Κωνσταντινούπολη Πότε και πως να πάω στην Κωνσταντινούπολη;

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πότε να πάω

Καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Το καλοκαίρι ενδέχεται να έχει πολύ ζέστη και υγρασία. Το χειμώνα έχει κρύο και βροχές που περιορίζουν κατά πολύ τις βόλτες. Αν όμως είστε τυχεροί και χιονίζει είναι η απόλυτη μαγεία.

Πως να πάω

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ:

Από Αθήνα: Είτε με Ολυμπιακή όπου αν κλείσει κανείς εγκαίρως βρίσκει εισιτήριο με 260 ευρώ περίπου, είτε με Τουρκικές Αερογραμμές που το εισιτήριο ξεκινά από 330 ευρώ περίπου.
Από Θεσσαλονίκη: Μόνο με Ολυμπιακή με 260 ευρώ περίπου, εφόσον βέβαια κάνετε εγκαίρως κράτηση.
Από το αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ όπου προσγειώνται οι διεθνείς πτήσεις έχετε τρεις επιλογές για να φτάσετε στο κέντρο:

·Υπάρχει ένα εξπρές λεωφορείο το οποίο έχει αφετηρία έξω από το κτίριο των αφίξεων. Προσέξτε να ανεβείτε σε εκείνο που κατευθύνεται στην πλατεία Τaksim.
·Υπάρχει επίσης και μετρό το οποίο συνδέει το αεροδρόμιο με το Aksaray. Τώρα θα μου πείτε γιατί να βρεθείτε εκεί; Μα για να πάρετε το τραμ που θα σας φέρει μέχρι το Σουλταναχμέτ.
·Αν βαρεθείτε να τρέχετε με τις αποσκευές υπό μάλης θα πάρετε ένα από τα ταξί που περιμένουν στην έξοδο του αεροδρομίου. Συμφωνείστε από πριν την τιμή για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων. Γύρω στα 15 ευρώ είναι μια καλή τιμή.
·Είναι ενδεχόμενο να συμφωνήσετε με το ξενοδοχείο και σας να σας στείλουν αυτοκίνητο να σας παραλάβει. Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν αυτή την υπηρεσία δωρεάν αν διανυκτερεύσετε τρεις ή τέσσερις μέρες.

ΟΔΙΚΩΣ:

Με το αυτοκίνητό σας: Συνιστάται κυρίως στους βορειοελλαδίτες. Τώρα πια με την Εγνατία ο χρόνος προς τους Κήπους έχει μειωθεί κατά πολύ. Ο δρόμος μέσα στην Τουρκία δεν είναι κακός, κάπως σαν την παλιά εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης. Αν κάποιος θέλει αυτοκινητόδρομο σοβαρών προδιαγραφών πρέπει να κατευθυνθεί προς τα βόρεια και να περάσει τα σύνορα στις Καστανιές, έτσι ώστε να βρεθεί στον αυτοκινητόδρομο που ενώνει την Κωνσταντινούπολη με την Αδριανούπολη και από εκεί μέσω Βουλγαρίας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο δρόμος αυτός είναι άριστος και απολύτως ασφαλής. Σε κάθε περίπτωση υπολογίστε όμως εφτά ώρες τουλάχιστον για να φτάσετε στην Πόλη με σημείο εκκίνησης τη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι υπάρχουν και σύνορα να περάσετε. Φροντίστε να μη φτάσετε σε ώρα αιχμής στην Πόλη γιατί θα ταλαιπωρηθείτε στην είσοδό σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προτιμείστε να προμηθευτείτε βενζίνη στα ελληνικά σύνορα, πριν μπείτε μέσα, στην Τουρκία είναι κατά 50% ακριβότερη.
Όταν με το καλό φτάσετε στο ξενοδοχείο σας, αφήστε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο γκαράζ και κυκλοφορείστε με άλλα μέσα μεταφοράς. Μην κάνετε το λάθος να δοκιμάσετε να οδηγήσετε με τέτοιο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Με λεωφορεία του ΟΣΕ: Κάθε μέρα εκτός Δευτέρας. Ξεκινούν στις 2.30 π.μ. και φτάνουν στις 3μμ. Το εισιτήριο της απλής μετάβασης στοιχίζει 44 ευρώ και το μετʼ επιστροφής 79 ευρώ.
Πληροφορίες: www.ose.gr και στο τηλέφωνο των Διεθνών Λεωφορειακών Γραμμών του ΟΣΕ: 2310 599100, όπου μπορείτε να κάνετε και κράτηση.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.701
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom