Πωλούν τα όργανά τους για να σώσουν το σπίτι τους!

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
«Ανδρας ηλικίας 29 ετών, με άριστη υγεία, κάτοικος Αστουρίας, μη καπνιστής, πουλάει ένα από τα νεφρά του αντί 150.000 ευρώ». Η αγγελία από την ιστοσελίδα habitamos.com φέρνει στο φως μια λιγότερο προβεβλημένη συνέπεια της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Εάν κάποτε μόνο άνθρωποι από τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης και του Τρίτου Κόσμου πωλούσαν τα όργανά τους για λόγους επιβίωσης, σήμερα αυτή η λύση της απελπισίας χτυπάει και την πόρτα της Ισπανίας. Πριν από μερικές ημέρες η Ενωση Καταναλωτών FACUA ενημέρωσε τις ισπανικές αρχές ότι το τελευταίο διάστημα έχει «αλιεύσει» σε 13 ιστοσελίδες 31 αγγελίες από Ισπανούς και ισπανόφωνους που πωλούν τα όργανά τους.

«Βρήκαμε προσφορές για πνεύμονες, νεφρούς και μυελό των οστών από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Οι τιμές των οργάνων κυμαίνονται από 15.000 έως ένα εκατομμύριο ευρώ», αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης προς τις αρχές.

Χαρακτηρίζει το φαινόμενο ως σημάδι των χαλεπών καιρών που βιώνει όλος ο κόσμος, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνεργοι καταφεύγουν σε αυτήν την ακραία λύση προκειμένου να μη χάσουν το σπίτι τους από τα σωρευμένα χρέη. Η FACUA εκφράζει επίσης την ανησυχία της για τους απελπισμένους που μπορούν να πέσουν θύματα των διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπινων οργάνων.

Αν και ο ισπανικός Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων λειτουργεί υποδειγματικά, οι δωρεές οργάνων σπανίως επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας, με αποτέλεσμα να ανθεί παράλληλα και η μαύρη αγορά οργάνων. Οσο για την ισπανική οικονομία, βρίσκεται σε ύφεση από το τέλος του προηγούμενου έτους, καθώς η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων σήμανε την αρχή του τέλους του «ισπανικού θαύματος».


πηγη:ελευθερος τυπος
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.028
AΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Πουλάνε τα όργανά τους, πουλάνε τα παιδιά τους (έμαθες φαντάζομαι ότι προσπαθούσε να πουλήσει ο πατέρας της την μικρή πρωταγωνίστρια του Slumdog Millionaire)....αναρωτιέμαι τι άλλο θα δούμε?
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Ρε τα παιδιά (Χουάν Κάρλος,Ροδρίγκεθ Θαπατέρο κτλ) το πάλεψαν από δω,το πάλεψαν από κει και τελικά τα κατάφεραν!!!!!:shock:

Τι κατάφεραν;

Να πάνε την ανεργία στο καταπληκτικό 17,4% και να δημιουργηθούν στρατιές ανέργων (και που είστε ακόμη στην αρχή είναι)
Να χρεώσουν τον λαό (κάτι μου θυμίζει αυτό!!!λέτε να είναι σε μια μικρή χώρα της Μεσογείου!!);)

Και τα αποτελέσματα είναι γνωστά,φτάνουν τον λαό στην εξαθλίωση και στην απόγνωση και αντί οι κοινωνία να πηγαίνει προς τα μπρός πάει κατά Ινδία μεριά ;)



ΥΓ Αυτό περί «ισπανικού θαύματος» μου θύμισε ένα άλλο θαύμα, το
«ιρλανδικό θαύμα» και αυτό κατέρρευσε σαν θαύμα που ήταν!!!(Σας θυμίζω ότι είχαμε πολλούς fun και στη χώρα μας των «θαυμάτων» αυτών,πολιτικοί αρχηγοί ήταν και είναι ''ονόματα δεν λέμε'')
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom