Ισπανία Πρώτη φορά στη Βαρκελώνη

Kyriakao

Member
Μηνύματα
239
Likes
1.275
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Επιστρέφοντας από την Βαρκελώνη του Γκαουντί και λοιπών καλλιτεχνών λέω να γράψω δυό λόγια για τις εντυπώσεις μου και να μην απλωθώ σε άλλη μία ιστορία.

Ήταν το τρίτο μου σόλο ταξιδάκι και το απόλαυσα όσο δε λέγεται!

Έπεσα σε μέρες ας πούμε σχετικά ήρεμες αφού το Πάσχα των Καθολικών έπεται σε μερικές ημέρες όπου και περιμένουν άπειρο κόσμο.

Για την ώρα, ειδικά το πρωί τα πράγματα ήταν αρκετά ήσυχα και χαιρόσουν να κυκλοφορείς.

Τι μου άρεσε:

-ντε Φάκτο, η Γοτθική Συνοικία. Σκοτεινή (βοήθησε και ο μουντός καιρός), μυστηριακή, γοητευτική και παλιατζούρα όπως μου αρέσει. Εμπλουτίστηκε δε με τις ιστορίες που άκουσα σε καταπληκτικό free walking tour που πήρα, ενώ έκανα επανάληψη το βράδι περπατώντας την μόνη οριζοντίως, καθέτως και πλαγίως.

-Η Barceloneta. Αμμουδερή παραλία μέσα στη μεγαλούπολη (έστω επίκτητη). Ανεκτίμητο. Μόνο αρνητικό η θέση της πόλης δεν σου επιτρέπει να έχεις οπτική στην παραλία παρά μόνο μόλις φτάσεις στην τελευταία στροφή. Μαθημένη από τη Θεσσαλονίκη που σε πολλά σημεία κάνεις μια έτσι και βλέπεις θάλασσα, κάπως με ξένισε.

Η Sagrada Familia. Όλα του Gaudi είναι εντυπωσιακά αλλά η Σαγράδα είναι για να σου κρεμάνε τα σαγόνια. Πλήρωσα και το ακριβό εισιτήριο για το εσωτερικό έχοντας πολλές επιφυλάξεις και μόλις μπήκα μέσα με διαπέρασε η ανατριχίλα πέρα ως πέρα. Καθηλωτική.

-Οι υποδομές και τα μέσα. Οι μετακινήσεις γίνονται αέρας. Εκτός του ό,τι πολλά περπατιούνται (60 χιλ. έγραψα σε 3μισι μέρες ποδαράτο), τα λεωφορεία είναι ηλεκτρικά και αθόρυβα, το δε μετρό εξυπηρετικότατο, πήγα και ήρθα στους διαόλου την άκρη ταχύτατα. Για τους δε ποδηλατόδρομους, ένα δάκρυ αργοκύλησε όταν βγήκα με ποδήλατο η έρμη η ποδηλάτισσα και έζησα τον πολιτισμό να μην κινδυνεύεις να σε σουτάρει ο κάθε ατσούμπαλος οδηγός, τι άπλα, τι φανάρια, τι χαρά! Το καταυχαριστήθηκα. Έβγαλα Τ card για τα υπόλοιπα μέσα, πανεύκολα από το μηχάνημα του μετρό σύμφωνα με τις υποδείξεις του @panpan

-Τα κρασιά τους! Το vino tinto είναι ό,τι καλύτερο έχω πιεί στη ζωή μου. Γευστικό, μυρωδάτο, ελαφρύ (δεν σε βαράει) και σε τιμές Ασίας. Ποτήρι με δόση μπαμπάτσικη μόλις 3,80.

-Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ! Έμεινα σε χόστελ και απέναντι είχα Καρφούρ, πήγα να ψωνίσω τα πρωινά μου. Ψωμί ολικής συσκευασμένο, μπανάνες, νεράκι και τυράκι κρέμα όλα μαζί 4,70. Το δε γάλα αμυγδάλου που στην Ελλάδα το παίρνω 3,38 ίδια μάρκα στην Ισπανία 2,32! Ψιλό γαζί μας δουλεύουν μήπως; Τι όχι;



Τι δεν μου άρεσε

-Η Rambla. Υπερτουριστική σαν όλη την πόλη. Ο πεζόδρομος είναι μια χαρά, αλλά τα μαγαζιά και το ατελείωτο πήγαινε έλα, τουριστικό λεφούσι αντάξιο των ελληνικών νησιών το μήνα Αύγουστο.

-Το φαγητό. Κρεμάστε με, δοκίμασα τάπας, κροκέτες, κάτι πατάτες τοπική σπεσιαλιτέ, υπερτιμημένα όλα και λύσσα από το αλάτι. Τα τάπας σκέτη απάτη, μια μπουκιά από κάτι, την πληρώνεις 4-5-6-7 ευρώ, γιατί έτσι. Έλεος.

-Το πάρκο Guell. Δεν τρελάθηκα, ευτυχώς είναι το φθηνότερο από τα αξιοθέατα και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να σεργιανίσω γενικότερα μέσα στη Gracia.

-Ο υπερτουρισμός που φυσικά ενοχλεί και τους ίδιους τους κατοίκους, αναπτύσσεται ραγδαία η αποστροφή προς τους τουρίστες. Κατανοητό αν ζεις εκεί, αλλά ο παράς που αφήνει;



Καταλήγοντας, το city break 3-4 ημερών προσωπικά το διασκέδασα, ήταν απολαυστικά γεμάτο, εξάσκησα τα ισπανικά μου, δεν ζορίστηκα με τίποτα, δεν ένιωσα κίνδυνο πουθενά, επομένως το χαρακτηρίζω πλήρως επιτυχημένο και πάμε γι άλλα….

View attachment 458290
Αν και περασαν 13 χρονια απο την επίσκεψη μου ,θα συμφωνήσω σε ολα. Προφανώς δεν εχουν αλλαξει και πολλα περαν της διεκπεραίωσης της Σακραδα.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.910
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Επιστρέφοντας από την Βαρκελώνη του Γκαουντί και λοιπών καλλιτεχνών λέω να γράψω δυό λόγια για τις εντυπώσεις μου και να μην απλωθώ σε άλλη μία ιστορία.
Κακώς, πολύ κακώς.
Κι εμείς περιμέναμε σούπερ ιστορία.
Μήπως να το ξανασκεφτείς? :) :) :) :) :) :)
 

evaT

Member
Μηνύματα
1.570
Likes
12.761
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Κι εμείς περιμέναμε σούπερ ιστορία.
Ευχαριστώ που είσαι το φαν κλαμπ μου, αλλά φτάνει, μαιντανός του φόρουμ κατάντησα...ας κρατήσω κάτι και για τον εαυτό μου :p
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.025
Likes
12.127
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

panpan

Member
Μηνύματα
6.879
Likes
26.748
ευτυχώς που είναι 1 απριλίου.
Το δημοτικό συμβούλιο εντόπισε τουλάχιστον 350 άτομα που σε καθημερινή βάση παρέχουν – ο καθένας από αυτούς – από τρία έως πέντε κιλά τροφής την ημέρα στα περιστέρια.
Εδώ το τερμάτισε.
Και αυτό όπως επισημαίνουν οδηγεί τα πουλιά αντί να ζευγαρώνουν δύο φορές τον χρόνο να το κάνουν έξι φορές.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.332
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom