Πτήσεις με ανταπόκριση

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αυτό είναι ανησυχητικό.
Φαντάζομαι ότι η πτήση γίνεται, αλλά καθυστερεί πολύ;;
Κοίταξα τις πτήσεις για μία τυχαία ημερομηνία τον Γενάρη. Εγώ θα έπαιρνα τη πτήση των 23:00 για Αθήνα, θα έμενα σε ξενοδοχείο δίπλα στο αεροδρόμιο χωρίς να εχω να σερνω τη παραδοτεα αποσκευή και θα πετούσα για Λισαβόνα το πρωί. Μετά θα έπαιρνα πάλι την απογευματινή πτήση για Αζόρες.

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
χωρίς να εχω να σερνω τη παραδοτεα αποσκευή
Αυτό λίγο με μπέρδεψε. Εννοείς ότι θα είναι ενιαία η βραδινή πτήση με την επόμενη το πρωί οπότε η παραδοτέα θα μείνει αεροδρόμιο ή απλώς επειδή το ξενοδοχείο θα είναι κοντά στο αεροδρόμιο δεν θα έχει πολλές μεταφορές;

Ξέχασα να αναφέρω στα δεδομένα, ότι η κόρη προσπαθεί να κάνει βέλτιστη χρήση της έκπτωσης 50% +15% (έτσι μου είπε δεν γνωρίζω αν ισχύει) της προσφοράς της Aegean GenAIRation για τους νέους γι αυτό κοιτάζει κυρίως Aegean.

Πάντως ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις συμβουλές που δίνετε.

vasiliss

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Αυτό λίγο με μπέρδεψε. Εννοείς ότι θα είναι ενιαία η βραδινή πτήση με την επόμενη το πρωί οπότε η παραδοτέα θα μείνει αεροδρόμιο ή απλώς επειδή το ξενοδοχείο θα είναι κοντά στο αεροδρόμιο δεν θα έχει πολλές μεταφορές;

Ξέχασα να αναφέρω στα δεδομένα, ότι η κόρη προσπαθεί να κάνει βέλτιστη χρήση της έκπτωσης 50% +15% (έτσι μου είπε δεν γνωρίζω αν ισχύει) της προσφοράς της Aegean GenAIRation για τους νέους γι αυτό κοιτάζει κυρίως Aegean.

Πάντως ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις συμβουλές που δίνετε.
οκ τώρα έκανα αναζήτηση και είδα ότι γίνεται βραδινή πτήση την προηγούμενη και πρωινή την επόμενη για Λισαβόνα σε ενιαίο εισιτήριο, οπότε και αυτό το σενάριο μου φαίνεται καλό, θα το θέσω στην κόρη να αποφασίσει.

Άρα θεωρείς κι εσύ @Sassenach77 ότι υπάρχει σημαντικό ρίσκο με την πρωινή πτήση από Θεσσαλονίκη λόγω ομίχλης.

Σε ευχαριστώ για το ψάξιμο και την πρόταση.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
οκ τώρα έκανα αναζήτηση και είδα ότι γίνεται βραδινή πτήση την προηγούμενη και πρωινή την επόμενη για Λισαβόνα σε ενιαίο εισιτήριο, οπότε και αυτό το σενάριο μου φαίνεται καλό, θα το θέσω στην κόρη να αποφασίσει.
Η βραδινή πτήση έχει χρόνο αναμονής 8 ώρες και 40 λεπτά. Μπορεί να πετάξει το βράδυ απο Θεσσαλονίκη, αφού έχει παραδώσει αποσκευές που θα παραλάβει στη Λισαβόνα, και όταν φτάσει Αθήνα βγαίνει απο το αεροδρόμιο και πηγαίνει για ύπνο στο ξενοδοχείο. Προσοχή όμως! Την άλλη μέρα πρέπει να περάσει ξανά έλεγχο προ της επιβίβασης όταν πάει αεροδρόμιο, οπότε να φροντίσει να είναι πίσω στο αεροδρόμιο τουλάχιστον ένα δίωρο πριν την ώρα επιβίβασης (όχι την ώρα αναχώρησης).

Έτσι θα είναι πιο ξεκούραστο το ταξίδι της, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι πιο φθηνό. Το έχω κάνει πχ πηγαίνοντας στην Ισλανδία και μου είχε βγει φθηνό, αλλά ήμασταν δύο άτομα. Είχα ενιαίο εισιτήριο μέσω Στοκχόλμης και το βράδυ στο layover κοιμήθηκα σε ξενοδοχείο 1 χλμ έξω απο το αεροδρόμιο. Το πρωί πήγα με shuttle bus (που συνήθως προσφέρουν αυτά τα ξενοδοχεία) στο αεροδρόμιο και πήρα κανονικά τη πτήση μου για Ρέικιαβικ. Όλα αυτά χωρίς να κουβαλω παραδοτεες αποσκευές.

Ας δει τα κόστη με όλους τους τρόπους, ας ζυγίσει τις δυνάμεις της και τι είναι διατεθειμένη να κάνει και ας αποφασίσει. Στην ηλικία της έχω κάνει πολύ πιο κουραστικά ταξίδια με πλοία και λεωφορεία, ζωσμενη με αποσκευές. Τωρα όμως, μετά απο 30 χρόνια αν μπορώ να τα αποφύγω, τα αποφεύγω. Οι αντοχές μου και οι ανοχές μου έχουν αλλάξει :lol:

Άρα θεωρείς κι εσύ @Sassenach77 ότι υπάρχει σημαντικό ρίσκο με την πρωινή πτήση από Θεσσαλονίκη λόγω ομίχλης.
Απέναντι απο το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης υπάρχει μία περιοχή που λέγεται Καλοχώρι και για αρκετά χρόνια πήγαινα για δουλειά εκεί και μάλιστα σε ένα κτίριο που βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα, όπως είναι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Μου έχει τύχει αρκετές φορές τα πρωινά μετά που περνούσα το χωριό του Καλοχωριου και πλησιάζοντας στη θάλασσα να μπω "στο δρόμο με τις λευκές" κυριολεκτικά! Μέχρι τις 8:00-8:30 κρατουσε αυτό, μετά διαλύονταν. Το ίδιο συμβαίνει και στο αεροδρόμιο, λόγω της τοποθεσίας του, κυρίως το χειμώνα, τα πρωινά έχει πολύ πυκνή ομίχλη κάτι που δημιουργεί συχνά πυκνά προβλήματα στις πτήσεις... Ευτυχώς το ανέφερε η @mariath γιατί εγώ το ξέχασα τελείως!

Ομίχλη μπορεί να δημιουργηθεί και το βράδυ, αλλά το πρωί είναι περισσότερες οι πιθανότητες. Μη το γκαντεμιαζουμε κιόλας :p είναι τα αναπάντεχα που λέγαμε...

Last edited:

Billouk

Member
Θέλω να πετάξω για Στοκχόλμη από Αθήνα μέσα Φεβρουαρίου για μια συναυλία. Δυστυχώς, Σάββατο που θέλουμε να φύγουμε δεν έχει απευθείας πτήση. Έτσι, λέμε να πάμε με Ryanair από Θεσσαλονίκη.

ATH-SKG 07.10-8.00
ή
ATH-SKG 08.00-8.55

Ιδανικά θέλουμε να πάρουμε και 23κιλη μαζί μας με ο,τι αυτό συνεπάγεται στους χρόνους...

Τέλος,

SKG-ARN 10.40

Προφανώς, δεν είναι μία κράτηση. Το ερώτημα είναι προλαβαίνω; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; Θέλω να χρησιμοποιήσω εκπτωτικά κουπόνια στην Aegean και εφόσον είναι δυνατόν, μέσω της διαχείρισης κράτησης και κουπόνι αποσκευής.

Ευτυχώς, η επιστροφή είναι απευθείας.

Billouk

Member
Προφανώς έχει ρίσκο, ειδικά χειμώνα.
Αν το τολμήσεις, εννοείται να πάρεις την πρώτη πρωινή πτήση για SKG
ATH-SKG 07.10-8.00 .... «κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε»
Σας ευχαριστώ. Ίσως πρέπει να ξανασκεφτώ την 23κιλη. 4 διανυκτερεύσεις είναι.

paefstra

Member
Θέλω να πετάξω για Στοκχόλμη από Αθήνα μέσα Φεβρουαρίου για μια συναυλία. Δυστυχώς, Σάββατο που θέλουμε να φύγουμε δεν έχει απευθείας πτήση. Έτσι, λέμε να πάμε με Ryanair από Θεσσαλονίκη.

ATH-SKG 07.10-8.00
ή
ATH-SKG 08.00-8.55

Ιδανικά θέλουμε να πάρουμε και 23κιλη μαζί μας με ο,τι αυτό συνεπάγεται στους χρόνους...

Τέλος,

SKG-ARN 10.40

Προφανώς, δεν είναι μία κράτηση. Το ερώτημα είναι προλαβαίνω; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; Θέλω να χρησιμοποιήσω εκπτωτικά κουπόνια στην Aegean και εφόσον είναι δυνατόν, μέσω της διαχείρισης κράτησης και κουπόνι αποσκευής.

Ευτυχώς, η επιστροφή είναι απευθείας.
Το αεροδρομιο Θεσσαλονικης εχει θεματα με την πρωινη ομιχλη. Δεν θα το προτιμουσα για ανταποκριση και παραλαβη βαλιτσας. Βραδινο Κτελ με βαλιτσαρα, σιγουρα και φθηνα απο κεντρο Αθηνας.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Σας ευχαριστώ. Ίσως πρέπει να ξανασκεφτώ την 23κιλη. 4 διανυκτερεύσεις είναι.
Για 4 διανυκτερεύσεις ούτε εγώ θα έπαιρνα 23 κιλά βαλίτσα...Θα την χρυσοπληρώσεις στη Ryanair!
Καλύτερα μια 10 κιλη με προτεραιότητα επιβίβασης για να μην την παραδώσεις στο γκισέ.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.059
Μέλη
39.799
Νεότερο μέλος
ddd

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom