Aegean Airlines Πρόγραμμα τακτικών επιβατών Miles + Bonus

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Κοίτα, με τα νέα όρια κυρίως αυτοί θα τα πιάνουν. Από την άλλη, η Aegean μπορεί απλά να μερίμνησε για τις πολύτεκνες οικογένειες, έτσι ο frequent traveler daddy θα μπορεί πλέον να βάζει στο lounge την mammy και τα 6 παιδιά, συν τα βρέφη...
Δεν είναι τυχαίο οτι άνοιξε η βαθμίδα τώρα που θα ανοίξει και το δίκτυο των δρομολογίων της και έχει ξεκινήσει συνεργασίες με κολοσούς. Το τι θα δίνει και σε ποιον θα φανεί αργότερα.

Μέχρι τότε μπορείς να ψάχνεις ποιοι είναι οι πολύτεκνοι της Ελλάδας με βουλευτική έδρα στην Ευρώπη, γιατί όχι!

adiaforos

Member
Δεν είναι τυχαίο οτι άνοιξε η βαθμίδα τώρα που θα ανοίξει και το δίκτυο των δρομολογίων της και έχει ξεκινήσει συνεργασίες με κολοσούς. Το τι θα δίνει και σε ποιον θα φανεί αργότερα.

Μέχρι τότε μπορείς να ψάχνεις ποιοι είναι οι πολύτεκνοι της Ελλάδας με βουλευτική έδρα στην Ευρώπη, γιατί όχι!
ε, καλά, δεν διέκρινες το τρολάρισμα.
Απλά τα 8 άτομα συνοδοί στο lounge είναι υπερβολικά, εξ ου και τα σχόλια. Και δεν νομίζω να έχει να κάνει με Ινδία ή πέριξ χώρες.
Και αναφορικά με τις πτήσεις αυτές, πάλι δεν καταλαβαίνω πώς θα βοηθήσουν τον μέσο ταξιδιώτη. Θα πηγαίνει Ινδία και πέριξ 2 φορές το χρόνο; Ακόμα και τότε θα μαζεύει -χοντρικά πάντα- περίπου 16.000 μίλια σε ναύλο flex, πολύ μακρυά από τα 72.000.

nick07

Member
Συμφωνούμε 110%. 72000 μίλια με 32 πτήσεις το χρόνο είναι ανέφικτο με βάση το υπάρχον δίκτυο της Aegaen.

Αυτά βλέπεις μόνο...; 2 βαλίτσες αντί για 1 είναι σημαντικό, +1 άτομο Gold το χρόνο επίσης πολύ σημαντικό, καμία χρέωση σε επιλογή θέσης, οκ θα μπορούσε τα μίλια εξαργύρωσης να το πάει στο 50%. Περιμένουμε να δούμε και τα υπόλοιπα προνόμια σαν upgrades, Senator Lounges, Valet parking, Marriott etc. Τι άλλο θα έδινες δηλαδή σαν προνόμιο σε Elite ?
Οποιος κανει τοσες πτησεις το χρονο σημαινει οτι ταξιδευει πηγαινε ελα σχεδον καθε εβδομαδα (και πιθανον σε business ή comfort flex που ετσι κι αλλιως εχει επιπλεον αποσκευη). Ο μεσος ταξιδιωτης αυτης της κατηγοριας ουτε καν με μια παραδοτεα αποσκευη δεν ταξιδευει, οποτε το προνομιο των δυο αποσκευων το βρισκω παντελως αδιαφορο. Τωρα τα 23 ευρω τελος εξυπηρετησης και τα 5-10 ευρω που κοστιζει το 50% των upfront θεσεων ε δεν το λες και τρομερο για βαθμιδα που χρειαζεσαι 32 ταξιδια και 72000 μιλια για να την πετυχεις. Μην τρελαθουμε.
Τωρα βεβαια για οποιον ετσι κι αλλιως εκανε τοσες πτησεις με aegean καλοδεχουμενα τα "προνομια" αλλα δεν θα σφαχτουμε κιολας για να κερδισουμε το 50% στις upfront θεσεις, τα 23 ευρω τελος εξυπηρετησης (το οποιο το εχω πληρωσει 2 φορες τα τελευταια 6 χρονια), μια ακομα πιο αποκλειστικη γραμμη εξυπηρετησης και 10% επιπλεον μιλια εξαργυρωσης (που για να συνεχιζω να συγκεντρωνω 72000 μιλια αναβαθμισης το χρονο μαλλον δεν θα καταφερω να εξαργυρωσω ποτε!).

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
ε, καλά, δεν διέκρινες το τρολάρισμα.
Ναι βεβαίως, μερικοί εδω μέσα είναι εξπέρ σε αυτό!
Και αναφορικά με τις πτήσεις αυτές, πάλι δεν καταλαβαίνω πώς θα βοηθήσουν τον μέσο ταξιδιώτη.
Δεν είναι για τον μέσο ταξιδιώτη η βαθμίδα αυτή και θεωρώ (γνώμη μου) οτι θα αλλάξουν αργότερα κάποια πράγματα όπως έχουν αλλάξει και στις άλλες βαθμίδες κατα καιρούς ανάλογα πάντα με τις ανάγκες της Aegean!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Απλά τα 8 άτομα συνοδοί στο lounge είναι υπερβολικά, εξ ου και τα σχόλια. Και δεν νομίζω να έχει να κάνει με Ινδία ή πέριξ χώρες.
Οχι, απλά μια Ινδική και μια Ελληνική οικογένεια με 8 μέλη η καθεμία και ταυτόχρονη παρουσία στο lounge είναι η καλύτερη αφορμή να μη θες να πατήσεις το πόδι σου. :haha:

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Οποιος κανει τοσες πτησεις το χρονο σημαινει οτι ταξιδευει πηγαινε ελα σχεδον καθε εβδομαδα (και πιθανον σε business ή comfort flex που ετσι κι αλλιως εχει επιπλεον αποσκευη). Ο μεσος ταξιδιωτης αυτης της κατηγοριας ουτε καν με μια παραδοτεα αποσκευη δεν ταξιδευει, οποτε το προνομιο των δυο αποσκευων το βρισκω παντελως αδιαφορο. Τωρα τα 23 ευρω τελος εξυπηρετησης και τα 5-10 ευρω που κοστιζει το 50% των upfront θεσεων ε δεν το λες και τρομερο για βαθμιδα που χρειαζεσαι 32 ταξιδια και 72000 μιλια για να την πετυχεις. Μην τρελαθουμε.
Τωρα βεβαια για οποιον ετσι κι αλλιως εκανε τοσες πτησεις με aegean καλοδεχουμενα τα "προνομια" αλλα δεν θα σφαχτουμε κιολας για να κερδισουμε το 50% στις upfront θεσεις, τα 23 ευρω τελος εξυπηρετησης (το οποιο το εχω πληρωσει 2 φορες τα τελευταια 6 χρονια), μια ακομα πιο αποκλειστικη γραμμη εξυπηρετησης και 10% επιπλεον μιλια εξαργυρωσης (που για να συνεχιζω να συγκεντρωνω 72000 μιλια αναβαθμισης το χρονο μαλλον δεν θα καταφερω να εξαργυρωσω ποτε!).
Μωρέ συμφωνούμε σε αρκετά από όσα λες, αλλά τι παραπάνω θα μπορούσε να δώσει η Aegean σε αυτή τη φάση, δεδομένης της χωρητικότητας που έχει στα 2 βασικά της αεροδρόμια; Καινούργιο senator lounge δε μπορεί να δώσει γιατί δεν έχουν τα αεροδρόμια την χωρητικότητα να δώσουν, ευελπιστόντας όμως το Ηράκλειο να το προσφέρει στο καινούργιο. Αλλά όποιος πιάσει αυτή τη βαθμίδα, θα μπορεί να εξυπηρετείται από τα αντίστοιχα Elite προνόμια στα αεροδρόμια που τα προσφέρουν που μέχρι πρότινος δε μπορούσαν μόνο με το Gold.

Για εμένα, εάν δεν είχε τα 72000 μίλια ΚΑΙ τις 32 πτήσεις με Aegean, θα το έβλεπα σαν μια αρκετά καλή συμφωνία για μια περιφερειακή εταιρεία. Με 32 πτήσεις το κάνει ασύμφορο και εν τέλει θα καταφέρει όλους τους Έλληνες που έχουν ή προσπαθούν να πιάσουν Elite προγράμματα σε άλλες εταίρειες να μη τους φέρει στην Aegean.

Last edited:

Ppetran

Member
Το θέμα έχει εξαντληθεί. Η εταιρεία πήρε τις αποφάσεις της και καιρός να δει στον επόμενο χρόνο τις επιλογές των πελατών της δηλ αν θα συνεχίσουν να πετάνε με αυτή. Όσο για την κατάσταση στην lounge καθημερινή στις 8:00 αθήνα είναι απελπιστική. Τουλάχιστον άνοιξαν και δίπλα και κάπως ηρέμησαν τα πράγματα. Πετάει ο άλλος 11 και έρχεται από της 8:00 για το φαγητό. Overbook συνέχεια και παντού. Δεν λες ότι τα πράγματα πάνε στο καλύτερο.

nick07

Member
Μωρέ συμφωνούμε σε αρκετά από όσα λες, αλλά τι παραπάνω θα μπορούσε να δώσει η Aegean σε αυτή τη φάση, δεδομένης της χωρητικότητας που έχει στα 2 βασικά της αεροδρόμια; Καινούργιο senator lounge δε μπορεί να δώσει γιατί δεν έχουν τα αεροδρόμια την χωρητικότητα να δώσουν, ευελπιστόντας όμως το Ηράκλειο να το προσφέρει στο καινούργιο. Αλλά όποιος πιάσει αυτή τη βαθμίδα, θα μπορεί να εξυπηρετείται από τα αντίστοιχα Elite προνόμια στα αεροδρόμια που τα προσφέρουν που μέχρι πρότινος δε μπορούσαν μόνο με το Gold.

Για εμένα, εάν δεν είχε τα 72000 μίλια ΚΑΙ τις 32 πτήσεις με Aegean, θα το έβλεπα σαν μια αρκετά καλή συμφωνία για μια περιφερειακή εταιρεία. Με 32 πτήσεις το κάνει ασύμφορο και εν τέλει θα καταφέρει όλους τους Έλληνες που έχουν ή προσπαθούν να πιάσουν Elite προγράμματα σε άλλες εταίρειες να μη τους φέρει στην Aegean.
Θα μπορούσε να δωσει:
Περισσοτερα κουπονια αναβαθμισης σε business.
Κουπονι(α) 1+1 οπως δινει και για την πιστωτικη.
Δωρεαν αλλαγη σε πτηση εντος της ιδιας ημερας ανεξαρτητως ναυλου (αυτο που δινεται σε επιβατες με εισιτηριο comfort flex).
Περισσοτερη διαθεσιμοτητα σε εισιτηρια εξαργυρωσης μιλιων σε πτησεις Aegean/Olympic Air απο τη διαθεσιμοτητα που βλεπουν τα υπολοιπα μελη.
Δυνατοτητα εξαργυρωσης μιλιων με 20% λιγοτερα μιλια.
Αν σκεφτω λιγο ακομα θα βρω αλλα 5-6 πραγματα πιο ουσιαστικα και χρησιμα για καποιον που ταξιδευει σε εβδομαδιαια βαση απο αυτα που εδωσε. Τα προνομια που εχει δωσει ειναι προνομια της πλακας για βαθμιδα που απαιτει 3πλασια μιλια απο τη Gold!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
WhatsApp Image 2025-11-06 at 01.17.00_b4f441f7.jpg

Ti νόημα έχει το φλεξ να ειναι φτηνότερο από το light; Το έχει ξαναδεί κανείς;

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Εγώ πάντως ένιωσα μία ανακούφιση με αυτές τις αλλαγές στις βαθμίδες της Aegean...
Με παραμονή 2 ετών στην silver βαθμίδα, τώρα πια ξέρω ότι δεν πρέπει πια να κάνω απολύτως τίποτα για να διατηρήσω μία βαθμίδα που δεν μου πρόσφερε κάτι και δεν εξαργύρωσα κανένα κουπόνι της εδώ και 1,5 χρόνο παρά την 2η ανανέωση της...
Δεν θα χρειαστεί να εκδώσω ξανά την χρεωστική της Aegean για να πάρω μίλια αναβάθμισης και να διατηρήσω την ανούσια βαθμίδα στην οποία βρέθηκα τυχαία...
Επίσης, δεν μπορώ να αντιληφθώ την αξία αυτών των προνομίων διότι είμαι σίγουρη ότι αν είχα τόσα λεφτά για να κάνω τόσα πολλά ταξίδια μη επαγγελματικά δεν θα είχα ανάγκη να πάω στο αεροδρόμιο 3-4 ώρες πριν για να φάω στο lounge της Aegean ή της star Alliance εγώ και τα υπόλοιπα μη gold μέλη της οικογένειας μου.
Αυτό θα είχε νόημα μόνο σε πτήσεις εξωτερικού με μεγάλο χρόνο ανταπόκρισης. Αλλά και πάλι πόσες θα ήταν αυτές; Για μένα μάλλον 0 έως 1 πτήση...
Επίσης, σχετικά με αυτό το προνόμιο με τις 2 βαλίτσες αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι ταξιδεύουν με 2 βαλίτσες; Και το λέω εγώ που προσθέτω χειραποσκευή 10 kg ακόμη και για ταξίδι 4 ημερών!!! Δηλαδή πάτε ταξίδι 20 ημερών και κουβαλάτε 2 βαλίτσες 23 kg;
Τέλος, αυτοί που ταξιδεύουν τόσο πολύ επαγγελματικά και τους πληρώνουν άλλοι το flex εισιτήριο τους (π.χ. βουλευτές και παρατρεχάμενοι σύμβουλοι) ή κάποια gold boys εταιριών δεν νομίζω ότι περιμένουν την gold ή την platinum βαθμίδα για να ταΐσουν την οικογένεια ή τους φίλους τους στα business lounge. ή για να αγοράσουν πιο φθηνά την καλύτερη θέση...
Ειλικρινά πιστεύω ότι με αυτήν την κίνηση της η Aegean απλά θα χάσει από τις πτήσεις της και κάποιους που αξιοποιούσαν τα προνόμια των βαθμίδων τους...
Εγώ θα χαλαρώσω και θα συνεχίσω να αναζητώ την καλύτερη πτήση με την καλύτερη ώρα αναχώρησης και ας μην είναι και η πιο φθηνή...

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
View attachment 514819

Χαχα😂😂😂!!! Έχουμε και ανατροπή στις κατηγορίες εισιτηρίων μετά τις αλλαγές στις βαθμίδες!!
Προφανώς είναι από τα λάθη που τα αρπάζεις αμέσως!
Αυτό αναρωτήθηκα και εγώ όταν πρόσφατα διαπίστωσα ότι το Θεσσαλονίκη -Παλέρμο μέσω Αθηνών ήταν πολύ πιο φθηνό από το Αθήνα - Παλέρμο με την ίδια ακριβώς πτήση αναχώρησης από Αθήνα. 😎

nick07

Member
View attachment 514819

Μου εχει τυχει μια φορα, λογικα ειναι λαθος. Επισης βλεπω προετοιμαζονται για τη black friday. 🤣 Μπηκα να δω τιμες και ηταν περιπου διπλασιες απο πριν κανα μηνα για ολα τα weekends Ιανουαριου-Φεβρ-Μαρτιου.
Εχουν ανοιξει σε αρκετους προορισμους τα ακριβα fare classes, θα τα βγαλουν με 70% discount κ μετα οποιος παει να κανει αλλαγη θα πρεπει να πληρωσει ενα νεφρο σε fare difference.....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.255
Μέλη
39.951
Νεότερο μέλος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΡΤΟ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom