Aegean Airlines Πρόγραμμα τακτικών επιβατών Miles + Bonus

nick07

Member
Αφου εριξα μια ματια στις αλλαγες νομιζω η πιο ουσιαστικη διαφορα ειναι η αυξηση των απαιτησεων διατηρησης της βαθμιδας.
Η platinum βαθμιδα εντελως nonsense με προνομια δυσαναλογα του αριθμου των μιλιων που απαιτουνται.
Πολυ χαμος για το τιποτα. New era και κουραφεξαλα!
New era θα εχουμε οταν θα φτιαξετε επιτελους το android app που ειναι της πλακας! 😂
Προχωραμε.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!

paefstra

Member
Αν βγάλει τώρα πρόγραμμα επιβράβευσης τους-μας μάζεψε όλους.
Να μη βγαλει. Ας εχουμε μια φθηνη εταιρεια που δεν θα πληρωνουμε καπελο στις τιμες για να δινει 15 βαλιτσες δωρεαν στους platinum.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν μπορώ να βρώ πουθένα αν. το status που έχω ήδη κατοχυρώσειμέσα στο 2025 και ισχύει έως 26/11/2026, ναι 11/2026, το έχω ή με πετάει εκτός ? :rolleyes:
Εμένα μου το έδωσαν μέχρι τον Ιούλιο του 2027, το γράφει πάνω στην "κάρτα" που βλέπεις στην εφαρμογή.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αφου εριξα μια ματια στις αλλαγες νομιζω η πιο ουσιαστικη διαφορα ειναι η αυξηση των απαιτησεων διατηρησης της βαθμιδας.
Μια χαρά είχαμε βολευτεί με τη Silver και το παίζαμε λίγο μπρούκληδες, τώρα πάει κι αυτή απ' ότι φαίνεται.
Η platinum βαθμιδα εντελως nonsense με προνομια δυσαναλογα του αριθμου των μιλιων που απαιτουνται.
Πολυ χαμος για το τιποτα. New era και κουραφεξαλα!
Έχω την εντύπωση πως αυτά τα τεράστια νούμερα θα τα πιάσουν μόνο όσοι μετακινούνται συχνά για δουλειά (άρα πληρωμένα εισιτήρια από την εταιρεία), δε παίζει να σαι ταξιδιώτης και να το καταφέρεις όλο αυτό έτσι από χόμπι, ακόμα και flex πτήσεις να κλείνεις για μακρινούς προορισμούς δε μαζεύονται.

Διαβάζω παράλληλα (δε το χω επιβεβαιώσει) ότι ο Platinum μπορεί να βάλει περισσότερα άτομα ως συνοδούς στο lounge, έως οκτώ. Ισχύει; Το είδε κανένας;

Εφόσον έχουμε πτήση transit πχ SKG-ATH-IST πιάνεται για 2 πτήσεις να φανταστώ?
Αυτή την εντύπωση έχω κι εγώ, προσπαθώ να το σιγουρέψω κάπως.

adiaforos

Member
έχω τη περιέργεια σαν silver μέλος αν θα μπορώ άραγε να διαλέγω πλέον θέση και στα εισιτήρια με bonus...
Από 5 Νοέμβρη του 2026 λογικά ναι, δεν φαίνεται να έχει κάποιον περιορισμό σε light ή award εισιτήρια.
Έχω την εντύπωση πως αυτά τα τεράστια νούμερα θα τα πιάσουν μόνο όσοι μετακινούνται συχνά για δουλειά (άρα πληρωμένα εισιτήρια από την εταιρεία), δε παίζει να σαι ταξιδιώτης και να το καταφέρεις όλο αυτό έτσι από χόμπι, ακόμα και flex πτήσεις να κλείνεις για μακρινούς προορισμούς δε μαζεύονται.
Καλά, δεν έχουν εταιρείες από πίσω όλοι όσοι μετακινούνται συχνά για δουλειά, υπάρχουν πολλοί που πληρώνουν από την τσέπη τους. Αλλά πράγματι, όλοι αυτοί θα βολευτούν, καθώς και όσοι μετακινούνται συχνά σε νησιά ή περιοχές που εξυπηρετεί αεροδρόμιο.
Διαβάζω παράλληλα (δε το χω επιβεβαιώσει) ότι ο Platinum μπορεί να βάλει περισσότερα άτομα ως συνοδούς στο lounge, έως οκτώ. Ισχύει; Το είδε κανένας;
Ναι, εφόσον είναι στην ίδια κράτηση. Δυνατό προνόμιο για οικογενειακά -και όχι μόνο- ταξίδια, πιο δυνατό είναι όμως το complimentary gold, για το οποίο δεν έχουν δοθεί διευκρινήσεις.
Εφόσον έχουμε πτήση transit πχ SKG-ATH-IST πιάνεται για 2 πτήσεις να φανταστώ?
Εφόσον έχεις δύο κωδικούς πτήσεων, πρόκειται για δύο ξεχωριστές πτήσεις. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις πτήσεων με ενδιάμεσο σταθμό στην Aegean, κάτι άγονες ίσως.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλά, δεν έχουν εταιρείες από πίσω όλοι όσοι μετακινούνται συχνά για δουλειά, υπάρχουν πολλοί που πληρώνουν από την τσέπη τους.
Με 32 πτήσεις ανά έτος κι 72.000 μίλια; Δύσκολο μου φαίνεται, κι αν υπάρχουν θα ναι μειοψηφία. Αλλά δεν έχει και πολλή σημασία πέραν του ότι γι' αυτούς είναι απείρως πιο προσβάσιμη αυτή η βαθμίδα.
Ναι, εφόσον είναι στην ίδια κράτηση. Δυνατό προνόμιο για οικογενειακά -και όχι μόνο- ταξίδια
Τραγικό, δύο να βρεθούν σε κάθε πτήση θα γίνεται πανηγύρι στο lounge.
Εφόσον έχεις δύο κωδικούς πτήσεων, πρόκειται για δύο ξεχωριστές πτήσεις. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις πτήσεων με ενδιάμεσο σταθμό στην Aegean, κάτι άγονες ίσως.
Πολλές για εξωτερικό ή νησιά για μας από Θεσσαλονίκη, το θέμα είναι πόσες τέτοιες να κάνεις μέσα σ' ένα χρόνο. Μιλάς για κωδικό πτήσης έτσι, όχι κράτηση που φαίνεται όλη ενιαία;

adiaforos

Member
Με 32 πτήσεις ανά έτος κι 72.000 μίλια; Δύσκολο μου φαίνεται, κι αν υπάρχουν θα ναι μειοψηφία. Αλλά δεν έχει και πολλή σημασία πέραν του ότι γι' αυτούς είναι απείρως πιο προσβάσιμη αυτή η βαθμίδα.
Μα ναι, είναι πολύ δύσκολο, δεν διαφωνεί κανείς. Κοινώς, για εμάς τους περιστασιακούς ταξιδιώτες το όνειρο της Gold πετάει μακρυά, με το ζόρι silver δηλαδή και αν. Προσωπικά, πιθανόν να μπορούσα να πάω Gold στο τρέχον έτος με έκδοση κάποιας πιστωτικής για συμπλήρωση μιλίων, αλλά αφενός μεν έχω ξενερώσει από την ALPHA (θα εξηγήσω κάποια στιγμή), αφ' ετέρου υπάρχουν τρελές ευκαιρίες σε low cost ή σε μακρινά ταξίδια εκτός εταιρειών star alliance, συν τα 20€ κουπόνια του NEXT, οπότε και με τις εξελίξεις αυτές πάω πάσο.
Πολλές για εξωτερικό ή νησιά για μας από Θεσσαλονίκη, το θέμα είναι πόσες τέτοιες να κάνεις μέσα σ' ένα χρόνο. Μιλάς για κωδικό πτήσης έτσι, όχι κράτηση που φαίνεται όλη ενιαία;
Ναι, δεν αναφέρομαι σε κρατήσεις. Στην κράτηση πάντως βλέπεις αναλυτικά τις πτήσεις και τον αριθμό της κάθε πτήσης,

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τραγικό, δύο να βρεθούν σε κάθε πτήση θα γίνεται πανηγύρι στο lounge.
Λιγοτερο ή περισσότερο από τώρα που είναι όλη η Ελλάδα gold κάνοντας ένα υπερατλαντικό το χρόνο; Οι platinum θα είναι μετρημένοι "στο δάχτυλο ενός νυχιού" που είπε και η κοπέλα μου κάπου. Όχι δυο στην ίδια πτήση, ούτε δυο την εβδομάδα δε θα βρίσκουν.

paefstra

Member
Μα ναι, είναι πολύ δύσκολο, δεν διαφωνεί κανείς. Κοινώς, για εμάς τους περιστασιακούς ταξιδιώτες το όνειρο της Gold πετάει μακρυά, με το ζόρι silver δηλαδή και αν.
Σε ενα χρονο απο σημερα θυμησου να σε ρωτησω ποσο πιο ηρεμος εισαι ψυχικα που μπορεις να κλεινεις με οποια εταιρεια γουσταρεις χωρις το rat race για το στατους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.253
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom