Λισσαβώνα Πότε και πως θα πάω στη Λισσαβώνα;

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Lisboa_015_resize.JPG

Πότε θα έρθεις
Το κλίμα της Λισσαβώνας έχει έντονα ζεστά καλοκαίρια και βροχερούς χειμώνες. Η άνοιξη φαντάζει η πλέον ιδανική εποχή για να την επισκεφθείς, ενώ επίσης πολύ καλό είναι και το φθινόπωρο.

Πώς θα έρθεις
Αν και τίποτε δεν αποκλείει κάποιον να κάνει τη διαδρομή με το αυτοκίνητό του, θα προτιμήσεις το αεροπλάνο χάρην ευκολίας.
Δεν υπάρχει απ΄ ευθείας πτήση και αυτό ίσως ταλαιπωρήσει τους ταξιδιώτες. Οι εταιρίες που πετούν με λογικό κονέξιον και λογική τιμή (από 260ευρώ) είναι η Alitalia μέσω Ρώμης, η Lufthansa μέσω Μονάχου ή Φρανκφούρτης, η Iberia μέσω Μαδρίτης και ο συνδιασμός Aegean-Tap Air Portugalwww.flytap.comμέσω Μιλάνου.

Φτάνεις στο Αεροδρόμιο της Λισσαβώνας (+351) 218 413 500), που βρίσκεται σχεδόν μέσα στην πόλη.

Θα αναζητήσεις το γραφείο του Οργανισμού Τουρισμού που λειτουργεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και θα ζητήσεις πληροφορίες για την κάρτα της Λισσαβώνας, τηνLisboa Card. Το κόστος Κάρτας της μιας μέρας, είναι 15 ευρώ για τους ενήλικες και 8 για τα παιδιά. Μπορείς να πάρεις κάρτα μέχρι 3 ημέρες, με έκπτωση.http://www.askmelisboa.com/site.php?Tipo=1&IDPag=10922Σου εξασφαλίζει ελευθέρας στα ΜΜΜ και τα μουσεία, καθώς και έκπτωση σε διάφορα άλλα τουριστικά αξιοθέατα.
Ο Οργανισμός Τουρισμού παρέχει επίσης κάρτες εκπτώσεων για εστιατόρια, ξενοδοχεία, ψώνια κτλ.

Εάν νοικιάσεις αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο και θέλεις να πας στο κέντρο της πόλης, θα πάρεις προς τα κάτω την Avenida Cidade do Porto. Σύντομα θα σε βγάλει στην Avenida do Brasil, που θα σε οδηγήσει στο κέντρο.

Από το αεροδρόμιο στην πόλη
Επειδή είναι κοντά το κέντρο, (6,5 χιλιόμετρα), μπορείς να πάρεις ταξί, που θα το βρεις έξω ακριβώς από την πόρτα του αεροδρομίου . Θα σου κοστίσει 10-15 ευρώ. ΄Οπως δήποτε θα ζητήσεις απόδειξη, για να κόψεις τα φτερά κάποιων…
Εάνδεν έχεις αποσκευές, μπορείς να πάρεις διάφορα λεωφορεία, όπως τα 44, 745, 83 που περνούν από τους κυριότερους δρόμους της παλιάς πόλης. Το κόστος είναι 1,3 ευρώ

Για τους έχοντες αποσκευές, η καλλίτερη λύση είναι τα AeroBus ή AeroShuttle, που κάνουν τη διαδρομή μέχρι το κέντρο της πόλης. (από τις 7:45 το πρωί, μέχρι τις 8:45 το βράδυ)
Μπορείς να πάρεις εισιτήριο από τον οδηγό. Κοστίζει 3 ευρώ. Αυτό το εισιτήριο ισχύει για 24 ώρες και εκτός από τα λεωφορεία του αεροδρομίου μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και στα Carris, τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης.
Τα λεωφορεία φεύγουν από το αεροδρόμιο κάθε 20 ή 30 λεπτά και σταματούν σε κύρια σημεία της πόλης. Μέσα στο λεωφορείο υπάρχουν οθόνες που προαναγγέλουν την περιοχή και τη στάση, όπως και μια λίστα από τα ξενοδοχεία που είναι κοντά.http://www.golisbon.com/transport/airport-shuttle.html

Εάν θέλεις να πας στο Cascais ή στο Estoril και δεν επιθυμείς να κάνεις τη διαδρομή με το τρένο, μπορείς από το αεροδρόμιο να πάρεις τα λεωφορεία που φεύγουν κάθε 1 ώρα, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10,30 το βράδυ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.208
Μηνύματα
883.793
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom