Ηνωμένο Βασίλειο Πρώτη φορά Λονδίνο...(Οκτώβριος 2014)

anthihris

Member
Μηνύματα
10
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία -Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
"Να δώσεις χαιρετίσματα στη Βασίλισσα'', ήταν τα λόγια αποχαιρετισμού της κολλητής μου λίγο προτού επιβιβαστούμε (εγώ και ο σύζυγός μου) στο αεροπλάνο που θα μας ταξίδευε για πρωτη φορά στην πρωτεύουσα της Αγγλίας...;)
Η επιλογή αυτού του προορισμού θα έλεγα πως έγινε εν θερμώ.
Αρχικός στόχος μας ήταν το Μόναχο για το Oktoberfest, δυστυχώς όμως η αδικαιολόγητα ακριβή διαμονή τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς και ότι αποφασίσαμε κάπως αργά να κλείσουμε εισιτήρια, μας ώθησαν στην εξής σκέψη :''Ποιό είναι το πρώτο μέρος που επισκέπτεται κάποιος που δεν έχει ξαναταξιδέψει στο εξωτερικό'?
''Λονδίνο ή Παρίσι....''
Για ανεξήγητους μέχρι σήμερα λόγους, το Λονδίνο ήταν η πρώτη μας επιλογή.

Εισαγωγικά
Ας ειναι λοιπόν καλά το Travelstories και μερικές εξαιρετικές ιστορίες μελών του, που όχι μόνο μας κατατόπισαν για οσα θα άξιζε να δούμε (το πρόγραμμά μας ευτυχώς καταφέραμε να το ακολουθήσουμε), αλλά και για ό,τι θα είχε να κάνει με τις μετακινήσεις στο Λονδίνο (μετρό και πάλι μετρό), το φαγητό (πολύ βασικό αυτό-Ελληνες είμαστε..), καθώς και για τη διαχείριση των χρημάτων μας (εδώ όπως είναι αναμενόμενο πέσαμε λίγο έξω- ας είναι καλά η προπληρωμένη κάρτα...)
'Εχοντας αποστηθήσει επίσης όλο τον οδηγό Top10 και το χάρτη του Λονδίνου , προσπάθησα να διαμορφώσω ένα πλάνο για τα μέρη που θέλαμε να δούμε απο κοινού (εντάξει ...το πολεμικό μουσείο με άφησε παγερά αδιάφορη) και για το μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε μπροστά μας νομίζω πως τα κατάφερα. Θα ήθελα να σημειώσω πως άφησα κάποια κενά στο πλάνο μας, για να έχουμε τη δυνατότητα να ξαναεπισκεφτούμε μέρη που πιθανόν να μας άρεσαν την πρώτη φορά...
Τι να πρωτοδεί κανείς άλλωστε σε τρεισήμιση μέρες?????


Εισιτήρια - Διαμονή
Με Ryanair γύρω στις δεκα και μιση το βράδυ, πετάξαμε από Θεσσαλονίκη για Stansted. Τα εισητήρια τα κλείσαμε περίπου είκοσι μέρες νωρίτερα και μαζί με αυτά πλήρώσαμε και για τη μεταφορά μας από το αεροδρόμιο για Victoria και αντίστροφα με το λεωφορείο της National Express.
Εδώ θέλει λίγο προσοχή : Εκτυπώνοντας τις boarding passes κατά το check in (το οποίο εμέις κάναμε δύο εικοσιτετράωρα πριν τη πτήση) δεν βγήκε κάποιο αποδεικτικό ότι κλείσαμε το λεωφορείο, παρόλο που πληρώσαμε γι' αυτό.
Στο αεροδρόμιο ''Μακεδονία'' στο γκισέ της Ryanair μας είπαν ότι όταν θα φτάναμε στο Stansted, θα έπρεπε να πάμε στο γκισέ της Νational Express, και από εκεί θα μας εκτύπωναν τα εισιτηρια, καθώς έχουν λίστες με τα ονόματα όσων κάνουν κράτηση διαδικτυακά.Φυσικά (και εδώ έχω να πω πως από την προηγούμενη μέρα με ''έτρωγε'' η μύτη μου για τη συγκεκριμένη φάση-γυναικείο ένστικτο...) τα ονόματά μας δεν ήταν σε κάποια από τις λίστες των Εγγλέζων.
Σε αυτό το σημείο χαρήκαμε που είχαμε smartphone, που είχαμε ιντερνετ, και που είχαμε κρατήσει το αρχικό mail επιβεβαίωσης της κράτησης των εισιτηρίων μας. Γιατί κάτω -κάτω αριστερά στη σελίδα της κράτησης γράφει με ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ''μεταφορα από/προς Stansted''.Δειξαμε λοιπον το mail στην καλή κυρία της Νational Express,μας έδωσε τα εισιτήριά μας και πήγαμε στην ευχή του Θεού και της Παναγίας. (Καλό θα ήταν λοιπον για όποιον κάνει κάτι αντίστοιχο, να έχει μαζί του εκτυπωμένη την αρχικη κράτηση των εισιτηρίων του,για παν ενδεχόμενο).
Μία ώρα και κάτι χρειάστηκε για το σταθμό Victoria (Victoria Coach Station), και καθώς η ώρα ήταν περασμένη πήραμε ένα ταξί, το οποίο με 15 λίρες μας πήγε στο ξενοδοχείο.

Για την πτήση δε θα πω τίποτα παρά μόνο ποσο αστείο μας φάνηκε πως κατά τη διάρκεια αυτής πέρναγαν καθε λίγο και λιγάκι οι αεροσυνοδοι-πωλητές προμοτάροντας απο εφημεριδες, περιοδικά, καλλυντικά μεχρι και το αντιστοιχο ''Ξυστό'' της Αγγλίας. Σαν τους μαύρους στις παραλίες το καλοκαιρι που πουλάνε τζάνγκαλα- μάνγκαλα (αυτο ας μου πει κάποιος αν το λένε και σε άλλα μέρη, στην Αλεξανδρουπολη πάντως ''παίζει'' πολύ τα τελευταία τρία καλοκαίρια...:p).


Το ξενοδοχείο... http://www.stjosephhotel.co.uk/
Μια πονεμένη ιστορία αρχικά, καθώς πηγαίναμε, έχοντας διαβάσει τις χειρότερες κριτικές στο tripadvisor και στο booking. Αρκετά δελεαστική όμως η τιμή του καθώς κλείσαμε δίκλινο για 4 ημέρες με πρωινό στην τιμή των 80 ευρώ/ημέρα, με δικό μας μπάνιο. Δελεαστική ήταν επίσης η τοποθεσία του καθώς ήταν πέντε λεπτά από τη στάση του μετρό Earls Court, και δεκα λεπτά από το κέντρο του Λονδίνου. Δε βαριέσαι είπαμε, για έναν ύπνο θα είναι.
Παρόλο που φτάσαμε νύχτα, το δωμάτιό μας , μας περίμενε καθαρό και μοσχομυριστό. Μια ευχάριστη έκπληξη σε αντίθεση με όσα είχα διαβάσει στα site που ανέφερα πριν. Το προσωπικό ήταν ευγενέστατο. Το δωματιο μικρό, φυσικά, και η περιοχή- γεμάτη ξενοδοχεία και hostel- καλούτσικη. Για έναν ύπνο και ένα μπάνιο τέλειο. Βέβαια αν κάποιος αποζητά άλλου τύπου ανέσεις ή σπα, πρέπει να ψάξει σε πολυυυυ ακριβότερα ξενοδοχεία. Όπως ίσως χρειαστεί να ξαναπώ, το ευρώ μας δε φτουράει εκεί έξω, οπότε.......


Μετακινήσεις
Πολλά διαβάσαμε στις ταξιδιωτικές ιστορίες σε αυτό τον ιστότοπο, χωρίς να καταλήξουμε κάπου καθώς η διαμονή μας θα ήταν μικρής διάρκειας. Έχοντας αναφέρει στον υπάλληλο του μετρό ή αλλιώς tube όπως το λένε οι ντόπιοι, ότι θα χρειάζεται να μετακινούμαστε για 3 ημέρες και την τέταρτη θα κανουμε το πολύ 1-2 δρομολόγια, μας πρότεινε ότι μας συνέφερε η πλαστική oyster , για την οποία πληρώσαμε 26 περίπου λίρες έκαστος. Το πραγματικό κόστος των διαδρομών ήταν 20 λίρες και οι 6 ήταν για την κάρτα, τις οποίες μας επέστρεψαν με την παράδοσή της στον τελευταίο σταθμό.
Η κατάσταση στο μετρό θα έλεγα πως ήταν υποφερτή. Δύσκολα ήταν τα πράγματα γύρω στις 5μμ στο σχόλασμα των ντόπιων από τις δουλειές τους και φυσικά στους σταθμούς Piccadilly και Leicester ανά πάσα ώρα και στιγμη. Εντύπωση μας έκανε η οργάνωσή τους , καθώς για οτιδήποτε προέκυπτε έκαναν συνεχείς ανακοινώσεις και εμφανής ήταν η παρουσία του προσωπικού τους με κύριο μέλημα την διαχείριση πλήθους στους σταθμούς που παρουσίαζαν μεγάλη κινητικότητα.
Στο https://www.tfl.gov.uk/ μπορεί κανείς να βγάλει δρομολόγια για μετακινησεις από περιοχή σε περιοχή χωρίς να χάνει χρόνο σε αναζητήσεις διαδρομών απο το χάρτη που βρίσκεται αναρτημένος σε κάθε στάση του μετρό.
Αρκετές εφαρμογές για κινητά υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν, μια από τις οποίες είχα κατεβάσει για δρομολόγια και με λεωφορεία, αν και δε τα πολυχρησιμοποιήσαμε. Και μια που ανέφερα το κινητό, φρόντισα να κάνω ένα πρόγραμμα περιαγωγής όπου με 5 ευρώ την ημέρα, είχαμε 600 λεπτά χρόνο ομιλίας και αρκετο ίντερνετ (όλες οι εταιρείες έχουν κάτι αντίστοιχο). Αλλωστε είχαμε αφήσει και παιδιά πίσω , είχαμε ένα σχετικό άγχος για τα καθημερινά (βλέπε σχολειο, διάβασμα, δραστηριότητες), και η επικοινωνία ήταν απαραίτητη.Είχαμε φροντίσει επίσης τελευταία στιγμή να προμηθευτούμε έναν αντάπτορα, καθώς οι πρίζες τους δεν είναι σαν τις δικές μας
.

*************************************************************************************************

Δε νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι άλλο , θα προσπαθήσω όταν επανέλθω να περιγράψω χωρίς να σας κουράσω το δικό μας ταξίδι, και γιατί όχι να το ξαναζήσω μια που οι μνήμες είναι φρέσκιες ακόμα... μόλις μίας εβδομάδας, πίνοντας , μα τι άλλο???
Μία κούπα τσάι με λίγο γάλα....


 
Last edited by a moderator:

anthihris

Member
Μηνύματα
10
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία -Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Το τσάι που έλεγα, μετατράπηκε λόγω ώρας σε μπύρα, αλλά ακόμη και αυτό παραπέμπει σε London.... Οπότε... πάμε!

Πρώτη ημέρα.
Ήταν η επιθυμία του άντρα μου, να βρεθούμε κάποια στιγμή στο Πολεμικό Μουσείο, οπότε μια ψυχή που είναι να βγει, είπα, ας βγει... Ο καιρός ήταν καλός ,τέλειος για την ακρίβεια,(που είναι η βροχή που περίμενα??) οπότε... μετρό απο το Earl's Court για στάση Elephant & Castle, και ενα- δυο δρόμοι παρακάτω, να 'σου το Μουσείο.
Μέσα σε καταπράσινο πάρκο, επιβλητικότατο. Η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν εξαρχής δεν ήθελα να βρεθώ σε εκείνο το σημείο του Λονδίνου εντυπωσιάστηκα (αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι το εσωτερικό του μουσείου δε με άφησε αδιάφορη, όπως ανέφερα σε προηγούμενη δημοσίευση - ζητώ συγνώμη από τους fan του είδους). Η είσοδος δωρεάν και πολλά τα εκθέματα, ενδιαφέροντα για όσους έχουν στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας
.


100_2473.JPG

Το μουσείο εξωτερικά.



100_2474.JPG




100_2476.JPG
Και από μέσα...



100_2478.JPG



100_2479.JPG



100_2481.JPG


Και μία τελευταία..

100_2482.JPG



Ένα δίωρο μετά, και μετά από άσκοπη περιπλάνηση στους δρόμους της συγκεκριμένης περιοχής, ανεβήκαμε σε ένα τυχαίο λεωφορείο και κάναμε το σταυρό μας να μας πάει κάπου κεντρικά μπας και προλάβουμε να δούμε κάτι από αυτό το Λονδίνο, που τουλάχιστον εγώ αδημονούσα να δω...
Big Ben και τα συναφή. Για καλή μας τύχη μας σταμάτησε στη γέφυρα που οδηγούσε στο πασίγνωστο ρολόι! Yes!!!
IMG_1824.JPG


Το πρόγραμμα έλεγε βόλτα στην περιοχή, αλλά καθότι είχαμε κόντευε 12 το μεσημέρι , τραβήξαμε κατευθείαν για Millenium Pier. Απο εκεί θα ανεβαίναμε σε καραβάκι για μια μινι κρουαζιέρα στον Τάμεση.
Απο το σπίτι μου είχα ψάξει όλες τις εταιρείες και τα δρομολόγια μεσω του https://www.tfl.gov.uk/modes/river/about-river-tours και είχα καταλήξει στην City cruises για το λόγο ότι το καραβάκι πήγαινε πιο αργά από τα άλλα , καθώς και γιατί είχα ακούσει ότι κάνουν και ξενάγηση, κάτι που δεν ήμουν σίγουρη ότι γινόταν στα άλλα καραβάκια.
IMG_1843.JPG



IMG_1840.JPG


Ανεβήκαμε λοιπόν πάνω σε αυτό, πιάσαμε κατάστρωμα, και βουρ για Greenwich !
(Εδώ θέλω να σημειώσω ότι εκμεταλλευτήκαμε μια ευκαιρία 2 for 1, με κουπόνια που μας έδωσαν από το πρακτορείο της National Express στο αεροδρόμιο, και πληρώσαμε μόνο ένα εισιτήριο με επιστροφή , αντί για δύο) .
Το καραβάκι μας γέμισε, έκανε λίγο κρύο, αλλά ο ήλιος εκεί...
Ένας Άγγλος , μέλος του πληρώματος μας καλωσόρισε, πήρε το μικρόφωνο , και ξεκίνησε την ξενάγηση... Δε χρειάζεται να πω ότι είχε φοβερό χιούμορ, (όχι αυτό το κρύο το αγγλικό), και για πότε πέρασε η μία περίπου ώρα δεν το καταλάβαμε. Η ξενάγηση ήταν interactive, είχε ερωτήσεις, απαντήσεις, και πότε-πότε ο ξεναγός μας έλεγε και καμία βλακεία να δει αν τον παρακαλουθούμε (σαν το δάσκαλο στο σχολείο). :)
Περάσαμε από παντου.... Δε θα κάνω λεπτομερείς περιγραφές, θα προσπαθήσω μέσα από τις εικόνες να τα ξαναθυμηθώ και εγώ και θα σας προτείνω ανεπιφύλακτα, αν θέλετε να κάνετε οικονομία δυνάμεων και να αποφύγετε λίγο περπάτημα, να την κάνετε αυτή την κρουαζιέρα....
100_2493.JPG

Αφήνοντας πίσω το Big Ben...

100_2496.JPG
100_2512.JPG


Tower Bridge


IMG_1871.JPG


100_2513.JPG

Tower of London

IMG_1875.JPG


IMG_1881.JPG

Πανταχού παρούσα και η αστυνομία.

Πενήντα λεπτά αργότερα, φτάσαμε στο Greenwich.
Θα το χαρακτήριζα ως το αγαπημένο μου μέρος αυτού του ταξιδιού, γιατί:
1 ) περίμενα πώς και πώς να δω το Cutty Sark από τη μέσα μεριά (που απο οτι εμαθα, πήρε πάλι φωτιά πριν λίγες μέρες:cry:) 2)γιατί ήθελα να περπατήσω στο τεράστιο πάρκο για το οποίο είχα διαβάσει σε άλλες ταξιδιωτικές ιστορίες και 3) γιατί ήθελα να δω και να πατήσω αυτη τη ρημαδογραμμή του πρώτου μεσημβρινού , πράγματα για τα οποία, αν και εφτασα στην πηγή που λένε,νερό δεν ήπια...
Δυστυχώς με το που φτάσαμε στο ωραίο Greenwich και είδαμε αυτό...
100_2523.JPG


IMG_1884.JPG


.... σκοτείνιασε και έριξε απλά ΚΑΡΕΚΛΟΠΟΔΑΡΑ.... ή cats & dogs που λένε και οι Άγγλοι.

Τρέξαμε από εδώ, κρυφτήκαμε από εκεί, τίποτα... Δεν πειράζει λέμε, πάμε και όπου μας βγάλει.
Και μας έβγαλε σε αυτή τη φοβερη pub http://www.greenwichmarketlondon.com/food-and-drink/detail/kings-arms και πνιξαμε τον πόνο μας σε δυο ποτηρια μπύρα και φαγητό !
IMG_1887.JPG


IMG_1894.JPG


Το μαγαζί ζεστό και φιλόξενο. Φυσικά δε συγκρίνεται με τις δικές μας τις ταβέρνες, αλλά νομίζω πως είναι πάντα αυτό το κάτι το διαφορετικό που ψάχνουμε όταν πηγαίνουμε σε ένα άγνωστο μέρος, που μας κινεί το ενδιαφέρον και μας εντυπωσιάζει στην τελική. Σε τέτοιου είδους παμπ, μπορεί κανείς να δει άτομα κάθε ηλικίας (μέχρι και βρέφη ημερών είδαμε- εκεί τηρείται και ο νόμος περι απαγόρευσης του καπνίσματος), φοιτητές και τουρίστες που μπεκροπίνουν (χι χι), εργαζόμενους που μόλις έχουν σχολάσει από τη δουλειά τους , ηλικιωμένους που πινουν τσάι...

Η καταιγίδα κράτησε όσο χρειάστηκε για να μας αναγκάσει να διαλέξουμε που θα περνούσαμε την ώρα που μας απέμεινε μέχρι να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής .
Διαλέξαμε Royal Naval Museum, και δεν το μετανιώσαμε.

100_2524.JPG


100_2525.JPG


IMG_1899.JPG



IMG_1902.JPG


IMG_1906.JPG



IMG_1913.JPG

IMG_1936.JPG

IMG_1935.JPG


Τα εκθέματα πολλά, και ενδιαφέρουσα η συλλογή του μουσείου σε πίνακες. Οι φίλοι της ζωγραφικής (μεταξύ των οποίων και εγώ) σίγουρα θα εκτιμήσουν μια επισκεψη στο συγκεκριμένο μέρος.
Στην καφετέρια του μουσείου ήπιαμε τον απογευματινό μας εσπρέσο με θέα για άλλη μια φορά, μα τι άλλο? Τη βροχηηηη....

IMG_1938.JPG


Μια ψιλοκατάθλιψη καθώς περνούσε η ώρα,είχε αρχισει να μας πιάνει. Για πρώτη φορά (και τελευταία σε αυτό το ταξίδι) ένιωσα ότι δεν μας έφτανε ο χρόνος, αν και ακόμη διανύαμε την πρώτη ημέρα μας στο Λονδίνο. Α ρε κουμπάρα, πόσο δίκιο είχες όταν έλεγες ότι ο χρόνος τρέχει σα νερό και όσα σχέδια και αν κάνεις, μην περιμένεις να βγουν όπως τα προγραμμάτισες..o_O...

Στον δρόμο της επιστροφής περάσαμε από μια μεγάλη σκεπαστή αγορά- γιουσουρουμ, και μετά από λίγο φτάσαμε ξανά σο αγαπημένο μου πλοίο. Η ώρα επίσκεψης κοινού είχε περάσει, πρόλαβα όμως και έβγαλα αυτή τη φωτογραφία...
IMG_1941.JPG



Κατά την επιστροφή μας , το καραβάκι θα μας αποβίβαζε στον Tower Pier , από όπου μισή ώρα αργότερα θα ανεβαίναμε σε άλλο τη ίδιας εταιρείας με προορισμό το Westminster Pier. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον Πύργο του Λονδίνου και τους κήπους του , και να κινηθούμε λιγάκι στην γύρω περιοχή.
IMG_1950.JPG


Στη διαδρομή του γυρισμού , καθώς νύχτωνε απολαύσαμε όσα είχαμε δει ημέρα, από άλλη άποψη. Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά όλα έδειχναν αλλιώτικα.Ίσως να έφταιγε το κλίμα , αλλά αυτή η μουντάδα του καιρού, σε συνδυασμό με το λιγοστό σκοτάδι έδινε άλλη όψη στα κτίρια και τα νερά του ποταμού.
Αυτή η διαδρομή ήταν η αγαπημένη μου. (Αν και οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες πρόχειρα, θα τολμήσω να τις ανεβάσω...)

IMG_1960.JPG

Το Δημαρχείο

IMG_1961.JPG



IMG_1967.JPG


IMG_1970.JPG


IMG_1971.JPG


IMG_1978.JPG


IMG_1979.JPG


IMG_1981.JPG


IMG_1982.JPG


Και ενας φωτισμένος Big Ben στη συνέχεια.
IMG_1985.JPG


IMG_1988.JPG


Με τα πόδια οδεύσαμε ως την Trafalgar Square. Ηταν το απαραίτητο ξεμούδιασμα, μετά απο την βαρκάδα στον Τάμεση.
Μέσω μιας σταθερής web cam που είχαμε αποθηκεύσει στους σελιδοδείκτες του υπολογιστή μας στο σπίτι http://www.mylivestreams.com/webcam/live-london-streaming-trafalgar-square-webcam/10902.html σταθήκαμε στη μέση της πλατείας και κάναμε έκπληξη στα παιδιά μας κουνώντας δεξιά αριστερά την ασπρή ομπρέλα μας :clap:και μιλώντας μέσω τηλεφώνου.... (είπαν ότι μας είδαν - δεν το πιστεύω:rolleyes-80: φυσικά- αν και εκείνη τη στιγμή είμασταν οι μόνοι στην πλατεία...)

Η επιστροφή στο ξενοδοχείο ήταν άμεση, με το μετρό σε σύντομο χρονικό διάστημα, ήμασταν πίσω στο Earl's Court, αρπάξαμε δυο κρύα σάντουιτς από το σουπερ μάρκετ της γειτονιάς και οδεύσαμε για κατάκλιση αφού τη διαφορά της ώρας και την έλλειψη ύπνου τώρα αρχίζαμε να την αντιλαμβανόμαστε.

Θεωρώ πως σε αυτή την πρώτη ουσιαστικά μέρα μας στο Λονδίνο, αξέχαστη , στους αιώνες των αιώνων, θα μου μείνει η καθε μία διαδρομή που ακολουθήσαμε για να φτάσουμε σε κάθε μικρό προορισμό περισσότερο από τον ίδιο τον προορισμό μας...

Η συνέχεια σύντομα.





 

anthihris

Member
Μηνύματα
10
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία -Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη

anthihris

Member
Μηνύματα
10
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία -Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
(....και ναι! Η ημέρα αυτή ξαναγράφεται από την αρχή για δεύτερη φορά αφού ένα black out αρκετές ημέρες πριν, ''έστειλε'' ότι είχα γράψει έως τη στιγμή εκείνη, στον κόσμο των χαμένων ιστοριών.....) Με συμβούλεψαν να μη ξαναπροτιμήσω την απευθείας συγγραφή, αλλά τη μεταφορά από έγγραφο word. Κατά πως φαίνεται όμως, μάλλον μου αρέσει να παίζω με την τύχη μου, και ξαναγράφω απευθείας....(σιγά να μη ξανακοπεί το ρεύμα....)

Δεύτερη ημέρα.
Εννοείται πως μας ξύπνησαν νωρίς νωρίς το πρωί, γιατί στην Ελλάδα η ώρα ήταν ήδη 9. (Η αλλαγή ώρας δεν έχει καμία σημασία για αυτούς που μένουν πίσω). :confused:
Το πρόγραμμα για αυτή τη μέρα είχε απ'όλα.
Μεγάλες βόλτες σε διαφορετικά σημεία και το βράδυ clubbing.(Φυσικά κάπου προς το τέλος το πρόγραμμα πήγε περίπατο γιατί τα πόδια μας δε μας κρατούσαν...)

Αρχικά κινήσαμε για κέντρο. Καφές ανά χείρας και στάση Westminster με μετρό σε 12 λεπτάκια. Ενω αρχικά δε μας ενθουσίασε η ιδέα να ανεβούμε στο περιβόητο Μάτι του Λονδίνου, (http://www.londoneye.com/) τελικά είπαμε να το επιχειρήσουμε για την εμπειρία, και για τις φωτογραφίες που θα τραβούσαμε στη συνέχεια φυσικα.

Εκείνη τη μέρα, είχε προσφορά τη βόλτα με 17,90 λίρες ανά άτομο στα εκδοτήρια του ενυδρείου ( http://www.visitsealife.com/london/) αντί για 26 περίπου που είχε στα κανονικά εκδοτήρια. Το ενυδρείο αξίζει να το επισκεφθείτε αν πάτε με παιδιά. Εγώ τουλάχιστον θα το προτιμήσω όταν πάω με τα παιδιά μου την επόμενη φορά...
Ουρά δεν είχε καθόλου, αν και ήταν Παρασκευή. Μετά από το κλασικό άνοιγμα τσάντας , άδειασμα τσέπης , κλπ κλπ, πριν ανεβούμε, μπήκαμε στην κάψουλα , μαζι με καμιά δεκαριά ακόμα νοματέους, και η ανοδος ξεκίνησε....
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι πρόχειρα τραβηγμένες(όπως σχεδόν όλες του ταξιδιού αυτού), αλλά στα δικά μου μάτια φαντάζουν υπέροχες, για τον απλούστατο λόγο ότι.... ήμουν και εγώ εκεί!

Από τη δεξιά πλευρά καθώς ανεβαίνουμε...​
100_2538.JPG


Ένα τέλειο πάρκο....​
100_2545.JPG


Η γέφυρα...
100_2542.JPG

Το ποτάμι​
IMG_2007.JPG


Οι γείτονές μας...​
IMG_2026.JPG


IMG_2028.JPG



IMG_2029.JPG


Το γνωστό ρολόι​
IMG_2031.JPG


Και στο κατέβασμα....​
IMG_2038.JPG


Οι περισσότερες φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά την άνοδό μας προς την κορυφή. Μετά από εκείνο το σημείο, μπορώ να πω ότι όλοι χαλαρώσαμε, καθήσαμε στα καθίσματα που είχε μέσα η κάψουλά μας και απολαύσαμε ανενόχλητοι τη θέα....
Πήραμε κάτι ψιλοσουβενίρ από το δικό τους μαγαζάκι, και φύγαμε για άλλα μέρη. Για άλλες αγορές δηλαδή.

Για Camden Town.
http://www.camden-market.org/
Αν βαριέστε το περπάτημα, αυτό το μέρος δεν είναι για εσάς.
Αν δεν είστε φαν των γιουσουρούμ και των υπαίθριων αγορών, αυτό το μέρος δεν είναι για εσάς.
Αν σας μπουκώνουν οι μυρωδιές κάθε λογής ανατολίτικης κουζίνας, αυτό το μέρος σίγουρα δεν είναι για εσάς.

Αυτό το μέρος έχει κάτι γραφικό που, ακόμα κι αν δε σας αρέσει τίποτα από όσα προανέφερα, αξίζει να επισκεφτείτε, και να εξαντλήσετε το χρόνο σας έστω πίνοντας έναν καφέ στα Starbacks.

Επειδή η θέα που θα έχετε θα είναι αυτή....

IMG_2067.JPG


Και αυτή....​
IMG_2056.JPG


Και αυτή...​
IMG_2068.JPG


Για να φτάσει βέβαια κανείς ως εκεί , θα περάσει από εδω...

IMG_2043.JPG



Και από εδώ...​
IMG_2052.JPG




Θα δεί αυτόν...​

IMG_2054.JPG


Αλλά και αυτά.... (ααααχ.....)​
IMG_2047.JPG



Θα φωτογραφηθεί με αυτόν...

IMG_2061.JPG



Και ίσως μπει στον πειρασμό να πάρει κάτι από αυτά...

IMG_2060.JPG

Ίσως ακόμα κάνει και μια βόλτα με κάτι τέτοιο...
100_2560.JPG


Το σίγουρο πάντως είναι ότι ακόμα κι αν πάτε χωρίς να το πολυθέλετε, είτε γιατί ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, είτε γιατί θα προτιμούσατε να περάσετε λίγες ώρες σε άλλα σημεία του Λονδίνου, θα ''γεμίσετε'' εικόνες και αρώματα, που θα κάνετε πολυ καιρό να ξεχάσετε.

Κουραστήκαμε αρκετά, μα περπατήσαμε σε όλη την περιοχή. Βολτάραμε παράλληλα στο ποτάμι και μπήκαμε στη σκεπαστή αγορά. Για ψώνια, δεν το συζητώ. Αν δεν είχαμε στα σχέδιά μας περαιτέρω περιήγηση,εγω τουλάχιστο θα είχα ''σηκώσει'' ίσα με πεντε πάγκους ρούχα και παπούτσια. :p

Αργά το μεσημέρι , αφήσαμε την περιοχή αυτή πίσω. Χαιρετήσαμε έναν Έλληνα, (όχι δε φαγαμε-γύρο έχει και στην Αλεξανδρούπολη)......
IMG_2063.JPG


και βουρ ξανά στο μετρό για Leicester...

Σε μια σχετικά πρόσφατη ταξιδιωτική ιστορία είχα διαβάσει για έναν κινέζικο μπουφέ στην Chinatown, ο οποίος ήταν αρχικά ο λόγος που θα πηγαίναμε στο Leicester . Πεινούσαμε σα λύκοι , και η ώρα ήταν περασμένη...

Θα αναφερθώ εκτενέστερα στη συγκεκριμένη περιοχή στην επόμενη ανάρτηση καθώς ο μπουφές μπορεί να ήταν η αφορμή για να επισκεφθούμε αυτή την περιοχή μεν, η ομορφιά αυτής της τεράστιας πλατείας με τα θέατρα, οι δρόμοι και όλα όσα είδαμε, μας έκαναν να ξαναγυρίσουμε την επόμενη μέρα, για να δούμε από κοντά το Λονδίνο by night.
Και αυτή η περιοχή, είναι αντιπροσωπευτική του όρου.
 

anthihris

Member
Μηνύματα
10
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία -Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Δεύτερη ημέρα... (συνέχεια)

Μεσημέρι λοιπόν φτάνουμε την πλατεία Leicester. Πολύς κόσμος, πολύ μεγάλη κίνηση, γενικά όλα ήταν ΠΟΛΥ....
IMG_2115.JPG
IMG_2115.JPG

Άλλοι αραγμένοι σε παγκάκια, άλλοι μαζεμένοι να παρακολουθούν street dancers, μάγους και άλλους πολλούς, άλλοι με το χάρτη στο χέρι να ψάχνουν να βρούν το δρόμο τους και εμείς να χαζεύουμε......εδώ....
IMG_2071.JPG


και εδώ....
IMG_2075.JPG


και εδώ...
IMG_2077.JPG


και εδώ...
IMG_2094.JPG


και εδώ...
IMG_2072.JPG


και φυσικά εδώ.
IMG_2078.JPG


Δε χρειάζεται να πω ότι στη συγκεκριμένη πλατεία είναι συγκεντρωμένα θέατρα, σινεμά, και μουσικές σκηνές (αυτό το τελευταίο το ανακαλύψαμε αργά), μέρη τα οποία ελκύουν πολύ κόσμο, ειδικά τις βραδινές ώρες, για κάθε είδους διασκέδαση.
Μεσημέρι λοιπόν και ψάχνουμε και εμείς τη Lisle Street, για να φάμε και εμείς στο http://www.hongkongbuffet.co.uk/ . Σε μια άλλη ιστορία του site είχα διαβάσει για μια παρέα που έφαγε (του σκασμού) σε αυτό το μαγαζί , και φυσικά θέλαμε και εμείς να βιώσουμε αυτή την ''ξεχωριστή''εμπειρία του να τρως αβέρτα και να σου βγαίνει φθηνά....
Δε χρειάζεται να πω περισσότερα παρά ότι έφυγα κανα δυο κιλά βαρύτερη και με τόοοοσο φαί ανακατεμένο στα σωθικά μου, που νομίζω πως θα κάνω να ξαναφάω καυτερό τουλάχιστο κανα χρόνο...

Ορίστε και μια φωτό του δεύτερου ή μήπως του τρίτου μου πιάτου....(???)
IMG_2073.JPG


Για να κάνω και λίγο κοινωνικό σχολιασμό , ακριβώς πίσω μας καθόταν ένα ζεύγος κινέζων τους οποίους βρήκαμε εκεί όταν φτάσαμε να τρώνε γαρίδες , και τους αφήσαμε εκεί όταν φύγαμε πάλι να τρώνε γαρίδες.... Όσο είμαστε εκεί, ο άντρας (γιατί από ένα σημείο και μετά τους χάζευε όλο το μαγαζί) γέμισε το πιάτο του ίσα με πέντε φορές και φυσικά συνέχιζε ακάθεκτος....

Η Chinatown ήταν γραφική , αν και το βράδυ φαντάζομαι να δέιχνει πιο όμορφη λόγω του ιδιαίτερου φωτισμού. Πολλά μαγαζάκια στη σειρά να σε προσκαλούν για ένα σύντομο μασάζ, βελονισμό και κάθε είδους θεραπεία του φυσικού πόνου των ανθρώπων.

Στο κέντρο της πλατείας ανακαλύψαμε (εντάξει έκανε μπαμ από μακριά) ένα κατάστημα ατραξιόν για μικρούς και μεγάλους.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε γονείς και μη...
http://worldchocolateguide.com/shop/mms-world/london/

M & M world...
IMG_2079.JPG



IMG_2080.JPG



IMG_2082.JPG


Τριών επιπέδων το μαγαζί..... για να μη βαριόμαστε....

IMG_2085.JPG


Και βέβαια οι ΚΑΡΑΜΕΛΕΕΕΕΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IMG_2091.JPG


Φυσικά και ψωνίσαμε καραμέλες χύμα, καραμέλες για δώρο, μπλούζες με φάτσα τις καραμέλες, στιλό με καραμέλες, μπρελόκ με καραμέλες, και αν οι τιμές ήταν πιο κοντά στις τσέπες μας, θα αγοράζαμε το μισό μαγαζί....μαζί με τη μεγάλη αρκουδοκαραμέλα... Ευτυχώς όμως.... Άλλωστε δεν είχαμε χώρο στις αποσκευές για όσα θέλαμε ή καλύτερα για όσα ήθελα, αλλα όπως και να χει, σε τέτοιους χώρους μπαίνεις στον πειρασμό και γίνεσαι και εσύ παιδί...

Μετά το καραμελομάγαζο λοιπόν, και μετά από μια σύντομη περιπλάνηση στην πλατεία, βρήκαμε αυτή την πινακίδα
IMG_2097.JPG


της οποίας ο δρόμος οδηγεί στο πολυδιαφημισμένο Soho.
Στο Soho ξαναγυρίσαμε το επόμενο βράδυ, γιατί νομίζω πως έπρεπε να το δούμε νύχτα με όλα τα παρελκόμενα...
Λίγες απογευματινές φωτογραφίες λοιπόν, προτού πάρουμε το δρόμο του γυρισμού...

(μια παμπ, προτεινόμενη σε ταξιδιωτικούς οδηγούς)
IMG_2098.JPG

(Πηγαίνοντας για Soho square)
IMG_2099.JPG


IMG_2100.JPG



Και το Soho square, σε μια φάση ηρεμίας και απόλυτης ησυχίας, σε αντίθεση με τις βραδινές ώρες....Αnyway...
IMG_2102.JPG


Κάμποσους κύκλους άργότερα, έχοντας κλείσει τους χάρτες από το κινητό, βγήκαμε στον πιο φαρδύ δρόμο της Leicester square, τον οποίο και ακολουθήσαμε. Όπως φάνηκε στη συνέχεια ήταν ο δρόμος που θα μας οδηγούσε στο Piccadilly.

IMG_2104.JPG



IMG_2105.JPG



And the king....

IMG_2109.JPG


και το Trocadero...
View attachment 68178

IMG_2112.JPG

Σε αυτό το σημείο θα αναφερθώ στην ''Κατάρα του δίπατου Αγγλικού Λεωφορείου''. Το όνομα είναι δική μου έμπνευση φυσικά, και έχει να κάνει με το γεγονός πως για ότι κι αν προσπάθησα να φωτογραφίσω από την απέναντι πλευρά ενός δρόμου, μία φορά ποτέ δεν ήταν αρκετή.
Έπρεπε να πατήσω τουλάχιστον πέντε κλικ στη μηχανή μου , καθώς την πρώτη φορά (και εδώ είναι η κατάρα) ΠΑΝΤΑ θα ερχόταν ένα κόκκινο λεωφορείο και θα σταματουσε ακριβώς μπροστά κρύβοντας μου πάντα ολοκληρωτικά το σημείο που ήθελα να φωτογραφίσω. Τυχαίο? :p


IMG_2115.JPG



Οι φωτεινές διαφημιστικές επιγραφές που κάνουν τη νύχτα μέρα.
IMG_2118.JPG



Ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα αθλητκών ειδών...
IMG_2120.JPG


Και τέλος στο Piccadily , το άγαλμα του αντιέρωτα, στο οποίο αν υπήρχε πεζούλι και σκάλα εκεί κοντά στα πόδια του είμαι σίγουρη πως θα είχαν σκαρφαλώσει μέχρι και εκεί πάνω .:rolleyes-80:
IMG_2121.JPG


Για την τελευταία αυτή βόλτα, δεν έγραψα πολλά, γιατί το ίδιο το μέρος και οι πολλές εικόνες σε ''γεμίζουν'' και σε κάνουν να κυκλοφορείς αμίλητος. Συχνά κοντοστέκεσαι, ακούς, χαζεύεις, φωτογραφίζεις (όταν δε μπαίνουν μπροστά σου λεωφορεία), και δείχνεις με το χέρι ότι νομίζεις πως η παρέα σου ίσως δεν έχει ακόμη δει.

Στα μέρη αυτά ξαναγυρίσαμε το επόμενο βράδυ, γιατί μία φορά σίγουρα δεν είναι αρκετή,επιλογή την οποία βέβαια δε μετανιώσαμε.


Τα χιλιόμετρα ήταν πολλά αυτή τη μέρα,η κούραση μεγάλη, και ο μόνος δρόμος ήταν αυτός της επιστροφής στο ξενοδοχείο .Όχι το Ministry Of Sound όπως ''έλεγε'' το πρόγραμμα. Αυτό για να πω την αλήθεια ακόμα με πειράζει, το θέτω όμως ως έναν από τους στόχους μας για το επόμενο ταξίδι στο Λονδίνο, μαζί με μία παράσταση στο West End.
Η συνέχεια σύντομα...(πριν από τα Χριστούγεννα ελπίζω)
...:icon_wink: :icon_cool: :icon_smile:
 

Vasw

Member
Μηνύματα
8
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ-Καμποτζη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Πολλή όμορφη η ιστορία σου, και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό,,!!! Αναμένουμε και τη συνέχεια...!!
 

anthihris

Member
Μηνύματα
10
Likes
61
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία -Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Τρίτη ημέρα...περίπου.
Μου άρεσε που ήθελα να συνεχίσω την ιστορία μου πριν τα Χρστούγεννα, και κοντεύει να έρθει Πάσχα.Και όχι μόνο αυτό αλλά κατά πως φαίνεται, θα πάω και επόμενο ταξίδι και μετά..ιδου το δίλημμα : Συνεχίζω την παλιά ιστορία ή ξεκινάω νέα? Φυσικά επειδή δε μπορώ να βρω μια σοβαρή δικαιολογία για την καθυστέρηση της συγγραφής μου, και επειδή δε μου αρέσουν και τα διλήμματα, ανασκουπώνομαι και ξεκινώ την αποτύπωση των σκέψεών μου...

Τρίτη ημέρα (κανονικά πια)
Δε χρειάζεται να πω πως το πρωινό ξύπνημα μας εχει γίνει ρουτίνα και σαν τα στρατιωτάκια, τρώμε πρωινό παίρνουμε τον καφέ μας στο χέρι, και οδεύουμε για την πλησιέστερη στάση του μετρό.
Σήμερα ξεκινάμε με μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
http://www.nhm.ac.uk/
Στάση λοιπόν στο South Kensington, και περπατάμε για το μουσείο. Ταμπέλες υπήρχαν παντού οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να χαθούμε όπως και δε χρειάστηκε να ρωτήσουμε κανέναν για πληροφορίες.

Το μουσείο είχε δύο εισόδους. Τη δεύτερη την ανακαλύψαμε πολύ αργότερα, όταν φεύγαμε πια. Καλύτερα φυσικά γιατί η είσοδος από την οποία μπήκαμε στο χώρο του μουσείου, (απέναντι απο το Victoria & Albert Museum) μάλλον δεν ήταν και πολύ δημοφιλής , καθώς είχε μικρή ουρά. Καλό είναι να είστε εκεί το αργότερο ένα εικοσάλεπτο πριν τις 10 που ανοίγει , για να μπείτε κατευθείαν και χωρίς περιττές καθυστερήσεις. Η είσοδος ελεύθερη, φυσικά.

Μπαίνουμε λοιπόν μέσα και , για άλλη μια φορά μας ανοίγουν τις τσάντες για έλεγχο... Αυτή τη στιγμή τους ζηλεύω υπερβολικά. Ζηλεύω την οργάνωσή τους, ζηλεύω τον επαγγελματισμό τους και ζηλεύω την προσοχή που δίνουν σε ότι τους ανήκει. Δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του, σε αντίθεση μέ κάποιους άλλους (ονόματα δε λέμε) και φέρονται σε όλους τους επισκέπτες με τον ίδιο τρόπο : ευγενικά μεν, ολίγον ψυχρά δε. Αλλά ακόμα και για αυτό τους ζηλεύω...


Κλείνω την παρένθεση , με μια φωτογραφία του πρώτου πράγματος που είδαμε όταν μπήκαμε στο μουσείο...Μια τεράστια σκάλα , που μας περνάει μέσα από το διάστημα και μας ανεβάζει στο κέντρο της γης.

IMG_2123.JPG


Το μουσείο αυτό έχει τα πάντα.
Γίνεται μια αναδρομή από τα προιστορικά χρόνια μέχρι τα σημερινά. Βλέπουμε απολιθώματα ζώων και ψαριών....
100_2572.JPG



100_2575.JPG



100_2579.JPG


100_2573.JPG



100_2574.JPG


Βλέπουμε την εξέλιξη του φυτικού και του ζωικού βασιλείου. Έντομα , πτηνά, ζώα σε φυσικό μέγεθος.
Βλέπουμε και ακούμε ήχους που σχετίζονται με τη ζωή του ανθρώπου από τη στιγμή της σύλληψής του.Βλέπουμε ακόμη και την εξέλιξη της ζωής μας μέσα στη μήτρα μήνα με το μήνα.
Βλέπουμε τη γη από την καλή και από την ανάποδη. Πετρώματα, γεμμολογία, τεκτονικές πλάκες,όλα.... Υπάρχει προσωμοιωτής σεισμού. Δωμάτιο που στεκόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία και ζούμε τον ''εφιάλτη'' ενός σεισμού σε πιο light κατάσταση .
Βλέπουμε δεινοσαύρους, σα να βρισκόμαστε στα πλατώ του Jurassic Park. Βλέπουμε τον τυραννόσαυρο Ρεξ να κινείται και να βρυχάται προς κάθε κατεύθυνση. Βλέπουμε ακόμη και τους σκελετούς τους....
Βλέπουμε τη ζωή από το μικροσκόπιο, και τις μικροσκοπικες ζωούλες με τις οποίες συγκατοικούμε στα σπίτια μας χωρίς να το έχoυμε καν συνειδητοποιήσει.
Βλέπουμε με λίγα λόγια ό,τι υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει γύρω μας, συγκεντρωμένο σε έναν τεράστιο χώρο, που μία ολόκληρη μέρα δεν είναι αρκετή για να τα περιεργαστούμε.
Μπορώ να πω ότι ήταν το πιο ωραίο μουσείο στο οποίο έχω βρεθεί μέχρι στιγμής στο Λονδίνο. (Σημειώνω ότι δεν πήγαμε στο Βρετανικό, για αποφυγή παρεξηγήσεων).



Ακολουθούν φωτογραφίες..................


100_2589.JPG


100_2594.JPG




100_2610.JPG


IMG_2133.JPG


IMG_2138.JPG



IMG_2141.JPG



IMG_2144.JPG


IMG_2146.JPG



Η εξωτερική πλευρά του μουσείου, δεν παύει να είναι πανέμορφη. Πράσινο και πάλι πράσινο. (ΚΑΙ για αυτό τους ζηλεύω...)

100_2613.JPG


IMG_2184.JPG


Η συνέχεια έχει βόλτα μέχρι τα Harrod's , ηλιοθεραπεία και ποδηλατάδα στο Hyde Park , βραδινή έξοδο στη Leicester Square και στο Soho, και νυχτερινό περπάτημα στο Piccadilly...
Θα τη χαρακτήριζα ως την πιο ''φωτεινή'' αλλά και την πιο ''ζωντανή'' του ταξιδιού και φυσικά θα προσπαθήσω να την συγγράψω σύντομα, έτσι για να δώσω λίγο χρώμα στις μουντές χειμωνιάτικες μέρες που διανύουμε!
Καλές αναγνώσεις!
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
512
Likes
367
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Nα σαι καλα με ταξιδεψες στο λατρεμενο μου Λονδίνο γιατι για ταξιδι με φυσικη παρουσια θα αργησουμε καθως ο συζυγος φοβαται τους τζιχαντιστες και δεν θελει να ξαναπαμε αμα δεν καταλαγιασει το πραγμα....:cry:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom