως πάμε σε όσα μας προτείνουν ντόπιοι, αλλά σε αυτή την περίπτωση μήπως ακριβώς σε αυτά ΔΕΝ πρεπει να πάμε; (Γιατί αυτοί είναι συνηθισμένοι στο νερό τους κλπ ενώ εμείς όχι.) Μετά, εννοείται πχ δεν πίνουμε χυμούς με παγάκια. Αυτό ισχύει και για το πρωινό στα ριαντ που έχουμε κλείσει διαμονή;

Το άλλο που με έχει προβληματίσει είναι οι scammers και όλοι όσοι σε πρήζουν να μπεις στο μαγαζί τους ή σε ακολουθούν συνεχώς μέχρι να ενδώσεις. Πχ στο Μαρακές υπάρχουν κάποιοι που βάζουν πάνω σου μαϊμούδες, και τους λες παρτην από πάνω μου και επιμένουν να τους δώσεις λεφτά. Αρχικά για τους scammers, οκ τις εκδρομές για Εσαουιρα (από Μαρακές) και για την μπλε πόλη (από Φες) τις έχω κλείσει από το getyourguide. Αλλά πχ σε ταξί μπορούμε να μπαίνουμε (από αεροδρόμιο για το ριάντ) χωρίς να ανησυχούμε για υπερχρέωση;
Και όσο για τους άλλους που σε ακολουθούν και σε πιέζουν, υπάρχει κάτι να κάνουμε να τους το κόβουμε; Πχ αυστηρό ύφος; Να λέμε ότι δεν έχουμε μετρητά (αλήθεια θα είναι κιόλας, μόνο με revolut θα είμαστε) ή δεν πρέπει καν να χαζεύουμε στα μαγαζάκια γιατί αν δεν ψωνίσουμε θα μας πρήζουν;;
Πφφφ δεν ξέρω έχω λιγο χαλαστει με όσα διαβάζω, το έχω και πολύ ψηλά το Μαρόκο, το ήθελα πολύ καιρό και ήδη ο σύζυγος με το ζόρι πείστηκε να πάρουμε και το παιδί μην μας πάθει καμία γαστρεντερίτιδα κλπ. Αν έχουμε συνέχεια κάποιον να μας ακολουθεί και να μας πρήζει, πώς θα περάσουμε καλά; Και είναι και παραπάνω η ευθύνη μας που θα φέρουμε και το παιδί! (Εγώ ήθελα να πάρουμε και τους μεγάλους μας γιους, αλλά έχασα στις διαπραγματεύσεις!) Παίζει λέτε να σεβαστούν ότι έχουμε μικρό παιδί μαζί ή ούτε καν;
Συγγνώμη που σας πρήζω αλλά πραγματικά δεν έχω άλλον να ρωτήσω παρά μόνο όσους έχετε πάει και το έχετε ζήσει!
Αρχικα χυμους με παγακια ηπιαμε κ καμια γαστρεντεριτιδα δε παθαμε οποτε δε ξερω κατα ποσο ισχυει ολος αυτος ο πανικος..2 πακετα immodium ειχαμε παρει ολα κ ολα τα οποια μας φανηκαν κ αχρειαστα..μαγαζια για φαγητο οντως να πατε σε οτι σας πουν οι ντοπιοι γιατι εμεις που πηγαμε σε περιοδο ραμαζανιου κ δεν ειχε τιποτα ανοιχτο που πηγαινουν οι ντοπιοι,φαγαμε στα τουριστικα κ πολλες φορες καταληγαμε στα mac donalds...επισης για τους stalkers ΔΕΝ υπαρχει καμια λυση θα σας ζαλιζουν,θα σας παιρνουν απο πισω,δε θα σεβαστουν κανενα παιδι!εμεις προσωπικα οποτε μιλαγανε δε τους μιλαγε κανεις κ οταν εμας επαιρναν απο πισω τους κοιταζα με βλεμμα του στυλ "αν πεις αλλη μια λεξη σε σφαξα" και ΜΕΡΙΚΕΣ φορες επιανε αλλες οχι κ αρχιζαμε τις βρισιες στα ελληνικα,ειτε και στα αγγλικα...γενικα ειναι ενα ΠΑΡΑ πολυ μεγαλο θεμα οπου οσοι ασχολουνται με το τουρισμο εκει το αναγνωριζουν αλλα δεν κανουν κ κατι για να σταματησει!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Μην ανησυχείς, στο Μαρόκο είναι γαλλοαναθρεμένοι δεν είναι Αίγυπτος.

Natasa Ch

Member
Για τους stalkers ΔΕΝ υπαρχει καμια λυση θα σας ζαλιζουν,θα σας παιρνουν απο πισω,δε θα σεβαστουν κανενα παιδι! γενικα ειναι ενα ΠΑΡΑ πολυ μεγαλο θεμα οπου οσοι ασχολουνται με το τουρισμο εκει το αναγνωριζουν αλλα δεν κανουν κ κατι για να σταματησει!
Ωραία, αγχώθηκα ακόμα πιο πολύ.

Μην ανησυχείς, στο Μαρόκο είναι γαλλοαναθρεμένοι δεν είναι Αίγυπτος.
Και τώρα κάπως ηρέμησα.

Ευχαριστώ?!?!

maria91

Member
Ωραία, αγχώθηκα ακόμα πιο πολύ.

Και τώρα κάπως ηρέμησα.

Ευχαριστώ?!?!
Υποθετω στην Αιγυπτο ειναι χειροτερα?!παντως αυτη ειναι η κουλτουρα τους και δε μπορεις να την αποφυγεις αν θες να εχεις μια εικονα απλα δες μερικα βιντεακια στο youtube...δε προκειται να σε κλεψουν ή να σου επιτεθουν αν αυτο φοβασαι απλα θα προσπαθησουν να σε πιασουν πελατη σε οποιοδηποτε μαγαζι με σουβενιρ ας πουμε πας ή μπορει παιδαρελια να σε παρουν για μισο μετρο απο πισω για να σε ξεναγησουν...αγνοωντας τους φευγουν...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.306
Μέλη
39.975
Νεότερο μέλος
oneir1

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom