Πόσο κόστισε το κάθε ταξίδι;

tatooine

Member
Σταθερη τιμη, ειχα παει το 2020. Τοτε με 14 ευρω επαιρνες 2 κιλα φετα. Τωρα 14 δεν εχουν τοση αξια.
Και όμως υπήρχαν πάρα πολλοί τουρίστες που φεύγανε και άλλοι παραπονιόντουσαν για την τιμή αν και ο σερβιτόρος εξηγούσε σε πολύ κάλα αγγλικά ότι το κάθε άτομο χρεώνετε επιπλέον με το τέλος μουσικής.
Για τους Έλληνες αυτή η τιμή του καφέ (χωρίς φυσικά το κόστος μουσικής) σε ένα τέτοιο μέρος είναι λογική, μην ξεχνάμε ότι εδώ πληρώνουμε 5 εύρω σχεδόν παντού.
Από την άλλη δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Και 30 ταξίδια τον χρόνο και κάλες τιμές και οικονομική άπλα.
Με γνωστούς που μιλάω για ελληνικές διακοπές, παραπονιούνται βέβαια για το κόστος άλλα μια φορά τον χρόνο 15 με 20 μέρες που θα πάνε είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν και στην εστίαση και στα καταλύματα. στην Ελλάδα.

tatooine

Member
Όταν κλείνω στο Ελσίνκι με 192Ε με πρωινό και στο Ναύπλιο αντίστοιχα βλέπω τις παρακάτω τιμές, η πατρίδα μου δεν θα με δει!!!! View attachment 501617 View attachment 501618
Από τη στιγμή που είναι γεμάτοι όλη τη σεζόν και μπορούν με τέτοιες τιμές χε......ν αν μας δούνε η όχι. Η αγορά πάει ανάλογα με την ζήτηση.
Και όχι δεν μπορείς να συγκρίνεις τα δυο αυτά μέρη. η Ελλάδα με την Φινλανδία είναι εντελώς διαφορετικοί προορισμοί.

paefstra

Member
Με γνωστούς που μιλάω για ελληνικές διακοπές, παραπονιούνται βέβαια για το κόστος άλλα μια φορά τον χρόνο 15 με 20 μέρες που θα πάνε είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν και στην εστίαση και στα καταλύματα. στην Ελλάδα.
Εχω ρωτησει ταξιτζη πως γινεται. Μου ειπε οτι ακουει τις συζητησεις στο ταξι για απληρωτους λογαριασμους τον Αυγουστο και βλεπουμε απο Σεπτεμβρη, yolo. Μη φανταζεσαι οτι ολοι ειναι συγκροτημενοι ανθρωποι που δινουν το υστερημα τους.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ευτυχως εχουμε την πολυτελεια (ακομα) να κλεινουμε τα παντα 1 χρονο πριν. Και επισης τα τελευταια 5-6 χρονια, εχουμε την τυχη να ταξιδευουμε 4αδα. Οποτε οσο κ να εχουν ακριβυνει ολα, οταν ο λογαριασμος ειναι δια 4 σε ολα (αμαξι/μετακινησεις και διαμονη) το κοστος ανα ατομο παντα πεφτει πολυ.

paefstra

Member
Και όχι δεν μπορείς να συγκρίνεις τα δυο αυτά μέρη. η Ελλάδα με την Φινλανδία είναι εντελώς διαφορετικοί προορισμοί.
Οι εκπαιδευτικοι που εχουμε υποχρεωτικη αδεια το καλοκαιρι ειναι αδυνατον να τη φαμε σε ελληνικο προορισμο Ιουλιο και Αυγουστο φετος. Φυσικα και ειναι διαφορετικος προορισμος οπως ειναι και το Μπαλι και η Ν. Αφρικη που μου προτειναν οταν ρωτησα που στον κορακα μπορουμε να παμε διακοπες χωρις 40ρια ζεστη.
Η βορεια και κεντρικη Ευρωπη που δεν εχουν ζητηση ειναι μονοδρομος για αυτην την κατηγορια εργαζομενων.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Από τη στιγμή που είναι γεμάτοι όλη τη σεζόν και μπορούν με τέτοιες τιμές χε......ν αν μας δούνε η όχι. Η αγορά πάει ανάλογα με την ζήτηση.
Τι σημασια εχει αν ειναι διαφορετικοι προορισμοι οταν το πρωτο κριτηριο που θετεις ειναι το budget;
Οταν λες πχ. που μπορω να παω φετος με 1000€, ολοι οι προορισμοι στην ιδια εξισωση μπαινουν.

tatooine

Member
Οι εκπαιδευτικοι που εχουμε υποχρεωτικη αδεια το καλοκαιρι ειναι αδυνατον να τη φαμε σε ελληνικο προορισμο Ιουλιο και Αυγουστο φετος. Φυσικα και ειναι διαφορετικος προορισμος οπως ειναι και το Μπαλι και η Ν. Αφρικη που μου προτειναν οταν ρωτησα που στον κορακα μπορουμε να παμε διακοπες χωρις 40ρια ζεστη.
Η βορεια και κεντρικη Ευρωπη που δεν εχουν ζητηση ειναι μονοδρομος για αυτην την κατηγορια εργαζομενων.
Και όλο το νότιο ημισφαίριο έχει δροσιά, πολύ πιο φτηνά από τους κρυόκωλους του ευρωπαϊκού βορά.
Πάντα με γνώμονα την τσέπη μας φυσικά. Λίγα και κάλα. Να πάω δεν λέω, άλλα να μπορώ να μπω και σε κάποιο εστιατόριο με τσιμπημένες τιμές, να πάω να δω ένα θέατρο πρώτη θέση και όχι τέρμα πίσω.
Γιου κνοου γουατ αι μιν.
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την κάνουμε περιπλοκή. Έχεις πας, δεν έχεις, διαβάζεις ιστορίες στο τράβελ στορις και αναρωτιέσαι, μα κάλα, αυτοί πως καταφέρνουν και πάνε 15 ταξίδια τον χρόνο.....
🤣🤣🤣

tatooine

Member
Τι σημασια εχει αν ειναι διαφορετικοι προορισμοι οταν το πρωτο κριτηριο που θετεις ειναι το budget;
Οταν λες πχ. που μπορω να παω φετος με 1000€, ολοι οι προορισμοι στην ιδια εξισωση μπαινουν.
Δεν πρέπει αναγκαστικά να πας. Περιμένει μαζεύεις και πας άλλη φορά σε κάποιον προορισμό που πραγματικά επιθυμείς.
Δεν πάω κάπου γιατί πρέπει να πάω, πάω γιατί το επιθυμώ. 🤣
Αν μπορώ φυσικά.

paefstra

Member
Και όλο το νότιο ημισφαίριο έχει δροσιά, πολύ πιο φτηνά από τους κρυόκωλους του ευρωπαϊκού βορά.
🤣🤣🤣
Για οικογενειακους λογους δεν μπορω να παω σε αλλο ημισφαιριο και να ανησυχω οτι σε 3 μερες ισως χρειαστει να επιστρεψω ουτε να φυγω 20 μερες σερι, παροτι θα πηγαινα δωρεαν με μιλια. Επισης δεν μπορει να πειστει κανεις απο το περιβαλλον μου οτι με εισιτηρια χιλιαρικου ως διχιλιαρου χωρις μιλια θα ειναι τελικα φθηνο ταξιδι γιατι τα μπεργκερ και οι μπυρες εκει ειναι παμφθηνες. Χαριζω μιλια καμια φορα αλλα 100.000 δεν χαριζω. Ουτε εγω πειθομαι οτι ειναι φθηνα, το ταξιδι του @psilos3 στην Ασια με κοστος 100 τη μερα αν τα υπολογισα σωστα με δωρεαν εισιτηρια δεν μου φανηκε φθηνο αν και τον ρημαξαν οι μπυρες. Βασικα δεν τα δινω για να δω Βουδες, εχω θεμα, πληττω.
Οποτε ψαχνομαστε σε εφικτα πραγματα δεδομενου οτι δεν ζουμε σαν καλαμιες στον καμπο.

Last edited:

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Δεν πρέπει αναγκαστικά να πας. Περιμένει μαζεύεις και πας άλλη φορά σε κάποιον προορισμό που πραγματικά επιθυμείς.
Δεν πάω κάπου γιατί πρέπει να πάω, πάω γιατί το επιθυμώ. 🤣
Αν μπορώ φυσικά.
Δεν είπαμε να πας κάπου που δεν θες. Αλλά αν η επιθυμία μου να πάω ένα ταξίδι υπερτερεί, μπορώ να πάω κάπου που δεν είχα σε πρώτη προτεραιότητα απο το να κατσω σπίτι να κοιταω τα ντουβάρια. Οτι δεν έχω λεφτά να πάω φέτος στο Ματσου Πίτσου, δε σημαίνει οτι θα περάσω άσχημα αν πάω στην Πολωνία.

edit: Ασε που καμια φορά στα αουτσαιντερ περνας και καλύτερα. Γιατί πολλές αφορές απο τις πολλές προσδοκίες εξιδανικεύεις κατι στο μυαλό σου κ μετα απογοητεύεσαι που ήταν κατωτερο των προσδοκιών σου. Γι' αυτό πλέον εχω ανοίξει πολύ την βεντάλια και σε προορισμούς που δεν τους είχα καν στο κάδρο.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.067
Μέλη
39.814
Νεότερο μέλος
matt

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα