Πόσο κόστισε το κάθε ταξίδι;

tatooine

Member
Επισης δεν μπορει να πειστει κανεις απο το περιβαλλον μου οτι με εισιτηρια χιλιαρικου ως διχιλιαρου χωρις μιλια
Ας πρόσεχαν.

τα μπεργκερ και οι μπυρες εκει ειναι παμφθηνες.
Δεν τρως μπεργκερ και δεν πίνεις μπίρες σε τέτοια μέρη.
Προτιμάται η καλή κουζίνα και το φτηνό εξαιρετικό κρασί.

Ουτε εγω, το ταξιδι του @psilos3 στην Ασια με κοστος 100 τη μερα αν τα υπολογισα σωστα με δωρεαν εισιτηρια δεν μου φανηκε φθηνο αν και τον ρημαξαν οι μπυρες. Βασικα δεν τα δινω για να δω Βουδες, εχω θεμα, πληττω.
Δεν πας μονό για βούδες στην Ασία. Εχει άπειρα πράγματα να δεις και να κάνεις. Το κοστολόγιο ο καθένας το κανονίζει πάντα με την οικονομική του ευχέρεια. 100 για μένα είναι πολλά, για άλλον είναι λίγα.

Οποτε ψαχνομαστε σε εφικτα πραγματα δεδομενου οτι δεν ζουμε σαν καλαμιες στον καμπο.
Ουδείς ζει σαν την καλάμια στον κάμπο εάν δεν το επιδιώξει.
Με τα χρόνια βρίσκεις άτομα που να μπορούν να κάνουν πράγματα μαζί.

paefstra

Member
Ας πρόσεχαν.

Με τα χρόνια βρίσκεις άτομα που να μπορούν να κάνουν πράγματα μαζί.
Δεν καταλαβαινω καθολου αυτον τον τροπο σκεψης. Η πραγματικη ζωη εκτος ταξιδιων ειναι το κριτηριο για το ποιους θα εχω στο περιβαλλον μου. Δεν επιλεγω με βαση τον αν κυνηγανε τις προσφορες του Κωτσοβολου οπως εγω. Πολλους απο αυτους που κυνηγανε μιλια δεν θα τους ελεγα ουτε καλημερα, οχι να παω ταξιδι μαζι γιατι "προσεχαν και μαζευαν μιλια".

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Να συμπληρωσω ότι και εγώ δεν καταλαβαινω την λογική ε τι να παώ και να τρώω τόστ? Και να μην πάω σε εστιατόριο? Καλυτερα καθόλου....
Προσωπικά προτιμώ να ταίσω τα ματια και την ψυχή...
Ταξίδι δεν σημαίνει για όλους το ίδιο πράγμα. Άλλος θα πεί "τι να παω και να μένω σε camping", "τι να πάω με πλοίο να θαλασσοπνιγώ; Μονο αεροπλάνο". "Τι να πάω και να μαγειρεύω;" "Καλά θα πας εκεί; Ολοι φεύγουν απο κει μετανάστες και θα πας εκει; Τι θα κάνεις;" Ειχα ακούσει μέχρι "καλα στην Καμποτζη θα πας; Εκεί έχουν πόλεμο."
Οπότε ας ταξιδεύει ο καθένας όπως μπορεί κ νομίζει. Η' καθόλου αν πιστεύει ότι δεν αξίζει. Δεν κατακρίνω τίποτα.

Last edited:

tatooine

Member
Δεν καταλαβαινω καθολου αυτον τον τροπο σκεψης. Η πραγματικη ζωη εκτος ταξιδιων ειναι το κριτηριο για το ποιους θα εχω στο περιβαλλον μου. Δεν επιλεγω με βαση τον αν κυνηγανε τις προσφορες του Κωτσοβολου οπως εγω. Πολλους απο αυτους που κυνηγανε μιλια δεν θα τους ελεγα ουτε καλημερα, οχι να παω ταξιδι μαζι γιατι "προσεχαν και μαζευαν μιλια".
Δεν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Αναφέρθηκα στα άτομα του στενού περιβάλλοντος (όχι απαραίτητα οικογενειακού) που κάνει κάποιος πράγματα μαζί. Τα μίλια δεν παίζουν κανένα ρόλο.

tatooine

Member
Να συμπληρωσω ότι και εγώ δεν καταλαβαινω την λογική ε τι να παώ και να τρώω τόστ? Και να μην πάω σε εστιατόριο? Καλυτερα καθόλου....
Προσωπικά προτιμώ να ταίσω τα ματια και την ψυχή...
Δεν βρισκόμαστε εδώ για να κρίνουμε τις οποίες επιλογές.
Ο καθένας όπως θέλει.

paefstra

Member
Δεν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Αναφέρθηκα στα άτομα του στενού περιβάλλοντος (όχι απαραίτητα οικογενειακού) που κάνει κάποιος πράγματα μαζί. Τα μίλια δεν παίζουν κανένα ρόλο.
Το "ας προσεχε" που δεν εχει μιλια δεν ξερω πως αλλιως εννοειται. Ισως δεν καταλαβα κατι. Δεν επιλεγω μονο με οποιον εχει μιλια και αδεια ιδια με τη δικη μου. Ουτε λεω "ας προσεχε" που δεν εχει αδεια πχ.

tatooine

Member
Το "ας προσεχε" που δεν εχει μιλια δεν ξερω πως αλλιως εννοειται. Ισως δεν καταλαβα κατι. Δεν επιλεγω μονο με οποιον εχει μιλια και αδεια ιδια με τη δικη μου. Ουτε λεω "ας προσεχε" που δεν εχει αδεια πχ.
Αυτό το συγκεκριμένο σχόλιο μου ήταν όντως για τα άτομα που ενώ ξέρουν έναν φτηνό τρόπο να βγάλουν ταξίδια δεν τον ακολουθούν. Και φυσικά δεν μπορούν να ακολουθήσουν την παρέα που κάνει ένα συγκεκριμένο ταξίδι με μίλια γιατί έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Άλλα ως εκεί.

alma

Member
Το κόστος είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων.

Όταν αλλάξαμε χρονιά στο Πόρτο,δεν ήταν αρχική μας επιδίωξη.

Κοιτούσαμε προορισμούς στην Ελλάδα αλλά ήταν πιο ακριβά(είχαν διαθεσιμότητα όμως μόνο πολύ καλά ξενοδοχεία) κ προτιμήσαμε το Πόρτο δεδομένου ότι δεν το είχαμε δει.

Το ξενοδοχείο στο Πόρτο ήταν φθηνότερο αλλά αισθητά μικρότερο,απλό κ πάρα πολύ basic σε παροχές.Ζητήσαμε τσάι κ ήταν τόσο μικροσκοπικό το κομοδίνο που δεν χώραγε ο δίσκος.

Όταν το έδειξα σε φίλους,μου είπαν λογικό να είναι φθηνότερα από Ελλάδα,αφού τα ελληνικά ξενοδοχεία που κοιτούσαμε είχαν σαφώς καλύτερες παροχές. Όμως είχαμε χιλιοπάει στους ελληνικούς αυτούς προορισμούς.Το Πόρτο επελέγει γιατί ήταν φθηνότερα για Πρωτοχρονιά κ ταυτόχρονα δεν μας ένοιαζε το μικρό δωμάτιο αφού είμασταν όλη μέρα έξω....

Τα εστιατόρια είχαν τιμές Ελλάδας περίπου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.066
Μέλη
39.814
Νεότερο μέλος
matt

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom