• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Ιταλία Πρόγραμμα για 3ημερο ταξίδι στο Μιλάνο;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Torino, Mantua θα ηταν οι πρώτες επιλογές για μενα, αν ο καιρός το επιτρέπει ίσως Κόμο, γιατι όχι Μπέργκαμο , ακόμη και τη Μπρέσια θα την έβαζα στο κάδρο.

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Torino, Mantua θα ηταν οι πρώτες επιλογές για μενα, αν ο καιρός το επιτρέπει ίσως Κόμο, γιατι όχι Μπέργκαμο , ακόμη και τη Μπρέσια θα την έβαζα στο κάδρο.
Bergamo έχω πάει.Αν δεν πάμε Κόμο,η Βερόνα αξίζει;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

paefstra

Member
Αξιζει, οπως και η Γενοβα απο την αλλη πλευρα. Γενικα προτιμω την αλλη πλευρα γιατι εχει λιγοτερο κοσμο.
Αν σε ζοριζει τοσο το θεμα Μιλανο, το τιναζεις ολο στον αερα και πας 2,5 μερες Γενοβα εκ των οποιων η μια Chinque Terre και δεν θα βαρεθεις ουτε στιγμη.

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Το Μιλάνο είναι τέλειο city break, μην ακούς τις κακές γλώσσες :)

Για τα αξιοθεατα έγιναν ήδη πολύ καλές προτάσεις από τους προλαλλησαντες. Για ψώνια (που κατά τη γνώμη μου αξίζουν στο 99% των ταξιδιών στο εξωτερικό γιατί βρίσκεις τα ίδια πράγματα σε πολύ χαμηλότερες τιμες) θα σου προτείνα τα εξης:
1)Serravalle Designer Outlet | Over 230 stores, up to 70% off | McArthurGlen
Υπάρχει shuttle από το zanni viaggi. Είναι εκπτωτικο χωριό περίπου 1,5 ώρα από το Μιλάνο. Προσωπικά έχω βρει πολύ καλές προσφορές όσες φορές έχω πάει. Ειδικά η περίοδος που θα πάτε εσείς είναι ακόμα πιο ιδανική.

2)FoxTown Mendrisio | Shopping Mall - Outlet Store
Είναι εμπορικό κέντρο που βρίσκεται στα σύνορα με Ελβετία (περνάς Ελβετια). Είχαμε πάει με τρένο και κάναμε περίπου 1 ώρα. Επίσης καταπληκτικες τιμες σε γνωστές μάρκες.

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Και η Βερόνα αξίζει και το Τορίνο αξίζει και το Λουγκάνο ακόμη μπορείς να πεταχτείς να δεις, μαζί με την Κόμο.
Και στο Μιλάνο, που ούτε εμένα με τρελαίνει, μπορείς να επισκεφτείς να περπατήσεις στο Navigli στο ηλιοβασίλεμα, (και να αραξεις μετά φυσικά εκεί να το δεις και φωτισμένο) στη συνοικία Brera και στην Πινακοθήκη!
Και από μαγαζιά που εμένα μού άρεσαν:
Colibri
Enoteca naturale
fonderiemilanesi
Fioraio Bianchi Caffè
Radetzky
Loste cafe
Vinoir
DG Martini , αν ψήνεσαι για Dolce&Gabbana...
IMG_20230107_164428.jpg IMG_20230107_174618.jpg (Navigli!)

alma

Member
Το έχω κάνει πέρασμα για τη Γένοβα το Μιλάνο.Οκ δεν είναι η ωραιότερη ιταλική πόλη,αλλά 2 πράγματα έχει.Μόνο βόλτες,φαγητό κ μαγαζιά να κάνεις περνάει το 3μερο.

Εμείς το περάσαμε γρήγορα κ πήγαμε Γένοβα(μόνο ιστορικά να το δεις έχει ενδιαφέρον η πρώην θαλασσοκράτειρα),Cinque Terre που για Μάρτιο δεν γινόταν χαμός αλλά Μιλάνο μάλλον θα ξαναπάμε να δούμε όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Έχετε να μου προτείνετε αξιοθέατα,μαγαζιά,καφέ,ρεστοράν για ένα τριήμερο;

Αξιοθεατα λιγο πολυ στα γραψα και εγω και οι υπολοιποι πιο πανω,
Navigli οπως σου ειπα βραδακι για ποτο ειναι πολυ ομορφα με τα μαγαζια πανω στα καναλια.
Εκει εχει και πολυ καλη πιτσα,στο pizzium στη via vegano.
Πολυ καλο ριζοτο και τεραστια σνιτσελ (κοτολετα μιλανεζα οοως το λενε εκει) εχει στην osteria conchetta επισης κοντα Navigli .Ειναι λιγο πιο τσιμπημενα αλλα σε νορμαλ επειπεδα και μαζευει ντοπιους,

Ακου εδω βαρετο το Μιλανο για 3 μερες...

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Επίσης, μην παραλείψετε μια κλασική μιλανεζικη συνηθεια: το "aperitivo". Κάθε απόγευμα μετά τις 18:00 τα περισσότερα μπαρ προσφέρουν aperitivo, δηλαδή δωρεάν μπουφέ τον οποιο μπορείς να απολαύσεις με το κοκτέιλ σου! Σε πολλά μπαρ της πολης με τα πιο πολυσυχναστα σε Navigli, Parco Sempione,Corso Como και Cadorna.

annoula

Member
Έκλεισα που λέτε τη Μαύρη Παρασκευή πάμφθηνα εισιτήρια για Μιλάνο με 68€, αλλά δεν κράτησε πολύ η χαρά μου... σε όποιον μα όποιον λέω ότι θα πάω Μιλάνο,μου λέει ότι είναι μία αδιάφορη πόλη, ότι είναι βαρετά, ότι τρεις μέρες θα είναι πάρα πολλές και θα κόψουμε φλέβες...
Πείτε ρε παιδιά οσοι έχετε πάει Μιλάνο, είναι τόσο χάλια;
Έχω καταστεναχωρεθεί...
Μπορείτε να μου βγάλετε πρόγραμμα για τρεις μέρες;
Φτάνουμε τέλη Γενάρη,Σάββατο απόγευμα και πετάμε Τρίτη απόγευμα,εγώ κι η 19χρονη κόρη μου.
Επίσης αν έχετε προτάσεις για μαγαζιά για ψώνια καθότι θα είναι κ εκπτώσεις κ από όσα μου λένε σε μια μέρα θα τα έχουμε δει όλα τα αξιοθέατα στο Μιλανο,κ αν και δεν συνηθίζω να σπαταλάω χρόνο σε ψώνια σε άλλες πολεις,στο Μιλάνο ΑΝ είναι τόσο βαρετά όσο λενε...ίσως το κάνουμε.
Μέρη για φαγητό,κρασάκι;
Επίσης μήπως να πάμε μια μονοήμερη Λίμνη Κόμο ή Βερόνα ή κάπου αλλού;
Πάσα βοήθεια δεκτή.
Ευχαριστώ.😁
Και για μένα το Μιλάνο είναι η πιο αδιάφορη ιταλική πολή που εχω δει και θα του εδινα μια μέρα. Αυτο δεν σημαινει ότι δεν θα βρεις τι να κανεις και δεν θα περασεις καλα για 3 μέρες. Η Βερόνα είναι σίγουρα πιο γραφική και πιο όμορφη.

NIKOLETA05

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Και για μένα το Μιλάνο είναι η πιο αδιάφορη ιταλική πολή που εχω δει και θα του εδινα μια μέρα. Αυτο δεν σημαινει ότι δεν θα βρεις τι να κανεις και δεν θα περασεις καλα για 3 μέρες. Η Βερόνα είναι σίγουρα πιο γραφική και πιο όμορφη.
Ποια αξιοθέατα επισκέφθηκες;
Δεν αξίζει ούτε για ψώνια (σε περίπτωση που δεν έχει κ πολλά να δεις);

annoula

Member
Ποια αξιοθέατα επισκέφθηκες;
Δεν αξίζει ούτε για ψώνια (σε περίπτωση που δεν έχει κ πολλά να δεις);
Για ψώνια αξίζει αν έχεις σκοπό να ξοδέψεις μια περιουσία. Το βασικό αξιοθέατο είναι το duomo. Εννοείται θα πας galleria vittorio em. και επίσης εμείς πήγαμε σε ένα κάστρο που δεν θυμάμαι πως το λένε και στην σκάλα. Μας άρεσε πολύ μια ταράτσα σ ενα εμπορικό ακριβώς απέναντι απ το Duomo που φημίζεται για apperitivo και aperol. Καλα να περασετε!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.330
Μέλη
39.988
Νεότερο μέλος
guru

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα