Ιταλία Πρώτο ταξίδι Βενετια -Μιλανο ....

nina14 _04

Member
Μηνύματα
13
Likes
48
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Περιεχόμενα

Ήταν Οκτώβρης του 2009 και μετά από συζήτηση με τον σύζυγο αποφασίζουμε το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό ....προορισμός Βενετιά -Μιλάνο .Ένα πρόβλημα υπήρχε όμως ..ο σύζυγος δεν μπαίνει σε αεροπλάνο .
Βρε χρυσέ μου βρε καλέ μου ...τίποτα ...ο μόνος δρόμος ήταν ακτοπλοϊκός έτσι δεν καθυστέρησα καθόλου και ξεκίνησα να ψάχνω για εισιτήρια.

Αν και στις τιμές δεν υπήρχε τεραστία διαφορά προτίμησα την ΑΝΕΚ και έτσι κλείσαμε τα εισιτήρια και μετράγαμε τις μέρες σαν τους φαντάρους !

Είχα κάνει επίσης μία έρευνα για ξενοδοχεία, ήθελα να βρω το πιο όμορφο και το πιο ρομαντικό,πρώτο ταξίδι όπως σας είπα και ήθελα να είναι όλα τέλεια.Οι τιμές σε πολλά ήταν απαγορευτικές αλλά τα περισσότερα ήταν υπέροχα .Ξεχώρισα δύο -τρία και άφησα τον σύζυγο να διαλέξει ο όποιος μου λέει - άστο θα βρούμε εκεί νομίζω ότι αλλά βλέπουμε στις φώτο και αλλά θα βρούμε εκεί !!με έλουσε κρύος ιδρώτας αλλά λέω δεν βαριέσαι!εμπειρία θα είναι και αυτή !​

Έφτασε λοιπόν η μεγάλη μέρα !!!Δευτέρα βράδυ επιβιβαστήκαμε στο πλοίο και στις 23:59 αναχώρηση !!Το πλοίο δεν ήταν ότι καλύτερο (εμείς και οι οδηγοί των φορτηγών) αλλά δεν με πείραξε καθόλου καθώς μας φανταζόμουν να κάνουμε βόλτες στα κανάλια της Βενετίας.Μέτα από ένα ατελείωτο ταξίδι λόγω χρόνου αλλά και προσμονής επιτέλους φτάσαμε Τετάρτη πρωί στην Βενετία.Φτάνοντας λοιπόν ζήσαμε μια από τις ομορφότερες εμπειρίες καθώς το πλοίο πέρναγε μέσα από την Βενετία , ξημέρωνε και σίγα σίγα εμφανιζόταν μπροστά μας μία από τις πιο όμορφες για μένα τουλάχιστον πόλης της Ιταλίας,ένα σκηνικό που θα μου μείνει πραγματικά αξέχαστο ....

Κατεβήκαμε από το πλοίο και δεν είχαμε ιδέα που πάμε και έτσι πήραμε ένα ταξί (σκάφος ) και πάμε σε ένα ξενοδοχείο από αυτά που είχα δει και έδειχνε υπέροχο !Το όνομα αυτού hilton molino stucky !!όνειρο..βρίσκετε στην giudeca σε ένα νησί σχεδόν απέναντι από το κέντρο το όποιο διέθετε σκάφος και σε μετέφερε δωρεάν στο κέντρο της πόλης σε μόλις 10 λεπτά και με συχνότητα δρομολογίων ανά μισή ώρα !

Κατά τις 9:00 φύγαμε από το δωμάτιο και γυρίσαμε στις 16:00 το απόγευμα .. το βράδυ πάλι βόλτα ήρεμη και ακίνδυνη πόλη ..γεφυράκια κανάλια υπέροχα κτίρια νομίζεις ότι είσαι μέρος ενός παραμυθιού ..

πλατεία Αγίου Μάρκου :υπέροχη , μία από τις μεγαλύτερες τις Ευρώπης όπως λέγετε
cafe florian :εξαιρετικό ,λίγο ακριβό,αξίζει έστω και για μία φόρα
murano : εκεί είναι τέχνη ενώ ήξερα μόνο τα δελφινάκια και τα ανθρωπάκια
βόλτα με γόνδολα : ακριβό αλλά πραγματικά αξίζει ειδικά αν τραγουδάει και ο γονδολιέρης (ο δικός μας δεν τραγούδαγε ...έκανε μόνο κάτι ήχους τύπου όη όη όη που όπως μας είπε είναι η κόρνα τους χαχαχα)
palazzo ducale :Τεράστιο πανέμορφο δείγμα πλούτου , φοβερή εμπειρία όταν περνάς μέσα από την γέφυρα των στεναγμών
εκκλησία του Αγίου Μάρκου : επιβλητική , όμορφη θέα στην πλατεία αλλά και στο ρολόι της πλατείας το οποίο είναι αριστούργημα
ponte rialto : αξέχαστη όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας από όλες τις οπτικές γωνίες (από το πλάι, από πάνω , από κάτω , από την γόνδολα από όπου και να την δεις γενικά)
lido : το νησί του φεστιβάλ, ήρεμο όμορφο με ωραία καφέ
βόλτες με βαπορέτα :επιβάλλονται μιας και είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Βενετία
εκκλησία του Αγίου Γεωργίου : Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία άψογα διατηρημένη δίπλα στο γεφυράκι με το όνομα ponte dei greci! (γέφυρα των Ελλήνων )
φαγητό : panini panini panini!!υπέροχα και όπως μου είπε μια Ελληνίδα που συνάντησα τυχαία σε ένα μαγαζί με panini - μα καλά πως χορτένουν αυτοί οι Ιταλοί με αυτά ?χαχαχαχα
γενικά το φαγητό δεν μου φάνηκε και τόσο καλό αλλά μετά τα panini και τα γλυκά τι άλλο να φας !
φιλοξενία : ευγενέστατοι οι Ιταλοί και πολύ εξυπηρετικοί , σε εστιατόριο μόλις κατάλαβαν ότι είμαστε Έλληνες μας κέρναγαν ούζο
βόλτες βόλτες βόλτες επιβάλλετε να χαθείς στα κανάλια της Βενετίας
Μετά από 4 μέρες αναχωρήσαμε με τρένο για Μιλάνο με υπέροχες αναμνήσεις στις αποσκευές μας και με την υπόσχεση ότι σίγουρα θα ξαναπάμε .....


συνεχίζετε .........
IMGP0271.JPG
IMGP0284.JPG
IMGP0390.JPG
IMGP0397.JPG
Ελληνική εκκλησία

IMGP0228.JPG
IMGP0230.JPG
IMGP0258.JPG
murano

 
Last edited by a moderator:

nina14 _04

Member
Μηνύματα
13
Likes
48
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
Με το τρένο το Μιλάνο ήταν περίπου δύο ώρες και κάτι φτάνοντας στον σταθμό του Μιλάνου ,σε ένα εξαιρετικό κτίριο , πήραμε ένα ταξί για το ξενοδοχείο (για το Μιλάνο είχα κλείσει ξενοδοχείο μέσω διαδικτύου )σε κεντρικό δρόμο - corso buenos aires - λίγο μακριά από το κέντρο αλλά είχαμε μάθει στον ποδαρόδρομο ,οικονομικό, το δωμάτιο δεν συγκρίνετε βέβαια με αυτό της Βενετίας αλλά ήταν ικανοποιητικό,τακτοποίηση και βουρ για βόλτες στο κέντρο !!

Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο απο το Μιλάνο είναι οι βιτρίνες !! σε ποια γυναίκα άλλωστε δεν αρέσουν !!λεφτά να έχεις να ψωνίζεις !!Εκτός απο τις διάσημες μάρκες που βρίσκεις σε κάθε γωνία υπάρχουν και μαγαζιά με λογικές τιμές με πολύ καλή ποιότητα.

3 μερούλες λοιπόν στο Μιλάνο piazza duomo , scala di Milano και galerie vittorio emanuele και πολύ περπάτημα σε σχεδόν όλο το κέντρο !!!

Μία μέρα, μιας και ήταν κοντά, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την λίμνη como .
Διαδρομή με τρένο περίπου μισή ώρα , αν πάρεις το σωστό , γιατί εμείς κάναμε λάθος και μπήκαμε σε λάθος τρένο με τελείως αντίθετη κατεύθυνση, δικό μου λάθος λόγω βιασύνης ,αλλά δεν πειράζει καλά ήταν και ένα καφεδάκι στην pavia μέχρι να έρθει το επόμενο τρένο!!!!:lol::lol::lol:
Φτάσαμε επιτέλους στην λίμνη και μας έμεινε χρόνος μόνο για μια μικρή βόλτα με μικρό πλοίο που έκανε μια κυκλική διαδρομή και θαυμάσαμε τα κτίρια και το τοπίο (λίγος χρόνος γιατί το επόμενο τρένο που βρήκα έφευγε από άλλο σταθμό και έκανε 1:20 για να φτάσει )

Αχ!! τυχερέ clooney λέω που κάνεις διακοπές !!χαχα

Η επιστροφή ήταν κατα τον ίδιο τρόπο τρένα - πλοία κτλ

Αναμνήσεις όμορφες όχι μόνο επειδή ήταν το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό άλλα και γιατί πραγματικά μας μάγεψε η Ιταλία..

IMGP0434.JPG
IMGP0441.JPG
IMGP0442.JPG
IMGP0447.JPG
IMGP0449.JPG
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία συνοπτική ιστορία με υπέροχες φωτογραφίες.
 

Nefeli4

Member
Μηνύματα
27
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κύπρος
υπέροχη ιστορία και εικόνες!! μας ξεσήκωσες για το επόμενό μας ταξίδι!!:):)
το ξενοδοχείο πόσο σας κόστισε τη βραδιά;;
 
Last edited:

nina14 _04

Member
Μηνύματα
13
Likes
48
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΑΡΙΣΙ
υπέροχη ιστορία και εικόνες!! μας ξεσήκωσες για το επόμενό μας ταξίδι!!:):)
το ξενοδοχείο πόσο σας κόστισε τη βραδιά;;[/QUOT

μπορεις να μπεις στην σελιδα του (www.molinostuckyhilton.com) κατα καιρους και αναλογα την εποχη εχουν πολυ καλες τιμες , εμεις τοτε δωσαμε 250 αλλα ηταν μεγαλο δωματιο πολλες φορες κανουν και προσφορες με 33%-50% εκπτωση

αξίζει πάντως !!!
;);););):):):):)
 

Nefeli4

Member
Μηνύματα
27
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κύπρος
:):)ευχαριστώ για την απάντηση δεν το είχα προσέξει!:oops:
 

μικρή explorer

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Γεια σας, ετοιμάζομαι να πραγματοποιήσω ένα ταξίδι στην Ιταλία και θέλω να χρησιμοποιήσω το τρένο για να πάω και σε πόλεις όπως Μπολόνια, Ραβέννα, Βενετία, Μιλάνο. Γνωρίζετε εάν μπορώ να κάνω αυτή τη διαδρομή με ένα εισιτήριο μεγάλης διάρκειας?
 
Last edited:

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.280
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ονειρεμένο Ταξίδι
ρωσια
μονο αν εννοεις ιντεραιηλ..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.643
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom