Π.Γ.Δ.Μ. Π.Γ.Δ.Μ.-Ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Πραγματικα πολυ ωραια γραφη,μπραβο!
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.703
Likes
11.147
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Γενικά Συμπεράσματα
Ομολογώ ότι η Π.Γ.Δ.Μ. δεν αποτελούσε προορισμό-όνειρο για μένα (όπως νομίζω και για τους περισσότερους). Το μόνο σημείο της στο οποίο επιθυμούσα να ταξιδέψω ήταν η Οχρίδα (η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στη wish-list μου). Όσον αφορά τα Σκόπια δε, οι κυρίαρχες εικόνες που είχα ήταν αυτές των τεραστίων αγαλμάτων που κοσμούν το κέντρο τους. Το ότι εν τέλει ταξίδεψα εκεί αποτελεί ουσιαστικά πρωτοβουλία του συνταξιδιώτη μου, ο οποίος ενημερώθηκε για την οικονομική εναλλακτική μετάβασης από Θεσ/νίκη που σας ανέφερα (25/άτομο πήγαινε-έλα) και μου έβαλε γενικώς τη "φυτιλιά". Δεν μετάνιωσα στιγμή.

Θεωρώ ότι ο τρόπος που παρουσιάζεται η συγκεκριμένη χώρα εδώ είναι υπερβολικά μονοδιάστατος και περιορίζεται στο Μακεδονικό ζήτημα και σε όσα έχουν να κάνουν με αυτό. Αγνοούνται οι ποικίλες άλλες επιρροές που υπάρχουν εκεί, αγνοείται η πολιτισμική πολυμορφία (τόσο στους ανθρώπους, όσο και στα μνημεία), αγνοείται το (πάντα γοητευτικό) Βαλκανικό χρώμα, η ζεστασιά των ανθρώπων, αλλά και η δυνατότητα να κάνει κάποιος ένα ταξίδι στο χρόνο, καθώς πολλά σημεία θυμίζουν Ελλάδα άλλων δεκαετιών.

Ένα ταξίδι στην Π.Γ.Δ.Μ. μπορεί να προσφέρει πολλά σε έναν ταξιδιώτη, αρκεί να μην έχει συγκεκριμένες (βλ. πιο κάτω) προσδοκίες και παρωπίδες. Η ευκολία στη μετάβαση καθιστά τον προορισμό πολύ προσιτό, κυρίως για τους Βορειοελλαδίτες, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερα έγκαιρος και καλός προγραμματισμός. Περισσότερο αναλυτικά και με τη μορφή συν και πλην δείτε παρακάτω!

Συν

* Αν και μικρή χώρα, οι πολιτισμικές αναμείξεις είναι πολυάριθμες. Ένα ταξίδι μπορεί να αποτελέσει διδακτική εμπειρία. Σχεδόν δεν πιστεύεις ότι βρίσκεσαι τόσο κοντά στη βάση σου!
* Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα οικονομικό προορισμό. Η μεγαλύτερη δαπάνη είναι αυτή της διαμονής (όπου και πάλι μιλάμε για τιμές πολύ χαμηλότερες από Ελλάδα). Το φαγητό, οι μεταφορές και γενικώς οι ανάγκες ενός ταξιδιώτη καλύπτονται με πολύ χαμηλό κόστος.
* Όσο μπορέσαμε να δούμε (καθώς ο καιρός και το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν μας το επέτρεψαν) πρόκειται για μία χώρα με πολύ όμορφη (αν και σχετικά ανεκμετάλλευτη) φύση.
* Οι άνθρωποι είναι ζεστοί, αυθεντικοί, βοηθητικοί.
* Γενικώς ασφαλής τόπος, δεν αισθανθήκαμε καθόλου άγχος και δεν είδαμε "παράξενες" κινήσεις. Μολονότι υπάρχει φτώχεια οι άνθρωποι είναι τίμιοι.

Πλην

* Επειδή ακριβώς πρόκειται για μια πολύ φτωχή χώρα, οι εικόνες παρακμής ενίοτε γίνονται άφθονες για τα Ευρωπαϊκά επίπεδα.
* Αν για κάποιους ταξίδι σημαίνει εξόρμηση στη Δυτική Ευρώπη, εντυπωσιακά αναγεννησιακά κτίρια, γοτθικοί καθεδρικοί, πολυτελής διαμονή, shopping, καλύτερα να μην πάει στα Σκόπια ή στο Τέτοβο διότι ως πόλεις δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τα στάνταρ του.
* Οι τουριστικές υποδομές είναι ακόμα πολύ ελλιπείς. Παρ' όλα αυτά δύσκολο να μην δει κανείς αυτά που έχει προγραμματίσει, καθώς οι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν, ενώ και οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές.

Για ό, τι άλλο θελήσετε μπορείτε να με ρωτήσετε! :) Καλά και όμορφα ταξίδια σε όλους μας! :D
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.714
Likes
14.782
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
ένα ευχαριστώ και από εμένα για την αναλυτικότατη περιγραφή και τις ενδιαφέρουσες φωτογραφίες σου.:lol:
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.854
Likes
14.088
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πολύ ωραία περιγραφή και άκρως ενδιαφέροντα όσα μας εξιστορείς.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Ιστορία, φωτογραφίες, συμπεράσματα, όλα πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα.
Ευχαριστούμε.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.703
Likes
11.147
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! :)
Αν και η συγγραφική μου "έμπνευση" έχει περιοριστεί εδώ και αρκετό καιρό, ήθελα να μεταφέρω κάποια στοιχεία για αυτόν τον προορισμό, καθώς θεωρώ ότι είναι αρκετά παρεξηγημένος!
 

Spyros-007

Member
Μηνύματα
756
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Πολύ ωραία περιγραφή και πολύ ωραίες φωτογραφίες!
Σε ευχαριστούμαι που τα μοιράστηκες μαζί μας!
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.818
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom