Πόσο κόστισε το κάθε ταξίδι;

paefstra

Member
Το ίδιο πράγμα λέμε!

Δεν μπορείς τα αεροπορικά να τα βάζεις στη διαίρεση όλων των ημερών! Μέσα στη μέρα βάζω τα καθημερινά έξοδα..

Για εμένα αεροπορικά και διαμονές πάνε ξεχωριστά από τα λοιπά έξοδα γιατί είναι και τα πιο υποκειμενικά (μπορεί κάποιος να ταξιδεύει μόνο με high cost εταιρίες γιατί φοβάται και να μένει σε 4στερα και 5στερα)
Αυτο κανουν οσοι πανε Ασια, το εισιτηριο δεν μετραει λες και δεν πληρωνεται. Νομιζω οτι συνεννοηθηκαμε. Τα αεροπορικα δεν μετρανε στην Ασια αλλα στην Ευρωπη μετρανε. Οκ.

Last edited:

depy!!!

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περού - Βολιβια
Ταξίδι-Όνειρο
Με βανάκι στη Νορβηγία
Αν πληρωσω 700 ευρω για να εχω προσβαση σε φθηνο ταξι, αντι για 100 αεροπορικο για ακριβο ταξι αλλα ασφαλεις βεβαιες συγκοινωνιες χωρις χαος στους δρομους, παλι ακριβη ειναι η Ασια.
Συμφωνώ. Το θέμα είναι να πληρώσεις τα 700 στα αεροπορικά, αλλά εκεί να συμπεριφερθεί σαν να ήσουν στην Ευρώπη. Συγκοινωνία, περπάτημα, street food πολλές φορές. Έτσι θα σου έρθει φθηνά.
Άλλο παράδειγμα είναι ότι με 40 ευρω την ημέρα μπορείς να έχεις αυτοκίνητο με οδηγό. Με 5 ευρώ όμως και άλλοι 1 βενζίνη, έχεις σκουτερακι για 24 ώρες.

paefstra

Member
Συμφωνώ. Το θέμα είναι να πληρώσεις τα 700 στα αεροπορικά, αλλά εκεί να συμπεριφερθεί σαν να ήσουν στην Ευρώπη. Συγκοινωνία, περπάτημα, street food πολλές φορές. Έτσι θα σου έρθει φθηνά.
Ακριβα θα ερθει. Επισης στην Ευρωπη με 60 πας 3 φορες Λουβρο οχι μια φορα σνορκελινγκ (που το θεωρω κατωτερο, προσωπικη γνωμη και θεμα γουστου καθαρα). Και φυσικα τρως και Ευρωπη με 5 ευρω σε καντινες, χωρις χαπια και εμβολια και 8 ευρω/μερα ασφαλεια υγειας.
Το συμπερασμα μου ειναι οτι σκας σχεδον ενα 1000ρικο με ασφαλεια, αεροπορικα, φαρμακα, εμβολια για προσβαση σε φθηνο φαι και ταξι αλλα γιατι δεν μετραει στην εξισωση?

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Φυσικά για να συμφωνήσω και με τον @Sam-chal , είναι το είδος διακοπών που κάνει ο καθένας!

Εμείς είμαστε 30 χρονών, δεν αντέχουμε πια να μένουμε σε hostels και να τρώμε από σούπερ μάρκετ, το κάναμε 10 χρόνια πριν :bleh:

Ωστόσο, ακριβώς επειδή είμαστε 30, δεν έχουμε και την οικονομική δυνατότητα να κάνουμε super luxury διακοπές!

Παντού ψάχνουμε να μείνουμε στα πιο φθηνά ξενοδοχεία/διαμερισματα με πάνω από 8.0 (πχ στη booking) κριτική, να φάμε σε φθηνά ή μέσα εστιατόρια με πάνω από 4.2 κριτική, θα επισκεφτούμε μόνο βασικά αξιοθέατα κάθε χώρας και να κάνουμε μόνο συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Θεωρώ πως είμαστε ο συμβολισμός του μέσου ταξιδιώτη και δεν θέλω να λέω κόστη που να μην περιλαμβάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα!
Και εμείς το ίδιο που έχουμε τα διπλά από εσάς χρόνια.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λoνδίνo
Αν πληρωσω 700 ευρω για να εχω προσβαση σε φθηνο ταξι, αντι για 100 αεροπορικο για ακριβο ταξι αλλα ασφαλεις βεβαιες συγκοινωνιες χωρις χαος στους δρομους, παλι ακριβη ειναι η Ασια.
Νομιζω ειναι λαθος η προσεγγιση. Στην ασια δεν θα πας επειδη ειναι φθηνο το ταξι ή το φαγητο. Θα πας γιατι ειτε σου αρεσει, είτε γιατι θες να δεις κατι εντελως διαφορετικο. Επισης δεν ταιριαζει σε ολους. Εχει κ αυτη τα καλα της και τα κακα της. Αναφορικα με το κοστος, μπορει να βρεις εισιτηρια απο 350€ μεχρι 700€+. Αλλα δε νομιζω οτι ειναι αυτος ο καθοριστικος παραγωντας εν τελει. Αν θες να πας θα κοψεις απο αλλου κ θα πας στην τελικη. Νομιζω οτι παμε να μετατρεψουμε το νοημα του νηματος απο "ποσο κοστισε" σε "Ευρωπη vs Ασια".

paefstra

Member
Νομιζω ειναι λαθος η προσεγγιση. Στην ασια δεν θα πας επειδη ειναι φθηνο το ταξι ή το φαγητο. Θα πας γιατι ειτε σου αρεσει, είτε γιατι θες να δεις κατι εντελως διαφορετικο. Επισης δεν ταιριαζει σε ολους. Εχει κ αυτη τα καλα της και τα κακα της. Αναφορικα με το κοστος, μπορει να βρεις εισιτηρια απο 350€ μεχρι 700€+. Αλλα δε νομιζω οτι ειναι αυτος ο καθοριστικος παραγωντας εν τελει. Αν θες να πας θα κοψεις απο αλλου κ θα πας στην τελικη. Νομιζω οτι παμε να μετατρεψουμε το νοημα του νηματος απο "ποσο κοστισε" σε "Ευρωπη vs Ασια".
Εδω λεμε μονο αν ειναι φθηνο. Οχι αν θελουμε να παμε. Τα νουμερα αυτο λενε, οτι ειναι ακριβο. Στο θεμα δεν υπαρχει περιορισμος στο ποιον προορισμο γραφουμε απο οσο βλεπω.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λoνδίνo
Εδω λεμε μονο αν ειναι φθηνο. Οχι αν θελουμε να παμε. Τα νουμερα αυτο λενε, οτι ειναι ακριβο. Στο θεμα δεν υπαρχει περιορισμος στο ποιον προορισμο γραφουμε απο οσο βλεπω.
Ναι αλλα το συγκρινουμε με Ευρωπη. Ενω θα επρεπε να το συγκρινουμε με τον ιδιο τον προορισμο. Δλδ αν πχ. τα 2000€ που εδωσα για 15 στην Ινδια ειναι ακριβα ή φθηνα για Ινδια. Το να συγκρινουμε με ασχετους προορισμους τι νοημα εχει;

paefstra

Member
Ναι αλλα το συγκρινουμε με Ευρωπη. Ενω θα επρεπε να το συγκρινουμε με τον ιδιο τον προορισμο. Δλδ αν πχ. τα 2000€ που εδωσα για 15 στην Ινδια ειναι ακριβα ή φθηνα για Ινδια. Το να συγκρινουμε με ασχετους προορισμους τι νοημα εχει;
Ολοι οι προορισμοι ασχετοι ειναι. Γραφουμε τα νουμερα εδω στο τοπικ. Γιατι για την Ασια ειδικα απαγορευεται να πουμε οτι ενα 1000ρικο μονο για να φτασεις και να εισαι ασφαλης απο υγεια δεν μετραει για να φτασεις στον παραδεισο του φθηνου ταξι αλλα ειναι "ταξιδι ζωης" (not για πολλους) και προσβαλλεται η Ασια απο τα σχολια?
Δεν ανοιγω αλλο θεμα, αυτο εχει νουμερα, ανοιξτε οσοι διαφωνειτε.

Evi_Stav

Member
Εγώ θα το κλείσω εδώ και θα καταλήξω στο δικό μου συμπέρασμα:

Αν θες να δεις κάτι τελείως διαφορετικό, να πας 2 βδομάδες σε έναν προορισμό που δεν θα μετράς τα ευρώ για να φας και να πιείς, να κάνεις 3-4 διαφορετικές δραστηριότητες, τότε η Ταϊλάνδη (δεν μπορώ να μιλήσω για όλη την Ασία) είναι μια οικονομική επιλογή!

Είναι η μόνη φορά που πραγματικά δεν μετρούσαμε τα χρήματα για τίποτα ΕΚΕΙ (άσε τα αεροπορικά που μας βγήκε η ψυχή να μαζέψουμε λεφτά για να τα κλείσουμε) και αυτό μας ξεκούρασε πάρα πολύ! Πραγματικά δεν είχαμε κανένα οικονομικό άγχος τις μέρες που ήμασταν εκεί, πράγμα που δεν το έχω ξαναβιώσει πουθενά!

Εν τέλει, η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι σε κανέναν άλλον προορισμό εντός Ευρώπης (αν εξαιρέσεις τη Γεωργία ίσως που πήγα πρόσφατα) δεν θα χαλούσα 2000 ευρώ (με αεροπορικά, διαμονές και όλα τα έξοδα μέσα) για 16 μέρες! Μπορεί να πλήρωνα 200 ευρώ εισιτήριο αλλά θα τα έδινα σε διαμονές και φαγητά τα υπόλοιπα!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κιόλας οι γονείς μου, που είναι ο ορισμός του low budget ταξιδιώτη (τρώνε από τα super markets, μένουν εκτός πόλης σε οικονομικά ξενοδοχεία, δεν πάνε σχεδόν σε κανένα μουσείο, δεν κάνουν extreme δραστηριότητες), που πήγαν τώρα για 10 μέρες (αντί για 16) Εσθονία-Λετονιά-Λιθουανία (δεν θεωρούνται και πολύ ακριβές χώρες) και χάλασαν 1300 ευρώ το άτομο! Αν έμεναν άλλες 6 μέρες, τα 2000 θα τα είχαν φτάσει χωρίς δεύτερη σκέψη, κάνοντας, όπως προανέφερα, τις πιο οικονομικές διακοπές που μπορεί να κάνει κάποιος!

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λoνδίνo
Ολοι οι προορισμοι ασχετοι ειναι. Γραφουμε τα νουμερα εδω στο τοπικ. Γιατι για την Ασια ειδικα απαγορευεται να πουμε οτι ενα 1000ρικο μονο για να φτασεις και να εισαι ασφαλης απο υγεια δεν μετραει για να φτασεις στον παραδεισο του φθηνου ταξι αλλα ειναι "ταξιδι ζωης" (not για πολλους) και προσβαλλεται η Ασια απο τα σχολια?
Δεν ανοιγω αλλο θεμα, αυτο εχει νουμερα, ανοιξτε οσοι διαφωνειτε.
Να ξεκινησω λεγοντας :
1. Δεν τρελαινομαι για ασια κ ουτε νιωθω την αναγκη να την υπερασπιστω.
2. Δεν κανω προσωπικο beef μαζι σου. Καθε αλλο με ενδιαφερει προσωπικα η αποψη σου γενικοτερα.
Ομως :
Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι αξια δινει στη συζητηση η πληροφορια οτι πχ. το 10 μερες στη Γαλλια εν τελει ειναι πιο φθηνο απο το 10 μερες στην Καπερναουμ (και να μπω κιολας στη διαδικασια να αναλυσω το γιατι).
Αυτο που εχει αξια κατα τη γνωμη μου ειναι πως τα καταφερε καποιος να ταξιδεψει φθηνα σε εναν προορισμο που εμενα τα κουκια δε μου βγαινουν κ θελω πολυ να παω.

paefstra

Member
Εχω γραψει εδω πολλες φορες στο θεμα, μονο Ευρωπη, για λιγοτερο απο 100 τη μερα διχως ψωνια. Δεν εχει νοημα να το τραβαμε αλλο. Και μονο που ειναι ταμπου να λεμε για τα εισιτηρια και την ασφαλεια και τα εμβολια γιατι η Ασια ειναι ιερο τοτεμ και "πας μονο αν θες" ενω ξερω γω αλλου μας πανε με το ζορι, τι αλλο να πουμε.
Παμε παρακατω.

paefstra

Member
Αλλαζω θεμα, πεταξαμε με Aegean Βουδαπεστη Αυγουστο με 68 το ατομο με κουπονια next, 2 βραδια 110 ευρω. Κοστισε 123 το ατομο για το 3ημερο για τα βασικα, εισιτηρια και διαμονη. Υπολογιζω οτι φαγαμε καπου 40 ευρω τη μερα το ατομο με 2 εστιατορια και μονο μια εισοδο σε αξιοθεατα, γιατι τα βρηκα αδιαφορα, πολυ λιγα ψωνια γιατι επισης ηταν αδιαφορα. Ειναι αρκετα φθηνος προορισμος ακομη. Μαζι με εισιτηρια περιπου 80/μερα/ατομο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.158
Μέλη
39.902
Νεότερο μέλος
panoscupra

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom