Πτυχίο τουρισμού

mikep

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Ονειρεμένο Ταξίδι
BORA BORA
Καλημέρα σας.Αποφάσισα στροφή στην καριέρα μου σε αρκετά μεγάλη ηλικία και θα με ενδιέφερε κάποιο πτυχίο σε μικρό χρονικό διάστημα και οικονομικό έτσι ώστε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου και να αναζητήσω εργασία όσο το δυνατόν πιο άμεσα.Έχω δει στο διαδίκτυο κάποια ταχύρυθμα.Γνωρίζεται αν με καλύπτουν αυτά ή θα πρέπει να εγγραφώ σε κάποιο ΙΕΚ;
 

alvadi

Member
Μηνύματα
553
Likes
2.802
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μεξικό
Τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου; Απαραίτητο προσόν του τουρισμού είναι η άριστη γνώση ξένων γλωσσών, το έχεις αυτό;
 

mikep

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Ονειρεμένο Ταξίδι
BORA BORA
Έχω Proficiency Αγγλικα σκέφτομαι να ξεκινήσω και Γερμανικά.Θα ξεκινήσω απο σαιζόν να μπω στον χώρο και θα πρέπει να έχω και κάποιο χαρτί.Στο τι χαρτί έχω κολλησει αν είναι ταχύρυθμο ,e-learning ή ΙΕΚ.
 

alvadi

Member
Μηνύματα
553
Likes
2.802
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μεξικό
Εγώ θα κολλούσα περισσότερο στη γλώσσα, δούλευα στον τουρισμό στο λογιστικό κομμάτι όμως και έβλεπα ότι άνθρωποι που είχαν πτυχία άσχετα έβρισκαν δουλειά λόγω γλώσσας. Το δημόσιο ΙΕΚ είναι 2 χρόνια, ξεκινάει απο Σεπτέμβρη πάλι αλλά το καλό είναι ότι κάνεις πρακτική σε τουριστικό γραφείο. Το πτυχίο που σου δίνει δεν είναι ισότιμο με των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά πίστεψε με τα τουριστικά γραφεία ψάχνουν ανθρώπους ικανούς, σβέλτους και με άριστη γνώση ξένης γλωσσας.
 

mikep

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Ονειρεμένο Ταξίδι
BORA BORA
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Το κακό είναι οτι στα δημόσια ΙΕΚ δεν θα μπορώ να φύγω πιο νωρίς για σεζόν π.χ απρίλιο.Κάτι που στον ιδιωτικό τομέα επιτρέπεται.Για αυτο σκέφτομαι κάτι οικονομικό που να με βολεύει να λείπω και απρίλη με οκτώβρη.Αν αξίζει τον κόπο βέβαια.
 

mikep

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Ονειρεμένο Ταξίδι
BORA BORA
Κυρίως ο προβληματιματισμός μου είναι αν δεν μπορείς να πας ΙΕΚ είτε ιδιωτικα είτε δημόσια λόγω κόστους τι άλλο μπορείς να κάνεις.Ευχαριστώ.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Σε ποιο κλάδο του τουρισμού σου ζήτησαν χαρτι ;

Στα ξενοδοχεια δεν μου εχουν ζητησει ποτέ και εχω δουλέψει σε αρκετά.
Ουτε και σε πρακτορεια παλιά δεν ζητουσαν .

Οπως ήδη σου εγραψαν ο τουρισμος θέλει όρεξη για δουλειά , γλώσσες , ευγένεια , ευελιξια και "καπατσωσύνη" .
 

maria91

Member
Μηνύματα
2.070
Likes
1.941
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Το κακό είναι οτι στα δημόσια ΙΕΚ δεν θα μπορώ να φύγω πιο νωρίς για σεζόν π.χ απρίλιο.Κάτι που στον ιδιωτικό τομέα επιτρέπεται.Για αυτο σκέφτομαι κάτι οικονομικό που να με βολεύει να λείπω και απρίλη με οκτώβρη.Αν αξίζει τον κόπο βέβαια.
Αν μπεις σε ιεκ(κατι το οποιο επρεπε ηδη να χεις κανει γιατι εχουν ξεκινησει τμηματα)θα πρεπει να ολοκληρωσεις τα 2 χρονια σπουδων για να δουλεψεις..επισης εχεις υποχρεωτικη πρακτικη χωρις να σε πληρωνει ουτε το κρατος ουτε ο εργοδοτης(αν θελει σε πληρωνει αλλα δεν ειναι υποχρεωμενος)..για ιδιωτικο ιεκ ισχυει το ιδιο στο χρονικο περιθωριο σπουδων αλλα για πρακτικη δε ξερω...τωρα κανοντας απλα ενα σεμιναριο e-learning,παιρνεις καποιο χαρτι λογικα αλλα προφανεστατα δε θα ειναι ισοβαθμο με του ιεκ...αλλα σε τι θες να δουλεψεις σεζον σε τι ποστο?
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.052
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Αυτα που λεει η @KIKI . Διαλεξε ποιο κλαδο του τουρισμου θες να ακολουθησεις. Αν ειναι ο ξενοδοχειακος θα χρειαστεις επιπλεον και εμπειρια. Τα πτυχια καλα ειναι αλλα τα σοβαρα. Ενα e-learning ή πτυχιο ΙΕΚ μπορει προσωπικα να σε βοηθησει αλλα κανεις δεν θα το δωσει σημασια. Καλυτερα παρακολουθα κανενα σεμιναριο για την γλωσσα του σωματος, τη διαχειρηση δυσκολων πελατων ή καποιο εξειδικευμενο πανω στην ειδικοτητα που ακριβως σε ενδιαφερει. Αν εχεις καποιο ταλεντο ή χομπι εκμεταλλευσου το τελειοποιησε το και μπες με αυτο στον τουρισμο. Μπορεις να το μαθεις σε τουριστες ή να τους διασκεδασεις. Γενικα το entertainment και οι outdoor adventures εχουν πολυ ψωμι στον τουρισμο.
Επισης υπαρχουν πολλες θεσεις εργασιας στους τομεις της καθαριοτητας και της συντηρησης και συνηθως πληρωνονται καλα. Αν πιανουν τα χερια σου παρε ενα χαρτι υδραυλικου, ηλεκτρολογου, ψυκτικου. Δεν ειναι προφανως αυτο που φανταζεσαι αλλα θα μπορουσες μπαινοντας με μια τετοια ειδικοτητα να εξελιχθεις στην πορεια σε κατι πιο αμεσα συνδεδεμενο με τον τουρισμο. Δυστυχως στην Ελλαδα δεν μπορεις να εισαι σε πολλα ποστα στην ιδια επιχειρηση γιατι το απαγορευει ο νομος. Στο εξωτερικο ομως θα μπορουσες να εισαι πολυδυναμος (polyvalent που λενε οι Γαλλοι) και να δουλευεις σε ενα ξενοδοχειο βοηθητικα σε διαφορες θεσεις που εχουν αναγκη. Ετσι βρισκεις αυτη που σου ταιριαζει και κατασταλαζεις.
Και παντα ξαναλεω να εχεις στο μυαλο σου αυτα που σου ειπε η @KIKI :
1. Γλωσσες. Οσο περισσοτερες τοσο το καλυτερο. Μη σκας να τις μιλας αψογα. Μαθε να τις μιλας με ευγενεια και χαμογελο.
2. Ευγενεια. Η ευγενεια ειναι το Α και το Ω σε καθε επαγγελμα αλλα στον τουρισμο λιγο παραπανω καθως ευκολα μπορει να γινουν παρεξηγησεις λογω διαφορετικου κωδικα επικοινωνιας μεταξυ διαφορετικων λαων. Αν η δουλεια σου εχει να κανει με συγκεκριμενους λαους προσπαθησε να μαθεις τα don'ts ωστε να αποφυγεις αυτες τις παρεξηγησεις.
3. Ορεξη για δουλεια. Απαγορευεται να δειχνεις κουρασμενος, βαριεστημενος, θυμωμενος, νευριασμενος, κατσουφιασμενος κλπ μπροστα σε τουριστα. Ολοι εχουμε κακες στιγμες ομως και ειναι αδυνατον να πετυχεις κατι τετοιο. Το θεμα ειναι να γινεται οσο πιο σπανια μπορεις και να μην κανεις τον τουριστα να νιωθει υπευθυνος γι αυτο. Στην αναγκη εξηγησε του το λογο που εισαι ετσι (χωρις να κουτσομπολευεις φυσικα αλλους).
Ο τουριστας απο την αλλη μπορει να ειναι ο,τι θελει κι εσυ εχεις την υποχρεωση να του ανεβασεις τη διαθεση.
4. Ευελιξια. Να μαθεις να χειριζεσαι δυσκολες καταστασεις. Τι κανεις οταν υπαρχει overbooking, οταν το halal γευμα που ζητησε καποιος μουσουλμανος δεν υπαρχει, οταν το ταξι που καλεσες για τον πελατη σου αργει ή οταν υπαρχει βλαβη στο ιντερνετ.
5. "Καπατσωσυνη". Last but not least. Παντα με τιμιοτητα, χωρις ψεμματα να κανεις τους τουριστες να νιωθουν τυχεροι που επελεξαν εσενα και τον τοπο σου. Να μαθεις πως γινεται να κανεις εναν δυσαρεστημενο πελατη ικανοποιημενο δινοντας του το ιδιο πραγμα αλλα παρουσιαζοντας το με διαφορετικα λογια.

Καλη τυχη να εχεις σε ο,τι κι αν επιλεξεις κι αν χρειαστεις συμβουλη εδω ειμαστε.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Τριπάκια ωραια ανάλυση . Μπραβο !
Τα ίδια θα εγραφα και εγώ αλλά συνηθως ειμαι επιφυλακτική με τα μέλη που μπαίνουν κάνουν μία ερώτηση και συνήθως εξαφανίζονται .

Εφέτος κλεινω 30 χρόνια σαν εργαζόμενη σε τουριστικά επαγγέλματα σε διαφορετικους κλάδους .
Δεν εχω πτυχίο οπως και οι περισσότεροι της γενιας μου . Μια σχολή υπήρχε τότε στην Αττική της Αναβυσσου και μερικες σε νησια . Αλλά όσοι μείναμε βγαλαμε ψωμί και ενίοτε και παντεσπάνι βασιζομενοι στα χαρακτηριστικά που αναφεραμε . Οι περισσοτεροι ειδικά στα ταξιδιωτικά πρακτορεια και οι συνοδοι τουριστών (transfers ) εφευγαν μετα καποιος μήνες . Το ίδιο το επάγγελμα σε "πετάει" αν δεν κάνεις .
 

mikep

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Ονειρεμένο Ταξίδι
BORA BORA
Καλημέρα και ευχαριστώ για τις συμβουλές.Θα ήθελα να ασχοληθώ σε κάποιο τουριστικό γραφείο ή σε καποια τουριστική εταιρία έχοντας καλύτερα άμεση επαφή με πελάτες.Το γραφείο ίσως δεν μου ταιριάζει τόσο.Ήδη σχεδόν έχω κλείσει μια εργασία σαιζόν για αντιπρόσωπος πελατών σε αεροδρόμιο.Ξέροντας οτι ο τουρισμός έχει πολλά παρακλάδια χωρίς να έχω δουλεψει δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι θα μου αρέσει.Θα ξεκινήσω με Γλώσσες όπως μου είπατε γιατι απο οτι βλέπω παίζουν ρόλο και για το χαρτί θα το δώ στην πορεία.Γενικά έχω αρκετά καλή επαφή με πελάτες με ευγένεια και υπομονή.Όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι ήδη παράτησα το επάγγελμα που εξασκούσα χρόνια σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός απο ΤΕΙ,οπότε δεν θα με ενδιέφερε να ειμαι τεχνικός σε κάποια τουριστική μονάδα.Είμαι 38 οπότε είναι στροφή επικίνδυνη.Θέλει πλάνο και αφοσίωση και για τον λόγω αυτό ζήτησα την βοήθειά σας για έναν χώρο που δεν γνωρίζω καλά.Απλά έχω τρέλα με τα ταξίδια την φύση και λόγω οτι στην εξυπηρέτηση πελατών είμαι καλός σκέφτηκα τον τουρισμό που τα συνσυάζει.
 

Σακης13

New Member
Μηνύματα
0
Likes
1
Γεια σε όλους...είμαι ακριβώς στην ίδια περίπτωση...μιλάω μόνο αγγλικά δυστυχώς και τώρα σκέφτομαι να ξεκινήσω τρίτη γλώσσα.Ειμαι 25 και θέλω να ασχοληθώ στον τομέα αυτόν...να επενδύσω τα χρήματα μου σε μια σχολή ιεκ-κολλεγιο ή να προσπαθήσω χωρίς χάρτη ειδικότητας και να μάθω πιο γρήγορα μια ξένη γλώσσα;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.671
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom