Πρώτη φορά εξωτερικό

paefstra

Member
Συγγραφέας
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!
Αν πάμε με τη μπλε γραμμή μετρό:
1. Έχει συγκεκριμένα δρομολόγια προς Αεροδρόμιο (τα βλέπω από κάπου; ) ή είναι σαν ένα συνηθισμένο - τακτικό μετρό; Ρωτάω γιατί έχω ανάμνηση πολλές φορές να φτάνει μόνο μέχρι Πλακεντίας.
2. Από Σύνταγμα πόση ~ώρα θέλει να φτάσει το μετρό μπλε γραμμή μέχρι Αεροδρόμιο;
Παρε το Χ95 απο Συνταγμα. Σε 45 λεπτα θα εισαι στην πορτα. Με το μετρο οποτε το πηρα αργησα πιο πολυ.

maria91

Member
Παρε το Χ95 απο Συνταγμα. Σε 45 λεπτα θα εισαι στην πορτα. Με το μετρο οποτε το πηρα αργησα πιο πολυ.
Αναλογως την κινηση,εχω κανει το λαθος να το παρω μεσημεριανη προς απογευματινη ωρα και εκανα 1 ωρα+ για να φτασω απο το πηξιμο!ειναι ομως βαλσαμο αν πετας πολυ πρωι ή πολυ βραδυ πας στο πι και φι!!

petros32

Member
Γεια σας παιδιά!

Πρώτη φορά στο εξωτερικό κι εγώ, έχω κάποιες έξτρα ερωτήσεις που μου προέκυψαν:
1. Έχω vodafone cu καρτοκινητό. Τι γίνεται με το roaming; Δηλαδή: τι θα χρεωθώ για να έχω υπηρεσίες στη Μαδρίτη; θα ισχύουν κανονικά τα λεπτά και τα GB μου στο κινητό;

2. Τι γίνεται αν ω μη γένοιτο πάθουμε κάτι και χρειαστούμε νοσοκομείο; Δηλαδή υπάρχει κάποια κάλυψη λόγω ΕΕ ή μεταξύ Ελλάδας - Ισπανίας ή θα χρεωθούμε τα κέρατά μας;

3. Τι είναι οι πρεσβείες - προξενεία και σε ποιες περιπτώσεις μιλάμε με αυτούς;

evaT

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Γεια σας παιδιά!

Πρώτη φορά στο εξωτερικό κι εγώ, έχω κάποιες έξτρα ερωτήσεις που μου προέκυψαν:
1. Έχω vodafone cu καρτοκινητό. Τι γίνεται με το roaming; Δηλαδή: τι θα χρεωθώ για να έχω υπηρεσίες στη Μαδρίτη; θα ισχύουν κανονικά τα λεπτά και τα GB μου στο κινητό;

2. Τι γίνεται αν ω μη γένοιτο πάθουμε κάτι και χρειαστούμε νοσοκομείο; Δηλαδή υπάρχει κάποια κάλυψη λόγω ΕΕ ή μεταξύ Ελλάδας - Ισπανίας ή θα χρεωθούμε τα κέρατά μας;

1.Εντός Ε.Ε. λειτουργείς το κινητό σου όπως στην Ελλάδα με κάποιους περιορισμούς στα gb (εκτός αν έχεις φοιτητικό πακέτο οπότε πρέπει να το δεις).
2. Θα βγάλεις την Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας πριν φύγεις. Το κάνεις ηλεκτρονικά από το gov και εκδίδεται άμεσα. Ισχύει για 1 χρόνο και τυπικά δικαιούσαι δωρεάν περίθαλψη στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας που επισκέπτεσαι. (εντός ΕΕ)
3. Τις πρεσβείες τις χρειάζεσαι για πολύ σοβαρά ζητήματα (όπως φυσικές καταστροφές, πολεμικές συρράξεις κ.α.) και σπανιότερα σε χώρες της Ένωσης.

Καλή αρχή!

Nikos1986

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Για ΕΕ και κάποιες άλλες χώρες / εδάφη δεν χρεώνεσαι επιπλέον. Ισχύει το πρόγραμμα που έχεις και εδώ, ίσως με κάποιο περιορισμό στα GB. Θα σου έρθει και SMS μόλις φτάσεις. ;) Για τα data δες στις ρυθμίσεις αν πρέπει να ενεργοποιήσεις manually την περιαγωγή δεδομένων για να μπαίνεις internet. Στα Android δεν θυμάμαι το μενού, στο μήλο πας Ρυθμίσεις -> Κινητό Δίκτυο -> Επιλογές και ενεργοποιείς την "Περιαγωγή Δεδομένων".
Για κλήσεις προς Ελλάδα βάζεις το 0030 (ή βάλε +30 για να το έχεις παντού) μπροστά από τον 10ψήφιο αριθμό της Ελλάδας. Για Ισπανία καλείς απευθείας το Ισπανικό νούμερο.

Ευτυχώς μέχρι τώρα μου έχουν τύχει ψιλοπράγματα. Ο αδερφός μου είχε χρειαστεί ιατρική γνωμάτευση στις ΗΠΑ και χρεωθήκαμε τα κέρατά μας... :haha:

Με τις πρεσβείες επικοινωνείς αν χάσεις την ταυτότητα / διαβατήριο ενώ είσαι εκεί και δεν μπορείς να γυρίσεις ή αν έχεις θέματα με τον νόμο ή για κάποια έκτακτη περίπτωση, όπως σου λέει και η Εύα. Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις μαζί τους. Αν ο μη γένοιτο γίνει κάπου κάτι, αν δεν υπάρχει Ελληνική πρεσβεία / προξενείο, μπορείς να επικοινωνήσεις με οποιοδήποτε χώρας της ΕΕ υπάρχει εκεί και θα σε καθοδηγήσουν αυτοί.

petros32

Member
Καλησπέρα και πάλι :)

Λοιπόν, εγώ έβγαλα την ευρωπαϊκή κάρτα υγείας μου.
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: η φίλη μου δεν είναι ασφαλισμένη (ούτε γίνεται μέσω ΟΑΕΔ / ΔΥΠΑ γιατί δεν πληροί το κριτήριο των ενσήμων).
Υπάρχει κάποιος τρόπος, με λίγα χρήματα ή κάτι τέτοιο, να ασφαλιστεί ίσα για το επικείμενο ταξίδι μας στη Μαδρίτη;

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Cape Verde
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλησπέρα και πάλι :)

Λοιπόν, εγώ έβγαλα την ευρωπαϊκή κάρτα υγείας μου.
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: η φίλη μου δεν είναι ασφαλισμένη (ούτε γίνεται μέσω ΟΑΕΔ / ΔΥΠΑ γιατί δεν πληροί το κριτήριο των ενσήμων).
Υπάρχει κάποιος τρόπος, με λίγα χρήματα ή κάτι τέτοιο, να ασφαλιστεί ίσα για το επικείμενο ταξίδι μας στη Μαδρίτη;
Εννοείς να βγαλει ιδιωτική ασφαλιση υγειας για το ταξιδι; Ναι πολυ φτηνες είναι.

petros32

Member
Καλησπέρα!

Μερικές παραπάνω ερωτήσεις!!

1. Λοιπόν, μιας που θα είμαι Ισπανία, ξέρω ότι για να καλέσω Ελλάδα, βάζω μπροστά το 30 στον ελληνικό αριθμό που θέλω να καλέσω. Τι γίνεται όμως με τις χρεώσεις; Θα χρεώνομαι ως κλήση εξωτερικού; Να σας πω ότι έχω vodafone cu φοιτητικό καρτοκινητό (δλδ βάζω κάρτα και ενεργοποιώ φοιτητικό πακέτο με x λεπτά και y SMS). Βέβαια υποθέτω ότι αν με χρεώνει κλήση εξωτερικού (και πόσο πάει το λεπτό; ) θα χρησιμοποιεί το υπόλοιπο της κάρτας κι όχι τα όρια του πακέτου....

2. Τις βαλίτσες που πρέπει να είναι μέχρι 8kg, τις ζυγίζω στη ζυγαριά του σπιτιού μου να μην ξεπεραστεί το όριο, έτσι;

3. Πρέπει να βάλω κανένα καρτελάκι με όνομα or sth στο χερούλι της βαλίτσας;

4. Μου είπαν ότι για να έχεις τσιγάρα στη βαλίτσα, πρέπει να έχεις και την απόδειξη αγοράς τους μαζί σου. Ισχύει; Επίσης μου προτείνανε η αγορά τσιγάρων να γίνει από τα duty free του αεροδρομίου γιατί είναι πιο φθηνά...

5. Αποσμητικό τύπου Axe σπρέυ μπορώ να έχω στη βαλίτσα ή θεωρείται εύφλεκτο;

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καλησπέρα!

1. Λοιπόν, μιας που θα είμαι Ισπανία, ξέρω ότι για να καλέσω Ελλάδα, βάζω μπροστά το 30 στον ελληνικό αριθμό που θέλω να καλέσω. Τι γίνεται όμως με τις χρεώσεις; Θα χρεώνομαι ως κλήση εξωτερικού; Να σας πω ότι έχω vodafone cu φοιτητικό καρτοκινητό (δλδ βάζω κάρτα και ενεργοποιώ φοιτητικό πακέτο με x λεπτά και y SMS). Βέβαια υποθέτω ότι αν με χρεώνει κλήση εξωτερικού (και πόσο πάει το λεπτό; ) θα χρησιμοποιεί το υπόλοιπο της κάρτας κι όχι τα όρια του πακέτου....

2. Τις βαλίτσες που πρέπει να είναι μέχρι 8kg, τις ζυγίζω στη ζυγαριά του σπιτιού μου να μην ξεπεραστεί το όριο, έτσι;

4. Μου είπαν ότι για να έχεις τσιγάρα στη βαλίτσα, πρέπει να έχεις και την απόδειξη αγοράς τους μαζί σου. Ισχύει; Επίσης μου προτείνανε η αγορά τσιγάρων να γίνει από τα duty free του αεροδρομίου γιατί είναι πιο φθηνά...

1. Μίλησε με τον πάροχο σου για να σου ενεργοποιήσει την περιαγωγή καταρχήν εφόσον είναι η πρώτη σου φορά στο εξωτερικο. Επίσης, κάνε ρυθμίσεις στο κινητό σου με ενεργοποίηση της περιαγωγής, όπως σου είπαν παραπάνω.
Συνήθως ισχύουν όλα τα λεπτά ομιλίας του πακέτου σου για χρήση όπως κάνεις στην Ελλάδα χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Υπάρχει μόνο περιορισμός στα mb του internet και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλα τα δωρεάν mb του πακέτου σου στην περιαγωγή. Πρέπει να ρωτήσεις τι ισχύει στην περίπτωση του φοιτητικού πακέτου που έχεις. Σου το απάντησαν ήδη άλλα δύο μέλη!

2. Τις βαλίτσες τις ζυγίζεις καλύτερα με μικρή ζυγαριά χειρός εάν έχεις. Είναι πολύ φθηνές και λειτουργούν με μπαταρία. Αλλιώς ανεβαίνεις μαζί με την βαλίτσα σου στη ζυγαριά και χωρίς αυτήν και κάνεις την αφαίρεση.
3. Καλό θα ήταν να βαλεις ένα καρτελάκι με το όνομα σου στην αποσκευή καμπίνας για την περίπτωση που θα σου ζητηθεί στην πύλη να την παραδώσεις υποχρεωτικά και να την παραλάβεις από τον ιμάντα αποσκευών στο αεροδρόμιο άφιξης. Κάποιες εταιρείες μπορεί να στο ζητήσουν να το κάνεις.

4. Δεν γνωρίζω γιατί δεν καπνίζω.
5. Όχι δεν μπορείς να έχεις συσκευασία σπρέυ μαζί σου που είναι πάνω από 100 ml. Όπως και δεν μπορείς να έχεις τίποτα άλλο σε χειραποσκευή καμπίνας που να έχει συσκευασία μεγαλύτερη από από 100 ml.

Last edited:

maria91

Member
Καλησπέρα!

4. Δε καπνιζω αλλα εχω ταξιδεψει με αδερφη που καπνιζει την βαζω με το ζορι να τα παρει απο το duty free οχι τοσο γιατι βγαινει πιο φθηνα απ οτι να το αγορασει απο ενα περιπτερο αλλα γιατι μπορει να παρει αφοβα την ποσοτητα που θελει και ετσι να μη χρειαστει να πληρωσει το 1 πακετο τσιγαρα 15ε στο εξωτερικο!

Viaggi

Member
Αφηγητής
Για ταξίδια από Ελλάδα προς άλλη χώρα Σένγκεν, αγοράζουμε με τους ίδιους φόρους όπως στην αγορά, απλώς ίσως σε πιο ανταγωνιστικές τιμές, χωρίς να ισχύουν οι "αφορολόγητες" εξαιρέσεις που υπάρχουν για τρίτες χώρες. Θεωρείται ότι τα προϊόντα είναι για προσωπική χρήση εάν δεν υπερβαίνουν τις ενδεικτικές ποσότητες π.χ. 800 τσιγάρα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.033
Μέλη
40.062
Νεότερο μέλος
TheSilentTraveler

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom