Σίκινος Σίκινος = Ελευθερία

coco_

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
1.773
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
Αυτοκινητο χρειαζεται στην Σικινο;
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Αυτοκινητο χρειαζεται στην Σικινο;
Όχι ιδιαίτερα. Υπάρχει δημοτική συγκοινωνία που καλύπτει το Αλοπρόνεια - Χώρα και πάει επίσης στην άλλη παραλία, τον Αγ. Γεώργιο. Δεν θυμάμαι καθόλου αν πάει και στην Επισκοπή που πραγματικά αξίζει. Τα αξιοθέατα περιορίζονται στην Χώρα και οι παραλίες είναι λίγες. Από την άλλη τα δρομολόγια δεν είναι ιδιαίτερα πυκνά ούτε μέχρι αργά.
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Πάει και στην Επισκοπή το λεωφορείο, μάλιστα περιμένει γύρω στ 20 λεπτά να δείτε το μνημείο κι επιστρέφει. Προσωπικά όσες φορές πήγα στη Σίκινο δεν μού χρειάστηκε το αυτοκίνητο.
 

zade

Member
Μηνύματα
157
Likes
688
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Με αφορμή μερικά ποστ που είδα εδώ και μιας και πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος, παραθέτω μερικές "εσωτερικές πληροφορίες".

1)Κατ αρχάς η Σίκινος είναι νησί που απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό και δεν προσφέρεται ούτε για κλάμπ , ούτε για νυχτερινή ζωή, ούτε για παραλίες. Εάν είστε φαν του Αιγαίου και των Κυκλαδονησιών και έχετε στο νου τις ιδανικές παραλίες, στην Σίκινο θα βρείτε λίγα πράγματα. Διεκπεραιωτικές θα τις έλεγα.

2)Υπάρχουν βοσκοί στο νησί που φτιάχνουν το δικό τους τυρί. Είναι ένα πολύ μαλακό τυρί (φανταστείτε στην υφή σαν ζαγορίσιο γαλοτύρι) που έχει που ιδιαίτερη γέυση χωρίς να έχει έντονη μυρωδιά. Δεν θα το βρείτε στα σούπερμαρκετ αλλά αν ρωτήσετε τους ντόπιους όλο και κάποιος θα σας κατευθύνει στον σωστό άνθρωπο.

3)Οι ντόπιοι είναι πολύ φιλικοί και οι περισσότεροι νέοι έχουν σπίτια και στην Αθήνα και έρχονται στην Σίκινο ως "επίσκεψη στο χωριό". Ζητήστε αν μπορείτε να μπείτε μέσα σε κάποιο σπίτι για να θαυμάσετε από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Μην ντρέπεστε, κατά πάσα πιθανότητα θα σας ξεναγήσουν και θα σας εξηγήσουν τι και πως. ιδαίτερα στο χωριό Κάστρο και στη Χώρα.

4) Πηγαίνετε μια βόλτα μεχρι το οινοποιείο για ένα χαλαρό κρασάκι και ένα ηλιοβασίλεμα. Αξίζει.

5)Δεν χρειάζεστε δικό σας μεταφορικό μέσο. Δύο μέρη είναι όλα κι όλα, η Αλοπρόνοια που ουσιαστικά είναι το Λιμάνι και η χώρα που είναι πάνω στο βουνό. Υπάρχει λεωφορείο που τα συνδέει αυτά ή αν προτιμάτε , σε 30 λεπτά περπάτημα φτάσατε.

6)Υπάρχουν πολύ καλές πεζοπορικές διαδρομές στο νησί που οδηγούν σε πολλά και διαφορετικά σημεία. Μπορεί να ξενερώνετε και μόνο στην ιδέα ότι θα πάτε και θα περπατήσετε, αλλά λόγω του ότι το νησί είναι μικρό και μακρόστενο, θα βρείτε πολλά σημεία που θα πεζοπορείτε στην κορυφογραμμή και θα βλέπετε θάλασσα και από τις δύο μεριές.

7)Ένα από τα πολύ χαρακτηριστικά πράγματα που ίσως δείτε αν πάτε καλοκαίρι, είναι ο νεαρόκοσμος του νησιού. Είναι κυρίως παιδιά που μένουν στην Αθήνα και έρχονται το καλοκαίρι να περάσουν τις διακοπές τους εκεί. Είναι πολύ φιλικά και πολύ πολύ εύκολα μπορείτε να γίνετε φίλοι και να σας δείξουν τα κατατόπια. Γκόμενα δεν θα βγάλετε, sorry. :haha:

Τέλος, επειδή η πολλή περισυλλογή και ίσως η μοναξιά μπορεί να σας τη βαρέσουν στο κεφάλι, μπορείτε πάντα να πεταχτείτε στην διπλανή Ίο, να πάρετε μια τεράστια δόση κλαμπισμού και νταπαντούπα και μετά να επιστρέψετε στο ησυχαστήριο σας.
Επίσης καλή ιδέα είναι μια μονοήμερη Φολέγανδρο για λίγο πιο γραφικά μέρη και καλύτερες παραλίες.

Fun fact : Κατά τον Οδυσσέα Ελύτη, το Κυκλαδονήσι που χωρούσε μέσα του την ουσία των Αιγαίου Πελάγους και την ομορφιά της θάλασσας ήταν η Σίκινος. Δεν την είχε επισκεφθεί ποτέ.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Άαχ Σίκινος! Εκεί ενιωσα τι σημαίνει "Αγία Σιωπη" που γράφει ο Καζαντζάκης...
(μέσα Σεπτεμβρίου 2022)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.589
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom