Σιγκαπούρη ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ :Ενας προορισμός όχι μόνο για stop over.

Emilykyr

Member
Μηνύματα
60
Likes
226
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Πριν 5-6 χρόνια ένα ταξίδι μου στο Μπαλί με αλλαγή πτήσης στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης στάθηκε αφορμή για να γίνει η πόλη αυτή ένας από τους πιο επιθυμητούς μελλοντικούς μου προορισμούς. Ουσιαστικά και μόνο το εκπληκτικό αεροδρόμιο της, με τους κήπους του , τα πάμπολλα φυτά και τις ορχιδέες, ήταν ικανά να μου κινήσουν τόσο το ενδιαφέρον. Τα επόμενα χρόνια κατά καιρούς διάβαζα άρθρα και έβλεπα φωτογραφίες της Σιγκαπούρης. Έτσι σταδιακά εδραιωνόταν η πεποίθηση μου ότι η πόλη αυτή αξίζει να της αφιερώσεις αρκετές μέρες για να την γνωρίσεις. Αφού πλέον ολοκλήρωσα το ταξίδι μου εκεί έχω καταλήξει ότι η πόλη εκπλήρωσε απόλυτα τις προσδοκίες μου και χρειάζονται τουλάχιστον 5 μέρες διαμονής για να δεί κάποιος τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της με άνεση.

Η προετοιμασία του ταξιδιού ξεκίνησε δύο μήνες περίπου πριν την αναχώρηση και

την διοργάνωση την ανέλαβα μόνη μου καθώς τα περισσότερα πρακτορεία αφιερώνουν μόνο 2 ή 3 μέρες στην πόλη. Διάρκεια ταξιδιού 7 μέρες με πτήση από Θεσσαλονίκη με Qatar airlines και ενδιάμεση στάση 2 ωρών στην Ντόχα. Κόστος 635 ευρώ για τέλη Οκτωβρίου. Η πτήση είχε 5 ώρες διάρκεια μέχρι Ντόχα και 8,5 ώρες από Ντόχα μέχρι Σιγκαπούρη. Συνολικά έμεινα ικανοποιημένη από την ακρίβεια και τις ώρες των πτήσεων όμως οι θέσεις ειδικά στην 2η πτήση ήταν σχετικά στενές και το φαγητό μέτριο. Στα συν της εταιρείας το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών 30 κιλών και 1 χειραποσκευή 7 κιλών. Πάντως συγκριτικά με αντίστοιχες πτήσεις στην Ασία με Turkish και Lufthansa θα κατέτασσα σε ποιότητα πτήσης πρώτη την Τurkish, μετά την Qatar και τελευταία την Lufthansa.

Τα ξενοδοχεία στην Σιγκαπούρη είναι αρκετά ακριβά. Φυσικά η ποικιλία είναι τεράστια από hostels και capsules hotels μέχρι πανάκριβα 5στερα ξενοδοχεία. Εμείς προτιμήσαμε το hotel Furama City Center, ένα 4στερο ξενοδοχείο στην Chinatown. Στα συν του η καθαριότητα, το πλούσιο πρωινό σε μπουφέ, η εγγύτητα του σε σταθμό μετρό (5 λεπτά περπάτημα) και το ευρύχωρο δωμάτιο. Το ξενοδοχείο ανακαινίζεται και κάποια δωμάτια ήταν καλύτερα με καινούργιες ταπετσαρίες ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι στους ορόφους είχαν έντονα σημάδια φθοράς ειδικά οι μοκέτες. Γενικά πάντως η διαμονή μας ήταν ευχάριστη. Το κόστος του δίκλινου με πρωινό ήταν 133 €. Να σημειώσω εδώ ότι στις διάφορες ιστοσελίδες κράτησης δωματίων διαπίστωσα μεγάλες αποκλίσεις τιμών (ακόμα και στο ίδιο site) από ημέρα σε ημέρα για το ίδιο ξενοδοχείο. Έτσι φροντίστε την κράτηση σας να την κάνετε καθημερινές και όχι Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Παρακάτω θα προσπαθήσω να αναλύσω γιατί εντυπωσιάστηκα τόσο από την Σιγκαπούρη αναφέροντας τα καλύτερα αξιοθέατα της κατά περιοχή σύμφωνα με όσα επισκέφτηκα και θα δώσω κάποιες γενικές πληροφορίες για το κράτος.

Ουσιαστικά η Σιγκαπούρη είναι ένα νησί, μια πόλη-κράτος νότια της Μαλαισίας με σχετικά μικρή έκταση 725km₂ και πληθυσμό 5,5 εκατομμύρια. Το νόμισμα είναι το δολάριο Σιγκαπούρης (1€=1,5SD). Πρόκειται για μια χώρα που δημιουργήθηκε από μετανάστες καθώς μέχρι το 1819 εκεί βρισκόταν ένα ψαροχώρι με ελάχιστους γηγενείς κατοίκους. Ο Raffles , αξιωματικός της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών, αναγνώρισε το 1819 την στρατηγική της θέση και ανέπτυξε εκεί ένα εμπορικό λιμάνι για λογαριασμό των Άγγλων. Άλλωστε η Σιγκαπούρη έμεινε βρετανική αποικία μέχρι το 1965. Η πολυεθνική και πολυπολιτισμική της ταυτότητα δεν περνάει απαρατήρητη, αφού ο πληθυσμός της αποτελείται κατά 75% από Κινέζους, 14% Μαλαίους (απόγονοι των αρχικών κατοίκων),9% Ινδούς και οι υπόλοιποι είναι Ευρωπαίοι και άλλοι Ασιάτες. Επίσημες γλώσσες είναι τα αγγλικά, τα κινέζικα , τα μαλαικά και τα ταμίλ. Η πόλη είναι χωρισμένη σε περιοχές που κατεξοχήν κατοικούνται από τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες όπως Chinatown, Little India, αραβική συνοικία. Η συνύπαρξη όλων αυτών των εθνοτήτων με διαφορετική κουλτούρα ,θρησκεία, γλώσσα, ήθη και έθιμα είναι τόσο αρμονική και ειρηνική που μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει στον ταξιδιώτη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το περίεργο συναίσθημα να συναντάς στην ίδια γειτονιά και σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων ένα ινδουιστικό, ένα βουδιστικό ναό, μια χριστιανική εκκλησία και ένα τζαμί. Θεωρώ την Σιγκαπούρη πόλη-υπόδειγμα πολυφυλετικού πολιτισμού που ανέπτυξε ισχυρότατη οικονομία και οι κάτοικοι της δεν έχασαν την ξεχωριστή τους ταυτότητα που καθορίζεται από την κατάγωγή τους.

Τα πιο αξιόλογα κατά την γνώμη μου αξιοθέατα κατά σειρά προτεραιότητας στην Σιγκαπούρη είναι τα ακόλουθα :

1.Gardens By The Bay

Noμίζω είναι το κορυφαίο αξιοθέατο της πόλης αυτήν την στιγμή. Πρόκειται για ένα πανέμορφο , τεράστιο κήπο που περιλαμβάνει διάφορα τμήματα όπως:

Flower Dome: Ένας γυάλινος θόλος που στο εσωτερικό του περιλαμβάνει κήπους με φυτά από διάφορα μέρη του κόσμου π.χ. ένα τμήμα είναι αφιερωμένο στην μεσογειακή βλάστηση, άλλο στην βλάστηση της Αφρικής ή της Αυστραλίας κ.τ.λ. Στο κατώτερο τμήμα συναντήσαμε μια πανδαισία λουλουδιών όλων των χρωμάτων.
20191024_125445.jpg

20191024_125741.jpg

20191024_131145.jpg

20191024_132157.jpg


Cloud forest: Ένας διπλανός γυάλινος θόλος όπου βρίσκεται ένας πανύψηλος εσωτερικός καταρράκτης. Μπορεί κάποιος με ασανσέρ να ανεβεί στην κορυφή του βουνού-καταρράκτη και κατεβαίνοντας με τα πόδια τα επίπεδα στην συνέχεια να θαυμάσει διαφορετικά είδη φυτών ταξινομημένα ανάλογα με το υψόμετρο που βρίσκονται στην φύση. Φανταστείτε ένα τσιμεντένιο κτίριο 5-6 ορόφων που είναι καλυμμένο από οργιώδη βλάστηση, αφού τα αληθινά φυτά έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήνουν σπιθαμή του κτιρίου εξωτερικά ακάλυπτη και να δίνουν την εντύπωση ενός πραγματικού βουνού από όπου πέφτει ένας καταρράκτης. Σε αυτόν το χώρο θα πρότεινα να έχετε μαζί σας ένα μπουφάν γιατί η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή και η υγρασία υψηλή εξαιτίας των νερών του καταρράκτη. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το όνομα του χώρου Cloud forest!
20191024_142539.jpg

Σαρκοφάγα φυτά

20191024_143904.jpg

20191024_144237.jpg

20191024_150719.jpg


Floral Fantasy: Ένας κήπος με υπέροχα λουλούδια και μπάλες από λουλούδια που ανεβοκατεβαίνουν από την οροφή. Εδώ γεμίζει η καρδιά με χρώματα και μεθυστικά αρώματα λουλουδιών. Στο τέλος υπάρχει και ένα 4D σινεμά όπου παρακολουθήσαμε μια τρισδιάστατη ταινία σχετική με τα αξιοθέατα του πάρκου.
20191024_112938.jpg

Supertrees Grove και OCBC Skyway: Eίναι το καλύτερο αδιαμφισβήτητα αξιοθέατο του πάρκου. Πρόκειται για 18 τεράστια ηλιακά δέντρα ύψους 25-50m που καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από αναρριχόμενα φυτά και δημιουργούν ένα απόλυτα φουτουριστικό περιβάλλον. Μια εναέρια γέφυρα μήκους 128 m συνδέει δύο από τα ψηλότερα supertrees. Καθώς διασχίζαμε αυτήν την γέφυρα εντυπωσιαστήκαμε από την θέα του πάρκου και των υπολοίπων ηλιακών δέντρων από ψηλά και βγάλαμε φοβερές φωτογραφίες με φόντο το διάσημο ξενοδοχείο Marina Bay.H είσοδος στην γέφυρα και τους χώρους που προανέφερα έχει εισιτήριο όμως η είσοδος γενικά στο πάρκο Gardens By The Bay είναι δωρεάν. Φροντίστε να μείνετε στο πάρκο μέχρι την ώρα που βραδιάζει καθώς στις 19:45 και στις 20:45 πραγματοποιείται το show Garden Rhapsody, δηλαδή ένα σόου ήχος και φώς όπου το θέαμα των supertrees φωτισμένων με διάφορα χρώματα συνοδεία μουσικής υπόκρουσης από γνωστές ταινίες δημιουργούν ένα μοναδικό , φαντασμαγορικό υπερθέαμα. Μείναμε αποσβολωμένοι για ώρα παρακολουθώντας το και είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς σε αυτήν την πόλη.
20191024_181431.jpg

20191024_190347.jpg

20191024_195609.jpg
 

Attachments

Emilykyr

Member
Μηνύματα
60
Likes
226
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
2. Το ξενοδοχείο Μarina Bay Sands

20191026_113708.jpg


Το διασημότερο πεντάστερο ξενοδοχείο της Σιγκαπούρης είναι 3 ουρανοξύστες-τρίδυμοι πύργοι που ενώνονται στην κορυφή με μια κατασκευή που μοιάζει με πλοίο. Στο εσωτερικό των τρίδυμων πύργων στεγάζονται το υπερπολυτελές ξενοδοχείο , εστιατόρια , μπαρ, καζίνο και ένα mall με τις διασημότερες μάρκες του κόσμου. Το εμπορικό στην βάση του Μarina Bay Sands είναι πολύ εντυπωσιακό και υπάρχουν ακόμα και υδάτινα κανάλια με βαρκούλες για τους τουρίστες.

20191027_204956.jpg
20191023_164221.jpg


20191028_145905.jpg

Ο χώρος της υποδοχής του ξενοδοχείου προσωπικά με απογοήτευσε καθώς υπολείπεται σε χλιδή συγκριτικά με το υπόλοιπο ξενοδοχείο. Στην κορυφή του Marina Bay υπάρχει ένα παρατηρητήριο (observation deck) απ’ όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει τη πόλη από ψηλά με εισιτήριο περίπου 15 €. Θα συμβούλευα να αποφύγετε το Sands Sky park όπου απλώς θαυμάζεις την θέα χωρίς ούτε ένα παγκάκι ή κάθισμα για ξεκούραση και να προτιμήσετε την άνοδο στο αμέσως επόμενο επίπεδο , την κορυφή του ξενοδοχείου.

Εκεί, στον 57ο όροφο του ξενοδοχείου βρίσκεται το υπέροχο bar Ce la vi. Προπληρώνετε το πόσο των 25SD (όσο περίπου κοστίζει και η άνοδος στο observation deck) και το ποσό αυτό αφαιρείται από το λογαριασμό που θα έχετε να πληρώσετε τελικά.Οι τιμές στο bar είναι λογικές ακόμη και για ένα κοκτέιλ όπως το χαρακτηριστικό κοκτέιλ της πόλης , το Singapore Sling που δημιουργήθηκε πριν πολλά χρόνια ως το μόνο ποτό με αλκοόλ που μπορούσαν να πιούνε οι γυναίκες στην Σιγκαπούρη. Καθίστε αναπαυτικά στο μπαρ απολαμβάνοντας το ποτό σας μα κυρίως την απεριόριστη θέα 360⁰ πάνω από την πόλη και μέχρι την θάλασσα. Επίσης μπορείτε να δείτε και την πασίγνωστη πισίνα υπερχείλισης του ξενοδοχείου που μοιάζει να κρέμεται στην άκρη της στο κενό. Η χρήση της πισίνας γίνεται φυσικά μόνο από τους ενοίκους του ξενοδοχείου όμως και οι απλοί θνητοί όπως εμείς μπορούν να την δούνε και να φωτογραφηθούν. Μη παραλείψετε την επίσκεψη σε αυτόν τον χώρο είτε είναι πρωί είτε βράδυ. Έχει αδιαμφισβήτητα την ωραιότερη θέα στην Σιγκαπούρη και αξίζει όσο λίγα σημεία.
20191028_135412.jpg

20191028_140305.jpg


Μπροστά από το ξενοδοχείο κάθε βράδυ στις 20:00 και στις 21:00 πραγματοποιείται ένα φαντασμαγορικό light show με εντυπωσιακούς πίδακες νερού και σιντριβάνια μέσα στο ποτάμι που χορεύουν στον ρυθμό της μουσικής. Πλήθος κόσμου μαζεύεται εκεί οπότε πιάστε θέση από νωρίς και προτιμήστε για καλύτερη θέα να καθίσετε στην Event plaza. Αυτό το σημείο είναι κεντρικό για να θαυμάσετε και άλλα σημαντικά κτίρια της πόλης, αφού απέναντι βρίσκεται η περιοχή City δηλαδή ένα δάσος από ουρανοξύστες με γραφεία, εταιρείες και τράπεζες.
20191023_162042.jpg

20191023_162048.jpg


20191027_210514.jpg

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι φωτογραφίζεται μπροστά στο νυκτερινό show

Στην άλλη άκρη της πλατείας βρίσκεται το Μουσείο Τεχνών και Επιστημών η λεγόμενη ″παλάμη του Βούδα″ επειδή μοιάζει με αντεστραμμένο χέρι και παραδίπλα βρίσκεται η όπερα που μοιάζει με το εξωτικό φρούτο ντουριάν. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία βρίσκεται και το μοναδικό πλωτό κατάστημα Louis Vuitton, φτιαγμένο από γυαλί, απόλυτα εντυπωσιακό και πολυτελές.
20191027_210105.jpg

To εσωτερικό του καταστήματος Louis Vuitton

3. Στην άλλη όχθη του ποταμού και απέναντι από το ξενοδοχείο Marina Bay είδαμε το σήμα κατατεθέν τα πόλης , το άγαλμα-σιντριβάνι Merlion, ένα λιοντάρι με ουρά ψαριού. Άλλωστε Σιγκαπούρη σημαίνει ″πόλη του λέοντος″ και το Merlion ως λιοντάρι συμβολίζει την δύναμη της πόλης ενώ το ψάρι σχετίζεται με την σημασία του λιμανιού της πόλης. Δίπλα στο Merlion βρίσκεται το Esplanade, ένα μοντέρνο θέατρο που μοιάζει εξωτερικά με κυψελωτό μάτι μύγας. Αν έχετε χρόνο επισκεφτείτε και το ιστορικό ξενοδοχείο Fullerton που βρίσκεται πίσω από το Merlion. Το εμβληματικό αυτό κτίριο χτίστηκε το 1928 και αρχικά στέγαζε ταχυδρομείο. Σήμερα θεωρείται Εθνικό Μνημείο και διατηρεί την νεοκλασική του πρόσοψη και το λαμπρό εσωτερικό του. Δίπλα του είναι και το νεώτερο αδελφάκι του το Fullerton Bay Hotel εξίσου πολυτελές εσωτερικά.

20191026_122040.jpg

Το ξενοδοχείο Fullerton
4. Chinatown

Το ταξίδι στην Σιγκαπούρη δεν θα ήταν ολοκληρωμένο αν δεν επισκεπτόμασταν την Chinatown, μια συνοικία με ιδιαίτερο χρώμα,παραδοσιακά διώροφα ή τριώροφα κτίρια, πολλά καταστήματα με αναμνηστικά , εστιατόρια καθώς και γνωστά hawke centers, δηλαδή σκεπαστές αγορές έτοιμου φαγητού όπως το Chinatown Complex Food Center και τοMaxwell Food Center.Το πρώτο το επισκέφθηκα και το βρήκα αρκετά βρώμικο ως χώρο. Σίγουρα όμως στην Chinatown πρέπει να φάτε στο Liao Fan Hawker Chan στην οδό 78, Smith Street που είναι το φθηνότερο στον κόσμο εστιατόριο με αστέρι Michelin. Το εσωτερικό του είναι πολύ απλό, μοιάζει με ταχυφαγείο , όμως τα πιάτα του είναι εξαιρετικά ειδικά το βραβευμένο soya sauce chicken rice που είναι πεντανόστιμο. Οι τιμές του επίσης είναι απίστευτα χαμηλές.

Στην Chinatown υπάρχουν και σημαντικοί ναοί:

O Sri Mariamman Temple είναι ο αραιότερος ναός της Σιγκαπούρης από το 1828 και αποτελεί τόπο λατρείας για τους Ινδουιστές Ταμίλ της χώρας. Στην είσοδο του υπάρχει ένας πύργος καλυμμένος με ένα πάνθεον από ινδουιστικές θεότητες.
20191023_120004.jpg


20191023_120613.jpg


Ο ναός Thian Hock Kheng Temple είναι επίσης ένας από τους παλιότερους ναούς από το 1842 , ήταν τόπος προσκυνήματος των πρώτων Κινέζων μεταναστών και έγινε ως ευχαριστήριο στην θεά της θάλασσας Zu Ma για το ασφαλές ταξίδι του. Δυστυχώς αυτόν τον ναό δεν πρόλαβα να τον επισκεφτώ.

Επισκέφτηκα όμως τον Buddha Tooth Relic Temple που είναι πρόσφατα κατασκευασμένος σε κινέζικο αυτοκρατορικό στυλ, έχει πολλούς ορόφους και είναι πλούσια διακοσμημένος εσωτερικά.
20191023_123037.jpg


20191023_123737.jpg

20191023_130900.jpg

Η είσοδος σε όλους αυτούς τους ναούς είναι δωρεάν.

5. Little India.
20191026_173826.jpg


H περιοχή φυσικά κατοικείται κυρίως από Ινδούς και έχει μεγάλα παζάρια με ινδικά αναμνηστικά, υφάσματα, ρούχα κ.τ.λ. Εντύπωση μου έκαναν η πληθώρα των κοσμηματοπωλείων με τα χαρακτηριστικά , φανταχτερά κοσμήματα τύπου Bollywood που ήταν πάντα γεμάτα πελάτες. Διάσημος εδώ είναι ο Ινδουιστικός ναός Sri Veeramakaliamman temple. Eίναι ένας από τους αρχαιότερους ινδουιστικούς ναούς με την χαρακτηριστική πρόσοψη με τα χρωματιστά αγάλματα θεών και είναι αφιερωμένος στην θεά Κάλι. Η συνοικία αυτή ήταν από τις πιο πολύχρωμες και ζωντανές της πόλης. Χωρίς αμφιβολία ήταν και η πιο στολισμένη περιοχή με χιλιάδες φώτα με ινδικά σχέδια σε όλους τους δρόμους. Η αιτία όλου αυτού του στολισμού ήταν ότι βρεθήκαμε εκεί την εποχή της εορτής Deepavali που είναι η Πρωτοχρονιά των Ινδουιστών. Ονομάζεται και Festival of Lights γιατί συμβολίζει την δύναμη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι.Γι’αυτό όλα τα σπίτια και οι δρόμοι ήταν εντυπωσιακά στολισμένα με φώτα και γιρλάντες από λουλούδια. Όλοι οι Ινδοί φορούσαν το παραδοσιακά ,φανταχτερά , καλά τους ρούχα και επικρατούσε μια ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής.Είδαμε και μια υπαίθρια , εορταστική παράσταση με γνωστά δικά τους συγκροτήματα ,τραγουδιστές και χορευτές. Όλα αυτά για εμάς ήταν τόσο ξένα και περίεργα γι αυτό και διασκεδάσαμε σαν να ήμασταν πρωταγωνιστές σε ταινία Bollywood. Φυσικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την αυθεντική ,ινδική κουζίνα.

20191026_173119.jpg


20191026_185537.jpg

20191028_163624.jpg

Nαός Sri Veeramakaliamman temple.

6. Αραβική συνοικία

Αυτή η συνοικία έχει άρωμα Μέσης Ανατολής με αραβικά καταστήματα , εστιατόρια και ένα μεγάλο ,κεντρικό τζαμί , το Sultan Mosque, που αξίζει να δει κάποιος έστω και μόνο εξωτερικά. Έτσι από έξω μόνο το είδαμε και εμείς αφού δεν μας επιτράπηκε η είσοδος εξαιτίας μιας τελετής .Διάσημη στην περιοχή είναι η Arab Street και κυρίως ο δρόμος Haji Lane που είναι ένας στενός δρόμος γεμάτο μοντέρνες μπουτίκ, όμορφες γωνιές για φαγητό και ατμοσφαιρικά μπαρ με τοίχους στολισμένους με τοιχογραφίες και γκράφιτι. Επισκεφτήκαμε την γειτονιά ένα βροχερό απόγευμα όμως σίγουρα το βράδυ θα είναι καλύτερα μια που θα σφύζει από ζωή.
20191026_124439.jpg

20191026_132823.jpg

Ο δρόμος Haji Lane
20191026_142833.jpg



7. Νησί Sentosa

20191025_103843.jpg


Πρόκειται για ένα πολυδιαφημισμένο νησί. Αξίζει μια επίσκεψη ειδικά αν ταξιδεύετε με παιδιά καθώς εκεί βρίσκεται ένα τεράστιο ενυδρείο, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος για κολύμπι με τα δελφίνια, ένα waterpark, άλλες αθλητικές δραστηριότητες και χώροι για VR προβολές.
20191025_120301.jpg

Στο ενυδρείο
20191025_120834.jpg




Το κορυφαίο βέβαια αξιοθέατο εδώ είναι το θεματικό πάρκο Universal Studios. Aυτό είναι χωρισμένο σε διάφορες θεματικές ενότητες εμπνευσμένες από ταινίες των Universal Studios.Κάθε θεματική ενότητα είναι διακοσμημένη και αρχιτεκτονικά δομημένη και τα παιχνίδια βασίζονται στην συγκεκριμένη ταινία π.χ. Το Shrek,Madagaskar Jurassic park,Transformers κ.α. Προσωπικά βρήκα το πάρκο αυτό υποδεέστερο από άλλα αντίστοιχα όπως το Warner Park στην Μαδρίτη και πολύ περισσότερο σε σχέση με την Eurodisney. Επιπλέον άσχημη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι υπήρξαν τεχνικά προβλήματα σε δύο από τα παιχνίδια όπου μπήκα με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείτε πολλή ώρα στις ουρές.
20191025_123619.jpg

20191025_135702.jpg

20191025_140411.jpg

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επισκεφθεί κάποιος το νησί. Εμείς επιλέξαμε το πολυφωτογραφημένο τελεφερίκ που κατά την γνώμη μου είναι υπερεκτιμημένο καθώς η διαδρομή είναι μικρή και το εισιτήριο πανάκριβο περίπου 30SD (20€).Περισσότερο βολεύει νομίζω η μεταφορά στο νησί με το Sentosa Express Monorail (ένα γρήγορο φτηνό τρενάκι με 2,5€εισιτήριο) ή το λεωφορείο. Στο νησί υπάρχουν και κάποιες τεχνητές παραλίες που δεν τις επισκεφτήκαμε και άφθονα καταστήματα και επιλογές για φαγητό και διαμονή.

8. Clarke Quay

Πρόκειται για μια όμορφη περιοχή δίπλα στον ποτάμι που γίνεται ακόμη καλύτερη το βράδυ. Εδώ βρήκαμε μια τεράστια ποικιλία από εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ. Το βράδυ γεμίζει με κόσμο ,μουσικές και ζωντάνια. Από .εδώ ξεκινάνε και πολλά τουριστικά καραβάκια που διασχίζουν το ποτάμι και προσφέρουν ένα tour στα βασικότερα αξιοθέατα της πόλης.

20191025_211813.jpg

20191025_224745.jpg


9. Ζωολογικός κήπος Σιγκαπούρης

20191027_152330.jpg


20191027_155333.jpg

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς του κόσμου και είναι πράγματι τεράστιος. Τα ζώα ζούνε στο φυσικό τους περιβάλλον σε αρκετά μεγάλες εκτάσεις , κάποια σχεδόν ελεύθερα όπως οι πίθηκοι και οι ουρακοτάγκοι. Υπάρχει ένα τρενάκι που σταματά σε συγκεκριμένα σημεία του πάρκου , όμως γενικά ετοιμαστείτε για πολύ περπάτημα! Είναι πάντως φοβερό πόσους πολλούς τουρίστες κυρίως Ασιάτες με πολύ μικρά μωρά σε καροτσάκια συναντήσαμε (σε ηλικίες που σίγουρα δεν καταλάβαιναν τι έβλεπαν). Για τα μεγαλύτερα παιδιά πάντως ,το πάρκο είναι εξαιρετικό και υπάρχουν και σόου με ελέφαντες ή δυνατότητα να πάρουμε πρωινό συντροφιά με τους ουρακοτάγκους που κυκλοφορούν ελεύθερα δίπλα μας.Τέλος, δεν μπόρεσα να πάω εξαιτίας μιας δυνατής τροπικής καταιγίδας στο night safari που είναι μια μοναδική εμπειρία καθώς κυκλοφορείς με τζιπ στο πάρκο νύκτα και μπορείς να συναντήσεις όλα τα νυκτόβια ζώα που κυκλοφορούν δίπλα σου ελεύθερα.

10.Βοτανικοί κήποι

Τέλος πολύ γνωστοί είναι και οι Βοτανικοί κήποι της Σιγκαπούρης που έχουν δωρεάν είσοδο ( εκτός από τον κήπο με τις ορχιδέες που έχει όμως φτηνό εισιτήριο).Δυστυχώς η πίεση του χρόνου δεν μας επέτρεψε να τους γνωρίσουμε.

10. Changi Airport

Σιγουρα θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στο καταπληκτικό αεροδρόμιο της πόλης Changi που δικαίως εδώ και χρόνια ψηφίζεται ως το καλύτερο του κόσμου. Αξίζει να αφιερώσει κάποιος αρκετές ώρες έως και ολόκληρη μέρα εκεί και πάλι δεν θα προλάβει να εξερευνήσει τους απίστευτους χώρους του όπως τον κήπο με τις πεταλούδες, τον κήπο με τους κάκτους, την Heritage Zone που είναι ένας χώρος με μαγαζιά που μοιάζουν με κομμάτι της πόλης με την παραδοσιακή Peranakan αρχιτεκτονική και φυσικά το ολοκαίνουργιο Terminal Jewel που κυριολεκτικά είναι ένα κόσμημα εξωτερικά και εσωτερικά. Στο terminal αυτό μπορείτε ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία που ταξιδεύετε να παραδώσετε τις αποσκευές 3-12 ώρες πριν την αναχώρηση σας και έτσι να κινείστε άνετα χωρίς βάρη. Μέσα στο Jewel βρισκεται ο μεγαλύτερος καταρράκτης εσωτερικού χώρου στον κόσμο ύψους 40m που μοιάζει να πέφτει από την γυάλινη οροφή. Γύρω από τον καταρράκτη βρίσκουμε μια ζούγκλα από δέντρα και φυτά φυτεμένα σε βαθμίδες, ενώ το βράδυ τα νερά του καταρράκτη φωτίζονται ανά μια ώρα συνοδεία μουσικής.Σε όλους τους ορόφους του terminal υπάρχουν φυτεμένα πανύψηλα δέντρα και στο 5ο επίπεδο-όροφο υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά όπως τσουλήθρες και παιχνίδια.Όλα αυτά σίγουρα δεν θυμίζουν ένα συνηθισμένο αεροδρόμιο γι’αυτό και συστήνω ανεπιφύλακτα να του διαθέσετε αρκετό χρόνο.
20191028_230953.jpg

20191023_044739.jpg

20191023_045402.jpg


Το φαγητό στην Σιγκαπούρη είναι γενικά εύκολη υπόθεση. Υπάρχει πληθώρα εστιατορίων με κουζίνα ασιατική ή ευρωπαϊκή .Η τοπική κουζίνα της Σιγκαπούρης ονομάζεται Peranakan και αποτελεί μίξη κινεζικών, ινδικών, μαλαισιανών και δυτικών στοιχείων. Χαρακτηριστικό πιάτο είναι το Chill Krab(καυτερό καβούρι) Satay και Chicken rice.Πολύ γευστικό βρήκα το satay που μοιάζει με τα δικά μας σουβλάκια και μπορεί ν α είναι από κοτόπουλο, αρνί ή καθαρισμένες γαρίδες. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τουλάχιστον μια από τις χαρακτηριστικές σκεπαστές αγορές με φαγητό, τα Hawke centers.Είναι πολύ δημοφιλείς και στους ντόπιους , αρκετά φθηνές γεμάτες με πάγκους και τραπέζια και μπορείτε να διαλέξετε φαγητό από όποιο πάγκο σας αρέσει. Πολύ γνωστές αγορές είναι η Lau Pa Sat που ήταν και η αγαπημένη μου, η Newton Food Center και η East Coast Lagoon Food Center (που είναι μακριά από το κέντρο).
20191027_222428.jpg

Lau Pa Sat αγορά


Οι άνθρωποι στην Σιγκαπούρη μου φάνηκαν φιλικοί και απίστευτα εξυπηρετικοί. Μόλις κοντοστεκόμασταν σαν κάτι να ψάχνουμε π.χ. στο μετρό ερχόταν πάντα κάποιος καλοπροαίρετος για να μας εξηγήσει, βοηθήσει ,συνοδεύσει στον προορισμό μας ακόμη και αν πήγαινε στην αντίθετη κατεύθυνση. Αισθανθήκαμε πολύ ασφαλείς να κινηθούμε στην πόλη ακόμη και αργά το βράδυ. Άλλωστε είναι παρομοιώδεις οι αυστηροί νόμοι και οι αυστηρές ποινές που επιβάλλονται στην χώρα (απαγορεύεται ακόμη και το μάσημα τσίχλας).

Στο ερώτημα λοιπόν αν αξίζει κάποιος να οργανώσει ένα ταξίδι για αρκετές μέρες στην Σιγκαπούρη η προσωπική μου απάντηση είναι ναι 100%.Φυσικά και μπορείτε να την συνδυάσετε και με άλλους κοντινούς προορισμούς όμως η πρόταση μου είναι να της αφιερώσετε τουλάχιστον 4 μέρες. Μπορείτε επίσης εύκολα να οργανώσετε το ταξίδι σας μόνοι χωρίς κάποιο πρακτορείο μια που η μετακίνηση στην πόλη είναι και εύκολη και ασφαλής. Η Σιγκαπούρη σίγουρα μας κέρδισε με την μίξη των παραδοσιακών και φουτουριστικών της στοιχείων και άνετα θα την ξαναεπισκεπτόμασταν στο μέλλον.
 

Attachments

Γεωργία_07

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Εξαιρετική παρουσίαση πανέμορφες φωτογραφίες πλήρης κάλυψη πληροφοριών για την Σιγκαπούρη νομίζω πως ένας υποψήφιος ταξιδιώτης άνετα μπορεί να αντλήσει υλικό από όλη αυτή την εξαιρετική περιγραφή και μάλιστα να παρακινηθεί για ένα μελλοντικό ταξίδι στην πόλη αυτή .
 

Emilykyr

Member
Μηνύματα
60
Likes
226
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Εξαιρετική παρουσίαση πανέμορφες φωτογραφίες πλήρης κάλυψη πληροφοριών για την Σιγκαπούρη νομίζω πως ένας υποψήφιος ταξιδιώτης άνετα μπορεί να αντλήσει υλικό από όλη αυτή την εξαιρετική περιγραφή και μάλιστα να παρακινηθεί για ένα μελλοντικό ταξίδι στην πόλη αυτή .
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ο στόχος μου ήταν αυτός που αναφέρεις , να παροτρύνω και άλλους να κάνουν το ταξίδι αυτό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.553
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom