Ιταλία Ρομαντική Επέτειος στην Ρώμη

cgio

Member
Μηνύματα
14
Likes
15
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του Forum.

Κλείνοντας 6 χρόνια σχέσης με την σύζυγο στις 13/4 και βλέποντας το ημερολόγιο ότι οι μέρες μας βολεύουν απίστευτα, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισα ταξιδάκι. Ο μόνος προβληματισμός ήταν Παρίσι ή Ρώμη, όπου λόγω καλών σχολίων αλλά και φόβου για το (λίγο πιο ταραγμένο) Παρίσι η μπίλια έκατσε στην Ρώμη.

Κλείστηκαν τα αεροπορικά με AEGEAN (είχαμε μίλια βλέπετε). Το ξενοδοχείο λίγο με μπέρδεψε κοιτάζοντας στην αρχή προς Βατικανό που έβρισκα πιο οικονομικά, αλλά ευτυχώς με την βοήθεια των παιδιών του φόρουμ, τελικά κατέληξα πιο κεντρικά στο Approdo Rippeta. Πολύ συμπαθητικό B&B, σε πολύ καλή θέση, πραγματικά πήγαμε παντού με τα πόδια.

Στην συνέχεια και πριν το ταξίδι κλείστηκαν ηλεκτρονικά όλα τα εισιτήρια για τα μουσεία (Κολοσσαίο, Παλατινός λόφος, Ρωμαϊκή Αγορά καθώς και Μουσεία Βατικανού - Καπέλα Σιξτίνα).

12 Απριλίου (1η Ημέρα)

Αναχώρηση Ελ. Βενιζέλος - Άφιξη Fiumicino (09:30)
Μας περίμενε κανονισμένη μεταφορά με αυτοκίνητο. Η κίνηση μεγάλη και η οδήγηση των Ρωμαίων νομίζω χειρότερη και από τη δική μας.
Φτάσαμε στο ξενοδοχείο περίπου στις 11 όπου αφήσαμε τα πράγματα και ξεκινήσαμε για την πρώτη μας βόλτα στην Αιώνια Πόλη.

Περνώντας έξω από το επιβλητικό Πάνθεον, φτάνουμε στο Caffe Sant' Eustachio. Καφές στο χέρι και περπάτημα μέχρι τον γνωστό Antico Forno Roscioli για την πρώτη γεύση (κυριολεκτικά) από Ιταλία.

1.jpg


2.jpg


Αναχώρηση προς Κολοσσαίο, μέσω Piazza Venezia και μνημείο Victor Emmanuel II.

3.JPG


4.jpg


Πλησιάζοντας το Κολοσσαίο αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι το πραγματικό του μέγεθος καθώς και να μπαίνεις στο κλίμα εκείνης της εποχής. Τεράστιο και επιβλητικό από έξω, μέσα πέρα από τις σκάλες και το διατηρούμενο μέρος των κερκίδων δεν βλέπεις και κάτι πολύ φοβερό.

5.JPG


6.JPG

7.JPG


Βόλτα και στον Παλατινό λόφο και στην Ρωμαϊκή Αγόρα στα οποία ο οδηγός που είχαμε μας βοήθησε πολύ στο να προσανατολιστούμε και να καταλάβουμε τι ήταν το κάθε τι που βλέπαμε.


8.JPG


9.JPG


Συνεχίσαμε περνώντας από την Πλατεία του Καπιτωλίου, θαυμάσαμε τα αγάλματα, τα κτίρια και την πολύ όμορφη σκάλα και μετά από λίγο διασχίσαμε τον Τίβερη (στο ύψος που είναι το νησάκι) και καταλήξαμε στο Trastevere για το βραδινό μας φαγητό.

10.JPG


11.JPG


12.JPG

13.jpg

14.jpg


15.JPG


16.JPG


Μετά από ένα πολύ ωραίο γεύμα με Pizza και Pasta στο Tonnarelo και μέσα σε ψιλόβροχο, ευτυχώς δεν μας χάλασε τα σχέδια, κατευθυνθήκαμε προς το ξενοδοχείο για τακτοποίηση και ξεκούραση. Πριν το ξενοδοχείο όμως στάση στο Giolitti για κλασσικό ιταλικό παγωτό.

17.jpeg


13 Απριλίου (2η Ημέρα)

Η ημέρα ξεκίνησε με πορεία προς το μικρότερο κράτος του κόσμου (Βατικανό) για να απολαύσουμε τις τεράστιες συλλογές έργων τέχνης αλλά και την Μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Πέτρου.
Διασχίζοντας κατά μήκος τον Τίβερη θαυμάσαμε τα δικαστήρια και το Castel St Angelo και φτάσαμε στην τεράστια πλατεία του Αγίου Πέτρου.

18.JPG


19.JPG


20.jpg


21.JPG


Μπήκαμε στα μουσεία, είδαμε τα εκπληκτικά εκθέματα και πίνακες (Πανέμορφα αγάλματα εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα, φοβερές οι τοιχογραφίες του Ραφαέλο, μοναδική παραφωνία της ξεναγού που δεν μας έδειξε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα). Θα συνιστούσα την ξενάγηση με ξεναγό γιατί πραγματικά είναι τόσα πολλά τα εκθέματα που μπορείς εύκολα να χαθείς.


22.JPG


Κατευθυνθήκαμε στην Καπέλα Σιστίνα που μείναμε με ανοιχτό το στόμα να χαζεύουμε το έργο του Μιχαήλ Άγγελου, σκεπτόμενοι μάλιστα και τον τρόπο που το δημιούργησε όλο αυτό και το γεγονός ότι δεν ήταν ζωγράφος, αλλά αναγκάστηκε να γίνει για αυτό το έργο.

Ύστερα από την πόρτα που γράφουν πολλά παιδία εδώ αποφύγαμε τις τεράστιες ουρές της Βασιλικής και βρεθήκαμε κατευθείαν μέσα. Τεράστια εκκλησία όπου και να στρίψεις βλέπεις και διαφορετικό παρρεκλήσι. Μπαίνοντας θαυμάσαμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο του ναού για να θαυμάσουμε το έργο του Μπερνίνι, τον εκπληκτικό τρούλο του Μιχαήλ Άγγελου αλλά και τον τόπο που βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Πέτρου. Κάναμε και μια γρήγορη βόλτα από τις κατακόμβες και στην συνέχεια πήραμε τα αναμνηστικά μας καθώς και στείλαμε κάρτα από το ταχυδρομείο του Βατικανού!!

23.JPG

24.JPG


25.JPG


26.JPG


27.JPG


Μιας και η ώρα είχε περάσει δεν πήγαμε για φαγητό, ούτε καν κάτι στο χέρι και ξεκινήσαμε τον δρόμο της επιστροφής προς το ξενοδοχείο. Πέρασμα από την Piazza Navona, ίσως η πιο ωραία από τις πολλές πλατείες της Ρώμης. Πολύ όμορφη η κρήνη των τεσσάρων ποταμών αλλά και τα άλλα δυο συντριβάνια. Πολύ ωραίος καιρός, πολύς κόσμος στην πλατεία, μουσικές, χρώματα, χοροί, ένα φοβερό σκηνικό!!

28.jpg


29.jpg


Το βράδυ του Σαββάτου, μιας και ήταν η επέτειος μας, είχα σκεφτεί για δείπνο σε ένα εστιατόριο κοντά στο Πάνθεον κα στην συνέχεια βόλτα στην νυχτερινή Ρώμη. Το Armando Al Pantheon κλειστό και έτσι αποφάσισα να κλείσω στο Al Duello για το οποίο δεν είχα βρεί κάτι στο forum αλλά είχε καλές κριτικές στο trip advisor. Πολύ ωραίο φαγητό και η νυχτερινή Ρώμη μας περίμενε.

30.jpg

31.jpg


Πέρασμα από Spagna, άδεια από κόσμο, χαλαρώσαμε στα σκαλιά, απολαύσαμε την ατμόσφαιρα και ανεβαίνοντας όλα τα σκαλιά θαυμάσαμε την πολύ όμορφη θέα.

32.jpg

33.jpg

Στην συνέχεια πήραμε τον δρόμο για την περιβόητη Fontana Di Trevi. Φτάνεις και τα ξεχνάς όλα. Τα αγάλματα λες και είναι ζωντανά, ο συνδυασμός του λευκού μαρμάρου του νερού και του περίτεχνου φωτισμού πραγματικά πηγαίνουν αυτό το έργο τέχνης σε άλλο επίπεδο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί το συγκεκριμένο μνημείο.
Ευτυχώς δεν είχε κόσμο, οπότε μπορέσαμε να το θαυμάσουμε με την ησυχία μας από διάφορα σημεία, να φτάσουμε μέχρι πολύ κοντά και να βγάλουμε φωτογραφίες, αλλά και να πετάξουμε το καθιερωμένο κέρμα έτσι ώστε να γυρίσουμε ξανά σε αυτή την πανέμορφη πόλη.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ύστερα από την απαραίτητη στάση στο Giolitti.

34.JPG


14 Απριλίου (3η Ημέρα)

Ξεκινήσαμε με σκοπό να περάσουμε ξανά, μέρα αυτή την φορά, από όλα αυτά τα ωραία που είχαμε δει το βράδυ. Δυστυχώς όμως ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας. Ξεκίνημα με Πάνθεον, όπου τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το μεγαλείο αυτού του Ναού. Ενώ είναι 2000 χρόνων είναι σαν να φτιάχτηκε πριν από μόλις λίγα χρόνια. Μεγαλοπρεπέστατο και η εικόνα του φωτός να μπαίνει μέσα από τον τρούλο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ.

35.JPG
36.jpg

37.jpg


Στην συνέχεια είδαμε τον περίεργο οβελίσκο του Μπερνίνι που στηρίζεται στην πλάτη ενός ελέφαντα και καταλήξαμε ξανά στο Caffe Sant'Eustachio για έναν γρήγορο καπουτσίνο. Ξεκινήσαμε τον ανήφορο για την Piazza di Popolo με τις δίδυμες εκκλησίες και την Villa Borghese. Δυστυχώς η βροχή δεν μας άφησε να τα χαρούμε καθώς μετά βίας βγάλαμε φωτογραφίες στην Πόπολο και η ιδέα για ποδηλατάδα στην Borghese πήγε περίπατο.

38.jpg


39.JPG

40.jpg


41.jpg


Καθήσαμε για φαγητό στο PizzaRe, πολύ ωραία pizza και στην συνέχεια κατεβήκαμε την Corso, στην οποία καταθέσαμε και τον οβολό μας. Corso με γυναίκα και προσφορές, δεν νομίζω να γινόταν και διαφορετικά.

43.jpg


Tiramisu από το Pompi (κλασσική και Φράουλα), ίσως ότι καλύτερο δοκίμασα στην Ρώμη. Πραγματικά τέλεια γεύση!! Είχε πολύ πλάκα γιατί στο μαγαζί καταλάβαιναν ότι ήμασταν Έλληνες και μας μίλαγαν στα Ελληνικά. Την tiramisu την απολαύσαμε στην απογευματινή και ηλιόλουστη (μετά την βροχή) Σκαλινάτα και στην συνέχεια βούρ για Trevi. Με το που φτάσαμε όμως ο καιρός φρόντισε να μας δείξει τα δόντια του ξανά καθώς το χαλάζι μας ανάγκασε να πάρουμε απότομα τον δρόμο προς το ξενοδοχείο.

44.JPG

45.jpg


46.jpg


47.JPG


Το βράδυ μαζέψαμε τα πράγματα μιας και έπρεπε να φύγουμε νωρίς από το ξενοδοχείο και πήγαμε για ένα γρήγορο φαγητό στην γειτόνια στο Alfredo Alla Scrofa που δοκιμάσαμε την πρωτότυπη Fetucini Alfredo που τόσοι διάσημοι πρίν από μας είχαν γευτεί.

15 Απριλίου (4η Ημέρα)

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Πέρασμα ξανά από Navona, στάση στην εκκλησία San Luigi Dei Francesi για να θαυμάσουμε τα εξαιρετικά έργα του Caravaggio , Campo de Fiori και πέρασμα απέναντι σε Castel St Angelo μιας και εκεί είχε πολλούς πλανόδιους με μαγνητάκια και άλλου είδους αναμνηστικά για τα τελευταία δώρακια από την Ρώμη.
Είχαμε ακόμα δυόμιση ώρες στην διάθεση μας και δεν γινόταν να φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε τον πιο παραδοσιακό καφέ της Ρώμης.
Antico Caffe Greco λοιπόν, πολύ ωραίος καφές, χώρος αριστοκρατικός και με πολλές εικόνες, σύγχρονες και παλαιότερες. Σίγουρα είναι αρκετά ακριβό αλλά για μια φορά αξίζει. Κάτι σαν ένα μουσείο.

48.jpg


49.jpg


Ζυμαρικά και κρασί στο χέρι στο Pastificio Guerra, άλλο ένα tiramisu στο Pompi και αναχώρηση για το αεροδρόμιο με πολύ γλυκιά γεύση και πολλές όμορφες εικόνες και αναμνήσεις να μας συνοδεύουν!!!

Κλείνοντας συνοπτικά κάποιες συμβουλές που εμένα μου φάνηκαν απαραίτητες.

- Ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο για να μπορείς να μετακινηθείς παντού με τα πόδια.
- Εάν ενδιαφέρεσαι για είσοδο σε δημοφιλή μουσεία και αξιοθέατα οπωσδήποτε κράτηση πρίν.
- Μπείτε σε εκκλησίες. Μικρές, μεγάλες είναι όλες πολύ ξεχωριστές και με όμορφα στοιχεία να δεις.
- Προετοιμάσου για πολύ περπάτημα και φυσικά φόρα αθλητικά παπούτσια!!

Οι Ρωμαίοι δεν οδηγούν ΚΑΘΟΛΟΥ καλά, ακολουθούν έναν πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό ζωής που ακόμα και ο καφές ή το φαγητό τους είναι αυτό που λέμε στο πόδι, όμως ξέρουν να σέβονται και να προστατεύουν αυτή την πολύ όμορφη πόλη που τους φιλοξενεί. Πολύ φιλικοί άνθρωποι όσοι γνωρίσαμε, από την ξενοδόχο, τους οδηγούς, τους ξεναγούς και τους μαγαζάτορες. Δυστυχώς πολλοί δεν μιλάνε αγγλικά αλλά δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου στην συνεννόηση.

Η Ρώμη είναι μια πολλή όμορφη πρωτεύουσα με πάρα πολλά πράγματα να δεις, είτε σε μουσεία είτε σε δρόμους και πλατείες. Θέλει πολύ χρόνο και όσο και καλό πρόγραμμα να κάνεις θα αφήσεις πράγματα για επόμενες φορές. Δεν πειράζει, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να επιστρέψω για να δω και τα υπόλοιπα!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές πριν το ταξίδι, αλλά και για τον χρόνο που αφιερώσετε για να διαβάσετε την ιστορία μου.

Εύχομαι Υγεία και Αγάπη σε όλους, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε πολλά ταξίδια με σημαντικούς ανθρώπους!!!
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.911
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Πολύ ωραία ιστορία και φωτογραφίες.
Να είστε καλά και να ταξιδεύετε.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.371
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom