Μαρόκο Πρόγραμμα για Μαρόκο

Dimspace23

Member
Μηνύματα
39
Likes
32
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούριος στο φορουμ αν και διαβάζω καιρό τις συζητήσεις σας. Θα ήθελα τα φωτα σας. Πηγαινω με την κοπελα μου Μαροκο για 7 βραδια. Φτανουμε και φευγουμε απο Μαρακες. Σκεφτομαστε να μεινουμε 3 βραδια Μαρακες, 2 στο Φες (ισως κανουμε ημερησια στο Τσεφσαουτεν) απο εκει Μερζουγκα με μια διανυκτερευση στην ερημο , πισω Μαρακες και επιστρεφουμε Αθηνα μιας και η πτηση ειναι 6 το πρωι. Ειναι εφικτο? Σκεφτομαστε να κινηθουμε με μμμ. Σας ευχαριστω εκ των προτερων.
Θα πρέπει να το οργανώσετε παρα πολύ καλά, για να τα δείτε όλα αυτά, ψάξε από πριν τα δρομολόγια, το πως θα μετακινηθείτε και τις ώρες και μέρες που έχει δρομολόγια για το κάθε μέρος, ειδικά από Φεζ για Μερζούγκα και Μερζούγκα Μαρακές. Για να δείτε το Σεφσαουεν είναι 4 ώρες να πας και άλλες τόσες η επιστροφή οπότε θα χρειαστείτε μια ολόκληρη μέρα και εφόσον εχετε 2 διανυκτερεύσεις στην Φεζ, δεν νομίζω να προλάβετε να δείτε και τα δύο.
 

fofi32

Member
Μηνύματα
83
Likes
224
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική
Άλλαξα λίγο το πρόγραμμα μου.
2 βράδια essaouira
1 asilah(εδώ προβληματίζομαι, εαν βγαίνει από essaouira , είναι πολλές ώρες)
1 chefchaouen
3 fez
2 merzouga
1 dades
1 ait ait benhaddou
και 3 marrakech
Είναι καλό το πρόγραμμα και άνετο?
 

Sophia91

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Marocco
Ονειρεμένο Ταξίδι
Voreio Selas,Alaska
@Dimspace23 Καλημέρα.Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πόσο σου κόστισε το ταξίδι στο Μαρόκο ?Σκέφτομαι να πάω μια εβδομάδα τον Γενάρη και μου άρεσε πολύ το πλάνο σου :)
 

Dimspace23

Member
Μηνύματα
39
Likes
32
@Dimspace23 Καλημέρα.Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πόσο σου κόστισε το ταξίδι στο Μαρόκο ?Σκέφτομαι να πάω μια εβδομάδα τον Γενάρη και μου άρεσε πολύ το πλάνο σου :)
Καλημέρα Σοφία. Αν θυμάμαι καλά, νομίζω ότι πληρώσαμε γύρω στα 1300 το άτομο αλλα ήταν για 12 ημέρες, αρα για 1 εβδομάδα θα είναι σίγουρα μικρότερο το ποσό. Βέβαια η τιμή εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων, το είδος των ξενοδοχείων, τις μέρες και την περίοδο που θα πας. Ενδεικτικά ενας γνωστός μου που έκλεισε με το ίδιο γραφείο πριν λίγες μέρες, με πολύ καλά ξενοδοχεία, το έκλεισε με 900 ευρώ το άτομο για 7 διανυκτερεύσεις.
 

Dimspace23

Member
Μηνύματα
39
Likes
32
Άλλαξα λίγο το πρόγραμμα μου.
2 βράδια essaouira
1 asilah(εδώ προβληματίζομαι, εαν βγαίνει από essaouira , είναι πολλές ώρες)
1 chefchaouen
3 fez
2 merzouga
1 dades
1 ait ait benhaddou
και 3 marrakech
Είναι καλό το πρόγραμμα και άνετο?
Και εγώ θεωρώ ότι το Εσσαουίρα - Ασιλαχ είναι μεγάλη η απόσταση και από την στιγμή που ο δρόμος σου περνάει από Καζαμπλάνκα και Ραμπάτ, σίγουρα θα ήταν καλύτερα να κάνεις και μια βόλτα σε αυτές τις πόλεις. Θα σου πρότεινα να σπάσεις την διαδρομή, μπορείς είτε να βγάλεις μια διανυκτερεύση από Φεζ, είτε να πας από Μερζούγκα, Αιτ Μπεν Χαντού με απλή στάση στα φαράγγια Todra και Boumalne, είτε να μην κάνεις καθόλου διανυκτερεύση στην Ασιλαχ και π. χ. από Εσσαουίρα η επόμενη διανυκτέρευση να είναι Ραμπάτ και από εκεί πηγαίνοντας για Σεφσαουέν, κανείς μια στάση Ασιλαχ.
 

Piperi

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Alsalah!!

Εχουμε κλεισει ταξιδι 10 μερες μαροκο και φευγουμε σε λιγοτερο απο ενα μηνα.
Φτανουμε μαρακες μεσημερι 15:15

Σκεφτομαι πως θα μεινουμε μια νυχτα μαρακες και να φυγουμε για μερζουγα η για φες.

Σκεφτηκα να αρχισουμε με τα δυσκολα (βλεπε μαρακες-ερημο) και μετα να παμε προς φες οπου εκει θα βρουμε τραινο να μας επιστρεψει μαρακες.

Απο οσα εχω διαβασει θα μας ζορισουν τα λεωφορεια μεχρι να φτασουμε μερζουγα αφου θα πρεπει προς το τελος τις διαδρομης να βρουμε τα ταξι..

Δεν εχω καποιο πλανο παντως θα ηθελα να παμε bumalne dades,mergouza,fez,meknes,rabat,marrakesh

Για τουρ δεν πολυπαιζει 1ον οικονομικα και 2 ον δεν θελουμε να επιστρεψουμε μαρακες αλλα να συνεχισουμε για φες

Επισης θα μπορουσαμε να παμε φες πρωτα κ απο εκει μερζουγα κ επιστροφη μαρακες.

Ζοριζομαι να αποφασισω..σκεφτομαι κ τις αποστασεις..ουφφφφ
Δωστε κ σωστε travelers!
 

BrizTraveller

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Μαρόκο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Γεια σας συνταξιδιώτες και συνταξιδιώτισσες.
Νέος στο φόρουμ, παρακαλώ την κατανόησή σας!

Πρόκειται να ταξιδέψω στο Μαρόκο!
Χωρίς πρόγραμμα κλπ απλά είδα προσφοράρα 80 ευρώ πήγαινε έλα από Αθήνα - Μαρακές - Αθήνα.
Οπότε με έναν φίλο δεν το πολυσκεφτήκαμε.
Τώρα που το σκέφτομαι ίσως η αναχώρηση θα ήταν καλύτερα να ήταν σε άλλη πόλη, αλλά ότι έγινε έγινε.

Πρώτη μας φορά εκτός Ευρώπης και είμαστε στον 7ο ουρανό αδέλφια!
Θα ταξιδέψουμε Γενάρη μήνα... ότι και να σημαίνει αυτό.
Συγκεκριμένα θα φτάσουμε εκεί 19/01 μεσημέρι και επιστρέφουμε 25/01 πρωί πρωί.
Δεν είναι πολλές οι μέρες αλλά δεν γινόταν παραπάνω.
Γενικά το αντέχουμε το τρεξιματάκι και θέλουμε να δούμε όσα περισσότερα γίνεται, παρά να ξεκουραστούμε!
Επίσης θα θέλαμε να δούμε-διασχίσουμε-διανυκτερεύσουμε σε έρημο και επίσης να επισκεφθούμε πόλεις με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον πχ Φες.

Θα μπορούσε να με βοηθήσει κάποιος σχετικά με τι με παίρνει να δω;
Κάποιο γρήγορο προγραμματάκι μήπως;
Κάποιο tip; Είδος ρούχων για Γενάρη, συναλλαγές, φαγητό κλπ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
730
Likes
1.851
Επόμενο Ταξίδι
Λάος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με βανάκι στη Νορβηγία
Μια μερα νωριτερα ταξιδευω εγω!!!!!!

Εμεις φιλοδοξουμε να περασουμε τον Ατλαντα -εαν ειναι ανοιχτος- να παμε ουαρζαζατ, merzuga,fez, rabat και παλι μαρακες. Εχουμε ομως 10 μερες και θα νοικιασουμε αυτοκινητο. Δεν ξερω εσεις πως θα κινηθητε, αλλα εαν δεν νοικιαςετε φανταζομαι οτι το καλυτερο ειναι να μεινεται δυο μερες μαρακες και να κανετε την τριημερη εκδρομη στην ερημο με ενα τουριστικο γραφειο.
´Οσο για τα ρουχα δεν το εχω σκεφτει ακομα... Καλα να περασετε.
 
Last edited by a moderator:

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
πεντε μερες οχι και πολλες και εξαρτατε και τι ωρα φτανεις και τι ωρα αναχωρεις..Απο Μαρακες για Φες ειναι γυρω στα 580 χιλιομετρα οποτε μενεις μια μερα στη Φες συνολο 2 μερες εκει ..το Μαρακες οσες μερες και να διαθεσεις δεν θα θες να φυγεις...για ερημο δεν νομιζω σε φτανουν οι μερες εκτος και αν βγαλεις τη Φες .,,..Οποτε συνοπτικα Μαρακες 2 μερες φες αλλες δυο και ισως να σου μεινει χρονος για essaouira μια μικρη παραθαλασσια πολη..οχι για τη θαλασσα της αλλα για το παζαρι πιο ανετο, πιο καθαρο πιο προσεγμενο απο των αλλων πολεων..αυτα κατα την δικη μου γνωμη...
 

Phanton

Member
Μηνύματα
77
Likes
171
Επόμενο Ταξίδι
Βοστώνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδια
Μιας και πρωτη σας φορα εκτος Ευρωπης, να υπολογισετε οτι τα πραγματα κυλουν πολυ πιο αργα (απελπιστικα θα ελεγα) και αρκετες φορες πολυ πιο δυστροπα απο την Ευρωπη.
π.χ. Αν φτασουν 2-3 αεροπλανα μαζεμενα στο αεροδρομιο μπορει να κανεις και 1,5 ωρα να ξεμπλεξεις με τον ελεγχο και τη σφραγιδα στο διαβατηριο.
Αν και στα λογια αυτοκινητοδρομος για τα 550 χλμ απο Μαρακες για Fez θεωρητικα θελει 6 ωρες, πρακτικα ομως θελει 8 ωρες (χωρις στασεις).
Με αλλα λογια θελεις 3 ολοκληρες μερες (2 στο δρομο και 1 στη Fez).
Οταν μιλαμε για ερημο εννουμε να δουμε, να μεινουμε (γιατι το να διασχισουμε ειναι αδυνατο).
Για να βρεθεις στην ερημο πας ανατολικα που ειναι η αρχη της Σαχαρας. Εκει ειναι η πραγματικη ερημος και οι αμμοθινες (κοκκινοχωμα και βραχακια εχει παντου). Αυτο γινεται μονο με οργανωμενη εκδρομη για λογους ασφαλειας και γιατι αυτοι ξερουν τα κολπα. Θελει κανενα 9ωρο στο αυτοκινητο, φτανεις απογευμα, παιρνεις την καμηλα, φωτο στο ηλιοβασιλεμα, δειπνο, υπνος στη σκηνη, ξυπνημα στις 6 το πρωι, ανατολη φωτο, με την καμηλα επιστροφη, πρωινο και μεσα στο αυτοκινητο αλλες 9 ωρες για επιστροφη.
Προσωπικα πηγα 7 μερες, εμεινα τις 6 στο Μαρακες και το απολαυσα και πηγα μια ημερησια στον ωκεανο στην Εσαουιρα. Αντε να κανεις αλλη μια ημερησια στον Ατλαντα. Δεν μου αρεσε καθολου η ιδεα να περναω ολη μερα μεσα σε ενα αυτοκινητο τσιτωμενος (γιατι στην οδηγηση ειναι τρελοκομειο).
Την ερημο μια αλλη φορα, στη Τυνησια, που ειναι πολυ πιο ευκολο.
Αν πας για να χαλαρωσεις, να ηρεμησεις και να γνωρισεις την κουλτουρα του Μαρακες ειναι ενα υπεροχο μερος και με σχετικα μικρο κοστος μπορεις να εχεις βασιλικες υπηρεσιες.
Δοκιμαστε να μεινετε μεσα στην Medina, σε καποιο ανακαινισμενο Riad. Ειναι ασφαλεστατα και ειναι μοναδικη εμπειρια να μεινεις μεσα στην παλια πολη κι οχι σε με μετρια ευρωπαικη αλυσιδα...
 

BrizTraveller

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Μαρόκο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Ίσως όντως οι μετακινήσεις για μεγάλες αποστάσεις στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο να είναι πιο δύσκολες από έχω στο μυαλό μου και ίσως να πρέπει να αφήσω το πρόγραμμα με τις μεγάλες αποστάσεις.
Παρόλα αυτά θα ήθελα γνώμες για τον αν αυτές θα μπορούσαν ας πούμε να γίνουν βράδυ, ώστε να μην πάει ούτε ώρα χαμένη.
Επίσης έχετε να προτείνετε κάποια αξιόλογη μονοήμερη εκδρομή από Μαρακές;
 

Eirinialex

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Καλησπερα και καλες γιορτες! Εχουμε κανονισει ταξιδι με τον φιλο μου 25 ιανουαριου μεχρι 1 φεβρουαριου για να παμε στο μαρακες! Ηθελα την αποψη σας οσον αφορα το ταξιδι! Σκεφτομασταν να καθομασταν 25 που φτανουμε μεσημερι και 26 ολη μερα στο μαρακες και μετα να νοικιαζαμε αμαξι! Ειναι ευκολο εκει να οδηγησεις ή καλυτερα να παρουμε οδηγο;; Ακομα σκεφτομασταν μηπως πηγαιναμε 27 πρωι στην μπλε πολη και μεναμε εκει για μια μερα και επειτα 28 μεσημερι να ξεκιναγαμε για φεζ και να μεναμε μεχρι 29 και απο εκει να πηγαιναμε στην ερημο μερζουγκα 29-31 οπου θα επιστρεφαμε μαρακες για να φευγουμε 1 με την πτηση μας απο εκεο! Θεωρειται εφικτο αυτο το ταξιδι; Εχετε να μας προτεινεται κατι αλλο;
Να προσθεσουμε ή να αφαιρεσουμε κατι;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.661
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom