Γαλλία Πρόγραμμα για Παρίσι

EliasT

Member
Μηνύματα
28
Likes
6
Καινουριος κ εγω εδω μολις διαβασα το θεμα
Λουβρο,Αιφελ+ Αιφελ το βραδυ,Παναγια των Παρισιων,Σακρ Κερ,Μονμαρτη,Ντισνευλαντ,Βερσαλιες,Αψιδα του Θριαμβου, ενα Καμπαρε κατα προτιμηση (πηγαμε στο Crazy Horse) κ Γκαλερι λα Φαγιετ
Το παραπανω προγραμμα στην αρχη ειπα οτι αποκλειετε να το καταφερει
Ειλικρινα τον παραδεχτηκα μολις διαβασα το τι εκανε
Δεν θα το προτεινα μιας κ ειναι εξοντωτικο (για μενα σιγουρα) αλλα κ γιατι (προσωπικα παντα μιλωντας) θελω να μπαινω στην στιγμη κ στο σημειο που βρισκομαι (προτιμω που εκατσα 2 ωρες κ επινα καφε βλεποντας το κολοσαιο κ ας μην πηγα σε ολα τα μουσεια παρα που ετρεχα ολη μερα στο παρισι κ γυρνωντας το βραδυ δεν ειχαμε ορεξη ουτε για.......... κουβεντα)
;)
 

Froutaki

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
ΟΥΦΦΦ...

χαχαχα! Μην παω και πεθάνω στο τρέξιμο... θα κάνω πρόγραμμα με αυτά που μου αναφέρεις... Μήπως ξέρεις κάποιο οδηγό στον οποίο θα με βοηθούσε γι'αυτό αλλά και για να κινηθώ εκεί... ??? Απ΄ότι διάβασα πιο πάνω τα Αγγλικά δύσκολα τα βρίσκεις και στο Γαλλικό είμαι μηδέν.

Επίσης, τα εισητήρια του metro απο που θα τα πάρω? Καποιος μου ειπε πως περιμένεις μεγάλη ουρα για να τα παρεις από το αεροδρόμιο εκεί. Ισχύει ? Σκέφτηκα να πάρω την δεκάδα? Θα μπορώ όμως να κινηθώ παντού (αεροδρόμιο, μουσεία κ.λ.π) ???

Ρε παιδί μου πόσες απορίες έχω κι εγώ??

Ευχαριστώ
 

EliasT

Member
Μηνύματα
28
Likes
6
Top10 ο ταξιδιωτικος οδηγος που θα σε βολεψει
Συντομος κ περιεκτικος με τα 10 καλυτερα αξιοθεατα (κατα την κριση του καθενου) με μικρους αλλα εξυπηρετικους χαρτες (+χαρτη μετρο)
Για τα Αγγλικα πιστευω οτι ειναι ενας μυθος. Μονο με αγγλικα συνεννοηθηκαμε κ ολοι μας εξυπηρετησαν. Πιστευω ποιο πολυ συμβαλλει ο τροπος που θα προσεγγισεις τον κοσμο κ οχι το επιπεδο αγγλικων. Με ενα ωραιο χαμογελο, λιγο καλη διαθεση κ χωρις το υφος ξερολα δεν πιστευω να αντιμετωπισεις προβλημα. Ενα Ελληνογαλλικο λεξικο τσεπης ισως για δυσκολες λεξεις καλο θα ηταν να εχεις μαζι.
Απο αεροδρομιο μας περιμενε minibuσ απο το ξενοδοχειο.(Εταιρεια ειναι που συνεργαζετε με τα ξενοδοχεια). Τα περισσοτερα εχουν αυτη την επιλογη με σχετικα καλη χρεωση ανα ατομο.(6 ατομα ειμαστε κ βγηκε κανα 15Ε αν θυμαμαι καλα)(ρωτα στο ξενοδοχειο με ενα τηλεφωνακι για την υπηρεσια)
Εισητηρια απο το μετρο μεσα. Εχει αυτοματο μηχανημα στις περισσοτερες στασεις αλλα κ εκδοτηριο με προσωπικο στις μεγαλες στασεις.Εχει διαφορες επιλογες για εισιτηρια αλλα πιστευω οτι με την δεκαδα θα βολευτεις. Το πολυ πολυ να παρεις κ μια δευτερη κ οσο μεινουν να τα κρατησεις για την επομενη φορα ;) η για σουβενιρ
Με το μετρο μπορεις να μετακινηθεις παντου στα παραπανω αξιοθεατα.Ειναι λιγο μπερδεμα γιατι εχει παρα πολλες γραμμες αλλαν αν απο την αρχη ξερεις που θες να πας κ εχεις σημειωμενη την διαδρομη δεν θα εχεις προβλημα.προσοχη στον τροπο που ανοιγουν οι πορτες του μετρο.Εχει ενα μοχλακι που πρεπει να σηκωσεις σε καποιες αμαξοστοιχιες.(πρωτη φορα που κατεβηκαμε το πρωτο τρενο ηρθε σταματησε περιμεναμε να ανοιξει δεν ανοιξε εφυγε κ εμεις μετα απο λιγο ειχαμε διπλωθει απο τα γελια)(Μας προσεγγισε καποιος κ μας ειπε για τον μοχλο μιας κ καταλαβε οτι ειμαστε τουριστες)Εμεις κατεβαιναμε κ κανα δυο στασεις νωριτερα για να περπατησουμε την διαδρομη κ να μπλεχτουμε λιγο με τον κοσμο(προσοχη μην χασεις την αισθηση του χρονου αν το δοκιμασεις γιατι θα κολλησεις σε πολλα μεχρι να φτασεις εκει που θες)
Ωραιες ωραιες ειναι οι αποριες. Με το να τα γραφω παλι γυρναω λιγο πισω στις στιγμες που ημουν εκει.
;)
 

Froutaki

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Όλα τα ξέρεις επιτέλους... Τώρα επιασες δουλειά'
Στα αξιοθέατα που παραθέτεις πιο πάνω έχουν όλα είσοδο? Σκέφτηκα να πάρω την κάρτα μουσείου για 2 μερες και να δω το Λούβρο και τις Βερσαλίες για να γλυτώσω τις ουρές. Στα υπόλοιπα? Τι τιμές υπάρχουν? Και απο που παίρνω αυτή την κάρτα! Στο ιντερνετ που είδα σου την στέλνουν σε 5 εργάσιμες αλλά εγώ φέυγω την Πέμπτη :roll:
Επίσης, έχεις να προτείνεις κάτι για την πρώτη και τελευταία μέρα! Πρώτη μέρα φτάνω στις 8 το βράδυ και την τελεταία φεύγω στις 6 το απόγευμα.
Και τέλος στην Disneyland σκεφτηκα να πάρω το εισητήριο για το ένα πάρκο. Να δω 2-3 παιχνίδια και μετά να χαζέψω στα καταστήματα. Συμφωνείς ?
Μπορώ να προμηθευτώ τα εισητήρια της Disneyland online?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις !:rolleyes:
 

EliasT

Member
Μηνύματα
28
Likes
6
1η μερα μιας κ φτανεις αργα ισως πρεπει να περασεις απο τον πυργο του Αιφελ να τον δεις φωτισμενο βραδυ,μια βολτα στην πλατεια εκει κοντα κ κανα ποτακι στην περιοχη του Saint Michelle (απεναντι απο την Παναγια των Παρισιων)
Τελευταια μερα περνα την σαν να ζουσες εκει. Καφε βολτα ψωνια κτλ κτλ (τα περισσοτερα ξενοδοχεια μπορουν να σ φυλαξουν τις βαλιτσες μεχρι να φυγεις)
Δεν θα μπορουσα να διακρινω ενα απο τα δυο παρκα στην Disneyland κ στα δυο ηταν υπεροχα.Προλαβαινεις παντως να γυρισεις κ τα μαγαζια κ να κανεις μερικα παιχνιδια
Για τα εισητηρια μεσω νετ δεν μπορω να σε βοηθησω.Αγοραζω παντα απο εκει που παω γιατι δεν ξερω αν θα παω.Μπορει να μην ξυπνησω,μπορει να αλλαξω το προγραμμα μ,μπορει μπορει μπορει.
Ουρα δεν πετυχα παντως ουτε Λουβρο ουτε Βερσαλλιες.
Εισοδο αν θυμαμαι καλα ειχαν ολα.
Αυτααα ;)
Ελπιζω να σε βοηθησα
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Μόλις επέστρεψα από ένα εκπληκτικό αλλά και ταυτόχρονα εξαντλητικό οχταήμερο στο Παρίσι!
Πήγαμε για πρώτη φορά και μόλις που πρόλαβαμε τα 2/3 του προγράμματος που είχα φτιάξει. Το Παρίσι απλά είναι τεράστιο! Είχαμε κλείσει εισιτήρια για τα περισσότερα αξιοθέατα απο το ίντερνετ, κίνηση η οποία αποδείχθηκε καλή γιατί γλυτώσαμε ουρές και περιττή κούραση, κακή γιατί σε αυτά που είχαμε ορίσει την ημερομηνία επίσκεψης δεν είχαμε περιθώρια αλλαγής.

Στο Λούβρο δεν χρειάζεται να ορίσεις συγκεκριμένη ημερομηνία, οπότε μπορείς να βγάλεις εισιτήριο και να πας όποτε σε βολέψει,
προσπερνώντας πραγματικά ατελείωτες ουρές. Δες εδώ εισιτήρια και ότι άλλο θέλεις: General Admission Fees | Louvre Museum

Στον Άιφελ, αν θέλεις ν' ανέβεις πάνω, μην διανοηθείς να πας χωρίς εισιτήριο! Οι ουρές που θα γλυτώσεις (της αγοράς εισιτηρίων και της εισόδου), είναι απλά απίστευτες! Χρειάζεται όμως να ορίσεις την μέρα αλλά και την ώρα. Είχαμε κλείσει εισιτήρια για τις 21:30 και θα έλεγα ότι ήταν μια πολύ καλή ώρα γιατί νύχτωνε, άναψαν τα φώτα του και η θέα ήταν εκπληκτική! La billetterie officielle de la Tour Eiffel
Αν αποφασίσεις να βγάλεις εισιτήρια από το site καν' το σύντομα γιατί εξαντλούνται πολύ γρήγορα.

Για τις Βερσαλλίες δεν είχα βγάλει εισιτήρια. Βάσει του προγράμματος που είχα κάνει, θα πηγαίναμε καθημερινή αλλά τελικά μας βγήκε Κυριακή και χωρίς εισιτήριο! Μέγα λάθος! Μετά από 45' ορθοστασίας και όταν είχα ήδη φτάσει μπροστά στο ταμείο, μας ενημέρωσαν ότι η ουρά εισόδου στο παλάτι είναι πάνω απο μιάμιση ώρα. Μιας και είχα φτάσει μέχρι εκεί, αποφάσισα να πάρω τα εισιτήρια αλλά μόνο για τους κήπους, 22€ (αντί για 56€ με παλάτι) και παρ' όλο που είχε ξεχωριστή είσοδο μετάνοιωσα και γι αυτά. Χίλιες φορές να είχα ακούσει τον tripakia και να μην είχα πλησιάσει καν τις Βερσαλλίες! Για να δούμε τους κήπους είχαμε τρείς επιλογές:
-περπατώντας (αδύνατον,είναι τεράστιοι και τα είχαμε παίξει!)
-Να πάρουμε μια ιδέα με το τρενάκι που περνάει απ'έξω και πάει στο Τριανόν. Μεγάλη ουρά και εισιτήριο 6.70€ το άτομο.
-Να νοικιάσουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκινητάκι ,σαν αυτά του γκολφ για 4 άτομα, με 30€ για μια ώρα και για προκαθορισμένη διαδρομή. Άλλη ουρά εκεί...
Απο την τσαντίλα μας δεν κάναμε τίποτα απο τα τρία, βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες απο ψηλά και γειά σας!
Αν παρ' όλα αυτά σε ενδιαφέρει, αυτό είναι το site: Site officiel du ch
Τα Σαββατοκύριακα έχουν πολύ περισσότερο κόσμο, όπως επίσης και κάποια show που φυσικά τα πληρώνεις πιο ακριβά. Εμείς πέσαμε στο
Grandes Eaux Musicales. Ακούγεται παντού μες στους κήπους κλασσική μουσική και δυο φορές την ημέρα ανοίγουν τα συντριβάνια για κάποια ώρα. Παρ' όλο που είμασταν εκεί την ώρα των συντριβανιών, δεν τα είδαμε ανοιχτά. Και πραγματικά απορώ γιατι δεν τα έχουν ανοιχτά συνέχεια.

Με την Paris Museum περνάς ελεύθερα και χωρίς ταλαιπωρία απο πολλά αξιοθέατα (ο Άιφελ δεν συμπεριλαμβάνεται). Σκοπεύαμε να την πάρουμε αλλά τελικά δεν μας προέκυψε. Μπορείς να την πάρεις για δυο μέρες αρκεί να τα συνδυάσεις έτσι ώστε να επωφεληθείς όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείς ακόμα να κάνεις και το κόλπο που περιγράφει η Happiness στην ιστορία της '' Τα φρικιά πάνε Παρίσι''!
Εδώ θα βρείς πληροφορίες για το που μπορείς να την αγοράσεις: Outlets Paris Museum Pass


Τα εισιτήρια της Ντίσνευλαντ καλό θα ήταν να τ' αγοράσεις από το ίντερνετ αλλά μην ορίσεις ημερομηνία. (αυτή την δυνατότητα την έδινε το γαλλικό site με ακόμα πιο χαμηλή τιμή) Ο καιρός κάνει πολλά κόλπα κι εμείς την πατήσαμε, γιατί εκείνη την μέρα έβρεχε στο μεγαλύτερο μέρος της. Πήραμε εισιτήριο και για τα δύο πάρκα αλλά περισσότερο ενδιαφέρον βρήκαμε στο μεγάλο. Disneyland
 
Last edited by a moderator:

Froutaki

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Oh my god... Οι Βερσαλιες απλα θα φυγουν απο το προγραμμα μου εκτος κι αν παρω την καρτα μουσειου. Οχι συγνωμη αλλα θα μας βγει ποοοσα το ατομο! VΡG ; τι σου αρεσε τοΟοοσο πολυ που θα ξαναπηγαινες; ωστοσο με εχετε βαλει σε μια σειρα. Αυριο θα παρω τα εισητηρια. Ευχαριστωωωωωωωωωωω?.... Μεινετε συντονισμενοιιιι. :clap:
 

Froutaki

Member
Μηνύματα
10
Likes
3
Γκαντεμιά

Μπήκα ατο side για το Λουβρο να αγοράσω τα εισητήρια και θέλει το λιγότερο 10 ημέρες για να ερθουν ταχυδρομικός. φφφφφ. Έχω ρωτήσει και στο ξενοδοχείο και δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε απο εκεί. αααααααααααααααααα :(

Elia αγόρασα τον ταξιδιωτικό οδηγό που μου έχεις προτείνει και είναι πραγματικά πολύ κατατοπιστικός.
 

EliasT

Member
Μηνύματα
28
Likes
6
Δεν ξερω αν εγω ημουν ....φαρδος, αν ηταν της εποχης ή οτιδηποτε αλλο αλλα ξαναλεω οτι αν πας σχετικα νωρις δεν νομιζω να πετυχεις κινηση. Τωρα αν 30 λεπτα αναμονη για καποιους θεωρειτε υπερβολικη ωρα μαλλον δεν εχουν μπλεξει με τα γραναζια του ελληνικου δημοσιου
Οσο για τον οδηγο μην το φωναζεις οτι σ αρεσε γιατι μπορει να ακουσεις κραξιμο
ΥΓ. μην παραλειψεις να παρεις εναν ποιο αναλητικο χαρτη γιατι μικρους δρομους δεν τους εχει κ μπορει να σε μπερδεψει
;)
 

gone

Member
Μηνύματα
110
Likes
28
Μη σας πιάνει πανικός με τα εισιτήρια για τα Μουσεία. Σε όποιο κατάστημα fnac και να μπεις (υπάρχουν πολλά) υπάρχει ειδικό ταμείο για αγορά εισιτηρίων χωρίς καθόλου να περιμένεις. Κάντε το και θα με θυμηθείτε.
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Για τα εισιτήρια που αγοράζεις ηλεκτρονικά, με πιστωτική κάρτα, όταν ολοκληρώνεται η διαδικασία, σου στέλνουν ένα mail επιβεβαίωσης της αγοράς και σου υποδεικνύουν από που θα τα τυπώσεις. Δεν χρειάζεται να τα πάρεις ταχυδρομικώς.
Στον Άιφελ και στη ντίσνευλαντ χρησιμοποιείς αυτά που τυπώνεις. Έχουν τη μορφή εισιτηρίου, με barcode,μόνο που βγαίνουν σε μέγεθος Α4. (Δεν δοκίμασα να τα μικρύνω)
Στο Λούβρο σου στέλνουν με mail την επιβεβαίωση της αγοράς δίνοντας σου κι ένα κωδικό. Τυπώνεις αυτό τον κωδικό και με αυτό πας σε κάποιο κατάστημα απο τη λίστα που σου δίνουν και απο το ταμείο παίρνεις τα κανονικά εισιτήρια.
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχεις μαζί σου και την πιστωτική που τα αγόρασες. Εγώ τα αγόρασα απο το site του Λούβρου μέσω tickenet Tickets & Shop | Louvre Museum και την μέρα της επίσκεψης πήγα για την αλλαγή στο κατάστημα virgin που βρίσκεται μέσα στο le carrusel du Louvre (χώρος με πολλά καταστήματα κατω απο το Λούβρο)
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
VΡG ; τι σου αρεσε τοΟοοσο πολυ που θα ξαναπηγαινες; .
Με δεδομένο ότι πήγα για πρώτη φορά στο Παρίσι, τολμώ να πώ ότι ο Άιφελ ήταν αυτό που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση! Τεράστιος, απόλυτα επιβλητικός και φωτισμένος, απίστευτα εντυπωσιακός! Δεν θα ξανανέβαινα αλλά νομίζω ότι αξίζει να έχει κανείς αυτή την εμπειρία, έστω για μία φορά.
Αυτό όμως που πραγματικά με συγκίνησε, ήταν το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης. Εκεί θα ξαναπήγαινα! Γενικότερα θα ξαναπήγαινα στο Λούβρο φροντίζοντας όμως να έχω περισσότερο χρόνο.
Επίσης, θα σου έλεγα να μη παραλείψεις και την βόλτα στον Σηκουάνα με τα bateaux. Καλύτερα βραδάκι, να έχουν ανάψει και τα φώτα.

Αλήθεια για πότε έχετε προγραμματίσει το ταξίδι;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.161
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom