Νέα Υόρκη Πότε να… δαγκώσω το Μεγάλο Μήλο;

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε τη συγκλονιστικότερη πόλη του κόσμου, διαβάζετε λάθος κείμενο.

Η απάντηση είναι ότι πρέπει να πάτε όταν θα είστε περισσότερο δεκτικοί, όταν οι άμυνες και οι προκαταλήψεις σας θα είναι σε χειμερία νάρκη, όταν ο οργανισμός σας θα είναι έτοιμος να αφήσει πίσω τον εαυτό του και να ταξιδέψει ως tabula rasa στην πόλη, και να αφεθεί στην αναπροσαρμογή της νοοτροπίας και της λογικής που αντιμετωπίζει τον κόσμο.

Επειδή όμως δε μου πάει να σας αφήσω κρεμάμενους στο κενό σαν bonsai στο χείλος του γκρεμού, άντε να πούμε και δυο λόγια για τις εποχές στη Νέα Υόρκη.

Αν κάποιος έχει την πίεση να διαλέξει μόνο μία εποχή για να δει την πόλη, αυτή θα είναι οι εξής… δύο: το φθινόπωρο και η άνοιξη. Τη μεν άνοιξη οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές (γύρω στους 15-22 βαθμούς κελσίου) και η πόλη μου φέρνει στο μυαλό τη Meg Ryan και τον Tom Hanks, το δε φθινόπωρο το σκηνικό είναι τόσο απόμακρο που ντύνει την πόλη με ένα επιπλέον πέπλο μυστηρίου, και τον Robert DeNiro με τον Rey Liotta να πετάγονται από τις γωνίες με “σιδερικά” στα χέρια.

Το καλοκαίρι η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 30 βαθμούς και πολλές φορές και παραπάνω, όμως η υγρασία που υπάρχει κάνει την πόλη λιγότερο ευχάριστη στο περπάτημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι νύχτες του Αυγούστου όμως είναι απολαυστικές.

Το χειμώνα, όσοι δεν έχουν ζήσει πραγματικό κρύο και το… φοβούνται, καλύτερα να μείνουν μακριά. Τα ρεύματα του βόρειου ατλαντικού που κατεβαίνουν από τον αρκτικό κύκλο δίνουν στη Νέα Υόρκη θερμοκρασίες που αρκετές φορές μπορούν να φτάσουν και το -20. Να περπατάς και να νομίζεις ότι θα σου πέσει η μύτη. Η ατμόσφαιρα στην πόλη όμως στη διάρκεια των Χριστουγέννων είναι μαγευτική και το κρύο συνηθίζεται πολύ πιο γρήγορα απ’ότι θα πιστεύατε.

Όσον αφορά τον κόσμο, όλες οι εποχές είναι high season για τη Νέα Υόρκη με εξαίρεση τον Αύγουστο που και οι τιμές των ξενοδοχείων πέφτουν αλλά και οι … ουρές σε αξιοθέατα-καταστήματα είναι σημαντικά μικρότερες. Τα Χριστούγεννα στο Μανχάταν είναι πανέμορφη εμπειρία αλλά ο κόσμος που μαζεύεται είναι το κάτι άλλο. Προσωπική εκτίμηση είναι να τα αποφύγετε.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.868
Μέλη
38.905
Νεότερο μέλος
ntsironis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom