Πόσο κόστισε το κάθε ταξίδι;

paefstra

Member
61 ευρω τα αεροπορικα για και απο Ναπολη, διαμερισμα με 2 μπανια, κουζινα κλπ στα 48 ευρω (!) με απλο πρωινο στο ωραιοτατο Σαλερνο. Πηγε στα 121 ευρω για το τετραημερο του Πασχα για τα βασικα εξοδα, αεροπορικα και διαμονη ανα ατομο.
Οι διαδρομες με τρενα γυρω στο 5ευρο. Καφες 2 ευρω καθιστος, πιτσα μεγαλη στα 8 ευρω. Τα πλοιαρακια για Αμαλφι κλπ ακριβα, 36 ευρω η πληρης εκδρομη. Τα γραφω για τον @chrisbd που του βγαινει πολυ ακριβα η Κοστιερα απο τη Ναπολη.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Εμείς προς το παρόν, μάλλον στο μέλλον (σε 5 χρόνια και η Άννα σύνταξη), λέμε για თბილისი .... κάθε μέρα Χινκάλι & Χατσαπούρι ! & Rkatsiteli, Saperavi, Tsolikouri and Siska.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
61 ευρω τα αεροπορικα για και απο Ναπολη, διαμερισμα με 2 μπανια, κουζινα κλπ στα 48 ευρω (!) με απλο πρωινο στο ωραιοτατο Σαλερνο. Πηγε στα 121 ευρω για το τετραημερο του Πασχα για τα βασικα εξοδα, αεροπορικα και διαμονη ανα ατομο.
Οι διαδρομες με τρενα γυρω στο 5ευρο. Καφες 2 ευρω καθιστος, πιτσα μεγαλη στα 8 ευρω. Τα πλοιαρακια για Αμαλφι κλπ ακριβα, 36 ευρω η πληρης εκδρομη. Τα γραφω για τον @chrisbd που του βγαινει πολυ ακριβα η Κοστιερα απο τη Ναπολη.
Τέλεια! Πάσχα τέτοιες τιμές δεν το περίμενα. Πότε το έκλεισες το διαμέρισμα και ποιο είναι να το έχουμε υπόψη μας?

paefstra

Member
Suite Flower BB Salerno. Το εκλεισα 2 μηνες πριν οταν καταλαβα οτι η διαμονη στη Ναπολη ηταν πολυ ακριβοτερη και η εκδρομη στην Κοστιερα ανεβαζε το κοστος επιπλεον (υποψιν τη Ναπολη, τα μουσεια της και την Πομπηια τα ειχα ξαναδει. Ηθελα πολυ ενα ησυχο παραθαλασσιο Πασχα χωρις τη βαβουρα της Ναπολης).

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Πήγα τον Μάρτη Ναπολη και πραγματικα μου έκανε εντυπωση! Το πιο οικονομικό μου ταξίδι στην Ιταλια (και ισως οχι μονο).

paefstra

Member
61 ευρω τα αεροπορικα για και απο Ναπολη,
Δεν φτανει που μας τρεχει σε παρτι και ταβερνες καθε 3 και λιγο, τωρα ο νεος δντης με νεο στιλ ηγεσιας θελει να παμε κρουαζιερα Αιγινα Πορο Υδρα (εχω παει σε ολα με διαμονη) με 70 ευρω ολη μερα σαββατοκυριακο χωρις καν υπερωρια με προσαυξηση εκτος εδρας για να συσφιξουμε σχεσεις με ατομα που δεν θελουμε να δουμε με μαγιο γιατι μετα δεν μπορουμε να το ξε-δουμε.
Χιλιες φορες Ιταλια με 60.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Μάλτα τέλη Ιανουαρίου 2025. Δύο άτομα
Αεροπορικά εισιτήρια 155 €.
Ξενοδοχείο
Alavits Hotel by ST Hotels 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό 180 €
Σύνολο 335 € (167,5 το άτομο)
Σε αυτά ας προσθέσω και 25 + 25 € εισιτήρια για εβδομαδιαία κάρτα ΜΜΜ.

XristinaK

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Ταξίδι που πλησιάζει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Πάτρα (Άραξος) - Μπάρι Πτήσεις: 15 ευρώ η μία το άτομο.
Ξενοδοχείο στο Λέτσε, 2 βραδιές: 268 ευρώ/4 άτομα
Ξενοδοχείο στο Μπάρι, μία βραδιά: 164 ευρώ/4 άτομα
Αυτοκίνητο για όλες τις μέρες ακόμη δεν έχουμε κλείσει.. Φθηνές τιμές έχει βρει η παρέα. (Εγώ ήμουν υπέρ των μετακινήσεων με τρένα κλπ.. )
Άρα, 100 ευρώ η διαμονή το άτομο για 3 νύχτες, Σάββατο με Δευτέρα, Τρίτη αναχώρηση και 30 οι πτήσεις το άτομο.

Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ
Kαλησπερα ,
ποσο χαλαω σε καθε ταξιδι εξαρταται απο πολλους παραγοντες,οπως οι μερες που θα παω,το ποσο οικονομικος ή ακριβος θα ειναι ενας προορισμος πχ αλλο μπατζετ σε ξενοδοχεια,φαγητα κλπ θα δωσω στην Πραγα ή στην Πολωνια απο το να παω στο Λονδινο ή στην Κοπεγχαγη.
Μετα συνηθιζω να κλεινω τα ταξιδια μου καιρο πριν δηλαδη περιπου 3 μηνο με 5 μηνο ,οποτε πρωτα κλεινω αεροπορικα ,ενδιαμεσα κοιταω ξενοδοχεια τις περισσοτερες τα προπληρωνω κιολας και μετα κανα μηνα πριν οργανωνω εκδρομες ,τουρς ,δραστηριοτητες ,μουσεια και μετα οτι ειμαι χαλαρος οτι χαλασω εκει.
Αυτο που χαλαω συνηθως ενα αναλυτικο ειναι :

Τρωω ενα κυριος γευμα ,στο φαγητο δοκιμαζω παντα τοπικη κουζινα , οπου και να παω δεν θα την βγαλω ποτε με mac ή sandwich ουτε στα 18 μου δεν το εκανα.Θα φαω ενα κυριος γευμα αλλα καλο ομως καθιστα σε εστιατοριο.
Δεν επιλεγω ακριβα μαγαζια ή γκουρμε αλλα διαλεγω ομως μαγαζια με πολυ καλες κριτικες που ειναι value for money σε σχεση ποιοτητας τιμη , οποτε κινουμαι γυρω στο 30αρι με 40αρι το ατομο οποτε στο 60αρι με 70 το ζευγαρι δηλαδη.Αποφευγω να φαω σε τουριστικες παγιδες και το ψαχνω αρκετα πριν,οποτε σπανια πλεον με το ιντερνετ πεφτω σε φολες.

Οποτε πανω κατω σε φαγητα αμα βαλουμε καφεδες, το πρωι κανα σνακακι ,σαντουιτσακι κλπ κανα 1οαρικο ,βαλουμε και και ενδιαμεσο κανα street food τοπικο να κοψει πεινα ή κανα γλυκακι.
Οποτε κανα 50 ευρω περιπου μεσο ορο χαλαω περιπου στο φαγητο την μερα ,το βραδυ για τι λιγουριτσα μπορει ειδικα αν εχουμε βγει για βραδινη βολτα να φαω εκει και την junkia μου .
Αμα βγουμε βραδυ ενα ποτακι θα το πιω ,αλλα σπανια θα πιω δευτερο συνηθως ή coctailaκι ή μπιριτσα ή apperol.Δεν ειναι στανταρ μπορει καποιες μερες να μην βγουμε για ποτο μερες λογω κουρασης ή να βγουμε μονο βραδινη βολτα περπατημα.
Οι μετακινησεις εξαρταται απο την πολη πχ μικρες πολεις που τις γυρνας με τα ποδια ή που ολα κινουνται γυρω απο το ιστορικο κεντρο δεν θα υπαρχουν ιδιαιτερα εξοδα μετακινησης ισως και μηδενικα σε καποιες πολεις (δεν βαζω μεσα τα απο και προς αεροδρομιο).Πχ αλλα θα χαλασω σε μετα;κινησεις στο Ταλλιν που παω παντου με ποδια και αλλα στο Λονδινο ,που οι αποστασεις ειναι τεραστιες και ειμαι ολη μερα με την oyster.

Μπορει σε μια πολη να μαι πανω κατω τα ιδια με φαι ,ξενοδοχεια κλο αλλα το budget διαφερει με το κοστος των αξιοθεατων πχ υπαρχουν πολεις που τα περισσοτερα αξιοθεατα ειναι δωρεαν,ειναι κυριως η ιδια η πολη αξιοθεατο ή που δεν εχει καποιο πολυ γνωστο μουσειο σε αντιθεση με προορισμους πχ Κων/πολη που πχ η εισοδος μου στο Τοπκαπι,Αγια Σοφια ,Κινστερνες ,αγορες σε παζαρια ,δωρα βγηκε το budget πιο πολυ απο τα ξενοδοχεια και τα αεροπορικα μαζι.Oποτε ναι βρηκα οικονομικο ξενοδοχειο στην Πολη,εφαγα σε νορμαλ τιμες αλλα αμα βαλουμε τα πιο πανω το ταξιδι βγηκε ακριβο.

Τελευταια μερα περνω κανα δωρακι σε αγαπημενα προσωπα εξαρταται παντα και τον προορισμο σε αυτο.Πχ υπαρχουν προορισμοι που δεν εχει κατι ενδιαφερον να αγορασω και αλλοι προορισμοι που γυρισα με γεματη βαλιτσα.Πχ εγω που ειμαι φαν του ουισκιου Σκωτια θα γυρισω με 2 3 μπουκαλια απο εκει ή στην αντιθεση με την Πολη που μου ζητησανε ολοι μπακλαβαδες και λουκουμια σε αντιθεση σε ανιτιθεση πχ εαν παω Κοπεγχαγη που δεν εχει κατι πολυ αντιπροσωπευτικο να φερω .

Τα καταλυμματα μετα που διαλεγω δεν ειναι και το Hilton ,αλλα διαλεγω να ναι αξιοπρεπη και καθαρα ,τωρα στις πιο οικονομικες χωρες διαλεγω παντα οτι πιο καλο λογω ,στους πιο πατους παντως εχω μεινει σε νησια εδω λογω ποιοτητας τιμης -δυστυχως.
Χονδρικα τα ξενοδοχεια που κοτιαω ειναι στα 90 με 120 τη βραδια ,σε πολεις πχ New york ή Λονδινο αλλαζει η κατεβαινει.
Πχ στην Πραγα που οι τιμες τουλαχιστον οταν πηγα εγω ηταν τζαμπα σε σχεση με Ελλαδα πχ σε 5στερο εμεινα σε αντιθεση με ακριβους προορισμους που θα μεινεις αναγκαστικα σε ξενοδοχεια του κωλου χιλιομετρα μακρυα,εαν θες να μεινεις σε νορμαλ χρηματα

Το πως θα μετακινηθω απο αεροδρομιο ξενοδοχειο ποικιλλειω συνηθως ε transfer να με παρει απο αεροδρομιο και να μας αφησει ανετο εξω απο το ξενοδοχειο ,εαν ειναι λογικη η τιμη ,ειτε εαν βολευει και αφηνει κεντρο τρενο,μετρο ή bus .Εξαρταται την πολη και το κοστος.

Πανω κατω ομως αυτο ειναι το budget μου αλλες μερες θα χαλασω περισσοτερα εαν βαλεις εισοδους σε αξοθεατα .αλλες λιγοτερα ,αλλες μερες εχω μετακινηση σε αλλη πολη ειτε για διαμονη ή ειτε ημερησια.

Οποτε ενα μεσο ταξιδι εξωτερικο πχ για 4 βραδια εαν υπολογισω ολα μεσα και μετακινησεις,εισητηριο,αξιοθεατα ,φαγητα(εαν παρουμε ας πουμε 200 το αεροπορικο) χαλαω απο 700 με 750 εως 1000 σε αλλες περιπτωσεις.

ΥΓ εγραψα ολα αυτα στο μυαλο μου κυριως για Ευρωπαικο προορισμο.Για εκτος Ευρωπης μεγαλο ταξιδι ή σε νησι ελληνικο ή τριημερο οδικως ,εχω αλλη αναλυση ,αλλα σε φαγητα και ποτα πανω κατω χαλαω παντου τα ιδια ειτε ειμαι εντος ειτε εκτος,ε τον πληθωρισμο ειδικα ειναι παντου ιδιες οι τιμες.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.036
Μέλη
39.752
Νεότερο μέλος
Vassilis123

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα