Πτήσεις με ανταπόκριση

Aidonia

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαροκο
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ
Το ταξίδι μου είναι σε 7 μήνες, αλλά ας ρωτήσω από τώρα..
Φτάνω με British στο Heathrow αργά το βράδυ και φεύγω με British την άλλη μέρα στις 12 από Gatwick. Τι κάνω? Να φύγω αμέσως και να περάσω τη νύχτα στο Gatwick? Να μείνω Heathrow και να πάω το πρωί Gatwick? Κάτι άλλο? Θα φάω ξύλο από την υπόλοιπη παρέα? Είναι κάποιο από τα δύο πιο βολικό?

Την προηγούμενη φορά στο Χίθροου είχα μιάμιση ώρα να αλλάξω αεροπλάνο, αν δε με βοηθούσε ο taver με κάποιες συμβουλές που μου έδωσε, θα το είχα χάσει. Οπότε τώρα είπα να αφήσω καμιά 12-13-15 ώρες να έχουμε χρόνο βρε παιδί μου!
Εγώ επιλέγω να πηγαίνω πάντα στο αεροδρόμιο της αναχώρησεις καλού κακού για να μην τρέχω την τελευταία στιγμή. Καλύτερα λοιπόν την νύχτα στο Gatwick. Καλό ταξίδι.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εγώ επιλέγω να πηγαίνω πάντα στο αεροδρόμιο της αναχώρησεις καλού κακού για να μην τρέχω την τελευταία στιγμή. Καλύτερα λοιπόν την νύχτα στο Gatwick. Καλό ταξίδι.
Ναι, δίκιο έχεις. Τελικά επειδή είναι πολλές οι ώρες και μας περιμένει και μεγάλη πτήση μετά, κλείσαμε δωμάτια σε ξενοδοχείο πολύ κοντά στο αεροδρόμιο του Gatwick.

shikabalas

Member
Καλησπερα, λογω μια αλλαγης της τελευταιας στιγμης, πεταω την επομενη Δευτερα απο Θεσσαλονικη για Αθηνα με αφιξη στις 10:00 με Sky Express και επειτα αναχωρηση για Ναξο στις 12:00 αλλα με διαφορετικη αεροπορικη εταιρεια (Aegean). Επειδη δεν μου εχει ξανατυχει (παντα οτι ανταποκριση ειχα ηταν με την ιδια εταιρεια), χρειαζεται να βγω απο το αεροδρομιο και να περασω ξανα ελεγχο για την 2η πτηση?

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Καλησπερα, λογω μια αλλαγης της τελευταιας στιγμης, πεταω την επομενη Δευτερα απο Θεσσαλονικη για Αθηνα με αφιξη στις 10:00 με Sky Express και επειτα αναχωρηση για Ναξο στις 12:00 αλλα με διαφορετικη αεροπορικη εταιρεια (Aegean). Επειδη δεν μου εχει ξανατυχει (παντα οτι ανταποκριση ειχα ηταν με την ιδια εταιρεια), χρειαζεται να βγω απο το αεροδρομιο και να περασω ξανα ελεγχο για την 2η πτηση?
Έχει σημασία αν το εισιτήριο που έχεις είναι ενιαίο (πως το έχεις εκδώσει; ) και μετά αν θα έχεις παραδοτέα αποσκευή. Απο το αεροδρόμιο δεν βγαίνεις, απο τις πύλες επιβίβασης μπορεί, ανάλογα με τα παραπάνω.

shikabalas

Member
Τα εισιτηρια τα εκλεισα ξεχωριστα απο το σαιτ της καθε εταιρειας (ουσιαστικα το Θεσσαλονικη Αθηνα ειχε κλειστει καιρο πριν, ενω το Αθηνα Ναξος προσφατα). Παραδοτεες αποσκευες δεν εχω, μονο χειραποσκευη.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τα εισιτηρια τα εκλεισα ξεχωριστα απο το σαιτ της καθε εταιρειας (ουσιαστικα το Θεσσαλονικη Αθηνα ειχε κλειστει καιρο πριν, ενω το Αθηνα Ναξος προσφατα). Παραδοτεες αποσκευες δεν εχω, μονο χειραποσκευη.
Τότε δεν θα ξαναπεράσεις έλεγχο. Μόλις φτάσεις θα ψάξεις να βρεις τη πύλη της επόμενης πτήσης σου (αν έχεις την εφαρμογή της Aegean θα στην έχει στείλει)

Edit: Εννοείται οτι πρέπει να έχεις κάνει ηλεκτρονικό check in απο πριν

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν έχεις κάρτα επιβίβασης για την επόμενη πτήση (όπως κι αν την απέκτησες, από γκισέ, κινητό, ό,τι) και είτε δεν έχεις βαλίτσα, είτε η βαλίτσα σου έχει σταλεί απευθείας στον τελικό προορισμό, πας απευθείας στη νέα πύλη χωρίς να περάσεις από πουθενά.
Αν έχεις παραδώσει βαλίτσα και αυτή ΔΕΝ πάει απευθείας στον τελικό προορισμό, ή χειρότερα αν δεν έχεις καν κάρτα επιβίβασης, πρέπει να πας στις αφίξεις, να παραλάβεις την αποσκευή σου, να πας στο check-in, να πάρεις κάρτα επιβίβασης και να παραδώσεις ξανά τη βαλίτσα.
Πως θα μάθεις αν η βαλίτσα σου θα πάει απευθείας; Αν έχεις εννιαίο εισιτήριο, μάλλον θα πάει, αλλά θα μου έκανε εντύπωση αν είχες εννιαίο εισιτήριο στη συγκεκριμένη περίπτωση, γιατί οι δυο εταιρίες εξ όσων γνωρίζω δε συνεργάζονται.

GTS

Member
Να δώσω και ένα τιπ: Επιστρέφοντας από Ινδονησια είχα πτήση Μπαλί-ΣΙΝ-ΙΣΤ (ένα εισιτήριο) και μετά με άλλο ΙΣΤ-Αθήνα. Ζήτησα στο αεροδρόμιο του Μπαλί να τσεκάρουν την αποσκευή μέχρι Αθήνα και το έκαναν. Άλλο αν χάθηκε στο δρόμο για χψ λόγους.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Να δώσω και ένα τιπ: Επιστρέφοντας από Ινδονησια είχα πτήση Μπαλί-ΣΙΝ-ΙΣΤ (ένα εισιτήριο) και μετά με άλλο ΙΣΤ-Αθήνα. Ζήτησα στο αεροδρόμιο του Μπαλί να τσεκάρουν την αποσκευή μέχρι Αθήνα και το έκαναν. Άλλο αν χάθηκε στο δρόμο για χψ λόγους.
...Μήπως τελικά δεν μπορούσε να γίνει ? και οι χψ (φτου μου για μαθηματικά και αγνώστους !) τελικά υφίσταντο.

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Γεια σας! Θέλω να κλείσω από Όσλο προς Αθήνα και βρίσκω πτήση της Lufthansa με ανταπόκριση στο Μόναχο με 40 λεπτά συνδεση στο αεροδρόμιο. Φαντάζομαι ότι για να δίνει ενιαίο το εισιτήριο η εταιρεία, επαρκεί ο χρόνος σωστά; Άλλη επιλογή είναι η Swiss με ανταπόκριση στη Ζυριχη με 1 και 50 λεπτά σύνδεση στο αεροδρόμιο.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Γεια σας! Θέλω να κλείσω από Όσλο προς Αθήνα και βρίσκω πτήση της Lufthansa με ανταπόκριση στο Μόναχο με 40 λεπτά συνδεση στο αεροδρόμιο. Φαντάζομαι ότι για να δίνει ενιαίο το εισιτήριο η εταιρεία, επαρκεί ο χρόνος σωστά; Άλλη επιλογή είναι η Swiss με ανταπόκριση στη Ζυριχη με 1 και 50 λεπτά σύνδεση στο αεροδρόμιο.
Αυτή η πρωινή πτήση της Lufthansa Αθήνα-Μόναχο, εάν δεν έχει φυσούνα στο Μόναχο τότε είναι πολύ οριακά τα 40 λεπτά. Στο ίδιο δρομολόγιο ATH-MUC-OSL πριν 2 χρόνια είχα 1 και 10 λεπτά και έφτασα στο κλείσιμο του gate για Όσλο.

Θα επέλεγα την Ζυρίχη, μικρότερο αεροδρόμιο και σεβαστή ώρα αναμονής.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.058
Μέλη
39.799
Νεότερο μέλος
ddd

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom