Νέα Υόρκη Πως να φας σαν Νεοϋορκέζος: Πρωινό, brunch, δείπνο

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Για να νοιώσεις Νεοϋορκέζος πρέπει να μάθεις να τρως και σαν νεοϋορκέζος. Το πρωινό είναι το πιο αγαπημένο γεύμα της ημέρας και το φροντίζουν με περίσσεια χάρη. Κατά την παραμονή σου εδώ αξίζει να γυρίσεις πλάτη στο πρωινό του ξενοδοχείου και να δοκιμάσεις να το γευτείς σωστά, σε μια πόλη που το έχει αναγάγει σε τέχνη.

Πρωινές λιχουδιές πολλές και καλές.

  • τα pretzels. Αυτά τα αλατισμένα κουλούρια, που μετανάστευσαν από τη Γερμανία και κατέκτησαν όλες τις γωνίες των δρόμων της ΝΥ. Πολλοί από τους πωλητές είναι ΄Ελληνες. Οι νεουορκέζοι τα αγοράζουν όπως εμείς τα κουλούρια Θεσσαλονίκης
  • Τα donuts. Τα πασίγνωστα αυτά γλυκίσματα πωλούνται σε ειδικούς φούρνους και είναι γεμισμένα με δεκάδες γεύσεις φρούτων και σοκολάτας. Οι Νεοϋορκέζοι τα αγοράζουν για πρωινό στο σπίτι, ή με τον καφέ τους, πηγαίνοντας στο γραφείο.
  • Τα bagels. Αυτά τα φουσκωμένα στρογγυλά ψωμάκια-κουλούρια μετανάστευσαν από το Ισραήλ και κατέκτησαν όλους τους φούρνους και τα πρωινά της ΝΥ. Πωλούνται σε ειδικούς φούρνους, αλλά και σε γωνιές της πόλης. Κομμένο στη μέση και φρυγανισμένο, αλειμμένο με τυρί ή με μέλι, ανασταίνει και νεκρούς. Από τα πιο ονομαστά bagels είναι τα H&H Bagels, στην 2239 Broadway (στην 80th Street) και τα Murray’s που βρίσκονται στο Greenwich Village (500 6th Avenue (12th/13th Streets) και στο Chelsea 242 8th Avenue (22nd/23rd Streets).
  • τα English Muffins. Τούτα τα εγγλέζικα πιτάκια μεταλαμπαδεύτηκαν από την αγγλική εξοχή και ρίζωσαν σε όλα τα πρωινά της ΝΥ. Τρώγονται κομμένα στη μέση, λίγο φρυγανισμένα και αλειμμένα με τυρί φιλαδέλφια, ή μαρμελάδα, ή μέλι, ή maple syrop
  • Τα Pancakes. Τα πλακουτσωτά πιτάκια χάνουν την ιστορία τους στα βάθη των αιώνων, μιας και συναντώνται σε όλες τις χώρες της γης. Μερικοί κακοί λένε ότι έχουν αγγλική καταγωγή. Σερβίρονται με μέλι ή με το ειδικό συρόπι τους, το maple syrop, φτιαγμένο από μέλι σφένδαμου.
  • Τα Frenchtoasts. Οι φέτες για τοστ, βουτήχτηκαν στο γάλα και το αβγό και τηγανίστηκαν. Κάνοντας μια μεγάλη πορεία από τα τηγάνια της Ευρώπης, πέρασαν στον γαλλικό Καναδά και κατέβηκαν στην ΝΥ, για να ξετραλάνουν τις θερμίδες. Στα πρωινά της πόλης θα σερβιριστούν με maple syrop
  • Τις breakfast potatoes. Αυτές οι βραστές πατάτες σοταρίστηκαν με κρεμμύδι ή σκόρδο και μετακόμισαν από τις εξοχές της Αμερικής στα πρωινά και τα bruch των πόλεων.
Τα Σάββατα και τις Κυριακές κάθε Νεουορκέζος που σέβεται τον εαυτό του πηγαίνει για Brunch. Είναι κάτι μεταξύ πρωινού και γεύματος, και σερβίρεται γύρω στις 12, προσφέροντας φαγητά που φέρνουν προς πρωινό αλλά και προς γεύμα. Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, που αξίζει να την γευτείς. Είναι απλά ένα brunch.

Τις καθημερινές οι νεουορκέζοι γευματίζουν όταν τους τα πληρώνει η εταιρεία και όταν έχουν επαγγελματικά γεύματα. Οι λοιποί τσιμπάνε σάντουιτς πίνοντας καφέ, ή καταναλώνουν ελαφρές σαλάτες. Οι νέοι και οι πεινασμένοι ορμάνε στα χαμπουργκεράδικα. Για δείπνο πηγαίνουν νωρίς. Γύρω στις 7 περίπου. Εάν έχουν να δουν θεατρικές παραστάσεις, τότε το δείπνο προσαρμόζεται αναλόγως. Πολλά εστιατόρια του Μανχάτταν σερβίρουν μόνο δείπνο.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.864
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom