Ταϊλάνδη ΣΑΜΟΥΙ 2011

touristgirl

Member
Μηνύματα
26
Likes
81
Η ιστορία γράφεται μετά από καθυστέρηση ετών το ξέρω, και ζητάω συγγνώμη για αυτό. Πρόσφατα βρήκα χρόνο και επανενεργοποίησα υπολογιστή που είχα να τον χρησιμοποιήσω χρόνια και βρήκα μέσα τις φωτογραφίες από το ταξίδι που έγινε τον Σεπτέμβριο 2011, 10 μέρες/8 νύχτες.

Έχοντας ταξιδέψει αρκετά αλλά μόνο εντός Ευρώπης, η επιθυμία μας ήταν το πρώτο μας ταξίδι εκτός Ευρώπης να είναι στην Καραϊβική, ιδανικά Μεξικό ή Κούβα, ωστόσο μας απέτρεψαν γνωστοί μας λόγω καιρικών συνθηκών σε αυτές τις περιοχές τον Σεπτέμβρη (τυφώνες, τροπικές καταιγίδες κλπ). Μετά από εκεί δεν είχαμε ιδιαίτερη προτίμηση. Μια φίλη που είχε πάει πρόσφατα Σαμούι μας έπεισε να το δοκιμάσουμε. Επίσης μας πρότεινε να κάτσουμε και 2 βραδιές Μπανγκοκ αλλά είμασταν τόσο κουρασμένοι από το καλοκαίρι στην Αθήνα που είπαμε να περάσουμε όλες τις μέρες στο νησί.

Κλείσαμε τα εισιτήρια, ωραίοι καιροί τότε, απευθείας με THAI από Αθήνα στην Μπανγκοκ και μετά με μία τοπική στο Σαμούι.

Φύγαμε Δευτέρα, το ταξίδι μια χαρά, η THAI σούπερ, στο Σαμούι καταλήξαμε Τρίτη πρωί. Κατεβαίνουμε στο αεροδρόμιο το οποίο ήταν πολύ ωραίο, υπαίθριο, όπου μας περίμενε το βανάκι για το ξενοδοχείο που ήταν στην Chaweng.

IMG_0318.JPG
IMG_0320.JPG



Να πω την μαύρη μου αλήθεια, στην αρχή η ατμόσφαιρα μου μύριζε. Είχε αυτήν την βαριά υγρασία που μετα από 1-2 μέρες την συνήθισα αλλά καθώς δεν είχα ξαναβρεθεί σε ανάλογη χώρα μου μύριζε πολύ. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο και πάμε και στην παραλία, πάω να μπω στη θάλασσα, τι να δω. Βασικά δεν έβλεπα τίποτα. Ζεστή, ρηχή, θολή. Είμαι παιδί του Ιονίου, το παραδέχομαι. Ο άντρας μου πάλι την καταβρήκε. Αυτές είναι θάλασσες λέει. Όχι σαν τις δικές σας εκεί πάνω (Θεσπρωτία), που παθαίνεις εγκεφαλικό για να μπεις.Ευτυχώς η γκρίνια κράτησε λίγο. Μετά από ένα μασάζ πάνω στη θάλασσα και 2-3 μπυρες chang, αυτό ήταν. Ξεκλείδωσα. Ξαφνικά μου φάνηκαν (και ήταν) όλα παραπάνω από καλα. Σκέφτηκα, καλά τώρα είμαι στον παράδεισο και γκρινιάζω; Και αφού θα είμαι εδώ για τις επόμενες 8 ημέρες θα περάσω όσο πιο όμορφα γίνεται. Και αυτό έγινε. Τόσο όμορφα που ανυπομονούσα και ανυπομονώ να ξαναπάω.

IMG_0322.JPG


IMG_0328.JPG


IMG_0330.JPG


IMG_0337.JPG


Την πρώτη μέρα μείναμε εκεί Chaweng, θάλασσα και πισίνα. Βγήκαμε λίγο πάνω στο δρόμο με τα καλώδια, κάναμε συνάλλαγμα και μετά πέρα δώθε στην παραλία που το βράδυ γίνεται τελείως διαφορετική. Οι ξαπλώστρες γεμίζουν μαξιλάρες και μπορείς να κάτσεις όπου θες για ποτό ή φαγητό. Εκεί που φάγαμε είχε και σόου με χορούς. Και πετάξαμε και το φαναράκι μας.

IMG_0333.JPG


IMG_0340.JPG


IMG_0345.JPG

IMG_0350.JPG

IMG_0368.JPG


Λίγο μετά μας έπιασε και η πρώτη μας μπόρα, ευτυχώς την ώρα που φεύγαμε.

IMG_0372.JPG
 

Daniel8

Member
Μηνύματα
31
Likes
16
Ωραία φενεται περάσατε εκεί μπράβο!!
Να σε ρωτήσω κάτι τότε εποχές τι τιμές παίζανε αεροπορικά γιατί γράφειςκαι απευθείας ;; Επίσης θα ξαναπηγαινες;;
 

touristgirl

Member
Μηνύματα
26
Likes
81
Ωραία φενεται περάσατε εκεί μπράβο!!
Να σε ρωτήσω κάτι τότε εποχές τι τιμές παίζανε αεροπορικά γιατί γράφειςκαι απευθείας ;; Επίσης θα ξαναπηγαινες;;
Έχουν περάσει τα χρόνια αλλά αν θυμάμαι καλά ήταν γύρω στα 1300-1400 ευρώ ο καθένας, αεροπορικά (απευθείας λίγο πριν η THAI σταματήσει τα δρομολόγια που είχε τότε με Αθήνα) και ξενοδοχεία (άψογα, πάνω στην παραλία) με πρωϊνό για 8 νύχτες. Εκεί πάντως ήταν πολύ καλές οι τιμές σε φαγητό/ποτό, εκδρομές, σουβενίρ, μασάζ, ξοδέψαμε πολύ λιγότερα από όσα φανταζόμουν ότι θα χρειαζόμασταν. Πχ. 1 ώρα αυθεντικό ταϋλανδέζικο μασάζ 9 ευρώ, 1 πιάτο σουφλέ σοκολάτα 1 ευρώ, φαγητό 2 μέτρα από την παραλία τα 2 άτομα 15 ευρώ κλπ.
Δεν έχω πάει σε άλλον εξωτικό προορισμό, αλλά νομίζω ήταν πολύ τίμια πρόταση και σίγουρα θα ήθελα να ξαναπάω. Την επόμενη φορά όμως για περισσότερες μέρες και θα το συνδύαζα και με άλλα μέρη όπως Κράμπι ή άλλα νησιά στον κόλπο της Ταϋλάνδης, και σίγουρα Μπανγκοκ.
 

touristgirl

Member
Μηνύματα
26
Likes
81
2η - 3η μέρα

Την επόμενη μέρα πήγαμε σε μια παραλία μεταξύ Chaweng και Lamai, Silver Beach λεγόταν (να ΄ναι καλά ο @GTS που είχα διαβάσει την ιστορία του από το Σαμούι και με έτρωγε αυτή η φωτογραφία που είχε βάλει) με αυτά τα αυτοκίνητα που κάθεσαι πίσω στην καρότσα (songthaew) και είναι σαν ταξί αλλά πιο φτηνά. Εκεί τη βγάλαμε μέχρι το μεσημεράκι με βουτιές και μπυρίτσες. Το κλου της ημέρας ήταν κάποιοι Αυστραλοί που διασκεδάζαν όλη μέρα εκεί δίπλα και σε κάποια φάση ακούμε χαμό, μια κοπελιά είχε χάσει τη βέρα της. Βουτήξαμε όλοι με γυαλάκια, μάσκες, χτενίσαμε το βυθό, δεν τη βρήκαμε. Της έταξε ο άντρας της θα της πάρει άλλη.

IMG_0389.JPG


IMG_0381.JPG


IMG_0382.JPG


Το απόγευμα πισίνα και μετά πέρα δώθε στην chaweng. Αυτή η ατελείωτη παραλία ήταν απόλαυση να την περπατάς. Θαυμάσαμε και τα γλυπτά από άμμο που έφτιαχναν παντού.

IMG_0402.JPG


Εκεί υπήρχαν και πολλά περίπτερα που διαφήμιζαν εκδρομές και κλείσαμε με ένα πρακτορείο για την επόμενη μέρα να μας παραλάβουν από το ξενοδοχείο.

Την 3η μέρα ξεκινήσαμε νωρίς νωρίς. Ήρθε το τζιπάκι, καθίσαμε στην καρότσα πίσω γύρω στα 8 άτομα είμασταν. Βρήκαμε και άλλο ένα ζευγάρι Έλληνες και κάναμε ωραία παρέα. Οι υπόλοιποι ήταν Ιάπωνες.

Η εκδρομή ξεκίνησε από ένα μέρος που λέγεται Grandfather and grandmother rock (Hin Ta και Hin Yai). Εκεί συναντήθηκαν και όλα τα τζιπάκια που θα συμμετείχαν στην εκδρομή και στο εξής πηγαίναμε κομβόι.

IMG_0411.JPG


IMG_0412.JPG

Μετά μας πήγαν να μας δείξουν μια μαϊμού που ανέβαινε και έφερνε καρύδες, μας έδωσαν και να πιούμε χυμό μέσα από καρύδα, βγάλαμε και φωτογραφίες με την μαϊμού στον ώμο.

IMG_0439.JPG


IMG_0444.JPG


Στη συνέχεια είχε ελεφαντάδα. Σε μια πλαγιά ένας τεράστιος χώρος που είχε μέσα σόου με ελέφαντες και μετά βόλτα με τους ελέφαντες. Στο ίδιο μέρος είχε και έναν καταρράκτη και κάτσαμε για έναν χυμό στο υπαίθριο μπαρ. Κάποιοι βούτηξαν κιόλας στις λιμνούλες εκεί.

IMG_0478.JPG


IMG_0488.JPG


IMG_0503.JPG

IMG_0525.JPG


IMG_0532.JPG


IMG_0563.JPG

Μετά μας πήγαν να δούμε σε έναν ναό έναν μοναχό μουμιοποιημένο, του είχαν βάλει και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου, μάλλον για να μην τρομάζουν τα παιδιά.

IMG_0573.JPG


IMG_0579.JPG


Διάλειμμα για φαγητό και στη συνέχεια μέσα από χωματόδρομους μας πήγαν σε ένα πάρκο με αγάλματα και μετά σε ένα view point όπου έβλεπες όλο το Σαμούι σχεδόν από ψηλά.


IMG_0605.JPG


IMG_0610.JPG


IMG_0622.JPG


Κατά την κατάβαση μας δείξαν τα καουτσουκόδεντρα και πώς βγαίνει το καουτσούκ και μάλιστα ο Ταϋλανδός βρήκε ανάμεσα στα δέντρα και μια αράχνη –τέρας και μας την έβαζε στα χέρια να περπατήσει πάνω μας. Οι περισσότεροι δεν δέχτηκαν, εγώ το έπαιξα μάγκας και είπα άντε να την δοκιμάσω, αλλά όταν άρχισε να περπατάει πάνω στο χέρι μου, μάλλον δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα τελικά.

IMG_0645.JPG


Καταλήξαμε στο άγαλμα του μεγάλου Βούδα στην βόρεια πλευρά του νησιού όπου κάτσαμε κάμποση ώρα για φωτογραφίες, σουβενίρ, κρέπες κλπ.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

IMG_0652.JPG


IMG_0659.JPG


Να πω εδώ ότι οι οδηγοί σε όλη τη διαδρομή κάναν τα δικά τους μπαίναν σε λακούβες, στα χώματα, άκρη άκρη σε γκρεμούς, σε ένα πλάτωμα πηγαίναν γύρω γύρω με ταχύτητα.. Είχαμε και έναν παππού Ιάπωνα στην καρότσα λέμε πάει θα μας μείνει, αλλά στο τέλος γελούσε κι αυτός σαν παιδί. Όποιος ήθελε στο μεταξύ μπορούσε να ανέβει πάνω στην οροφή του τζιπ όπου είχαν φτιάξει καθίσματα. Γενικά δεν ήταν καθόλου βαρετά, ήταν πολύ γεμάτη μερα με πρωτόγνωρες εικόνες και γυρίσαμε ένα κομμάτι του νησιού το οποίο είναι καταπράσινο και πανέμορφο.



IMG_0590.JPG


IMG_0591.JPG


IMG_0595.JPG
IMG_0633.JPG


Το βράδυ κάτσαμε για μπύρα παραλία και πετύχαμε και γάμο όπου είχαν έρθει από Αυστραλία καμιά 50αριά άτομα και σκάγαν πυροτεχνήματα και φαναράκια στον ουρανό.


IMG_0675.JPG
 

Attachments

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Εγώ είχα πάει για φαγητό σε ένα εστιατόριο πάνω στο λόφο, το Cliff, λίγο πριν κατέβεις στην παραλία. Το μακρινό 2001 δεν είχε τίποτα για να μείνεις στη συγκεκριμένη παραλία, δεν είχε καν όνομα. Ήταν πανέμορφη και δε μου κάνει εντύπωση που την εκμεταλεύτηκαν.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.767
Likes
18.143
Πόσο άραγε να έχουν αλλάξει όλα αυτά τα μέρη από τότε. Ήδη από το 2008 το Σαμούι ήταν πάρα πολύ τουριστικό και χτισμένο παντού.
 

touristgirl

Member
Μηνύματα
26
Likes
81
@turms Μήπως έμενες εδω :) ;
IMG_0376.JPG



Αυτά τα bungalows τα τραβήξαμε επειδή μας άρεσαν πολύ και είπαμε ότι την επόμενη φορά που θα έρθουμε σε κάτι τέτοια θα μείνουμε. Μας άρεσε πολύ το στυλ, η ατμόσφαιρα και ότι ήταν δυο βήματα από την παραλία, και τι παραλία!
Ωστόσο θεωρώ και εγώ ότι το μέρος ίσως να έχει αλλάξει πολύ από τότε, με τουριστικές υποδομές κλπ.
 

touristgirl

Member
Μηνύματα
26
Likes
81
4η μέρα
Την επόμενη δεν είχαμε κανονίσει τίποτα οπότε ρωτήσαμε στο ξενοδοχείο τι μας προτείνουν. Μας είπαν ότι κάθε Παρασκευή έχει μια υπαίθρια αγορα φαγητών στο Fishermans Village στην παραλία Bophut από την άλλη πλευρά του νησιού οπότε ξεκινήσαμε για εκεί.
Το χωριουδάκι είναι πολύ γραφικό και πολύ τουριστικό με πολλά μαγαζιά, εστιατόρια κλπ.

IMG_0704.JPG


IMG_0678.JPG


IMG_0679.JPG


IMG_0681.JPG


Εκεί έχει επίσης πολλά ξενοδοχεία, περιηγηθήκαμε λίγο στους κήπους τους και κάτσαμε σε ένα από αυτά στις ξαπλώστρες για μπάνιο και σνακ. Η θάλασσα ήταν όπως στην Chaweng , αλλά πιο βαθιά αυτή τη φορά. Απέναντι φαινόταν το Koh Phangan (που έχει μείνει και αυτό απωθημένο)

IMG_0685.JPG


IMG_0686.JPG
IMG_0688.JPG


IMG_0682.JPG


IMG_0683.JPG


IMG_0684.JPG


IMG_0693.JPG


Το μεσημεράκι τα μαζέψαμε κάτσαμε για ένα κρασί σε ένα ιταλικό πάνω στη θάλασσα να βλέπουμε τα σκάφη και μετά πήγαμε στην αγορά τροφίμων. Εκεί είχε πάγκους όπου διάλεγες ότι ήθελες για φαγητό, είτε έτοιμο είτε το ψήναν επί τόπου. Ωραίες μυρωδιές!

IMG_0697.JPG


IMG_0699.JPG

IMG_0702.JPG


IMG_0703.JPG

IMG_0701.JPG
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.823
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
@turms Μήπως έμενες εδω :) ;
View attachment 310713


Αυτά τα bungalows τα τραβήξαμε επειδή μας άρεσαν πολύ και είπαμε ότι την επόμενη φορά που θα έρθουμε σε κάτι τέτοια θα μείνουμε. Μας άρεσε πολύ το στυλ, η ατμόσφαιρα και ότι ήταν δυο βήματα από την παραλία, και τι παραλία!
Ωστόσο θεωρώ και εγώ ότι το μέρος ίσως να έχει αλλάξει πολύ από τότε, με τουριστικές υποδομές κλπ.
xaxa...ναι σε αυτο...τελεια επιλογη...μου φαινεται καποιος απο εδω μεσα το ειχε προτεινει κ ειχαμε μεινει εκει....πηγαινες με τα ποδια στο διπλανο χωριο (ποιο ειναι?)
μια φορα με μηχανακι πηγαμε κ εμεις στον βουδα κλπ κλπ
κ μετα πηγαμε ko pagnan....

τι τελειο ταξιδι....

ΥΓ κ εγω δεν ξερω πως θα ειναι...τοσα χρονια μετα...αν κ δεν ειχε κ πολυ χωρο στην παραλια....
 

touristgirl

Member
Μηνύματα
26
Likes
81
5η - 6η μέρα
Η 5η μέρα είχε μετακόμιση. Είχαμε κανονίσει να μείνουμε τις μισές μέρες σε άλλη παραλία μήπως και βαριόμασταν όλες τις μέρες στην ίδια (αν και την Chaweng τελικά δε νομίζω ότι την βαριέσαι). Έτσι, πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο – αδερφάκι του άλλου στην παραλία Choeng Mon στο βόρειο τμήμα του νησιού. Το ξενοδοχείο ήταν τεράστιο, ολοκαίνουριο αφού ακόμα κάποια τμήματά του τα έφτιαχναν, η παραλία πανέμορφη. Είχε και έναν κεντρικό δρόμο από πάνω με μαγαζάκια, pub, τουριστικά, εστιατόρια και 7/11 που τα τιμήσαμε όλες τις μέρες εκεί.

IMG_0760.JPG


IMG_0727.JPG


IMG_0739.JPG


IMG_0742.JPG


IMG_0744.JPG


IMG_0746.JPG
IMG_0767.JPG


IMG_0768.JPG

Τη βγάλαμε στην παραλία όλη την υπόλοιπη μέρα με μπάνιο, μασάζ, πισίνες κλπ. Το βράδυ ψάχνοντας για φαγητό, πετύχαμε ένα ταβερνάκι με αρκετούς ντόπιους. Εκ πρώτης όψεως δεν σου γέμιζε το μάτι, εκεί όμως έφαγα το καλύτερο ταϋλανδέζικο κοτόπουλο κάρυ της ζωής μου.

Την 6η μέρα είχαμε κλείσει εκδρομή, θαλάσσια αυτή τη φορά. Οι δημοφιλέστερες επιλογές ήταν 2. Είτε να πάμε στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο Ang thong, είτε στα νησιά Ko Tao & Ko Nang Yuan. Εμείς επιλέξαμε την 2η. Με ένα σχετικό άγχος για τον καιρό γιατί την προηγούμενη μέρα φύσαγε, ξεκινήσαμε την εκδρομή, η οποία έγινε με ταχύπλοο. Πάλι ήρθαν και μας πήραν με βανάκι από το ξενοδοχείο, φτάσαμε στο σημείο από όπου ξεκινούσαν οι βάρκες και μοιραστήκαμε. Είμασταν αρκετοί μέσα από διάφορες χώρες. Ρώσοι, Αυστραλοί, Ιταλοί, Ιάπωνες. Μετά από 1-2 ώρες με καλό σχετικά καιρό, φτάσαμε σε μια παραλία του Κo Ταο – Mango Bay. Μας μοίρασαν μάσκες και αναπνευστήρες και βουτήξαμε για snorkeling. Τα νερά ήταν πεντακάθαρα, ο βυθός γεμάτος κοράλια και πολύχρωμα ψάρια. Κρίμα που δεν είχα υποβρύχια φωτογραφική μηχανή.

IMG_0770.JPG


IMG_0777.JPG


IMG_0778.JPG


Στη συνέχεια μας πήγανε για φαγητό και μετά στάση στο επόμενο νησί το Ko Nang Yuan, στο οποίο γινόταν πανζουρλισμός από κόσμο και ήταν πανάκριβο σε όλα, αλλά άξιζε την επίσκεψη καθώς ήταν απαράμιλλης ομορφιάς το τοπίο και η θάλασσα. Μετάνιωσα μόνο που δεν ανέβηκα κάπου ψηλά να βγάλω φωτογραφίες αλλά δεν ήθελα να βγω από το νερό. Γενικά, από αυτή τη μέρα την παραδέχτηκα την Ταϋλάνδη για τις θάλασσές της.

IMG_0780.JPG


IMG_0781.JPG


IMG_0784.JPG


IMG_0789.JPG


IMG_0790.JPG


IMG_0791.JPG


IMG_0793.JPG

Η επιστροφή ήταν λίγο δύσκολη. Είχε καιρό, ο άνεμος κόντρα, η θάλασσα είχε αρχίσει να φουσκώνει, ο καπετάνιος στον κόσμο του, μάλλον επειδή έπρεπε να γυρίσει συγκεκριμένη ώρα που περίμεναν τα βανάκια, είχε βάλει τέρμα και το βάραγε στο κύμα, έσκαγε η θάλασσα πάνω μας συνέχεια, στάζαμε ολόκληροι, ευτυχώς προλάβαμε και κρύψαμε τις μηχανές. Εν πάση περιπτώσει κάποια στιγμή και ενώ φαινόταν ότι δεν θα φτάναμε ποτέ, είδαμε από μακριά τον μεγάλο Βούδα και ανασάναμε. Όταν φτάσαμε πάντως είδα ότι υπήρχαν και καταμαράν μεγάλα που κάναν παρόμοια εκδρομή. Και αυτά θα κουνούσαν πολύ σίγουρα, ίσως ήταν όμως πιο προστατευμένα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, πήγαμε σε μια pub για μπιλιάρδο και cocktails να έρθουμε στα ίσα μας και μετά για φαγητό στην χθεσινή ταβέρνα.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.622
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom