Σάμος, Το νησί του Πυθαγόρα!

joys

Member
Μηνύματα
50
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Αρχές Αυγούστου και ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει για ένα μακρινό προορισμό.Σάμος το νησί του Πυθαγόρα.Το καράβι πλησιάζει το λιμάνι της πρωτεύουσας (Βαθυ).Μια αμφιθεατρική θέα της πόλης μας μαγεύει και μας πλησιάζει.Αποβιβαστήκαμε από το καράβι και ξεκινήσαμε...Διασχίσαμε τον παραθαλάσσιο δρόμο της πόλης και αφήναμε πίσω μας τα παλιά νεοκλασικά κτήρια,την πλατεία Πυθαγόρα με το περίφημο λιοντάρι, το οποίο στήθηκε εκεί το 1930 στον εορτασμό των 100 χρόνων από την επανάσταση κατά των Τούρκων κατακτητών.
Ξεκινήσαμε με προορισμό ένα μικρό χωριό χτισμένο ψηλά στο βουνό ονόματι Βουρλιώτες.Το χωριό έχει πάρει το ονομά του απο τους πρώτους κατοίκους που ήρθαν απ’ τα Βουρλά της Μικράς Ασίας.Σε υψόμετρο 310μετρα και μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή φτάσαμε στην είσοδο του χωριού όπου συναντήσαμε μια πηγή και καθήσαμε να ξεκουραστούμε πίνοντας το κρύο γάργαρο νερό.Κάτω απο την παχιά σκιά των πλατάνων.Αφήσαμε το αυτοκίνητο και φτάσαμε στην πλατεία του χωριού όπου υπήρχαν μικρά παραδοσιακά καφενεία και ενα εστιατόριο.Διασχίσαμε την πλατεία και βρεθήκαμε μπροστά σε ενα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο το Γαλάζιο Πηγάδι.Απολαύσαμε παραδοσιακούς μεζέδες και δοκιμάσαμε το Σαμιώτικο κρασί.Ο ιδιοκτήτης ο Κυριος Χρήστος μας έδωσε όσες πληροφορίες χρειαζόμασταν και μας έλυσε όσες απορίες είχαμε.Ανηφορίσαμε απο την έξοδο του χωριού και πήραμε το δρόμο για το βουνό με προορισμό το μοναστήρι της Παναγιας της Βροντιανής.Αν και το μοναστήρι είχε υποστή ζημιές απο την καταστροφική πυρκαγιά του 1999 η θέα του ηταν απίστευτη.Το μοναστήρι με τα κελιά του και με την εκκλησία του ήταν πανέμορφα.Το βράδυ κατευθυνθήκαμε σε ενα παραλιακό χωριό το Κοκκάρι.Ενα απο τα πιο τουριστικά χωριά του νησιού.
Δεξιά & αριστερά ξενοδοχεία,πανσιον,μαγαζιά,σουβενιρ γέμιζαν το σκηνικό.Μουσική ακουγόνταν και κόσμος πηγαινοερχόταν στους δρόμους.Καθίσαμε στο γεφυρακι σε ενα μαγαζί και απολαύσαμε τα φρέσκα ψάρια μας. Μετά απο μια εξαντλητική μέρα πήγαμε στα δωματιά μας για να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.Η επόμενη μέρα ήταν γεμάτη.
Το πρωινό ήρθε και αφού ήπιαμε τον καφέ μας ξεκινήσαμε για την εκδρομή που είχαμε προγραματίσει για τους καταρράκτες του Καρλοβάσου.Δυτικά του Καρλοβάσου ,υπάρχει η υπέροχη παραλία Ποτάμι.Ακριβώς δίπλα από το κέντρο του κ. Χειμωνίτη αρχίζει ένα μονοπάτι. Λίγο πιο πάνω ο δρόμος διακλαδώνεται. Ο ένας οδηγεί στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης που κατασκευαστηκε το 11ο αιωνα και ειναι και το αρχαιοτερο του νησιου. Εκεί κοντά είναι και οι καταρράκτες.Ξεκινήσαμε μια διαδρομή ανάμεσα απο δέντρα και πυκνή βλάστηση να συναντήσουμε τους καταρρακτες.Φτάνοντας και θέλοντας να δροσιστούμε βγάλαμε τα ρούχα μας και με το μαγιό μας μπήκαμε μέσα στα κρύα νερά του ποταμού.Αρχίσαμε την άνοδο προς τους καταρράκτες.Το τοπίο ήταν μαγικό τα πλατάνια πανύψηλα, να επικρατεί σκια και μια δροσιά όπου την χρειαζόμασταν μετά απά μια τέτοια διαδρομή.Οταν ανεβήκαμε το πρώτο καταρράκτη με την βοήθεια ενος σχοινιού συνεχίσαμε για την άνοδο του δευτέρου.Καθίσαμε κάτω από τα νερά που επέφταν με ορμή για να δροσιστουμε.Είχαμε πια δροσιστεί για τα καλα και πονέσει από την πίεση των νερών του ποταμού.Έτσι αποφασίσαμε να βγούμε και να συνεχίσουμε απο το μονοπάτι.Ηταν μια απίστετη εμπειρία μέσα σε ένα τόσο μα τόσο φυσικό περιβάλλον οπου καθίσαμε αρκετή ώρα και χαζεύαμε τον κόσμο που έμπαινε μέσα στα παγωμένα νερά και ξεκίναγαν όπως και εμείς την άνοδο των καταρρακτων.
Στο δήμο Καρλοβάσου ανήκουν και τα Σεϊτάνια,προστατευόμενη περιοχή όπου βρίσκουν καταφύγιο η φώκιες MonachusMonachus.Τα καταγάλανα νερά και η παραλία σου θυμίζουν εξωτικές παραλίες με άγρια ομορφιά. Οι Σαμιώτες τα Σαϊτάνια τα ονομάζουν Σεϊτάνια, για να αλλάξουν τη σημασία της λέξεως αφού στην Τουρκική γλώσσα Σαϊτάνι σημαίνει Διάβολος!

Οι επόμενες μέρες ηταν αφιερωμένες στο νότιο τμήμα του νησιού από την πόλη της Σάμου.Πρώτη στάση στην παραλιακή κωμόπολη Πυθαγορείου.Στο Πυθαγόρειο υπάρχουν τμήματα και πολεμίστρες απ’ τα τείχη που προστάτευαν την πόλη, τα ερείπια των ανακτόρων του Πολυκράτη, τα Ρωμαϊκά λουτρά και πολλά άλλα ευρήματα και το σπουδαιότερο όλων το Ευπαλίνειο όρυγμα, του οποίου το μήκος ανέρχεται σε 1026 μέτρα και διαπερνά το βουνό. Σχεδιάστηκε απ’ τον Ευπαλίνο,με σκοπό την ύδρευση της πόλης, και η σπουδαιότητά του οφείλεται στο ότι άρχισαν να εργάζονται και απο τις δυο πλευρές και συναντήθηκαν στο μέσο με ελαχίστη διαφορά.Μεταξύ Πυθαγορείου και του Ευπαλίνειου, υπάρχει το αρχαίο θέατρο και πάνω απ’ αυτό το σπήλαιο της Σπηλιανής, στην είσοδο του οποίου υπάρχει εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με μερικά κελιά. Στο νοτιοδυτικό άκρο της κωμόπολης υπάρχει το κάστρο του Λυκούργου, που χτίστηκε το 1824, για την άμυνα της Σάμου κατά των Τούρκων και δίπλα η εκκλησία της Μεταμόρφωσης, που χτίστηκε την ίδια εποχή.Στη συνέχεια βρεθήκαμε στο κέντρο της κωμόπολης και στην παλιά μαρίνα του νησιού.Περπατήσαμε την προκυμαία και φτάσαμε στο άγαλμα του Πυθαγόρα.
Το Πυθαγόρειο Θεώρημα

«Εν τοις ορθογωνίοις τριγώνοις το από της την ορθήν γωνίαν υποτεινούσης πλευράς τετράγωνον ίσον εστί τοις από των την ορθήν γωνίαν περιεχουσών πλευρών τετραγώνοις».

Το τετράγωνο της υποτείνουσας ενός ορθογώνιου τριγώνου ισούται με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών.

Αφού βγάλαμε τις φωτογραφίες μας καθίσαμε να ξεκουραστούμε στις όμορφες καφετεριες που υπήρχαν κατά μήκος χαζεύοντας τα κότερα και τα σκάφη αναψυχής που ήταν το ένα δίπλα στο άλλο.
Επόμενος σταθμός ο ναός της Ήρας.Στα αρχαία χρόνια, ο ναός της Ήρας, το Ηραίον ήταν ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Ηρόδοτο. Τα ερείπια του ναού βρίσκονται κοντά στο σύγχρονο Ηραίον, το οποίο είναι ένας παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός.Αφού λοιπόν περάσαμε και απο το ναο κατευθυνθήκαμε για το παραθαλάσσιο χωριό Ηραίον, όπου απολαύσαμε για μια ακόμη φορά την τοπική κουζίνα με τους λαχταριστούς μεζέδες και το ωραίο τοπικό ούζο.
Στο ταξιδί μας προσπαθήσαμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδρομές.Το νησί είναι μεγάλο και χρειάζονται αρκετές μέρες για να εξερευνήσεις όλες του τις ομορφιές,και πολλές κόλλες χαρτί για να αποτυπωθεί η ομορφιά του.
Οι φυσικές ομορφιές του νησιού πάρα πολλές ,τα παραδοσιακά χωριουδάκια το ένα καλύτερο από το άλλο.Οι παραλίες με τα καταγάλανα κρυστάλινα νερά και το χοντρό βότσαλο επί των πλήστον σουπερ δροσιστηκές & μαγικές.Μετά από κάθε εκδρομή, μας ήταν απαραίτητη μια βουτιά σε αυτά τα νερά.Σχεδόν σε όλες υπήρχαν beachbar και ήταν οργανωμένες.Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποιες παραλίες όπου μας άρεσαν και απολαύσαμε τα μπάνια μας. Κοντά στη πόλη της Σάμου η πλάζ Γάγκου και η παραλια Λιβαδακι. Στο Κοκκάρι η Τσαμαδού, τα Λεμονάκια και η Τσάμπου. Στο Καρλόβασι το Ποτάμι και το Μικρο & Μεγαλο Σεϊτάνι (Στην παραλία πάει και καΐκι από το λιμάνι Καρλοβάσου). Στο Μαραθόκαμπο τα Βοτσαλάκια, η Ψίλλη Άμμος. Στο Πυθαγόρειο το Ποτοκάκι και το Ηραίο. Στα νοτιοανατολικά του νησιού η Μυκάλη, η Ψίλη Άμμος και το Ποσειδώνιο.
Επισης στη Σάμο υπαρχουν πολλα Μοναστήρια και Εκκλησίες εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και βρίσκονται σε τοποθεσίες πραγματικά μαγευτικές. Μερικα απο τα πιο σημαντικά είναι:Στην περιοχή της πόλης Σάμου η "Ζωοδόχος Πηγή" και η "Αγία Ζώνη". Στη περιοχή Κοκκαρίου, κοντά στο χωριό Βουρλιώτες η "Παναγία Βροντιανή". Στη περιοχή Πυθαγορείου η "Μεγάλη Παναγία" κοντά στο χωριό Κουμαραδαίοι, ο "ΤίμιοςΣταυρός" Στη περιοχή Καρλοβασίου ο "Προφήτης Ηλίας" , ο΄"Άγιος Ιωάννης Θεολόγος" και ο Αρχαίος ναός η "Μεταμόρφωση του Σωτήρα" κοντά στο Ποτάμι. Ψηλα στον Κέρκη το Μοναστήρι του "Ευαγγελισμού".
Η Σάμος φημίζεται για το κρασί της και ιδιαίτερα για το “μοσχάτο” της .Στην πόλης της Σάμου υπάρχει και το οινοποιείο όπου μπορείς να προμηθευτείς το Σαμιώτικο κρασί. Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου - Μαλαγάρι
Το νησί έχει τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, αλλά και με τα Δωδεκάνησα, τη Χίο, Μυτιλήνη, Ικαρία, Φούρνους και την ελληνική Έφεσο που βρίσκεται στις μικρασιατικές ακτές. Στο αεροδρόμιο του νησιού, προσγειώνονται και απογειώνονται καθημερινά αεροπλάνα που εκτελούν δρομολόγια εσωτερικού,και εξωτερικου.
Τα ιπτάμενα δελφίνια συνδέουν καθημερινά τη Σάμο με τα νησιά Ικαρία, Φούρνους, Αγαθονήσι, Λειψούς, Κω, Ρόδο, Χίο, Μυτιλήνη, Πάτμο, Λέρο και Κάλυμνο. Επίσης υπάρχει ιπτάμενο δελφίνι που φτάνει μέχρι την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, ενώ μια φορά την εβδομάδα, υπάρχει μεγάλο οχηματαγωγό πλοίο που συνδέει τη Σάμο με τη Θεσσαλονίκη.
Ήταν ένα γεμάτο ταξίδι δέκα ημερών με πάρα πολλές εκδρομές σε μέρη όπου αξίζει να τα δεις και να τα γευτείς.Το πράσινο βρίσκετε παντού.Ξεκινάει απο την θάλασσα και φτάνει μέχρι τις κορυφές των βουνών.Το φαγητό και το κρασί ήταν τέλεια.Οι κάτοικοι του νησιού ήταν πολύ φιλικοί και μας βοηθούσαν να βρούμε μονοπάτια όπου μόνο αυτοί ήξεραν για να μεταφερθούμε απο το ένα χωριό στο άλλο ,μέσα από απίστευτες διαδρομές.Διασχίσαμε ελαιώνες,αμπελώνες και περνάγαμε μέσα από ρεματιές με μόνο σύντροφο το κελάηδημα των πουλιών.Ήταν ενα φοβερό ταξίδι σε ενα καταπράσινο νησί!!!
 

Attachments

Last edited by a moderator:

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Πολύ όμορφα τα όσα μας περιέγραψες και πολύ χρήσιμες όλες οι πληροφορίες για το νησί.
 

miranta

Member
Μηνύματα
319
Likes
58
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
ΑΧ ! Τι μου θύμησες τώρα joys Συγκλονιστική η Ιστορία σου για την πατρίδα μου Είμαι Σαμιώτισσα αλλά εδώ και 4 χρόνια την επισκέφτομαι μόνο τα καλοκαίρια είναι πράγματι πανέμορφο νησί Θεωρώ όμως οτι ο τουρισμός εχει αλλάξει τη νοοτροπία των κατοίκων και οχι δυστυχως προς το καλύτερο !Το εύκολο κέρδος βλέπεις ...Οι αρπαχτές...το γνωστό πρόβλημα για τον ελληνικό τουρισμό...ακρίβια δυσανάλογη με τις προσφερόμενες παροχές
Σε ευχαριστώ παντως με συγκίνησες απίστευτα
 

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
joys μια χαρα τα ειπες για το νησι.
εγω παω καθε καλοκαιρι στην Σαμο απο τοτε που γεννηθηκα λογω καταγωγης.
ειναι πραγματικα παραδισενιο νησι και το συστηνω σε ολους οσους δεν εχουν παει ακομα ανεπιφυλακτα, οχι γιατι "αν δεν παινεψουμε το σπιτι μας θα πεσει να μας πλακωσει. . .!"
εχει αρκετο τουρισμο και απο ξενους τουριστες και απο ελληνες που το επισκεπτονται, και θα ειχε πολυ περισσοτερο εαν γινοταν περισσοτερο διαφημιση οπως γινεται σε αλλα ελληνικα νησια και εαν ηταν πιο κοντα στην Αττικη οπως οι κυκλαδες. οσοι αποφασιζουν να κανουν το μακρυνο ταξιδι με το πλοιο παντως, πιστευω οτι το νησι τους ανταμειβει μετα, απο την ομορφια του.
θα δωσω καποιες πληροφοριες που μπορει να φανουν χρησιμες σε οποιον σκεφτεται να το επισκεφτει.
ειναι πολυ ωραιο ενα μαγαζι που λεγεται Ευ ζην στο Πυθαγορειο. δεν εχω βρει παρομοιο οπου και να εχω παει. ειναι μικρο, εχει φοβερη διακοσμηση, ωραιο φωτισμο και ηρεμη μουσικη. ο χωρος ειναι σαν μια μικρη βεραντα και αισθανεσαι ανετα και ομορφα λες και εισαι στο σπιτι σου. μερικοι λενε οτι οταν πανε εκει νυσταζουν λογω της μουσικης, εχει ομως μερικους αλλους πραγματικους θαμωνες.
στο Ιρεον υπαρχει ενα μαγαζι, ονομαζεται la luna, οπου μπορει κανεις να φαει καταπληκτικες κρεπες. . τσεκαρισμενο!! επισης ενα ιταλικο που λεγεται "viva" στο Πυθαγορειο φτιαχνει πολυ ωραιο "πολο". το μαγαζι αυτο μαζευει καθε χρονο πολυ κοσμο. εαν πιασεις τα μπροστινα τραπεζακια εχεις πολυ ωραια θεα στο γραφικοτατο λιμανακι. μπορει κανεις να παρει το "πολο" και να παει διπλα στην παραλια να το απολαυσει στις ξαπλωστρες κατω απο τα αστερια. οποτε το Ευ Ζην, το La luna,και το πολο στην παραλια αποτελουν για μενα τα must. σε οποιον αρεσει το γλυκο κρασι, να δοκιμασει "ντου".ειναι το γλυκο σαμιωτικο κρασι και το ζητας σαν "ντου" γιατι ειναι γαλλικη λεξη που σημαινει γλυκο. το πουλανε βεβαια και εδω στα supermarket!
απο παραλιες ειναι πολυ ωραιες η ψιλη αμμος, η χρυση αμμος και τα λεμονακια. γενικα εχει πολυ ωραιες παραλιες με καθαρα νερα αλλα κρυα!
επισης και η παραλια γλυκοριζα ειναι πολυ ωραια αν και σχετικα μικρη σε αντιθεση με το Ποτοκακι που ειναι τεραστια .. στα Γλυκοριζα μπορει κανεις να βγαλει και ωραιες φωτογραφιες εαν επιχειρησει να παει λιγο προς τα αριστερα, στα βραχια, εκει που δεν παει κανεις αλλος. πολυ ωραιο μερος για θαλασσινες φωτογραφιες . .
την παραλια στο Ιρεον δεν θα την προτεινα για μπανιο. στο Ιρεον ειναι πιο ωραιο να παει κανεις απογευμα προς βραδυ. ειναι μικρο παραθαλασσιο χωριο και εχει ωραιες ταβερνες. φημιζεται η τελευταια ταβερνα στο τελος της παραλιας που λεγεται Βουρος για τα θαλασσινα του.
επισης απο το Πυθαγορειο φευγουν καθημερινα καραβακια και πανε σε ενα νησακι που λεγεται Σαμιοπουλα. φευγει το πρωι και γυρναει το απογευμα κατα τις 7 περιπου αν θυμαμαι καλα. ειναι φανταστικο να αφιερωσει κανεις μια μερα για αυτη την εκδρομη. ειναι πολυ ωραια διαδρομη, στο πηγαινε σταματαει συνηθως και στο Ιρεον για να παρει κοσμο και απο εκει, και σε παει στην Σαμιοπουλα. Πατε σε μια παραλια καταπληκτικη οπου τα νερα ειναι τοσο γαλαζια λες και εισαι σε πισινα. Μετα πας και τρως σε μια ταβερνα που εχουν φτιαξει -σε ρωτανε αν θες ψαρι ή κρεας - και μετα εχεις και αλλο χρονο να ξανα πας για ακομα μια βουτια αν και φαγωμενος. . στον δρομο της επιστροφης κανει το καραβακι καποιες στασεις για βουτιες! καταπληκτικο!
γενικα χανεις την αισθηση του χρονου εκει, δεν σε νοιαζει τιποτα και αισθανεσαι σαν μικρο παιδι! στην παραλια αυτη μπορει κανεις να βγαλει πολυ ωραιες φωτογραφιες γιατι στα αριστερα εχει μια πολυ ωραια σπηλια, αν εχεις ορεξη, πηγαινε!
η Σαμος εχει και νυχτερινη ζωη, δεν ειναι βεβαια Μυκονος . . τα πιο κοσμοπολιτικα μερη ειναι πραγματι το Κοκκαρι και το Πυθαγορειο. το Πυθαγορειο εχει κινηση ολη την μερα μεχρι τις μια η ωρα το βραδυ. απο εκει και επειτα εχει καποια νυχτερινα μαγαζια αλλα οι περισσοτεροι πηγανουν στα μπαρακια στο Βαθυ. εκει ειναι το Μπλε, το Σεληνη ακριβως διπλα στο κυμα . . παρα πολυ ωραια! μπορει κανεις να επισκεφτει και το χωριο "Χωρα" που ειναι πολυ κοντα στο Πυθαγορειο και πανω απο το αεροδρομιο. εκει στη μεση του χωριου στον Πλατανο εχει και μια ωραια ταβερνα "της Πελαγιας", που λειτουργει χρονια, και εχει καταπληκτικο μπιφτεκι. μετα απο μια βολτα στο χωριο μπορεις να πας και πανω στον Αγιο Ηλια για να απολαυσει το Ιρεον, το Πυθαγορειο και το αεροδρομιο απο ψηλα.
αυτα για το νησι απο μια σαμιοπουλα, ελπιζω να φανουν χρησιμα σε οποιον σκεφτεται να το επισκεφτει. οποιος ενδιαφερεται για περισσοτερα, μπορει να επικοινωνησει μαζι μου.
τι ωραια που περναμε στην Σαμο καθε χρονο!!! εχουν ερθει και οι φιλες μου και εχουν ξετρελαθει!
 

joys

Member
Μηνύματα
50
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
neraida πολυ ωραιες οι πληροφοριες σου για τα μαγαζια που ανεφερες.Εμεις κινηθηκαμε περισσοτερο βορεια του νησιου για τις βραδινες μας αποδρασεις και για τις γαστρονομικες μας (Κοκκαρι-Αυλακια-Βουρλιωτες-Μανολατες- Αγιος Κων/νος).Συμφωνω μαζι σου οσο αφορα,οτι το νησι δεν εχει ιδιαιτερη διαφημιση.Ειναι μακρινος προορισμος και ολοι σκεφτομαστε να βρουμε ενα κοντινο προορισμο απο το σημειο εκκινησης μας.Βεβαια απ'οσο γνωριζω υπαρχει πλοιο απο Πειραια οπου κανει 7-8 ωρες & αεροπορικος 45-50 λεπτα.Οποιος ομως σκεφτετε να παει ας το τολμησει διοτι το νησι θα τον ανταμοιψει με τις φυσικες ομορφιες του!
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Είμαι Σαμιώτισσα αλλά εδώ και 4 χρόνια την επισκέφτομαι μόνο τα καλοκαίρια είναι πράγματι πανέμορφο νησί Θεωρώ όμως οτι ο τουρισμός εχει αλλάξει τη νοοτροπία των κατοίκων και οχι δυστυχως προς το καλύτερο

miranta πανεμορφο το νησι σου ειχα και εγω τη τυχη να παω για διακοπες γιατι εχω και φιλους στους Μυτηλινιους. η φιλοξενια τους δεν περιγραφεται αλλα ολοι οι συγγενεις τους μας υποδεχτηκαν λες και ηρθε ο Μεσσιας....
εντυπωσιαστηκα απο τη παναγια τη σπηλιανη την εκκλησια που ειναι χωμενη μεσα σε ενα βραχο εξω ειχε 42 βαθμους καυσωνα και μεσα τουρτουριζαμε
οι παραλιες κρυσταλινες και πεντακαθαρες ο κοσμος δεν εχει αλοιωθει απο το τουρισμο το αντιθετο μαλιστα
οι τιμες λογικοτατες στο απιστευτο φαγητο, οι επιλογες που εχεις στη Σαμο ειναι παρα πολλες, μαλιστα και σε ενα περιοδικο ψηφισα το ωραιοτερο χωριο της Ελλαδας τις Καστανιες της Σαμου
αυτη η πετροχτιστη πλατεια με τη τεραστια βλαστηση νομιζες οτι ησουν σε βουνο και η θαλασσα ακριβως κατω.....δεν περιγραφεται ευκολα ........
οσοι δεν εχεται παει ....χανεται :lol::lol:

Ματρονη, Χριστο, Ελευθερια φιλια πολλα:clap::clap::clap: και ευχαριστω.......
 

HELEN

Member
Μηνύματα
41
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Νότια Αμερική
και εμένα μου θύμισες το καλοκαίρι μου αυτό στη Σάμο. Τόσο όμορφα, ήρεμα. πολύ όμορφη η περιγραφή σου joys
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μολις διαβασα το αρθρο και τις απαντησεις για Σαμο και μου ανοιξατε την ορεξη για κυνηγι παραλιας...Πολυ καλες οι πληροφοριες που γραφετε παιδια , και θα μου χρειαστουν συντομα αφου κατεληξα στο νησι του Πυθαγορα για τις φετεινες μας διακοπες!
Ελπιζω να συμπληρωσω κι εγω κατι με την επιστροφη μου:)
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.052
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Μολις διαβασα το αρθρο και τις απαντησεις για Σαμο και μου ανοιξατε την ορεξη για κυνηγι παραλιας...Πολυ καλες οι πληροφοριες που γραφετε παιδια , και θα μου χρειαστουν συντομα αφου κατεληξα στο νησι του Πυθαγορα για τις φετεινες μας διακοπες!
Ελπιζω να συμπληρωσω κι εγω κατι με την επιστροφη μου:)
Πολυ καλα εκανες και εκλησες Σαμο για διακοπες αν θελεις για φαγητο πληροφοριες μπορω να σε ενημερωσω...και για παραλιες επισης.....
 

neraida

Member
Μηνύματα
391
Likes
87
go2dbeach θα ερθεις στο νησι μου???

καλως να ερθεις!!
για ποτε λες?? θα κλεισετε ξενοδοχειο? που?

εγω θα ειμαι αυγουστο οπως καθε χρονο.. μετα το μεξικο θελω να πιστευω.. !!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Για αρχες Αυγουστου για μια εβδομαδα μονο , και λεω να μεινω καπου στο Καρλοβασι γιατι σκεφτομαι την επομενη εβδομαδα να κανω μια εξορμηση στην Τουρκια :) Πιστευω οτι ειναι καλα στο Καρλοβασι , κεντρικα , και με προσβαση στα φερυ. Ετσι κι αλλιως θα γυριζουμε με αυτοκινητο στις παραλιες.
ΗΤουρκια ειναι υπο σκεψη ακομα..δεν εχω καν κοιταξει πως και που..
:romeo: Ροδα θα ριξω στο γιαλο και ιδωμεν! :D
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.979
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom