ΣΚΟΠΕΛΟΣ 2011

Afroditi77

Member
Μηνύματα
31
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
ΑΥΣΤΡΙΑ, ΣΚΩΤΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΠΑΝΤΟΥ!ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΗΡΑ!
Φέτος, λόγω διάφορων καταστάσεων, αποφασίσαμε με 3 φίλες μου να επισκεφτούμε την Σκόπελο. Αρχικά θέλαμε Σκιάθο αλλά δεν βρήκαμε κάποιο αξιοπρεπές κατάλυμα και έτσι τελευταία στιγμή επιλέξαμε το δεύτερο σε σειρά νησί των Σποράδων. Επηρεασμένες και απο την ταινία Mamma mia που την διαφήμιζε με τον καλύτερο τρόπο, βάλαμε πλώρη...

Φτάνοντας στο λιμάνι του νησιού, αντικρίζεις την χώρα η οποία είναι αμφιθεατρική και πάρα πολύ γραφική. Αν δεν έχεις δικό σου όχημα υπάρχει δίπλα στο λιμάνι πιάτσα ταξί και το τοπικό ΚΤΕΛ, το οποίο όμως δεν έχει πολύ συχνά δρομολόγια.

Εμεις είχαμε κλείσει δωμάτιο στη Στάφυλο. Είναι 4 χιλιόμετρα απο το λιμάνι και η πρώτη παραλία που μπορεί να επισκεφτεί κάποιος. Μέναμε στο Mandobeachfront το οποίο βρίσκεται σε μια ειδυλιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα στον κόλπο της Στάφυλου. Τα δωμάτια ειναι αξιοπρεπέστατα, πολύ καθαρά και υπάρχει κήπος με γκαζόν και εξωτερική κουζίνα για το πρωινό σας ή το φαγητό σας το οποίο το φτιάχνετε μόνοι σας. Μοναδικό μειονέκτημα, το σήμα του κινητού που πιάνει μόνο σε πολύ συγκεκριμένα σημεία.

Αυτό που σου προκαλεί δέος είναι οτι το νησί είναι όντως ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ. Δεν βλέπεις καμία καλλιέργεια παρά μόνο πεύκα παντού....Πράσινο μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ:

  • Η Στάφυλος ήταν η πιο κοντινή μας και η πρώτη που επισκεφτήκαμε. Αμμος, ξαπλώστρες και beach bar. Τα νερά πολύ καθαρά και διάφανα. Γίνεται ένας χαμός γιατί είναι η πιο κοντινή παραλία και είναι βολικά να την επισκεφτείς χωρίς να χάσεις πολύ χρόνο.
  • Μηλιές. Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Ζευγαράκια, οικογένεις, πολύ κόσμος και τα νερά δεν τα πετυχαίνεις πάντα καθαρά λόγω κοσμοσυρροής. Έχει σπορ και beach bar.
  • Καστάνι. Η αμέσως επόμενη παραλία απο τις Μηλιές. Εκεί έγιναν γυρίσματα και για το mamma mia. Πολύ ωραία νερά. Άνοιξε πριν 2 μήνες και ένα καλαίσθητο beach bar με πολύ ωραία χορευτική μουσική. Υπάρχει γκαζόν που ξαπλώνεις τύπου Λονδίνο. Αράζεις, παραγγέλνεις το ρόφημα σου και ακούς ξεσηκωτική μουσική. Ξαπλώστρες υπάρχουν πολλές. Νερά πολύ καθαρά. Προσωπικά ήταν αυτή που μου άρεσε περισσότερο.
  • Πάνορμος και Αγνώντας. Είναι 2 πολύ ωραίες παραλίες για πιο χαλαρή φάση. Μαζεύει περισσότερο οικογένειες.

Για φαγητό υπάρχουν πολλές επιλογές. Εμείς μείναμε ευχαριστημένες και με την ταβέρνα που υπάρχει στην Στάφυλο (στην κατηφόρα λίγο πριν την παραλία). Άνοιξε πέρσι και τα παιδια που την λειτουργουν κάνουν οτι καλύτερο για να ευχαριστήσουν τον πελάτη.
Μια πολύ ρομαντική ιδέα για φαγητό με φοβερό τοπίο είναι στον Αγνώντα, στην Ταβέρνα της κυρίας Φωτεινής. Είναι μια γραφική Σκοπελίτισσα που πιάνεται απο λέξεις και τραγουδάει οτι θυμάται!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ, ΤΗΝ ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ...ΘΕΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΣΟΚ Ο ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΣ!!

Διασκέδαση θα βρείτε στην χώρα της Σκοπέλου. Το νήσι γενικά χαρακτηρίζεται απο μια "μέση" κατάσταση. Δηλαδή δεν θα βρείτε το ξεσάλωμα της Σκιάθου, ούτε όμως την απολυτη ηρεμία της Αλόνησου. Έχω παει και στα 2 αυτά νησιά που προανέφερα,οπότε για εμένα έμοιαζε ιδανική επιλογή η Σκόπελος γιατί βρίσκεις και την ηρεμία που θες αλλά και την διασκέδαση.Το νησί είναι επί τω πλείστον ζευγαρόνησο, αν ψάχνεστε θα κάνετε λάθος επιλογή νησιού.Οι ντόπιοι βέβαια είναι πολύ φιλικοί και θα κάνετε εύκολα παρέες. Εμείς είμασταν και 4 γυναίκες και μας έπιαναν κουβέντα όλοι, οπότε μπορεί να έχετε και τα "τυχερά" σας. Μην πάτε όμως με την λογική του ψαξίματος και της τρελού ξεφαντώματος.

Για καφέ υπάρχουν πολλές επιλογές κατα μήκος του λιμανιού. Μπαράκια επίσης πάρα πολλά. Επιλέξτε το Bardon, το Mercourio και τις Καρυάτιδες άν θέλετε να βρείτε πιο ποιοτικό κόσμο και καλή μουσική. Club υπάρχει μόνο ένα (απο όσο ψάξαμε και ρωτήσαμε), το Ammos όπου εκεί μαζεύονται όλοι όσοι φεύγουν απο τα μπαρ, ντόπιοι και τουρίστες!!!

MUST SEE: Αν δεν έχετε πάρει αμάξι μαζί σας, νοικιάστε ένα και κάντε τον γύρο του νησιού. Έχει πολλές ομορφιές να ανακαλύψετε, ειδικά άν είστε φυσιολάτρης. Το ΚΤΕΛ δεν έχει συχνά δρομολόγια με αποτέλεσμα να γεμίζει πολύ κόσμο και θα ταλαιπωρηθείτε με στρίμωγμα. Το νησί έχει πολλές στροφές, όποιος έχει πρόβλημα θα ζαλιστεί. Τα ταξί κοστίζουν ακριβά, είναι ελάχιστα σε αναλογία με τον κόσμο που υπάρχει και μπορεί να περιμένετε μέχρι και 30-40 λεπτά στην ουρά για το επόμενο. Μετά τις 2 το πρωί, διανυκτυρεύει ΜΟΝΟ ένα.

Επιβάλεται η βόλτα στα σοκάκια της χώρας με το γνωστό χάζι στα τοπικά μαγαζιά με σουβενίρ, κτλ. Τις ώρες 22.00 - 01.00, κάνει πάρα πολύ κόσμος περαντζάδα. Μετά γεμίζουν κόσμο τα μπαρ!!
Τα σεντούκια στην κορυφή του νησιού που φημολογείται οτι είναι τάφοι πειρατών. Φοβερή θέα της Σκιάθου και της Μαγνησίας!! Δύσκολος χωματόδρομος και αρκετά ερημικά. Προτιμήστε να πάτε με παρέα.
Το μοναστήρι του Αη-Γιάννη, όπου στην ταινία Mamma mia έγινε ο γάμος. Εκπληκτικός κόλπος, τρομερή θέα, μαγευτική ομορφιά!! Το εκκλησάκι είναι χτισμένο πάνω σε κάθετο βράχο και έχει περίπου 300 σκαλία να ανέβεις. Δεν ενδείκνεται για υψοφοβικούς!!!

Γενικώς εμένα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Αν και ενδείκνεται για πιο οικογενειακές η ρομαντικές διακοπές, λόγω παρέας εμείς συνδυάσαμε και πολύ έντονη νυχτερινή διασκέδαση. Έχω επισκεφτεί σχεδόν το 85% των ελληνικών νησιών μας και για όσους αναζητούν ηρεμία σε ένα καταπράσινο ειδυλλιακό τοπίο με φοβερές παραλίες, είναι οτι πρέπει. Η πρώτη μου επίσκεψη εκεί ήταν αναγνωριστική (μιας και οταν είστε 4 άτομα δεν μπορείς να κινηθείς και πολύ ελεύθερα) αλλά μελλοντικά θα την επισκεφτώ ξανά.
 

Attachments

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Πολύ ωραία η ιστορία σου Αφροδίτη, γεμάτη χρήσιμες πληροφορίες! Ευχαριστούμε!
 

apithani

Member
Μηνύματα
45
Likes
5
φετος πηγα κ εγω σκοπελο 11 μερες κ 7 μερες σκιαθο μετα....
εμεις μεναμε στα δωματια καλη θεα στο σταφυλο που δεν ειχαν απλα καλη θεα αλλα μαγευτικη που σου κοβει την ανασα...
τα δωματια αυτα ειναι των παιδιων που λες οτι εχουν την ταβερνα στο Σταφυλο το Σταφυλο που οντως ειχε πολυ καλο φαγητο... Το ζευγαρι-ιδιοκτητες πολυ φιλοξενοι κ συναμα πολυ εξυπηρετικοι...
Τα περιγραφεις ολα πολυ ωραια... μακαρι να ειχα αυτες τις πληροφοριες πριν παμε καν...
Μου αρεσαν ολες οι παραλιες κ πιο πολυ το Καστανι!!!!!!!!!!!!!!
Οι διαδρομες που καναμε με το αμαξι αναπαναληπτες καθως για να πας απο το ενα μερος στο αλλο διασχιζεις δρομους τρομερα πνευκοφυτους...
Η Σκοπελος ενα νησι που αξιζει ειλικρινα να επισκεπτει καποιος...
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Ευχαριστούμε για την όμορφη ιστορία, Αφροδίτη. Καταπράσινο νησί. Κατ'εμέ, η ομορφότερη παραλία του νησιού είναι το δυσπρόσιτο Χόβολο.
 

dglossa

Member
Μηνύματα
18
Likes
41
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΑΦΡΙΚΗ
Ωραία η αφήγηση σου. Έφτασες μέχρι τον Αϊ Γιάννη και δεν πήγες μια βόλτα στη γραφική Γλώσσα;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.812
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom