Σαβ/κο στα όμορφα Ιωάννινα και στάσεις σε Μέτσοβο και Βέροια!

Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Η μέρα αναχώρησης για την πόλη των Ιωαννίνων πλησίαζε....

Κάτι δουλίτσες που είχαν μείνει τακτοποιήθηκαν και ώσπου να πεις "ιωάννινα" είχε φτάσει η Παρασκευή!

Αναχωρήσαμε νωρίς το απόγευμα από την Θεσσαλονίκη με ΙΧ για τα Γιάννενα. Η διαδρομή ήταν απλά... τέλεια! Ειδικά τώρα με την Εγνατία είναι πολύ πιο απλά και ωραία τα πράματα! Στα Γρεβενά είσαι πλέον σε 1,5-2,0 ώρες (σε αντίθεση με παλαιότερα που ήσουν σε κανά 3ωρο)!

Αυτό που μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση στην διαδρομή ήταν το κομμάτι μετά την πόλη των Γρεβενών και μέχρι την κατάρα περίπου... Ήταν απλά μαγευτικό! Ειδικά, για 10 περίπου χιλιόμετρα οδηγείς σε ένα σημείο λες και είσαι σε απέραντα μέρη κάπου στην Μ. Βρετανία ή την Ν. Ζηλανδία (το τοπίο θύμιζε λίγο επικές ταινίες όπου γίνονται οι μάχες :D)!

Μετά από 4 ώρες περίπου, και αφού είχαμε σταματήσει και για 1 στάση, φτάσαμε το βραδάκι στα όμορφα Ιωάννινα! Μπήκαμε από την δυτική είσοδο της πόλης (από το Πέραμα, όπου υπάρχει το φημισμένο σπήλαιο του Περάματος με υπέροχο διάκοσμο) και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο της πόλης. Αφού τακτοποιηθήκαμε σε φιλικό σπίτι στο κέντρο, βγήκαμε έξω για μία βόλτα στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση την λίμνη.

Δρόμοι φωτισμένοι και πλακώστρωτοι, πολλά μαγαζιά αριστερά και δεξιά και πλήθος κόσμου (πολλοί από τους οποίους ήταν φοιτητές!) δημιουργούσαν ένα όμορφο σκηνικό που δεν ήθελες με τπτ να αφήσεις από τα μάτια σου!

Αφού περπατήσαμε τους κεντρικούς δρόμους (από την νομαρχία περίπου προς τα κάτω...) κατευθυνθήκαμε προς την λίμνη. Αλλά σίγουρα, δεν μένει απαρατήρητο το κάστρο καιτ α τείχη που το περικλείουν, ορόσημο της πόλης των Ιωαννίνων! Ένα μέρος με απίστευτη ατμόσφαιρα, ειδικά το βράδυ, αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας, όπου μπορείς να περπατήσεις και να κάνεις την βόλτα σου ή να πιεις τον καφέ σου πάνω σε μία καφετέρια, έχοντας θέα την πόλη και την λίμνη. Επίσης, πολύ must είναι ο γύρος της λίμνης όπου μπορείς να απολαύσεις μία απίστευτη διαδρομή με πολύ πράσινο και .. γαλάζιο βέβαια!

Τα δύο βράδια που είμαστε εκεί, βγήκαμε για φαγητό σε πολύ ωραία μέρη, κυρίως σε στενάκια στο κέντρο (να δοκιμάσετε όπως και δήποτε Γαλοτύρι!!!) αλλά και σε barάκια και club για χορό και διασκέδαση!

Παρόλο που είναι μεγάλη σαν πόλη, τα Γιάννενα δεν πιστεύω ότι έχουν καμία σχέση με Αθήνα ή Θεσσαλονίκη! ίσα ίσα! το αντίθετο! Μία ήσυχη θα έλεγα πόλη, που ναι μεν μπορείς να βρεις τα πάντα (μόδα, φαγητό, διασκέδαση) αλλά από την άλλη δεν έχουν καμία σχέση οι ρυθμοί που υπάρχουν με αυτούς των δύο μεγαλουπόλεων!

Προσωπικά, τα Ιωάννινα τα κατατάσω στις ομορφότερες πόλεις που έχω επισκεφτεί (δύο φορές μόνο). Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που έχουν και με ενοχλεί ή δεν μου αρέσει. ΑΠό την άλλη, μπορώ να παραθέσω πολλά θετικά σαν και αυτά που ανέφερα παραπάνω!

Αξίζει να τα επισκεφτείτε όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα!
Όσοι πάλι κατάγεστε από κει, πρέπει να είστε πολύ περήφανοι για την πόλη σας, το στολίδι σας!


Την Κυριακή, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής όπου κάναμε μία στάση στο Μέτσοβο για φαί και ξεκούραση.
Ένα πολύ γραφικό χωριό, με πολύ ζεστούς ανθρώπους και γενικά ωραίο κλίμα! Φάγαμε κρεατικά σε ταβέρνα στην πλατεία του χωριού και ήταν πολύ ωραία!
Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι τα μαγαζάκια με τα σουβενίρς ή ακόμα και αυτά που πουλάνε τυριά και λουκάνικα ντόπια, έχουν πολύ ακριβές τις τιμές του! Γι αυτό, προσέξτε πού θα πάτε και τί θα κάνετε, και όπου πάτε, ρωτήστε πρώτα για την τιμή!

Αργά το βράδυ επιστρέψαμε πίσω στην Θεσσαλονίκη αφού είχε προηγηθεί και μία ακόμα στάση, στην πρωτεύουσα την Ημαθίας, Βέροια. Ωγ γνωστό, η Βέροια φημίζεται για το ρεβανί της και γενικά τα γλυκά της! Μην παραλείψετε να δοκιμάσε υπέροχες λιχουδιές μα κυρίως το υπέροχο και πεντανόστιμο ρεβανί!

Γενικά, ήταν ένα πολύ όμορφο Παρ/κο, με πολύ ωραία μέρη στην διαδρομή μας αλλά και στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων!

:clap:
 

Attachments

McElk

Member
Μηνύματα
1.024
Likes
1.578
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Έκανα το Πάσχα την διαδρομή Θεσ/νικη - Ηγουμενίτσα και συμφωνώ απόλυτα γιά το τοπίο στο μέρος που λες. Αυτό που ιδιαίτερα μου άρεσε ήταν η διχρωμία που διμιουργούσαν μερικά δένδρα με κίτρινο φύλλωμα ανάμεσα στο γενικό πράσινο. Παρεπιπτόντως έχω ακουστά γιά κάτι ταβερνάκια στα Γιάννενα που σερβίρουν βατραχοπόδαρα. Μήπως εντόπισες τίποτα ;
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Παρεπιπτόντως έχω ακουστά γιά κάτι ταβερνάκια στα Γιάννενα που σερβίρουν βατραχοπόδαρα. Μήπως εντόπισες τίποτα ;
Ναι έχεις δίκιο! Υπάρχουν ταβερνάκια όπου στους καταλόγους τους έχουν και .. βατραχοπόδαρα!

Όμως δεν δοκίμασα, οπότε δεν μπορώ να σου πώ πώς είναι!

Καλείται ένας ντόπιος γιαννιώτης να μας διαφωτίσιε επί του θέματος :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εχω περασει αρκετες φορες απο τα ομορφα Ιωαννινα κανοντας παρακαμψη καθ'οδον απο Κερκυρα για Αθηνα και το περασμενο καλοκαιρι εκανα τη διαδρομη απο Κερκυρα-Θεσ/νικη περνωντας ξανα απο την περιοχη. Οντως τα Ιωαννινα εχουν πολλα να προσφερουν , ειναι περιοχη πλουσια σε παραδοση , αξιοθεατα αλλα και πρασινο που εχουν να προσφερουν πολλα στον επισκεπτη.
Μοναδικη απογοητευση το γραφικοτατο κατα τα αλλα Μετσοβο με τις απιστευτες τιμες του σε ολα , κυριως στο φαγητο. Αρκει να αναφερω οτι το τελευταιο βραδυ στην Κερκυρα φαγαμε με φιλικο ζευγαρι (5 ατομα συνολο) σε παραθαλασσιο καλο μαγαζι με θεα στη θαλασσα και φαγητα που δεν αντεχαμε να φαμε αλλο και το επομενο μεσημερι πληρωσαμε τα ιδια χρηματα στο Μετσοβο τρια ατομα για φαγητο που ηταν για γελια! Αφου το Μετσοβο ειναι μαλλον χειμερινος προορισμος - αν κανω λαθος διορθωστε με - φανταζομαι το χειμωνα που θα εκτοξευονται οι τιμες.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.369
Likes
6.854
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
. Παρεπιπτόντως έχω ακουστά γιά κάτι ταβερνάκια στα Γιάννενα που σερβίρουν βατραχοπόδαρα. Μήπως εντόπισες τίποτα ;

Αν και μη Γιαννιώτης, αλλα ως απλός επισκέπτης, δοκιμασα βατραχοποδαρα σε φινετσατο εστιατόριο, απεναντι ακριβώς απο το νησί, νομίζω οτι ειναι στη περιοχή Περαματος.

Ειχα και εγώ ετσι οπως και εσύ ακουστά αυτο το εδεσμα-μεζέ. Παρήγγειλα λοιπον και μου φέρανε καμια 10 περιπου μικρά ποδαράκια βατράχου, παναρισμένα, ετσι οπως είναι το κλασσικό σνίτσελ. Γευστικά τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν μπορώ να πω ότι ειναι και ιδαιτερα χορταστικό, σε σχέση με την τιμή που το πληρώνεις. Με τα ιδια γιουρος παραγγέλνεις και κλασσική μπριζόλα και την ευχαριστιεσαι περισσοτερο...
Πάντως δεν θα ξαναδοκιμαζα...
Προσωπικη η παραπάνω αποτίμηση
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.724
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom