Πως αναβάλλουμε/ακυρώνουμε ταξίδι λόγω κοροναϊού;

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Καλησπέρα παιδιά.

Είχα πτήση για Βαρκελώνη για 8 με 11 Μαίου.

Προ ολίγου ήρθε mail για δωρεάν αλλαγή πτήσης;

Δεν θα έπρεπε να δίνει τη δυνατότητα για επιστροφή χρημάτων;

Ή μήπως δοθεί αυτή η δυνατότητα σε δεύτερο στάδιο;
Αυτό το ημεηλ ερχεται πριν την ακυρωση της πτησης. Αν δεχτεις τη δωρεαν αλλαγη πτήσης, δε θα δικαιούσαι επιστροφή χρημάτων. Μην κάνεις καμία ενέργεια και περίμενε τη ράηαν να σε ενημερώσει εν καιρώ για την ακύρωση της πτήσης. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσεις να κάνεις αίτηση για επιστροφή χρημάτων. Είχα πτήση 23 με 28 Απριλίου και οι πτήσεις μου ακυρώθηκαν μόλις προχθές.
 

zade

Member
Μηνύματα
160
Likes
695
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
@zade Αν ακυρωθεί (που θα ακυρωθεί δλδ) σίγουρα δεν θα δοθεί η δυνατότητα; Γιατί λές πιθανόν;
Διότι κανονικά πρέπει να σου δώσουν από μόνοι τους την επιλογή του refund, αλλά από όσα έχω διαβάσει εδώ και αλλού πολλές εταιρίες προσπαθούν να το αποφύγουν και θέλει μεγάλο κυνήγι για να μπορέσεις να αξιώσεις refund.
 

Pel

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.810
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Να ρωτήσω κατι σημαντικο που δεν εχω καταλάβει; credit voucher απο την Aegean δικαιούσαι μονο αν ακυρωθεί η πτήση σ απο την ίδια την εταιρεία; Εγω που εχω εισιτήρια για Πορτογαλία 12 Μαΐου (δυσκολο ν ακυρωθεί η πτήση για εκει) κ σκέφτομαι ν τ ακυρώσω αν κάνω αίτηση για voucher δν το δικαιούμαι ;;
Πιθανώς και να είναι θέμα χρόνου να ακυρωθεί. Δες εδώ

https://www.capital.gr/diethni/3444...eriorismon-mexri-tis-15-maiou-zita-i-komision
 

Jo.kf

Member
Μηνύματα
6
Likes
3

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Καλησπέρα!

Από τις 2/4 με ενημέρωσε η Aegean για ακύρωση της επιστροφής μου από Μάλαγα για Αθήνα στις 31/5 οπότε δικαιούμαι voucher. Ωστόσο το πήγαινε από Αθήνα-Μαδρίτη στις 23/5 δεν έχει ακυρωθεί ακόμα οπότε δε δικαιούμαι voucher (οι κωδικοί κράτησης είναι ξεχωριστοί). Έχω τη δυνατότητα μέχρι την Παρασκευή να το μεταθέσω χωρίς χρέωση ως 27/3/2021 κάτι το οποίο δε με βολεύει ιδιαίτερα. Από την άλλη έλεγα να περιμένω μήπως ακυρωθεί και αυτή και να κάνω χρήση voucher για του χρόνου τον Μάη. Πφφφφ έχω προβληματιστεί για το τι να κάνω και απλώς ήθελα να σάς πω τον "πόνο" μου :rolleyes:
 

Pel

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.810
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Η δυνατότητα μετάθεσης είναι ως σήμερα 8/4, όχι μέχρι την Παρασκευή. Και μετά όμως λογικά θα δώσουν δυνατότητα μετάθεσης έστω υπό άλλους όρους. Οπότε περίμενε να δεις αν θα ακυρωθεί, αλλιώς μετάθεσέ το τελευταία στιγμή.
 

Pel

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.810
Ταξίδι-Όνειρο
Και πού δεν θέλω;
Κάτσε, βλέπω τώρα ότι η δυνατότητα μετάθεσης υπάρχει ως τις 10/4. Θα το άλλαξαν, εγώ θυμάμαι 8/4 να ήταν αρχικά.
 

jlee

Member
Μηνύματα
29
Likes
29
Σχετικά με την διαδικασία ακύρωσης trip στο Βιετναμ:
  1. Η Malaysia airlines δέχτηκε το να κάνει refund. Είχε ακυρωθεί το πρώτο σκέλος και το εισιτήριο το είχα αγοράσει μέσω τοπικού πρακτορείου. Το πρακτορείο είπε οτι η επιστροφή θα γίνει περίπου στις 16/04.
  2. Η easyjet δέχτηκε το refund (μέσω του manage booking) αλλά έχουν περάσει οι 7 ημέρες και δεν έχουν κάνει την επιστροφή. Οπότε αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία ας με φωτίσει!
  3. Η jetstart δέχτηκε το refund έπειτα απο επικοινωνία σε ένα chat της κακιάς ώρα. Όπως και η easyjet τα λεφτά δεν έχουν επιστραφεί ακόμη.
  4. Μια Non refundable κράτηση για 21/04 μέσω booking προς το παρόν τρώμε άκυρο αλλά στα FC policies πλέον έχει βάλει το Vietnam και επιτρέπει την ακύρωση για κρατήσεις μέχρι 16/04 νομίζω.
Αυτά! Καλή δύναμη σε όλους!
 

afrodite39

Member
Μηνύματα
103
Likes
96
Μόλις τώρα κατάφερα και άλλαξα πτήση Μαΐου για Οκτώβρη Aegean και μετά από 2 h και στην αναμονή και μετά από πέντε μέρες προσπαθειών.....
Με το petas.gr πως θα βγάλω άκρη;;;
Έχω στείλει 2 μεηλ εδώ και μια βδομαδα για αλλαγή πτήσης και τίποτα....
Η πτήση είναι SAS και δεν με αφήνει απτο σάιτ τους,με παραπέμπουν πρακτορείο.
 

Ibara

Member
Μηνύματα
43
Likes
95
Ευχαριστώ πολυ! Ελπιζω ν ακυρωθεί Γιατι θεωρώ αβέβαιο κ ανούσιο αλλαγή εισιτηρίων για μια άλλη ημερομηνία
Έχει βγάλει ανακοίνωση η Aegean για τα εισιτήρια με ημερομηνία ταξιδιού μέχρι 31/05/2020 υπάρχει δυνατότητα μετάθεσης σε όποια ημερομηνία επιθυμείτε έως και 23/03/2021, χωρίς χρέωση διαφοράς ναύλου, χωρίς rebooking fees και έως 3.000 επιπλέον μίλια εξαργύρωσης. Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν έως 10/04/2020 με επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο της Aegean.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.386
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom