Πόσο κόστισε το κάθε ταξίδι;

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.322
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
Από εκεί και πέρα ακόμα και ο πιο ακριβός προορισμός μπορεί να βγει σούπερ οικονομικά αν έχεις την ευελιξία να τον φέρεις στα μέτρα σου.
Αυτή είναι πολύ σοφή κουβέντα με την οποία συμφωνώ κι εγώ, μάλιστα το παράδειγμα που δίνεις είναι εξαιρετικό. Ολα γίνονται!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αυτή είναι πολύ σοφή κουβέντα με την οποία συμφωνώ κι εγώ, μάλιστα το παράδειγμα που δίνεις είναι εξαιρετικό. Ολα γίνονται!
Έτσι είναι, αλλά νομίζω η λέξη-κλειδί σε όσα έγραψα είναι η "ευελιξία", η οποία είναι κι αυτή ένα προνόμιο, όπως πχ το οικονομικό.
Νοσταλγώ σε ένα επίπεδο τα χρόνια που είχα περισσότερη, αλλά την ίδια στιγμή αντιλαμβάνομαι ότι στην παρούσα φάση είμαι καλύτερα συνολικά στη ζωή μου, οπότε δε γκρινιάζω.
Σε κάθε περίπτωση στις περιπτώσεις που μπορώ να είμαι ευέλικτη στο ταξιδιωτικό, προσπαθώ πραγματικά να κάνω πράξη αυτό που αναφέρεις. :)
 

ANASTAPAP

Member
Μηνύματα
210
Likes
1.093
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ..
Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτό το ταξίδι? Ποιά tips προτείνεις? Ενδιαφέρομαι κι εγώ να το κάνουμε οικογενειακώς 4 άτομα αλλά μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που λες!! Κάτω από 5000??? Φώτισέ με ;)
Ευχαρίστως,σε pm,επειδή διαφαίνεται πως εδώ μέσα,ενίοτε υπάρχει και τοξικότητα..
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.051
Τα δυο παρα πολυ οικονομικα μου ταξιδια που περασαμε πολυ ωραια ηταν στη Ναπολη και το Πορτο-Κοιμπρα, και τα δυο Ιουλη, πολυ χοτ σεζον.
Και στα δυο αξιοποιησα low cost αεροπορικες για την επιστροφη, αλλος μπορει να κλεισει low cost ολο το ταξιδι. Οι διαμονες σε δικλινο ηταν στο 50ρικο, τρωγαμε και με 20-25 ευρω 2 ατομα μεσω thefork. Δεν χρειαζεται να παει καποιος παρα πολυ μακρια για να βρει οικονομικους προορισμους.
Μαλλον θα εχουν αυξηθει τα κοστη διαμονης τωρα, αλλα αν δεν παει καποιος κατακαλοκαιρο, θα του βγει φθηνα.
 

Sof Guru

Member
Μηνύματα
222
Likes
1.266
Επόμενο Ταξίδι
Πάργα-Πηγές Αχέροντα
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία, Αργεντινή
Εξαιρετικό θέμα συζήτησης με τη συνοδεία καφέ ή μπύρας.
Για ένα δημόσιο φόρουμ όμως είναι λίγο άβολο αλλά και αυτό επίσης είναι υποκειμενικό (πχ μπορεί να γράψει κάποιος πλήρωσα 700 ευρώ για μια πτήση και κάποιος άλλος να σκεφτεί τόσα παίρνω το μήνα).
Προσωπικά δεν νιώθω άβολα να μοιραστώ πληροφορίες που έχουν να κάνουν με αριθμούς για κάθε ταξίδι ούτε φυσικά να πληροφορηθώ για ποσά που δαπάνησαν άλλοι στα ταξίδια τους, αλλά επειδή κάποιοι μπορεί και να νιώσουν δεν θα μπω σε λεπτομέρειες .
Έτσι , για να επανέλθω και στο θέμα , κόστος ταξιδιού για εμένα αποτελεί το ποσό που δαπάνησα συνολικά για την πραγματοποίηση του.
Αρχικά , δεν έχω κάνει ποτέ ταξίδι εκτός Ευρώπης άρα οι γνώσεις μου για αυτού του είδους τα ταξίδια είναι ανύπαρκτες.
Στα ευρωπαϊκά ταξίδια μου λοιπόν κοιτάω όπως οι περισσότεροι να μειώσω το κόστος τους αλλά χωρίς να χάσω εμπειρίες που για μένα είναι απαραίτητες. Έτσι ,στις επόμενες σειρές θα αναφερθώ στο τι κάνω και δεν έχω ξεφύγει ποτέ εκτός δικού μου προϋπολογισμού.
1. Εξοικονομώ από το αεροπορικό μου εισιτήριο. Δεν έχω πληρώσει ποτέ πάνω από 130 ευρώ μετ ' επιστροφής σε κανένα ταξίδι μου ακόμη και σε αυτά με Εrasmus . Αυτό δεν γίνεται φυσικά μαγικά . Κλείνω εισιτήρια με βάση τους φθηνούς προορισμούς ( οι άδειες μου είναι λιγοστές και συγκεντρωμένες σε 5 μήνες μέσα στο έτος και επίσης ο μισθός μου δεν μου αφήνει και τεράστια περιθώρια ευελιξίας). Δηλαδή βλέπω πτήσεις σε βολικές ώρες και μέρες για ένα τυχαίο μέρος , παρακολουθώ συνέχεια την πορεία των τιμών και από αυτό ξεκινούν όλα.
2. Εδώ και κάποια χρόνια ταξιδεύω μόνο με σακίδιο πλάτης χειμώνα -καλοκαίρι.
Ναι είναι μικρό και τα ρούχα τσαλακώνονται ότι και να κάνω γιατί προσπάθησα. Αλλά ήταν μια πρόκληση που πια δεν είναι . Δεν έχω χρησιμοποιήσει laundry γιατί το μεγαλύτερο μου ταξίδι κράτησε 6 νύχτες. Μειώνεται τρελά το κόστος , κινούμε άνετα , αποθηκεύω σε lockers , έχει γίνει μέρος του ταξιδιού ,αναζητώ τρόπους αποθήκευσης-οργάνωσης . Επίσης όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω έχω θέματα με τις άσχημες μυρωδιές άρα τα ρούχα μου , τα μαλλιά μου κλπ θέλω να αποπνέουν φρεσκάδα και αυτό ήταν που έκανε δύσκολο το θέμα του ταξιδέυω με μια τσάντα πλάτης αλλά όχι ακατόρθωτο (μικρές συσκευασίες καλλυντικών , ελαφριά και ζεστά ρούχα, καλής ποιότητας παππούτσια , ντύσιμο με layers)
3. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις από τα καταλύματα . Καθαρό κοντά σε στάση μετρό -λεωφορείου,δωρεάν ακύρωση και πρωινό κάποιες φορές.
Υ.Γ. Ωραίο θεματάκι, μαθαίνεις τι θεωρεί ο καθένας οικονομικό, χρήσιμα τιπς γενικά για τα ταξίδια, επίπεδο αμηχανίας της σημερινής εποχής για συζητήσεις περί οικονομικών στοιχείων , αντιλήψεις για πόλεις χώρες που δεν έχεις ξαναπάει ,τρόπους προσαρμογής budget στα τωρινά δεδομένα, σκέψεις κλπ
 

erodios

Member
Μηνύματα
104
Likes
384
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μάλλον θα γίνω κακός...

Παιδιά το topic το άνοιξα για να αναφέρει ο καθένας αντικειμενικά οικονομικούς προορισμούς..., ειδάλλως ας μην υπάρξει περαιτέρω συζήτηση!
Ξεκινώντας, να πω @Evi_Stav ότι επειδή άνοιξες εσύ το θέμα δεν σημαίνει πως σου ανήκει ή πως το καθορίζεις εσύ.

Η Κυπρος... ηταν το πιο αδιαφορο μερος που εχω βρεθει, εχω κλαψει και το τελευταιο ευρω που εδωσα.
Συνεχίζοντας και βγαίνοντας από το θέμα του νήματος, να πω @paefstra ότι για κάποιον λόγο, παρόλο που δεν είμαι Κύπριος, τα σχόλιά σου για την Κύπρο με κάνουν και νιώθω τουλάχιστον άβολα (κάπως σαν να προσβάλλουν την ιδιαίτερη πατρίδα μου). Πολύ περισσότερο επειδή είναι κάτι που το επαναλαμβάνεις συνεχώς σε αναρτήσεις σου. Εγώ αντιθέτως, έχοντας ταξιδέψει πριν μερικά χρόνια στην Κύπρο και μάλιστα χειμώνα, βρήκα πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Να πω για μοναστήρια (Κύκκου, Νάπα, Βαρνάβα στα κατεχόμενα, κλπ.); Να πω για αρχαιολογικούς χώρους (Πάφο, Κούριο, Σαλαμίνα στα κατεχόμενα, κλπ.); Ή να πω για το ρίγος στο διάβα της οδού Λήδρας στην Λευκωσία, στο Μουσείο στο Όμοδος, στην Πράσινη Γραμμή και την Αμμόχωστο; Εξαρτάται βέβαια από τα ενδιαφέροντα του καθενός. Τέσπα. Τα είπα και ξαλάφρωσα.

Παρακαλώ όποιος έχει να μας ενημερώσει για πραγματικά οικονομικούς προορισμούς (βλ. Ουζμπεκιστάν, Καμπότζη κλπ) να το κάνει,
Επανερχόμενος στο θέμα, μπορώ να αναφέρω το κόστος του πρόσφατου 12ήμερου σόλο ταξιδιού μου σε Ταϊλάνδη-Καμπότζη με μια πινελιά Σιγκαπούρης (Σύνολο: 1.320 €).
Αεροπορικά (συμπεριλαμβανομένων των "εσωτερικών" Μπανγκόκ-Σιεμ Ριπ-Πουκέτ): 600 €
Ξενοδοχεία (10 διανυκτερεύσεις): 260 €
Βίζα, ασφάλεια, σιμ: 80 €
Μεταφορές - Εκδρομές (6 εκδρομές με γκρουπ, προγραμματισμένες και πληρωμένες εκ των προτέρων): 195 €
Φαγητό - Διασκέδαση: 185 €

Σε κάθε περίπτωση προσωπικά μ' αρέσει περισσότερο το νήμα όπως αυτό διαμορφώνεται με τη συζήτηση παραπάνω, παρά με την αποτύπωση απλώς του κόστους κάποιου ταξιδιού, αφού συμφωνώντας με τους/τις περισσότερους/ες νομίζω κι εγώ πως το ταξίδι του καθενός έχει πολλές παραμέτρους και δύσκολα συγκρίνεται με αυτό κάποιου άλλου.
Οι ιδέες φυσικά και οι συμβουλές είναι πάντα ευπρόσδεκτες...
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.187
Likes
4.046
Εγώ αντιθέτως, έχοντας ταξιδέψει πριν μερικά χρόνια στην Κύπρο και μάλιστα χειμώνα, βρήκα πολλά σημεία ενδιαφέροντος. Να πω για μοναστήρια (Κύκκου, Νάπα, Βαρνάβα στα κατεχόμενα, κλπ.); Να πω για αρχαιολογικούς χώρους (Πάφο, Κούριο, Σαλαμίνα στα κατεχόμενα, κλπ.); Ή να πω για το ρίγος στο διάβα της οδού Λήδρας στην Λευκωσία, στο Μουσείο στο Όμοδος, στην Πράσινη Γραμμή και την Αμμόχωστο; Εξαρτάται βέβαια από τα ενδιαφέροντα του καθενός. Τέσπα.
Συμφωνώ απόλυτα. Η Κύπρος είναι συμπαθέστατη
 

bandit650

Member
Μηνύματα
623
Likes
2.853
Μιλάμε για 2 ταξίδια το χρόνο σαν κακή ταξιδιωτική χρονιά όταν κάποιοι δε έχουν βγει ποτέ από την Ελλάδα η το νομό τους. Και δε είναι απαραίτητο ότι δε έχουν τα χρήματα. Απλά δεν τους αρέσει.
Άρα δεν διαβάζουν και αυτό το φόρουμ.
Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που θέλουν αλλά δεν μπορούν για διάφορους λόγους. Αυτοί μάλλον μας διαβάζουν. Και αν με κάποια tips καταφέρουν έστω και ένα ταξίδι αυτό είναι το κέρδος για το σάιτ και το τοπικ.
@ANASTAPAP τι καλύτερο από το να γράψεις μια ιστορία για το ταξίδι στην Αμερική; Και εγώ θα ήθελα πληροφορίες.
 

tatooine

Member
Μηνύματα
1.445
Likes
5.287
Για τους νεότερους που βολεύονται παντού είναι πάρα πολύ εύκολα και φτηνά πλέον τα ταξίδια.
Και με 150 εύρω όλα τα έξοδα κάνουν άνετα τριήμερο στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης.
Στη Λάρισα να πας περισσότερα θα φας.
Όσο μεγαλώνεις όμως, έχεις περισσότερες απαιτήσεις, τότε κοστίζουν λίγο παραπάνω.
Οι σόλο ταξιδιώτες δε, που δεν πάνε σε χοστελ για οποιοδήποτε λόγο, πληρώνουν ακόμα παραπάνω.
Το παν είναι κάλο ταϊμινγ και ψάξιμο προορισμών πολύ νωρίς.
Το σημαντικότερο δε η προσωπική υγιεινή και σωματική φροντίδα.
Επέλεξες μπακ πακ με 5 μπλουζάκια για ευκολία μετακίνησης;
Μην τα φοράς 3 μέρες το ένα. Και βρωμάς και το ξέρεις και δεν θα σταυρώσεις γκόμενο/α.
 

Extra muros

Member
Μηνύματα
147
Likes
962
Τα ταξίδια έχουν ακριβύνει σε σχέση με προκόβιντ και πρώιμη μετακόβιντ εποχή και λόγω παγκόσμιας ζήτησης δεν αναμένεται να φτηνύνουν σύντομα. Είναι πάντως ακόμα φτηνότερα σε σχέση με τα 80ς που η φοιτήτρια τότε Γερμανίδα μητέρα μου ερχόταν στην Ελλάδα με πούλμαν μέσω Γιουγκοσλαβίας ή στα 90ς που το Θεσσαλονίκη - Βερολίνο με την παλιά Ολυμπιακή είχε 100.000 δραχμές με βασικό μισθό 140.000 δρχ.Ισχύει ωστόσο το κάθε πέρσι και καλύτερα, ειδικά αν δεν μπορείς να προγραμματίσεις 10 και πάνω μήνες πριν ή δεν μπορείς λόγω αδειών να αδράξεις last minute ευκαιρίες που ακόμα φυσικά υπάρχουν αρκετές. Γενικά το κυνήγι ευκαιριών σε μετακινήσεις και διαμονή είναι από μόνο του τέχνη και δη χρονοβόρα.

Από την άλλη, όπως είπε κι ο προλαλήσας, στην Ελλάδα εύκολα πια μπορούν να σου φύγουν περισσότερα σε λιγότερες μέρες από ό,τι σε ορισμένους προορισμούς έξω. Εννοείται φυσικά επίσης ότι το τι είναι ακριβό και φτηνό για τον καθένα, ποιες ανέσεις είναι αδιαπραγμάτευτες και ποιες όχι είναι αρκετά υποκειμενικό. Δηλαδή είδα πολλούς να αναφέρουν τα χόστελ περίπου ως το άκρον άωτον της θυσίας και φυσικά αντιλαμβάνομαι γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά ειδικά όταν ταξιδεύω μόνη τα θεωρώ εξαιρετική λύση για να γνωρίσεις κόσμο, πέραν του ότι μειώνεται σημαντικά ως δραματικά το κόστος διαμονής. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι προτιμώ δίκλινα ή τετράκλινα χόστελ, έχω μείνει και σε 15αρι κοιτώνα και, παρότι πήγε καλύτερα από όσο φοβόμουν, παραήταν χίπικη η φάση για μένα. Εννοείται ότι δε λέω όχι φυσικά σε διαμέρισμα ή ξενοδοχείο, αλλά πέρα από τοποθεσία και στοιχειώδη καθαριότητα έχω μικρές απαιτήσεις από τα καταλύματα, άρα και δύσκολα θα ξηλωθώ για να μείνω κάπου βασικό κριτήριο τις παραπάνω ανέσεις ή το πρωινό (που btw βρίσκεις και σε κάποια χόστελ). Από την άλλη, είμαι διατεθειμένη να πληρώσω παραπάνω ως πολύ παραπάνω για απευθείας πτήσεις, όπου αυτές υπάρχουν, γιατί τίποτε δε με κουράζει περισσότερο από τις αναμονές σε αεροδρόμια. Κλείνω κυρίως φλεξ κατά 90% σε περιόδους εκπτώσεων, ο ορίζοντάς μου συνήθως κυμαίνεται από 2 ως 7 μήνες πριν, εξαίρεση η Ιρλανδία που είχα κλείσει black Friday του 22 λάιτ φλεξ στα 147 απευθείας με Αιγαίου και ακόμα δεν πιστεύω την τύχη μου. Βαλίτσα παίρνω μόνο στην Πορτογαλία όπου κάθομαι σχεδόν πάντα από βδομάδα και πάνω, όχι μόνο γιατί είμαι ματαιόδοξη και θέλω να αλλάζω ρούχα και παπούτσια, αλλά και για να κουβαλάω κρασιά, βιβλία και γενικά πράγματα που δύσκολα θα βρω εδώ. Για διαμονές ως και 5 νύχτες μπορώ χωρίς πολλές εκπτώσεις να τη βγάλω με βαλίτσα καμπίνας ή κατά προτίμηση σακίδιο, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο, με λίγη εμπειρία και μερικά tutorials γίνονται ωραία πραγματάκια.

Εν πάσει περιπτώσει γεροί να είμαστε και να συνεχίσουμε να έχουμε το προνόμιο να ταξιδεύουμε όσο και όπως μπορεί ο καθένας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.863
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom