Πόσο κόστισε το κάθε ταξίδι;

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.748
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Σε κάθε ταξίδι μου παίρνω μονάχα ένα backpack και είμαι γυναίκα..δυστυχώς δεν έχουν όλοι το προνόμιο να κουβαλάνε επιπλέον βαλίτσα. Κάποιοι υπολογίζουν και τα 10-30€ διαφορετικά μπορεί να μην είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν.
Να διευκρινίσουμε όμως τι back pack παιρνουμε και για ποσες μέρες...
Γιατί άλλο να ταξιδεύεις με το δωρεάν επιτρεπόμενο σχολικό σακίδιο 40x20x25 (Ryanair) για 7 -10 μέρες, άλλο με το backpack των 8-10 kg, 55x40x20 cm που το έχουμε πληρώσει ως 2η χειραποσκευή - αλλά το θέλουμε στην πλάτη και ελαφρύ για να μην σέρνουμε τροχήλατη χειραποσκευή - και άλλο το δωρεάν backpack της easyJet...
Ξέρεις, υπάρχει χαώδης διαφορά περιεκτικότητας ανάμεσα στα τρία!!

Επίσης, είναι άλλη η αύξηση του κόστους για ένα τετραήμερο εάν πληρώσεις για 2η χειραποσκευή των 8 ή 10 kg (45-50 € επιπλεον) που ίσως και να μην την χρειάζεται κάποιος, και άλλη η αύξηση του κόστους για ένα ταξίδι 7-10 ημερών.
Εγώ πάντως θα μπορούσα δυνητικά να πάω ένα καλοκαιρινό ταξίδι 8 ημερών με ένα backpack 8-10 kg που θα το είχα πληρώσει ως 2η χειραποσκευή, αλλά δεν θα μπορούσα να πάω με ένα σχολικό σακίδιο για τόσες μέρες.
Για χειμώνα βέβαια δεν θα μπορούσα γιατί δεν θα έμπαινα στη διαδικασία πλυσίματος πουλόβερ...
 

Kyriakao

Member
Μηνύματα
240
Likes
1.281
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχώς αυτο ψάχνω!
Ταξίδι-Όνειρο
ματσου πιτσου,περου
Με παπούτσι 48,5 πάλι καλά που παίρνω αυτά που φοράω και δε πετάω με παντούφλες.
Σας μισώ απαίσια στρουμφάκια! :mad: :haha:

(Εξακολουθώ να βρίσω το νήμα πολύ πολύ γενικό, υποκειμενικό & αόριστο)
Συμφωνώ, αλλά ο νικητής αυτής της κατηγορίας (ανούσιο) είναι το 'Πιο στρώμα να αγοράσω..' 🤣🤣Προτάσεις για καινούργιο στρώμα
 
Last edited:

MVSylvia

Member
Μηνύματα
595
Likes
2.406
Συμφωνώ, αλλά ο νικητής αυτής της κατηγορίας (ανούσιο) είναι το 'Πιο στρώμα να αγοράσω..' 🤣🤣Προτάσεις για καινούργιο στρώμα
Το συγκεκριμένο τόπικ βρίσκεται στα social, επομένως δεν χρειάζεται κάποιος να μπαίνει να βλέπει τα τόπικ αυτής της κατηγορίας άμα θέλει πρόσβαση μόνο σε αμιγώς ταξιδιωτικά θέματα.

Btw, χάρη σε αυτό το τόπικ βρήκα στρωματάρα, με βοήθησε στα ορθοπεδικά μου κ άρα βελτίωσε τα ταξίδια μου.
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.748
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Έδωσα πριν 20 μέρες 550 ευρώ για open jaw Αθήνα-Ανόι Κουάλα Λουμπούρ-Αθήνα με Air China. Ακριβώς το δρομολόγιο που θέλαμε και από Αθήνα, με 7000 μίλια αναβάθμισης στο τέλος, ενώ η Scoot είχε μινιμουμ 450 για Σιγκαπούρη. Eξαιρετικό deal θεωρώ βάση εναλλακτικών. Το καλοκαίρι έδωσα Αθήνα-Αμπου Ντάμπι-Σαμαρκάνδη και πίσω 120 ευρώ με Wizzair! Στυ Μύκονο να πας με καράβι θες 100άρικο πήγαινε-έλα. Τι συζητάμε.

Για Βραζιλία έχω βρει ένα σκασμό φορές στα 600 από Αθήνα, 400-450 από Ρώμη, Παρίσι κλπ. Ισχύει ότι δεν είναι όπως πριν τον Covid τα πράγματα, δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό. Προσωπικά τα τελευταία 6 χρόνια έχω ακριβώς το ίδιο newsletter στο Fly4free και συνεχίζω να βλέπω διαμαντάκια σε εβδομαδιαία βάση.
Διάβασα πολύ προσεκτικά όσα έγραψες και εντυπωσιαστηκα!
Τελικά υπάρχουν επιλογές για να βρει κάποιος φθηνά αεροπορικά που τις αγνοούσα...
Στο fly4free παρακολουθείς κάποιες πτήσεις όπως κανουμε και μέσω scyscaner ή μόνο τις προσφορές που βγαζει; Κάνεις και κρατήσεις πακέτων από εκεί; Είναι αξιόπιστο;
Επίσης πως λειτουργούν οι open jaw πτήσεις;
 

Nick_St

Member
Μηνύματα
136
Likes
2.237
Ταξίδι-Όνειρο
Venezuela
Διάβασα πολύ προσεκτικά όσα έγραψες και εντυπωσιαστηκα!
Τελικά υπάρχουν επιλογές για να βρει κάποιος φθηνά αεροπορικά που τις αγνοούσα...
Στο fly4free παρακολουθείς κάποιες πτήσεις όπως κανουμε και μέσω scyscaner ή μόνο τις προσφορές που βγαζει; Κάνεις και κρατήσεις πακέτων από εκεί; Είναι αξιόπιστο;
Επίσης πως λειτουργούν οι open jaw πτήσεις;
Δεν παρακολουθείς πτήσεις, παρακολουθείς προορισμούς και μέρη. Βάζω #nicaragua και με ειδοποιεί για ότι αξιόλογο βγαίνει από/προς τη χώρα, είτε είναι απευθείας πτήση από το Χιούστον είτε Οδύσσεια 40 ωρών με 3 πτήσεις από Ελλάδα. Προσθέτεις #riodejaneiro στο newsletter και σε ειδοποιεί για ότι αξιόλογο υπάρχει που αφορά την πόλη, ακόμα και ξενοδοχεία. Βάζεις #skyteam και σε ειδοποιεί για ενδιαφέροντα deals της συμμαχίας. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες παρόμοιες, κάποιες έχουν και συνδρομή.

Πρακτικά open jaw είναι:
i) από το σημείο Α στο Β με επιστροφή από το Γ στο Α (destination open jaw)
ii) από το σημείο Α στο Β με επιστροφή από το Β στο Γ (origin open jaw)
iii) από το σημείο Α στο Β με επιστροφή από το Γ στο Δ (double open jaw)

Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, γλυτώνεις χρόνο σίγουρα και τις περισσότερες φορές και πολλά λεφτά. Εμένα μ'αρέσουν πολύ.

Επίσης πολύς κόσμος κάνει lock έναν προορισμό και κάθεται από πάνω μέχρι να βρεθεί καλή τιμή. Εάν πχ θες να πας/πηγαίνεις μόνο στην Ταϋλάνδη, οκ σεβαστό. Εάν υπάρχει μία ιδιαίτερη κατάσταση πχ άνοιξε τα σύνορα η τάδε χώρα και το βιάζεσαι, οκ σεβαστό. Θεωρώ πιο σοφό να παρακολουθεί κάποιος 5, 10, 20 προορισμούς κι ότι κάτσει.
 

ANASTAPAP

Member
Μηνύματα
211
Likes
1.116
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ..
Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα από τα πιο πάνω γραφόμενα,ακριβώς επειδή αντιπροσωπεύουν την αλήθεια του καθενός.Υπάρχουν πλείστοι όσοι τρόποι να οργανώνονται ταξίδια με σοφία,ώστε να γίνεται εξοικονόμηση παντιοτρόπως.Είναι θέμα προσωπικό του καθένα..όσον αφορά εμάς,την τελευταία 10ετία που ταξιδεύουμε ανεξάρτητα(=χωρίς πρακτορείο),εφαρμόζουμε τον κανόνα mulτi-city,ως εκ τούτου,βλέπουμε 2-3 προορισμούς σε ένα ταξίδι,κλεισμένο 8-11 μήνες πριν,συνήθως off season,με χειραποσκευή και διάρκειας αναλογούσης των προορισμών(τέτοια ώστε να βλέπουμε τα βασικά αξιοθέατα με φουλ ημερήσιο πρόγραμμα).Ένα από τα καλύτερά μας ταξίδια,είναι αυτό που κάναμε οικογενειακώς,4 άτομα,road trip δυτικές ακτές ΗΠΑ,13 ημέρες,πρόπερσι το καλοκαίρι,με αυτοκίνητο(φτάσαμε μέχρι Grand Canyon),χωρίς ανέσεις,αλλά και χωρίς να στερηθούμε τα απαραίτητα,πρόγραμμα που στα γραφεία το βρισκεις 2500 ευρώ/άτομο,σε εμάς το συνολικό κόστος ήταν κάτω από 5000(με μερικά απρόοπτα μικροέξοδα).Είναι γεγονός,πως η περίοδος της πανδημίας(και ο επακόλουθος εγκλεισμός) έκανε πολλούς/ές από εμάς "σοφότερους",αφού υπήρχε χρόνος να μελετήσουμε διάφορες παραμέτρους(και σίγουρα να γίνουμε travelstories worms;))ώστε να αντιμετωπίσουμε τη μετέπειτα εκτόξευση των τιμών, αλλά και να πορευόμαστε ανάλογα ,ο καθένας με το δικό του τρόπο..είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων.Και μιας και αναφέρω προτεραιότητες...αισθάνομαι υπερήφανη,που όχι μόνο,ξεκινώντας από μια αγροτική οικογένεια της επαρχίας,κατάφερα να ταξιδέψω σε τόσες χώρες,αλλά και που η "προίκα" των παιδιών μας,θα είναι όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες,απεμπολώντας από τον τρόπο ζωής μας ακριβές επιλογές(γκαρνταρόμπα,gadgets........)
 
Last edited:

Evi_Stav

Member
Μηνύματα
259
Likes
641
Παιδιά το topic το άνοιξα για να αναφέρει ο καθένας αντικειμενικά οικονομικούς προορισμούς...

Υπάρχει πάντα το υποκειμενικό που είναι αλληλένδετο με όσα αναφέρατε (budget καθενός, ευελιξία στις ημερομηνίες, high-low season, προτιμήσεις) αλλά δεν παύει πάντα να υπάρχει και το αντικειμενικό.

Ανεξάρτητα με το πως προτιμάει να περνάει ο καθένας τις διακοπές του, ανεξάρτητα της οικονομικής του κατάστασης είναι τελείως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ότι ένα αξιοπρεπές hostel στις Βρυξέλλες κοστίζει από 20 έως 50 ευρώ τη βραδιά/άτομο (αναλόγως εποχής) ενώ στην Πολωνία μπορείς να το βρεις από 5 - 35 ευρώ (αναλόγως εποχής). Αντίστοιχα,, αντικειμενικά το φαγητό σε ένα πολύ καλό εστιατόριο στο Παρίσι είναι ακριβότερο από ένα πολύ καλό εστιατόριο στο Μαρόκο! ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ η Ελβετία είναι πιο ακριβή από τη Ρουμανία και ούτω καθεξής.

Μέσα από το forum και την @fenia42 έμαθα, για παράδειγμα, για το Ουζμπεκιστάν και τις τιμές του. Το ίδιο και για άλλες χώρες της Ασίας που αντικειμενικά είναι ακόμα οικονομικές.

Ο @Yorgos, επίσης, ανέφερε πόσο οικονιμική είναι η Καμπότζη σε αντίθεση με άλλες χώρες της Αφρικής!

Τέτοιες ιδέες ήθελα με το άνοιγμα του topic, να μιλήσουμε αντικειμενικά για προορισμούς εκτός Ευρώπης που (άσχετα με τα εισιτήρια) δεν είναι απλησίαστοι! Μπορεί να είναι λάθος ο τίτλος, μπορεί να είναι λάθος το πρώτο μήνυμά μου με τα προσωπικά παραδείγματα!

Επομένως, όπως προβλέψατε αρκετοί, το θέμα ξέφυγε και πάλι!

Παρακαλώ όποιος έχει να μας ενημερώσει για πραγματικά οικονομικούς προορισμούς (βλ. Ουζμπεκιστάν, Καμπότζη κλπ) να το κάνει, ειδάλλως ας μην υπάρξει περαιτέρω συζήτηση!
 
Last edited:

underwater

Member
Μηνύματα
2.720
Likes
11.417
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αγαπητή @Evi_Stav , με όλο το σεβασμό θεωρώ ότι αυτό που λες περί "αντικειμενικότητας" δεν υφίσταται.
Δηλ αν έστω ενα 10ημερο ταξίδι στο "αντικειμενικά" φτηνό όπως λες Ουζμπεκιστάν πάει σε έναν ταξιδιώτη 1000-1200 όλα μέσα, το ποσό αυτό είναι δυσθεώρητο για το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων.

Νομίζω ότι επειδή είναι η φύση του φόρουμ πολύ συγκεκριμένη, βγαίνουμε ενίοτε εκτός πραγματικότητας.
Θεωρούμε ότι μια χρονιά που μπορεί να κάνουμε δύο όλα κι όλα ταξίδια εντός Ευρώπης είναι μια πολύ κακή ταξιδιωτική χρόνια, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι για τον περισσότερο κόσμο που μένει σε αυτή τη χώρα το να πάει δύο ευρωπαϊκά ταξίδια στο εξωτερικό είναι υπερπολυτελεια.

Προσωπικά νιώθω πια αμήχανα να μιλάω με αριθμούς σε ένα δημόσιο φόρουμ. Σε κάθε περίπτωση θα αναφέρω μερικές χώρες που έχω πάει και τις βρήκα απο αρκετά ως πολύ οικονομικές σε σχέση με Ελλάδα. Να είναι δηλ όλα από ένα 20% ως 70% φθηνότερα από εδώ. Επίσης περιλαμβάνω μόνο χώρες που έχω πάει την τελευταία δεκαετία. Ναι, θυμάμαι πχ την Αίγυπτο και την Τυνησία σαν παμφθηνες χώρες, αλλά δεν έχω ιδία πρόσφατη εμπειρία.

Γεωργία, Μαρόκο, Σρι Λάνκα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Κιργισταν, Ταϊλάνδη, Αρμενία, Τουρκία, Ιράν είναι αυτές που μου έρχονται πρώτες στο μυαλό.

Από εκεί και πέρα για μένα το πιο σημαντικό (πάντα για ανθρώπους που έχουν ένα σημαντικά μεγαλύτερο εισόδημα από τον βασικό της Ελλάδας) είναι η ευελιξία. Εγώ πχ στην παρούσα φάση, όπου οι μόνες περίοδοι που μπορώ να ταξιδέψω για πάνω από 3 μέρες είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και ο Αύγουστος, δυσκολεύομαι πολύ να κάνω οικονομικά ταξίδια σε σχέση με την περίοδο που ήμουν μισθωτή κι ας είναι το εισόδημά μου υψηλότερο τώρα.

Όταν μπορούσα να κάνω πολυήμερα τον Οκτώβριο πχ, μου ήταν πολύ πιο εύκολο να κάνω budget ταξίδια, καθώς τα αεροπορικά και οι διαμονές είναι πολύ χαμηλότερα τότε.

Από εκεί και πέρα ακόμα και ο πιο ακριβός προορισμός μπορεί να βγει σούπερ οικονομικά αν έχεις την ευελιξία να τον φέρεις στα μέτρα σου. Πχ το Νοέμβριο πήγα Λουξεμβούργο και μου βγήκε πολύ οικονομικά (για τα δικά μου πάντα στάνταρ) επειδή: έκλεισα με προσφορά αεροπορικά, οι ώρες πτήσεων βόλευαν εξαιρετικά με δουλειά (και για αυτό μόνο μπόρεσα και έκανα το ταξίδι Νοεμβρη δηλ), έμεινα σε χόστελ, έκανα free walking tour με ελεύθερη συνεισφορά, έτρωγα μόνο ένα γεύμα την ημέρα (το χόστελ είχε πρωινό) κι επειδή είχα πάει σόλο ήπια μόνο 2-3 φορές επειδή είμαι κατά βαση social drinker. Αν έκλεινα τελευταία στιγμή σε έναν λιγότερο ακριβό προορισμό και κάπως πιο high season (αν ήμουν λιγότερο ευέλικτη δηλ) το πιο πιθανό είναι ότι ο πιο οικονομικός προορισμός θα μου είχε βγει χρυσός σε σχέση με το ακριβό Λουξεμβούργο.
 

Sugar

Member
Μηνύματα
206
Likes
126
Επόμενο Ταξίδι
Ψάχνεται....
Ταξίδι-Όνειρο
Απ' άκρη σ' άκρη
.Ένα από τα καλύτερά μας ταξίδια,είναι αυτό που κάναμε οικογενειακώς,4 άτομα,road trip δυτικές ακτές ΗΠΑ,πρόπερσι το καλοκαίρι,με αυτοκίνητο(φτάσαμε μέχρι Grand Canyon),χωρίς ανέσεις,αλλά και χωρίς να στερηθούμε τα απαραίτητα,πρόγραμμα που στα γραφεία το βρισκεις 2500 ευρώ/άτομο,σε εμάς το συνολικό κόστος ήταν κάτω από 5000(με μερικά απρόοπτα μικροέξοδα).Είναι γεγονός,πως η περίοδος της πανδημίας(και ο επακόλουθος εγκλεισμός) έκανε πολλούς/ές από εμάς "σοφότερους",αφού υπήρχε χρόνος να μελετήσουμε διάφορες παραμέτρους(και σίγουρα να γίνουμε travelstories worms;))

Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό το ταξίδι? Ποιά tips προτείνεις? Ενδιαφέρομαι κι εγώ να το κάνουμε οικογενειακώς 4 άτομα αλλά μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που λες!! Κάτω από 5000??? Φώτισέ με ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom