Ηνωμένο Βασίλειο Πρόγραμμα για ταξίδι στο Λονδίνο

blademyc

Member
Μηνύματα
21
Likes
1
Σε ένα μήνα πετάμε για Λονδίνο πρώτη φορά :clap:!!! Θα μείνουμε μερικές μέρες απο Παρασκευή έως Τετάρτη. Σχεδιάσαμε με την σύζυγο ένα πρόγραμμα σύμφωνα με τους οδηγούς και τις προτάσεις σας αλλά εδώ θα ήθελα την γνώμη σας, μήπως να αφισω κάτι απ έξω για κάτι καλύτερο κτλ.

The London Trip Program

Friday, Oct. 2009 – Tube (metro) OXFORD CIRCUS - Psonia

  1. Oxford Street, Bond Street (selfridges N0 400) - Shopping
Saturday Oct. , 2009 – Tube (metro) WESTMINSTER

  1. Buckingham Palace (Even Days at 11a.m – Change of Guard)
  2. Westminster Abbey (09:30 – 13:30 last admission)
  3. House of Parliament – Palace of Westminster (Open for public 09:15 – 16:30)
  4. Big Ben
  5. London Eye (Open 10:00 - 20:00)
Sunday Oct. , 2009 – Tube (metro)

  1. Tower of London (Open from 10:00 – 17:30) Metro TOWER HILL
  2. Spitalfield's Market (Open from 10:00 – 19:00) Metro LIVERPOOL STREET
  3. Little Venice Metro WARWICK AVENUE
Monday Oct, 2009 – YORK

  1. York Minster - Gothic cathedral (09:00 – 17:00) Deangate, York, YO1 7HH city center (1 mile from York station)
  2. Yorkshire Museum (10:00 – 17:00) Museum Gardens, York, YO1 7FR City Center (1 mile from York station)
  3. York Dungeon (10:30 – 16:30) 12 Clifford Street, York, YO1 9RD (1 mile from York station)
  4. Clifford's Tower (10:00 – 17:00) (1 mile from York station)
  5. York Castle Museum (09:30 – 17:00) Viktoriani Poli
  6. Yorkboat City Cruise (Open All Time) - The Boatyard, Lendal Bridge, York, YO1 7DP (1 mile from York station)
  7. Jorvick Viking Center ????
Tuesday Oct , 2009 Museums

  1. Madame Tussaud's – Κέρινα ομοιώματα (09:30 – 17:30) metro BAKER STREET
  2. Sherlock Homles Museum (09:30 – 18:00) metro BAKER STREET
  3. Tate Modern – μοντέρνα τέχνη (10:00 – 18:00) Entry is free except for major exhibitions metro PIMLICO
  4. Volta sto Potamo Thimes
Ευχαριστώ.:clap:
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
sorry...but... θα προτιμουσα το βρετανικό μουσειο απο το μανταμ τυσσώ...
στην πρωτη μου επισκεψη στο Λονδινο σιγουρα θα αφαιρουσα το πρόγραμμα της δευτέρας....εκτος και αν υπαρχει ιδιαιτερος λόγος..
θα προτιμουσα να παω προς τραφάγκλαρ και εθνική πινακοθήκη..βολτα στo κοβεν γκαρντεν και σόχο....στον καθεδρικο του αγ παυλου και στο σίτυ...περιοχη χαιντ παρκ με αλμπερτ χωλλ και τα διπλανα μουσεία...
παντως μου εκανε εντυπωση που για πρωτη φορα στο λονδινο και ανακαλυψες την spitalfields..εγω την ανακαλυψα την 6 φορα που πηγα..
 

toula

Member
Μηνύματα
29
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Και εγώ συμφωνώ θα αφαιρούσα το πρόγραμμα της Δευτέρας και πιστεύω ότι το βρετανικό δεν πρέπει να το χάσεις, από τα μέρη που έχεις βάλει την Κυριακή εγώ δεν πρόλαβα να πάω σε κανένα και έκατσα 7 μέρες γενικά να ξέρεις ότι τα μουσεία θα σου φανέ παραπάνω ώρα από όση υπολογίζεις αλλά πραγματικά αξίζουν. Επίσης θα σου προτείνω να πας και στο μουσείο φυσικής ιστορίας είναι φανταστικό και όπως είπε και η Ιωάννα να πας βόλτα στo κοβεν γκαρντεν στο σόχο στον καθεδρικό του αγ Παύλου και στο σίτυ.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Spitalfields for ever!! Ειναι τοσο ομορφη αυτη η γωνια του Λονδινου.
Μεσα στην σκεπαστη αγορα θα βρεις τα παντα. Ρουχα νεων σχεδιαστων σε πολυ καλες τιμες,τσαντες χειροποιητες , αλλα μην διστασεις να δοκιμασεις και τις γευστικες προτασεις των multi culti παγκων.
Θα προτεινα να μην την αποκλεισεις απο το προγραμμα σου και φυσικα να μην ξεχασεις να πιεις και ενα pint στην μπυραρια The Ten bells στο 84 της Commercial street. Βρισκεται ακριβως απεναντι απο την εξοδο της αγορας και προκειται για μια μπυραρια με ιστορια.
Λεγεται οτι απο εκει "αλιευε" τα θυματα του ο Τζακ ο Αντεροβγαλτης.
Spitalfields Market - Visit London
Spitalfields
 

Attachments

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Τι πρόγραμμα ακριβείας είναι αυτό καλέ?? :shock::shock: Μήπως έχεις θητεύσει στο Γκίνη ή σε άλλο ταξιδιωτικό πρακτορείο???

Το δικό μου πρόγραμμα για Λονδίνο πρέπει να δεις... ούτε οδηγό καλά καλά δεν έχω... :rolleyes:
 

Tinatoro

Member
Μηνύματα
9
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Χαβαη
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΖΑΜΑΙΚΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ
Εντάξει καλέ, δεν το ήξερα ότι δεν γράφουμε Greeklish :) Δεν διάβασα το Manual μάλλον :) Ευχαριστούμε όλους για τις πολύτιμες προτάσεις σας :)
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Εχοντας περασει 7 χρονια απο τη ζωη μου εκει σαν φοιτητης, θα προσθεσω μερικα απομη must που θα σου κανουν ευχαριστα ανω-κατω το προγραμμα.

1. St. James park: Κανεις δεν μπορει να πιστεψει οτι αυτος ο παραδεισος βρισκεται στο κεντρο του Λονδινου. Ρηλαξ σε ξαπλωστρα και πουτιγκα απο την τοπικη καντινα. Βρισκεται μεταξυ Westminster και Buckingham Palace
2. Hampstead park: Το καλυτερο παρκο του outer London. Απιστευτες πλαγιες με γκαζον για πικ-νικ. Αν εισαι τυχερη ισως προλαβεις και τα καλοκαιρινα σοου που εχει καθε χρονο. Υπαιθριο θεατρο που λαιζουν εργα του Σαιξπηρ και συμφωνικη ορχηστρα ακριβως επανω στη γερυρουλα που παιζει κλασσικη μουσικη – λογω «πλαγιας» η ακουστικη ειναι απιστευτη. Εκει μενει και ο «Τεως». Πας με τη γραμμη Northern Line και βγαινεις στο σταθμο Hampstead
3. Greenwich / Cutty Sark : θα δεις το παλαιο αστεροσκοπειο και θα βγαλεις φωτο πατωντας με τα δυο ποδια σε διαφορετικους μεσημβρινους. Επισης εκει ειναι το περιβοητο ιστιοφορο πλοιο μουσειο Ctty Shark του 1869 (αν και ειχε υποστει ζημιες σε φωτια πριν μερικα χρονια). Απο τους σταθμους του μετρο lOndon Bridge, Charing Cross και Cannon Street μπορεις να παρεις το τραινο για μα πας.
4. Ζωολογικος κηπος: αφου σκοπευσεις να πας στο μουσειο της Μ. Τυσσω αξιζει. Ειναι διπλα ακριβως. Σταθμος μετρο Baker Street
5. Windror Castle: Το εξοχικο (ενα απο τα πολλα) καστρο της Βασιλικης οικογενειας. Απιστευτο μερος με καλντεριμια και καστρο μεισαιωνικης εποχης μα παλαιες πανοπλιες, ξιφη, βασιλικες αιθουσες χωρου κλπ. Πας με τραινο απο τον σταθμο Paddighton Του μετρο.
6. Richmond Park / Kew Gardens: Για να κανεις βολτα με τα ποδια η με αμαξι αναμεσα σε ελαφια !! Απιστευτη εμπειρια. Επισης στη προηγουμενη σταση του μετρο ειναι το Kew Gardens ο καλυτερος βοτανικος κηπος της Βρετανιας με φυτα και δενδρα απο ολα τα μερη της γης. Πας απο το σταθμο Vistoria η Westminster με τη District Line Του μετρο
7. Chessington World of Adventures: Αν αντεχεις να πας στην ακρη του Λονδινου (ειναι μεγαλη πολη). Μιλαμε για απιστευτο μερος. Εχει τα παντα απο Ζωολογικο κηπο, waterworld (ορκες), λουνα παρκ και πολλα αλλα. Δες εδω Chessington World of Adventures & Zoo - fun family days out! . Για να πας παρε South West Train απο τους σταθμος του μετρο Waterloo, Clapham Junction και Wimbledon.
8. Pub2: Δεν θυμαμαι το ονομα, αλλα θα το βρεις ευκολα. Απο τη γεφυρα του Embankment αν κοιταξεις απεναντι θα το δεις στα αριστερα της. Μολις τη διασχισεις περπατας 100 μετρα αριστερα. Ειναι επανω στον Ταμεση και ειναι τρομερο μερος να απολαυσεις το ποτο σου.
9. Pub2: Το κλασσικο Punch and Judy στο Covent Garden. Πολυ τυριστικο αλλα καλο.

ΣΗΜ. στη Βρετανια δε ζηταμε μπυρα, αλλα ειτε φιρμα , ειτε τυπο ζυθου (lager, bitter, plis, ale, guiness κλπ.). Αν εχουν ζητα «Ruddles & County» – θα με θυμηθεις.

Καλο ταξιδι και οταν μπορεσεις, την επομενη φορα τραβα βορεια, προς Σκωτια. Θα παθεις πλακα…
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
8. Pub2: Δεν θυμαμαι το ονομα

μάλλον θα λες το oxo tower...συμφωνώ..
όπως επίσης και για το greenwich...μπορεις να φτασεις εκεί εκτός απο το μετρο και κανοντας κρουαζιέρα στο τάμεση..
τα καραβακια ξεκινουν απο την αποβάθρα απεναντι απο το London eye..θα τα δεις...ειναι ωραία εμπειρία.
 

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
και μενα μου εκανε εντυπωση το προγραμμα καθως και η αποτυπωση του...
μου θυμιζει multitasking combat mission :haha:
σιγουρα εισαι δικος μας(...των θετικων:clap:)
στο θεμα μας...
-πολυ το βαρυνες το προγραμμα...θα κουραστειτε και θα χασεις το ξεχωριστο feeling που σου δινει η πολη...δε μπορω να φανταστω τη σαββατιατικη βολτα στην portobello road να τη παω speed up για να προλαβω και κατι αλλο...,εξαλλου υγεια να υπαρχει αν πας θα ξαναπας και θα...

-εθνικη πινακοθηκη μη τη χασεις...
-το πολυκασταστημα που επελεξες ομορφο δε απ επεξω,πολυ ακριβο μεσα...εχεις πολλες επιλογες στη oxford αρκει να σε κρατανε τα ποδια σου...

αυτα και καλα να περασετε:)
 

blademyc

Member
Μηνύματα
21
Likes
1
Καταρχάς χίλια ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας !
Μπαινοβγαίνω σε πολλά forum διαφόρων θεμάτων αλλά ποτέ δεν είχα τόσο θέρμη και άμεση ανταπόκριση !!:clap: BRAVO :clap:!!

Όπως καταλάβατε η Τίνα έχει βρει τον τρόπο να με εξοντώσει :shock:!!!
Καλά να είμαστε στο επόμενο ταξίδι θα πάω μόνος μου για να χαλαρώσω :cool: και να απολαύσω τις διακοπές και όχι να τρέχω σαν τον τρελό πάνω κάτω για να προλάβω να τα δω όλα !!!

Τέλος πάντων γούστα είναι αυτά, και σίγουρα 5 μέρες δεν φτάνουν με τίποτα.

Θα κάνουμε μερικές αλλαγές και βλέπουμε...
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Mήπως να 'εβγαζες το Sherlock Holmes museum? Πήγα και μπορώ να σου πω ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αναπαράσταση του σπιτιού του Holmes, κάτι σαν λαογραφικό μουσείο. Δεν ήταν το σπίτι του ντέτεκτιβ (φανταστικός χαρακτήρας), δεν ήταν το σπίτι του Arthur Connan Doyle . Είναι μόνο μια ευκαιρία των Βρεττανών να εκμεταλλευτούν τους λάτρης των βιβλίων και των τουριστών να φωτογραφηθούν ως Sherlock ή Watson φορώντας τα χαρακτηριστικά καπέλα τους και κρατώντας τη θρυλική πίπα.

Θα πρότεινα οπωσδήποτε British Museum, αν γίνεται Moυσείο Φυσικής Ιστορίας ή Μουσείο Επιστημών (αυτα τα δυο βρίσκοντα δίπλα δίπλα) ή Eθνική Πινακοθήκη στην Trafalgar. Οποιοδήποτε από αυτά πιστεύω ότι θα σου δώσει κάτι περισσότερο από το Sherlock Holmes Museum ή ακόμα κι από τη Madame.

Επίσης, ένας περίπατος σε αγγλικό πάρκο επιβάλεται. Συντάσσομαι με την άποψη του Joss περί St James' Park. Βολεύει να φύγεις από το Buckingham μέσω του πάρκου και να βγεις Westminster περπατώντας το.

Κι ένα τελευταίο. Είσαι σίγουρος ότι δε θα περάσεις από Picadilly, Soho , Covent Garden? Η καρδιά της πόλης χτυπά εκεί.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.332
Μηνύματα
888.613
Μέλη
38.999
Νεότερο μέλος
MARGI HPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom