Γαλλία Πως είναι στα Γαλλικά το φθηνό; Αφιέρωμα στις πόλεις της Γαλλίας.

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Μάλλον αντί για "σαν" καλύτερα ας αφήσουμε μια εικόνα να μιλήσει όσο χίλιες λέξεις :)
View attachment 347051
Τα αψητα ειναι η χαρα της τεμπελας. "Παω στον κρεοπωλη, παιρνω το φιλετο, το πεταω στο τραπεζι και λεω σε ολους οτι μαγειρεψα."
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
IMG_20191204_162242.jpg

O Ναός φαίνεται υπέροχος από το λιμάνι. Υπάρχει και ο καθεδρικός ναός, αλλά και to palais longchamp

Η συγκεκριμένη φώτο πάντως αδικεί την πόλη. Ναι μεν δεν μου αρέσει, αλλά είναι καλύτερα τα πράγματα από κοντά.

Μάλλον αντί για "σαν" καλύτερα ας αφήσουμε μια εικόνα να μιλήσει όσο χίλιες λέξεις :)
appoint-des-viandes-rouges.jpg

Medium για σένα είναι το mi-saignant; Αυτό που ήθελα να τονίσω σε όποιον το διαβάζει και ενδιαφέρεται είναι ότι μοσχάρι, πάπια και αρνί θα έρθουν ροζ στη Γαλλία. Κάποιοι δεν μπορούν να το φάνε έτσι το κρέας οπότε καλό είναι να πάνε προετοιμασμένοι.
 

Pel

Member
Μηνύματα
748
Likes
3.805
Ονειρεμένο Ταξίδι
Και πού δεν θέλω;
Στο Παρίσι δεν το ψήνουν το κρέας, όπως και αν το παραγγείλεις. Έπαιρνα πάντα πάπια, γιατί γενικά τα πουλερικά τα ψήνουν περισσότερο, αλλά και "bien cuit" που έλεγα, πάλι με τα αίματα την έφερναν και την έστελνα κλασικά πίσω στην κουζίνα για να την ψήσουν κι άλλο. Έναν άλλον μάγειρα θυμάμαι να τον βλέπω από μακριά, στην ανοιχτή κουζίνα, να πιέζει το μπριζολάκι στο τηγάνι επειδή του είχα πει καλοψημένο, με αποτέλεσμα να το κάψει απ' έξω κ μέσα να είναι ωμό.

Στον Νότο όμως το έψηναν μια χαρά το κρέας π.χ. στην Aix-En-Provence.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Medium για σένα είναι το mi-saignant;
Κάπου ανάμεσα στο mi-saignant και στο a point... Το πρόβλημα είναι ότι δεν τα τηρούν - όταν λές a point καταλαβαίνουν "more" και όχι "less". Την τελευταία φορά που έκανα το λάθος να παραγγείλω a point, σε ένα "relais d' entrecote" μάλιστα κάπου στη Montparnasse, που υποτίθεται έχουν και ειδικότητα στο ψήσιμο του Μοσχαριού, μου ήρθε σχεδόν well done. Από τότε, πάντα saignant....
 
Last edited:

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Arles

Άλλη μια πόλη με μνημεία Ουνέσκο απ'την οποία περνάει και ο ποταμός Rhône είναι η Arles. Μια πόλη που παντρεύει τον Ρωμαϊκό πολιτισμό με τον μεσαίωνα. Λόγω της αρένας και του αρχαιολογικού μουσείου της είναι λογικό να γίνονται κάποιες συγκρίσεις με την κοντινή Nîmes. Κατά τη γνώμη μου οι διαφορές τους είναι μεγάλες. Η Nîmes είναι μια μοντέρνα πόλη με έντονη ζωή, ενώ η Arles είναι ένα γραφικό, ήσυχο μέρος.

Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της πόλης είναι η αρένα της, η οποία πέρα απ'το ότι είναι σε τρομερή κατάσταση, έχει την ιδιαιτερότητα να έχει και πύργους σε κάποια σημεία της. Αυτοί οι πύργοι χτίστηκαν τον μεσαιώνα όταν η αρένα λειτουργούσε σαν καταφύγιο και μέσα στον χώρο της υπήρχαν κατοικίες (κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην αρένα της Nîmes και στο θέατρο της Orange). Οι πύργοι παραμένουν επίσης σε εξαιρετική κατάσταση.

IMG_20200809_103346.jpg


IMG_20200809_105254.jpg


Υπάρχουν διάφοροι συνδυασμοί στα εισιτήρια που διαλέγεις ποια μνημεία θέλεις να δεις. Αν θέλετε να δείτε περισσότερα από ένα μνημεία και να πάτε και στο αρχαιολογικό μουσείο συμφέρει οπωσδήποτε ένα συνδυαστικό εισιτηρίο, τα μεμονωμένα εισιτήρια δεν συμφέρουν καθόλου. Στην αρένα πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών και ταυρομαχίες.

IMG_20200809_104523.jpg


Υπάρχει και θέατρο στο οποίο πραγματοποιούνται επίσης κάποιες εκδηλώσεις μέχρι σήμερα. Σαν αρχαιολογικός χώρος πάντως μου κακοφάνηκε ότι χρεώνουν είσοδο.

IMG_20200809_120447.jpg


Το άλλο μνημείο της πόλης που μου άρεσε πολύ είναι ο καθεδρικός Saint-Trophime. Αν σας αρέσουν οι μεσαιωνικές εκκλησίες μην την χάσετε. Φοβερές λεπτομέρειες στα γλυπτά και αυτό το μυστικιστικό που είναι η αδυναμία μου. Αν θυμάμαι καλά και δεν κάνω τρομερό λάθος η είσοδος στην εκκλησία είναι δωρεάν, αλλά το μοναστήρι που είναι κολλητά χρεώνει είσοδο (υπάρχει σαν επιλογή στο συνδυαστικό εισιτήριο).

IMG_20200809_112117.jpg


Δεν έχω κάνει διανυκτέρευση στην πόλη, δεν γνωρίζω αν νεκρώνει το βράδυ. Πάντως για χαλαρή βόλτα είναι ότι πρέπει.

IMG_20200809_104552.jpg


IMG_20200809_110833.jpg


IMG_20200809_133316.jpg


Το αρχαιολογικό της μουσείο βρίσκεται σχετικά μακριά απ'το κέντρο της πόλης (περίπου ένα μισάωρο με τα πόδια). Μου άρεσε περισσότερο απ'το αντίστοιχο της Nîmes. To highlight του είναι μια Ρωμαϊκή βάρκα. Υπάρχει και βίντεο με το πως βρέθηκε, τις εργασίες αποκατάστασης κλπ.

Η Arles είναι και στάση για μία απ'τις διαδρομές προς το Santiago de Compostella γνωστή και ως Voie d'Arles ή Voie de Toulouse ή Via Tolosana.


Montpellier

Περνάω στην περιοχή Occitanie και σε μία πόλη στολίδι. Παρόλο που ανήκει στην Occitanie είναι πιο βολικό να την επισκεφθείτε αν βρίσκεστε στην Provence. Απέχει μία ώρα και κάτι είτε με αυτοκίνητο είτε με τρένο από την Avignon ενώ αντίθετα απέχει κοντά 3 ώρες απ'την Toulouse. Μαγεύτηκα με αυτή την πόλη. Δεν έχει τα αξιοθέατα άλλων πόλεων, αλλά η αρχιτεκτονική είναι τόσο ωραία που υπερκαλύπτει αυτό το κενό για μένα. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούσα να καταλάβω αν αυτό που βλέπω είναι ένα απλό σπίτι ή κάποιο ιδιαίτερο κτίριο. Συνήθως ήταν ένα απλό σπίτι.

IMG_20200810_194649.jpg


Η φαρμακευτική τους σχολή είναι ίσως η παλαιότερη στον κόσμο και είναι ένα απ'τα παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο (επίσημα αναγνωρίστηκε το 1220 αλλά λειτουργούσε ακόμα νωρίτερα). Στην είσοδο του μπορείτε να δείτε αυτό.

IMG_20200810_144347.jpg


Ακριβώς δίπλα στην φαρμακευτική είναι ο καθεδρικός Saint-Pierre με μία απ'τις πιο εντυπωσιακές εισόδους που έχω δει.

IMG_20200810_144531.jpg


Το πιο διάσημο σημείο της πόλης είναι η Promenade du Peyrou. Μια πλατεία που περιλαμβάνει μια αψίδα του θριάμβου, το château d'eau και το παλιό υδραγωγείο της πόλης. Ωραίο σημείο για άραγμα.

IMG_20200810_143609.jpg


IMG_20200810_143629.jpg


Στην πόλη υπάρχει κι ένα διάσημο μουσείο ζωγραφικής το Fabre. Το έχω επισκεφθεί αλλά επειδή δεν είμαι λάτρης του είδους δεν έχει νόημα να κάνω κάποια κριτική. Έχει έργα τέχνης από διάφορες περιόδους ακόμα και σύγχρονα όπως μονόχρωμους πίνακες που κάποιοι παρατηρούσαν με τις ώρες.

IMG_20200811_111806.jpg


Για να είμαι ειλικρινής τα παραπάνω είναι δευτερεύοντα για μένα. Αυτή η πόλη μου άρεσε για την αρχιτεκτονική της, τα στενάκια της, τα ώραια μαγαζάκια για να φας και να πιεις και την ατμόσφαιρα της γενικότερα. Απ'τις πιο ωραίες πόλεις για βόλτα στη Γαλλία που έχω επισκεφθεί.

IMG_20200810_150015.jpg


IMG_20200810_150135.jpg


IMG_20200810_204122.jpg


IMG_20200811_101527.jpg


Είναι φοιτητούπολη και είναι πολύ ζωντανή. Φαντάζομαι ότι αν την είχα επισκεφθεί σε μικρότερη ηλικία δεν θα μπορούσα να φύγω!
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Πολύ ενδιαφέρουσες και οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες.
Ήθελα να ρωτήσω μιας και ανέφερες πως γίνονται ταυρομαχίες. Είναι σαν αυτές της Ισπανίας; Ο σκοπός είναι να σκοτωθεί ο ταύρος;

Ρωτάω γιατί υπάρχουν και μέρη όπως οι Αζόρες όπου επιβιώνει μεν ένα είδος ταυρομαχιών, αλλά στην "Tourada a corda" χρησιμοποιούν σχοινί και ο στόχος δεν είναι να σκοτωθεί ο ταύρος.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Πολύ ενδιαφέρουσες και οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες.
Ήθελα να ρωτήσω μιας και ανέφερες πως γίνονται ταυρομαχίες. Είναι σαν αυτές της Ισπανίας; Ο σκοπός είναι να σκοτωθεί ο ταύρος;

Ρωτάω γιατί υπάρχουν και μέρη όπως οι Αζόρες όπου επιβιώνει μεν ένα είδος ταυρομαχιών, αλλά στην "Tourada a corda" χρησιμοποιούν σχοινί και ο στόχος δεν είναι να σκοτωθεί ο ταύρος.

Έχουν 2 είδη. Στο ένα είναι ακριβώς στο ισπανικό στυλ δηλαδή σκοτώνουν τον ταυρο κι ένα δεύτερο που πρέπει να απλά να του αφαιρέσουν μια κορδέλα απ'τα κέρατα. Υπάρχουν ταυρομαχιες σε διάφορες πόλεις της νότιας Γαλλίας. Το αστείο είναι ότι είναι παράνομες στην χώρα με εξαίρεση αυτές τις πόλεις που γίνονται!
 

taxidiara

Member
Μηνύματα
1.067
Likes
2.483
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Η Arles και το Montpellier ήταν και για μένα τα highlight (όσον αφορά τις πόλεις που επισκέφτηκα) στο ταξίδι μου στη Provence & Occitanie το καλοκαίρι του 2017... Τυπικά και η Avignon & η Nimes ήταν ωραίες πόλεις, αλλά δε με κέρδισαν όσο οι άλλες... Για να μη πω για τη Τουλούζη... με άφησε αδιάφορη.. Αχ τι μου θύμισες τώρα .... Περασμένα μεγαλεία
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Nîmes

Άλλη μια πόλη που ανήκει στην Occitanie που όμως είναι πιο εύκολο να προσεγγιστεί απ'την Provence. Απέχει γύρω στο μισάωρο με τρένο απ'την Avignon και ακόμα λιγότερο από την Arles. Για μένα είναι απ'τις πιο αδικημένες πόλεις της Γαλλίας (μαζί με την πρωτεύουσα της Νορμανδίας, θα τα γράψω όταν έρθει η ώρα της) απ'την άποψη τι είχα ακούσει και τι τελικά είδα. Μία απ'τις σημαντικότερες πόλεις της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας εκτός Ιταλίας με μνημεία που το να πω ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση θα είναι λίγο. Ακόμα και τα μηνμεία να μην είχε θα την θεωρούσα απ'τις πιο ωραίες πόλεις της Γαλλίας που έχω δει. Τα μνημεία την κάνουν πόλη άλλης κλάσης.

Θα ξεκινήσω με την χαρακτηριστική αρένα η οποια είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Όπως έγραψα σε προηγούμενο ποστ υπάρχει συνδυαστικό εισιτήριο με το θέατρο στην Orange, γι'αυτό αν σκοπεύετε να πάτε και στα 2 συμφέρει το συνδυαστικό. Δεν συμφέρουν με τίποτα τα μεμονωμένα εισιτήρια.

IMG_20200718_115921.jpg


Πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων αναπαραστάσεων Ρωμαϊκών αγώνων και ταυρομαχιών. Πολλά συγκροτήματα έχουν βιντεοσκοπήσει τις συναυλίες τους εδώ, Rammstein και Metallica μερικά από αυτά. Θέλω να παρακολουθήσω συναυλία σε αυτόν τον χώρο, είχα κλείσει και εισιτήριο για Nightwish φέτος την άνοιξη αλλά δεν.

IMG_20200718_122125.jpg


Η Nîmes έχει χωρίς αμφιβολία τις καλύτερες πλατείες που έχω δει στη Γαλλία. Σε μία από αυτές βρίσκεται ένας Ρωμαϊκός ναός 2000 χρόνων που διατηρείται στην ολότητα του, ο περίφημος Maison Carrée! Εξακολουθούσε να είναι χρηστικός για πολλά χρόνια μετά την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και γι'αυτό παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση. Για τον συγκεκριμένο ναό υπάρχει εισιτήριο για να μπεις μέσα, αλλά είναι απλά μία σύγχρονή αίθουσα που σου δείχνει μια ταινία μικρού μήκους (γύρω στο μισάωρο) με την ιστορία του ναού. Δεν μου αρέσει να αποτρέπω κόσμο απ'το να πηγαίνει κάπου, αλλά το συγκεκριμένο το βρήκα χάσιμο χρόνου. Η ταινία είχε κακή ηθοποιία με στολές και περούκες από τα Jumbo. Συν ότι χωράει λίγα άτομα η αίθουσα και ίσως να χρειαστεί να περιμένετε σε ουρά. Θα προτιμούσα να έδειχναν σε βίντεο πως κατάφεραν να το φέρουν σε αυτήν την κατάσταση αφού αν διαβάσετε είχε κτίρια χτισμένα κολλητά του κάποτε. Επειδή μου αρέσει να στηρίζω οικονομικά τέτοια μνημεία δεν έχω πρόβλημα να ξαναπληρώσω το εισιτήριο χωρίς να μπω μέσα όμως. Ο ναός αυτός ήταν η έμπνευση για την απίστευτη εκκλησία της Μαγδαληνής στο Παρίσι.

IMG_20200718_125315.jpg


Η πόλη κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας προστατεύοταν από τείχη. Σήμερα μπορεί κάποιος να δει μόνο δύο πύλες και τον πύργο Magne.

IMG_20200719_141634.jpg


Για τον οποίο υπάρχει επίσης εισιτήριο για να ανέβεις πάνω και να έχεις θέα στην πόλη. Όχι κατι το αξιοσημείωτο κατα τη γνώμη μου.

IMG_20200719_140318.jpg


Τα δέντρα που βλέπεται είναι κομμάτι του υπέροχου πάρκου jardins de la Fontaine. Κρίμα για μένα που έχω μόνο κακές φώτο απ'το συγκεκριμένο πάρκο.

IMG_20200718_210642.jpg


Στο ίδιο πάρκο βρίσκεται ακόμα ένα Ρωμαϊκό μνημείο, ο ναός της Diana. Δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση όσο τα άλλα μνημεία και δεν χρεώνουν είσοδο.

IMG_20200718_211015.jpg


Μέσα σε όλα τα παραπάνω μπαίνει και το πόσο όμορφη είναι σαν πόλη και δένει το γλυκό. Για μένα είναι η πιο ενδιαφέρουσα πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι. Τουλάχιστον από αυτές που έχω επισκεφθεί μέχρι στιγμής.

IMG_20200719_131803.jpg


IMG_20200718_212036.jpg


IMG_20200719_112209.jpg


IMG_20200718_115200.jpg


IMG_20200718_204743.jpg


IMG_20200718_204729.jpg


Στην πόλη υπάρχουν και δύο μουσεία με σημαντικά για την περιοχή εκθέματα. Το ένα είναι το αρχαιολογικό και το άλλο των καλών τεχνών. Έχω επισκεφθεί μόνο το αρχαιολογικό μουσείο που βρίσκεται απέναντι απ'την αρένα. Πριν τους Ρωμαίους στην περιοχή ζούσαν οι Gauls οι οποίοι έκαναν ανταλαγγές με τις Ελληνικές αποικίες της περιοχής κι επειδή δεν είχαν δικό τους αλφάβητο χρησιμοποιούσαν το Ελληνικό. Στο συγκεκριμένο μουσείο θα δείτε επιγραφές στα Gallic γραμμένες με Ελληνικά γράμματα.

Φυσικά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι και αυτή είναι μια ζωντανή πόλη με πράγματα να δεις και να κάνεις εκτός αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Perpignan

Η μοναδική πόλη που έχω δει από τη Γαλλική Καταλονία. Από συζητήσεις που έχω κάνει με Γάλλους από τη συγκεκριμένη περιοχή και από άλλες, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με την Ισπανική Καταλονία. Απ'ότι καταλαβαίνω πολύ λίγοι είναι αυτοί που θέλουν ανεξαρτησία. Οι διαδηλώσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες στη Βαρκελώνη από πλευράς μαζικότητας. Οι κάτοικοι δεν αισθάνονται μόνο Καταλανοί αλλά και Γάλλοι και Καταλανοί. Εξάλλου ο τωρινός δήμαρχος της Perpignan ανήκει στο ακροδεξιο κόμμα της ΛεΠεν, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει στη Βαρκελώνη. Το άλλο πράγμα που καταλαβαίνω είναι ότι και οι Γάλλοι Καταλανοί αντιπαθούν τους Ισπανούς. Επίσης η Καταλονία είναι απ'τα πλουσιότερα μέρη της Ισπανίας ενώ αντίθετα στη Γαλλία απ'τα φτωχότερα. Παρόλες τις διαφορές τους έχουν κοινά έθιμα όπως για παράδειγμα τις correfoc (έχω γράψει ποστ στο αντίστοιχο τόπικ με τα έθιμα) ενώ μοιράζονται και κοινά χαρακτηριστικά φαγητά όπως pa amb tomàquet, boutifarra και fouet. Θα έλεγα ότι απ'τις πόλεις που έχω επισκεφθεί μέχρι στιγμής η Perpignan έχει την πιο εύκολη κουζίνα να δοκιμάσει κάποιος, είναι καθαρά μεσογειακή.

IMG_20200812_113217.jpg


Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται το πιο χαρακτηριστικό κτίριο της, το φρούριο Castillet που ουσιαστικά είναι και η είσοδος στο κέντρο της.

IMG_20200812_113424.jpg


Η είσοδος νομίζω κόστιζε 2ε, δεν το έχω σημειώσει κάπου και δεν είμαι σίγουρος 100% ήταν πάντως φθηνό. Μέσα έχουν διάφορες αντίκες που δείχνουν την ζωή από διάφορες δεκαετίες. Από παλιά δωμάτια της Καταλανικής επαρχίας μέχρι αντικείμενα που αν είστε κοντά στην ηλικία μου θα απογοητευτείτε που θεωρούνται αντίκες, ειδικά αν ακούτε παιδάκια να ρωτάνε τι είναι αυτά τα προϊστορικά αντικείμενα.

IMG_20200812_115512.jpg


IMG_20200812_115411.jpg


Μπορείς να ανέβεις μέχρι πάνω και να έχεις μια μικρή θέα της πόλης. Όχι τίποτα εντυπωσιακό.

IMG_20200812_115940.jpg


Έχω γυρίσει αρκετά τη Βαρκελώνη και πολλά απ΄τα προάστια της. Έχω βγει το βράδυ, έχω δει γιορτές, συναυλίες κλπ. Η Βαρκελώνη είναι απ'τις αγαπημένες μου πόλεις γενικά. Η Perpignan μοιάζει με προάστιο της Βαρκελώνης. Αν με άφηνες σε κάποιο σημείο της και με ρώταγες που είσαι, θα απαντούσα σε προάστιο της Βαρκελώνης. Υπάρχει ένα τεράστιο όμως! Ομως δεν έχει καμία σχέση με την ατμόσφαιρα της Βαρκελώνης, μου φάνηκε απλά μια νερόβραστη εκδοχή. Όμορφη είναι σαν πόλη αλλά θα προτιμούσα να πάω για τέταρτη φορά στο Ισπανικό κομμάτι απ'το να παω για δεύτερη φορά στο Γαλλικό.

Ο ωραίος πεζόδρομος promenade des platanes σαν να έχει βγει από πόλη της Ισπανίας.

IMG_20200812_120756.jpg


Σίγουρα δεν είμαστε στην Ισπανία;

IMG_20200812_122530.jpg


IMG_20200812_190854.jpg


IMG_20200812_135124.jpg


Ίσως να αδικώ λίγο την συγκεκριμένη πόλη και γι'αυτό θα κλείσω με κάτι θετικό. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον που στη Γαλλία μπορείς να το δεις και αυτό πόσο μάλλον όταν δεν απέχει πολύ από κράχτες όπως η Montpellier και η Carcassonne.

Carcassonne

Η φράση όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι δεν με εκφράζει καθόλου σαν άνθρωπο. Αν ακούω πολλά κεράσια παίρνω το μεγαλύτερο καλάθι που υπάρχει. Μία μεσαιωνική καστροπολιτεία με τα τείχη, τις πύλες και τους πύργους της σε τέλεια κατάσταση και η οποία ανήκει στη λίστα της Ουνέσκο. Μου είχαν πει ότι είναι ένα παραμυθένιο μέρος, ότι δεν θα πιστεύω στα μάτια μου κλπ. Δεν νομίζω να έχω χτίσει υψηλότερες προσδοκίες για κάποιο μέρος στη μέχρι τώρα ζωή μου.

Φτάνοντας στη σύγχρονη πόλη, μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Δεν περίμενα ότι θα είναι και αυτή όμορφη και γραφική.

IMG_20200813_114704.jpg


IMG_20200813_145303.jpg


IMG_20200813_145245.jpg


Στην διαδρομή προς την καστροπολιτεία υπήρχαν πολλά φαγάδικα. Το είδα σαν καλό σημάδι ότι μέσα στα τείχη θα είναι πιο συγκρατημένα τα πράγματα. Βλέποντας την παλιά γέφυρα άρχισα να σκέφτομαι ότι θα είναι πολύ δυνατό το μέρος.

IMG_20200813_121716.jpg


Αυτό το συναίσθημα έγινε ακόμα πιο έντονο όταν είδα την καστροπολιτεία για πρώτη φορά.

IMG_20200813_121941.jpg


Τείχη, πύλες και πύργοι που σε στέλνουν ταξίδι στο χρόνο.

IMG_20200813_122909.jpg


IMG_20200813_133317.jpg


IMG_20200813_123134.jpg


Όλος ο ενθουσιασμός έφυγε με το που πέρασα την πύλη. Δυστυχώς μέσα είναι γεμάτο κακόγουστα σουβενιράδικα, φαγάδικα με τις κακές ταμπέλες που βλέπεις σε τουριστικά μέρη και ακόμα και κράχτες για τα εστιατόρια! Δεν έχω τραβήξει πολλές φώτο απ'το κακό πρόσωπο της πόλης γιατί δεν θέλω να το θυμάμαι, αλλά τα πράγματα ήταν χειρότερα απ'τις παρακάτω φώτο που ήδη βρίσκω κακές.

IMG_20200813_132810.jpg


IMG_20200813_132438.jpg


Όταν βρίσκεσαι σε σημεία που δεν υπάρχουν αυτά τα τραγελαφικά είναι όντως ταξίδι στο χρόνο και πολύ ωραία εμπειρία.

IMG_20200813_132841.jpg


Ανεβαίνοντας στα τείχη έχεις θέα στης σύγχρονης πόλης.

IMG_20200813_125003.jpg


Υπάρχει και κάστρο εντός των τειχών που μπορείς να επισκεφθείς, ακόμα και το καλοκαίρι του κορωνοϊου η ουρά ήταν απάλευτη.

IMG_20200813_123539.jpg


Παρόλο τον αρνητισμό που ίσως να έβγαλα για αυτή την πόλη, δεν γίνεται να μην την προτείνω. Είναι εντυπωσιακή και συνδυάζεται και αυτή εύκολα με τα άλλα μοναδικά μέρη της περιοχής. Απλά θα σας έλεγα να πάτε συνηδειτοποιημένα για το τι θα συνναντήσετε εντός των τειχών.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
Καρκασσόν Μια από τις αγαπημένες μου πόλεις. Η χώρα των καθαρών.
Όπως πολύ σωστά είπες την αδικούν τα σουβενιράδικα αλλά και ο πολύς τουρισμός.
Ένα μικρό μυστικό είναι άνοιξη ή φθινόπωρο και ή νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.
20130112_141753.jpg
20130112_132025.jpg
20130112_142305.jpg
20130112_143551.jpg
DSCN1291.JPG
IMG_20170217_123328.jpg
IMG_20170217_135950.jpg

Και Καρκασσόν χωρίς κασουλέ δεν γίνεται. Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο αλλά να πας και να μην, δεν
λέει.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Επιβεβαιώνω για την Carcassonne. Την πρώτη φορά που πήγα, Ιούλη του 2009, έψαχνες να βρεις μέρος να ξεφύγεις από τους τουρίστες (αλλά πάντως έβρισκες). Και η νέα πόλη ήταν σχεδόν αντιτουριστική αποκάλυψη. Ήταν και η εποχή που είχε βάλει πτήσεις η Ryanair από το τοπικό αεροδρόμιο για όλη την Ευρώπη. Τη δεύτερη φορά, μέσα Απρίλη του 2012, τα πράγματα ήταν αρκετά χαλαρά από κόσμο (αλλά ο καιρός βέβαια δε βοηθούσε), τα μισά σουβενιράδικα ήταν κλειστά κλπ...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom