Π.Ν.Ο. 24ωρη Πανελλαδική απεργία, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Πάντως για να πουμε και του "στραβού" το δικιο την εχει καταδικάσει την πραξη πριν την απόφαση για απεργία..

Π.Ν.Ο. Έκτακτη Συνεδρίαση

Παλι καλά.
Παρομοια περιεκτική έστω διατυπωση ομως θα επρεπε να εχει και η αναοκοινωση περί απεργίας, καθώς ο μεσός πολιτης δεν διαβαζει ολες τις ανακοινώσεις μιας ομοσπονδίας, αλλά τις περί απεργίας συνηθς τις διαβαζει και εκει ολη η φρασεολογια για την δολοφονία είναι άστοχη
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.043
Likes
41.049
Παλι καλά.
Παρομοια περιεκτική έστω διατυπωση ομως θα επρεπε να εχει και η αναοκοινωση περί απεργίας, καθώς ο μεσός πολιτης δεν διαβαζει ολες τις ανακοινώσεις μιας ομοσπονδίας, αλλά τις περί απεργίας συνηθς τις διαβαζει και εκει ολη η φρασεολογια για την δολοφονία είναι άστοχη
Ο μεσος πολιτης θα διαβαζε τα αιτηματα της απεργιας προς το Υπουργειο και την Πολιτεια στην ανακοινωση της απεργιας, τα οποια εσυ εκοψες απο την αναπαραγωγη, για να ενημερωθει, οχι να διαλεξει τι τον βολευει να ξερει.
Αλλα μεσος πολιτης δεν υπαρχει. Αλλος χαζος, αλλος εξυπνος, αλλος εξυπνακιας αλλος ρατσιστης, αλλος οχι ρατσιστης.
 

Dr. Claw

Member
Μηνύματα
23
Likes
54
Απαντήσεις μπαξές.

Απεργία, ανακοίνωση, διατύπωση, ξέπλυμα, στύψιμο, timing, αφορμή, Πακιστανός, Έλληνες, γιατί, επειδή, αισθάνομαι, x factor


Εκτόνωση μέχρι την επόμενη φορά.
Έτοιμοι;
 

Dr. Claw

Member
Μηνύματα
23
Likes
54
Πάμε στο θέμα τώρα.
Root cause-confounding-bias, analytical and critical thinking ως keywords.
What, who, where, when, why, how (για το συμβάν, όχι την ανακοίνωση…) για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, απόδοση ευθυνών και αποτροπή στο μέλλον.
Το συγκεκριμένο συμβάν εκθέτει πολλαπλές ευθύνες (και παθογένειες) οι οποίες δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενες οπότε κανένα ξέπλυμα δεν υφίσταται. Αυτό δείχνουν οι παραιτήσεις και οι καρατομήσεις.

Ομοίως το δυστύχημα στα Τέμπη, Γρηγορόπουλος, γυναικοκτονίες, φυσικές καταστροφές και πολλά άλλα, επίκαιρα και μη.

Απλά βολεύει πάντα η στοχοποίηση συγκεκριμένου ατόμου/επαγγέλματος/συνθηκών απλουστεύοντας επικίνδυνα τη σκέψη και τις πράξεις που πρέπει να ακολουθήσουν
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
;) @katkats το είπα;; Από τα πρώτα δύο ποστς μύριζε παρεξήγηση λόγω παρωπίδων και μπαρούτι... Ωστόσο, τελικά, γιατί όχι; Σε ένα φόρουμ που για εμβόλια και ιούς λέμε, για εκκλησία λέμε, για κυβερνήσεις αλλά και για συγκεκριμένα πρόσωπα επιμένουμε να μισολέμε, τι είναι Ο Συνδικαλισμός, το άγιο δισκοπότηρο να μην το θίξουμε; Φίμωτρο να μην κρίνουμε τους συνδικαλιστές ή όποιον δεν μας συμφέρει, ε όχι δα. Ή μήπως σφετεριζόμαστε τον ρόλο των δικαστών μιλώντας; Ή είναι καμιά επιστήμη ο συνδικαλισμός με επαΐοντες και μη; Αλίμονο, όλα τα σφάζουμε, όλα τα μαχαιρώνουμε (όχι όλοι μας) και "ουαί κι αλλοίμονο" αν δεν πιστέψουμε πως επιβλήθηκε η άποψή μας, εμμονικά. Και σιγά μη μας ρωτήσουν τι θα κάνουν και οι συνδικαλιστές (γαλόνι κι αυτό) και οι βουλευτές και σιγά μην τους αφορά η γνώμη μας. Ή όχι;
Επανέρχομαι λοιπόν στον μπαξέ μιας και το θέμα του παρόντος, που ήταν η απεργία - υπενθυμίζουμε στους αυστηρούς - και όχι το συμβάν, άλλαξε στο δρόμο.

Συγγνώμη που δεν παραπέμπω, αλλά ειπώθηκαν τόσα που απαιτείται χρόνος για να τα βρεις μια-μια αράδα.
Διαφωνώ με τη γενική άποψη ότι είναι ατυχής η ανακοίνωση, ψιλά γράμματα κοιτάτε. Αντιθέτως τη θεωρώ από τις πιο επιτυχημένες με τα κριτήρια και για τις επιδιώξεις των ενδιαφερομένων, αφού βγήκε η καταδίκη να ξεπλύνουμε γενικώς τον κλάδο, τώρα κυριολεκτικά επί πτωμάτων ο δρόμος to the point: προβάλλει τα προβλήματα με τα φώτα στραμμένα πάνω και κυρίως καθησυχάζει τους συναδέλφους ότι επιτελούμε το έργο μας, θα βρουν τη συμπαράσταση που περιμένουν απ' τους πατέρες άμα βρεθούν στην κακιά την ώρα, στο κάτω-κάτω αυτοί είναι οι ψηφοφόροι μας, κάποιοι κατεβαίνουμε και στις βουλευτικές μεθαύριο. Τι να κανς; Ο συγχωρεμένος συγχωρέθηκε, αυτός ο ανόητος ο συνάδελφος να κοιτάξουμε τώρα να πέσει στα μαλακά, έχει και οικογένεια. Όταν εκείνος ο παλιομλκ τού άλλαζε πόστο από την μπουκαπόρτα, εμείς κάναμε παράσταση, σκίσαμε τα ρούχα μας για το δικό μας παιδί, έχει και οικογένεια. Μπορεί τα λόγια να είναι δικά μου, όμως όποιος λέει θεωρίες και φανφάρες και διαφωνεί πως έτσι κινούνται οι συνδικαλιστές στην πράξη, απλώς πέρασε και δεν ακούμπησε. Η αστοχία της ανακοίνωσης είναι ότι συνέπεσε με το πνεύμα του υπουργού, ατυχώς υπήρξε διαγκωνισμός για το ποιος είναι ο πιο ψυχόπονος προστάτης. Μικρό το θέμα μπροστά σε δράμα που σε αφήνει άφωνο, όμως ποιοι από όσους ψήφισαν την απεργία-κοράκι ταλαιπωρήθηκαν οι ίδιοι ή έχασαν το μεροκάματο; Κεκτημένο δικαίωμα να εργαστούν αυτή τη μέρα συνδικαλιστικά ή το πολύ πολύ να δουλέψουν ως (για να μην πω "σαν") προσωπικό ασφαλείας, σε κάθε απεργία.

Εννοείται πως το συνδικάτο εκφράζει το επίπεδο της πλειοψηφίας, αλλά εννοείται πως συντελεί κιόλας σ' αυτήν και δυστυχώς ενισχύει την κουλτούρα της πλειοψηφίας.
- Γιατί δεν τους λες αύριο στη συνέλευση τα λογικά που μου λες τώρα;
- Πριτς, γιατί, για να μη με ξαναψηφίσουν;
Επί λέξει διάλογος ο ανωτέρω, συνδικάτο πιο δυνατό από το περί ου ο λόγος.
Ενημερώνεται η τάδε να είναι χωρίς υποχρεώσεις στις 12 γιατί θα έρθει ο τάδε αρχισυνδικαλιστής να την κάνει ντα. Χτυπάει η πόρτα στις 12, μπαίνει ο κύριος και βλέπει τη μάνα συμμαθήτριας της κόρης του. Γελάει πονηρά αλλά δεν μπορεί και να φύγει αμέσως, πρέπει να ακουστεί εκεί έξω ότι μίλησαν, ούτε που θίγεται το θέμα για το οποίο ήρθε, ωστόσο είναι αξιοθαύμαστο ότι ξέρει ακριβώς τι πρέπει να τους πει μετά. Και μη σκεφτείτε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, λέω τα πρώτα εύκολα και ελαφρά που ανέσυρε η μνήμη και που ξεκάθαρα δεν είναι τα εξοργιστικά ούτε τα πιο κρίσιμα ούτε τα πιο αντιπροσωπευτικά, συγκρατώ εαυτόν να μη γράψω βαρύτερα και εις βάρος συναδέλφων. Γιατί όταν ο άλλος γράφει "γμτ τους", αυτό για κάποιους δείχνει προσβολή και υποτίμηση που σε καμιά περίπτωση δεν τους αξίζει και όχι πόσο έχει ξευτιλιστεί και απαξιωθεί ο συνδικαλισμός μέσα του. Δεν γενικεύω άδικα, έχω άλλωστε προσωπικούς λόγους να μη γενικεύσω.

Το μποϊκοτάζ στα πλοία της εταιρείας, οργανωμένο από την ένωση καταναλωτών ή από τους κατά τόπους συλλόγους θα ήταν πράγματι πιο εύστοχη κίνηση, θα χτυπούσε σε πολλούς το καμπανάκι, αλλά αμφιβάλλω ότι υπάρχει η πολυτέλεια να πετύχει.

Τον φόνο προσωπικά δεν τον κόβω ρατσιστικό. Θεωρώ πως και ο φονιάς δεν είναι οξύνους, δεν αποτελεί άλλοθι αυτό βέβαια, αλλιώς αλίμονό μας... από τύχη ζούμε. Με τον κανονισμό ασφαλείας να του επιβάλλει να μην αφήνει επιβάτες να επιβιβάζονται έχοντας λυμένους κάβους, αυτός βρήκε πιο ασφαλές να τον σπρώξει από να τον αφήσει να ανεβεί. Όμως πρέπει να είναι κανείς πραγματικά αιμοβόρος ώστε η πίεση, η κούραση, η οργή ή ό,τι άλλο να βρίσκουν διέξοδο στον φόνο του αθώου. Γιατί κανείς δεν αμφισβητεί, εδώ και χρόνια, τις άσχημες εργασιακές συνθήκες και πολλοί μπορεί να αισθανθήκαμε το εγκεφαλικό να ζυγώνει, χειριζόμενοι ίσως και φονικά εργαλεία, αλλά ούτε που θα περνούσε απ' το μυαλό της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων να απαλλαγεί σκοτώνοντας. Και οι ναυτικοί, αισθανόμενοι μια κάποια συστολή, ισχυρίζονται πως είναι πρωτόγνωρο.

Πάντως ο ένας γιος που έχουμε κι εμείς ναυπηγό (≠naypigos) και ταξιδεύει συχνά, ως άνθρωπος ντράπηκε, η ναυτοσύνη του δεν αισθάνθηκε να θίγεται (λογικό). Κι εκείνο το "μπλέξαμε" του καπετάνιου που κατακρίθηκε δεν το αξιολογώ αρνητικά, το θεωρώ ανθρώπινο και πως δεν μειώνει τη λύπη και την ενσυναίσθηση, από μόνη της η συγκεκριμένη έκφραση της σκέψης για την εμπλοκή του ίδιου, για κάποιον που βρίσκεται στη θέση του.

Εργαζόμενος του λιμενικού θα υπήρχε, εάν δεν την είχε κοπανήσει. Οι ευθύνες των κυβερνώντων και της εταιρείας είναι υπαρκτές, όχι μόνο εδώ, αλλά και σε αρκετά εργατικά ατυχήματα, για την άκριτη μείωση του προσωπικού (από το ένα άκρο στο άλλο) και κυρίως για την ανοχή στην παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας. Όσο για τη συλλογική ή ατομική ευθύνη, όλα στην ατομική δεν ανάγονται; Πρωτίστως η ασέβεια του φονιά. Φανερή έλλειψη και παιδείας και εκπαίδευσης, που η μία από τις δύο θα έσωζε την κατάσταση, αστόχησε να τις πάρει και αστόχησαν να του τις προσφέρουν. Όμως και η συλλογική το ολοκλήρωμα των ατομικών είναι. Και κάτι παραπάνω.

Όσο για αυτούς που δεν δικαιούνται να ομιλούν γιατί δεν έχουν απεργήσει, κοιτώντας προφανώς το ίδιον συμφέρον και όχι το κοινό καλό, σε κάθε απεργία υπάρχουν παρόντες στη θέση τους που ωστόσο δηλώνουν απεργοί, σας ξεπερνά, το συμμερίζομαι.

Δεν συνηθίζω να εκφράζω σκέψεις, να σχολιάζω ακριβέστερα, σε δημόσιους διαλόγους, η συγκεκριμένη συζήτηση με προκάλεσε από την πρώτη στιγμή. Έχω μεγαλώσει σε σπίτι αρχισυνδικαλιστών με ό,τι σημαίνει αυτό, ο ένας μάλιστα αιρετός ΔΟΕ. Αξιόλογοι δάσκαλοι οι γονείς, αλλά την πετριά την είχαν στο έπακρο, την προσωπική ανασφάλεια και τη μη εκπληρωμένη φιλοδοξία που ωθούν στο συνδικαλισμό, όπως δυστυχώς διαπίστωσα εκ των υστέρων, βλέπω ότι τις φέρουν ακόμα και τώρα. Έχοντας αυτό το background - τραγικά ειρωνικό - βρέθηκα σε όλο τον εργασιακό μου βίο να εκπροσωπώ ντε και καλά στο μυαλό κάποιων τον "εργοδότη" ασχέτως αν εργαζόμουν σκληρότερα από τους ίδιους και δίπλα τους και πιο τίμια και προς το, μη κοντόφθαλμο, συμφέρον τους. Φύσει και θέσει απέναντι στο "βαβούρα να γίνεται", τρανού, και καλά, σωματείου επαναλαμβάνω. Λυπάμαι που ο συνδικαλισμός δεν είναι αυτός που οφείλει να είναι, είναι κάθε άλλο. Πραγματικά απορώ αν όσοι μιλάτε για αγνές προθέσεις σχετικές με δικαιώματα εργαζομένων τα πιστεύετε πραγματικά ή ωραιοποιείτε εξόφθαλμα εν γνώσει σας.
Εκπλήσσομαι επίσης με τις απρόκλητες επιθέσεις στο συγκεκριμένο νήμα, με ύβρεις και χαρακτηρισμούς για την ηθική υπόσταση, την ποιότητα του ανθρώπου και τα υποκοριστικά του, για το χαμηλό επίπεδο, τον ρατσισμό και για τη χαμηλή νοημοσύνη, από συνομιλητές μάλιστα μη ρατσιστές και μη μισαλλόδοξους.
Είχα προτείνει να σβηστεί το νήμα από το δεύτερο κιόλας ποστ, η μη αυτοσυγκράτηση και οι εμμονές που οδηγούν σε παρερμηνείες δεν είναι καλοί οιωνοί. Κάποιος πάτησε κάλους, κατά λάθος κιόλας, σύντροφοι ηρεμήστε, ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

@adiaforos σχώρα μας για το μακρινάρι, άλλωστε δεν παραπέμπω και δεν υποχρεούται κανείς να το υποστεί. Ωστόσο για το μακρινάρι "βγάλε τη σκούφια σου και βάρα μας", διαβάζω συχνά τα καλοζυγισμένα μακρινάρια σου🙂
 
Last edited:

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Last edited by a moderator:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.208
Μηνύματα
883.795
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom