Σαντορίνη - ένα από τα θαύματα του Αιγαίου!

xelidoni

Member
Μηνύματα
158
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή-Ισλανδία
Το καλοκαίρι που μας άφησε είχα την τύχη να επισκεφτώ για δεύτερη φορά το υπέροχο νησί της Σαντορίνης. Υπό περίεργες συνθήκες παρέας , αλλά εγώ ήμουν αποφασισμένη εξ'αρχής ότι θα περνούσα όσο το δυνατόν καλύτερα και θα απολάμβανα τη δημιουργία της φύσης στο μέγιστο!
Λόγω χαμηλού budget βρήκαμε κατάλυμα ικανοποιητικό για τις απαιτήσεις της ηλικίας μας και φτηνό και αρχίσαμε την εξερεύνηση της Θήρας.
Πρώτος μου στόχος ήταν να γυρίσω και πάλι το νησί, απ' άκρη σ΄άκρη. Πήραμε λοιπόν το αμάξι και αρχίσαμε να γράφουμε χιλιόμετρα...ανεβαιναμε σε ραχούλες για να δούμε το νησί ολόκληρο και να ατενίσουμε το πέλαγος . Καθώς κατεβαίναμε, έσκαγαν μύτη τα μικρά αμπελάκια, που θαρρείς πως λόγω μεγέθους προορίζονται για όντα άλλων διαστάσεων. Τόσο αξιολάτρευτο θέαμα , όσο γλυκόπιοτο το κρασί που βγάζουν!
Και από την άλλη, οι καλλιέργειες της μικροσκοπικής ντομάτας μέσα σε κίσσηρη...μοναδική εμπειρία. Δε μπόρεσα να συγκρατηθώ , άφησα το αμάξι και πήγα να κόψω μερικά. Από τότε, κάθε μέρα έτρωγα για πρωινό αυτά τα μικρά και ιδιαίτερα γευστικά ντοματάκια...:xmas_razz:
Επισκέφτηκα τα περισσότερα απο τα χωριουδάκια και όλα ήταν γραφικά , δεν έχω παράπονο. Φυσικά , τα πρωτεία κρατούν το Ημεροβίγλι και η Οια. Εκεί, αισθάνεσαι πως είσαι σε ένα μέρος ολόδικό σου -ακόμα και αν έχεις εκατοντάδες κόσμου γύρω σου-, απολαμβάνεις το στριμωξίδι των μικρών αυλών και των καφέ, των ιδιωτικών πισίνων των δωματίων των οποίων οι αυλές είναι οι ταρατσούλες άλλων σπιτιών. Και τα χρώματα ακόμα βοηθούν στη ρομαντικότητα του χωροχρόνου...

Επόμενος στόχος ήταν η επίσκεψη στο ηφαίστειο. Επιλέξαμε το τελεφερικ για την κατάβασή μας λόγω πολλής ζέστης και βρεθήκαμε μετά από μια σύντομη αλλά πανοραμικής θέας διαδρομή στο λιμανάκι των Φηρών. Από κει έβλεπες με άλλο μάτι την όλη κατάσταση. Ολα ορθώνονταν εμπρός μας πανύψηλα και επιβλητικά.Και ναι , ήμασταν μέσα στην καλδέρα,τη μεγαλύτερη καλδέρα στον κοσμο. Δεν ήθελα και πολύ για να βουτήξω , αλλά συγκρατήθηκα! Αρριβάραμε για το νησακι της Καμένης και καθώς πλησιάζαμε τα μάτια μου δε μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν!!! Κατάμαυρη λάβα παντού, γυαλιστερά κομμάτια ηφαιστειακού γυαλιού ήταν ό,τι δομούσε ολόκληρο το νησί. Πήδηξα από το καίκι και άρχισα να ανεβαίνω προς τα ενδότερα για να συναντήσω τους κρατήρες. Ο δρόμος της ανάβασης δύσκολος κάτω από τον καυτερό ήλιο , αλλά άξιζε την κούραση. Η θέα με αποζημίωσε υπερ του δέοντος!!!
Λαοθάλασσα εδώ και εκεί, που εμοιαζαν με εργατικά μυρμήγκια στις κορυφές των κρατήρων να κοιτούν προς το κέντρο τους! Σε κάποιο σημείο , ένας ξεναγος έβαλε το χέρι του στην άμμο και έσκαψε λίγο. Τα έγκατα της γης απειλούσαν ειρηνικά...ατμος εβγαινε από τη ρηχη τρύπα και η άμμος έκαιγε. Μετά από καμιά ώρα , αφού είχαμε παρει αρκετες φωτο από την αντιθετη πλευρά της σαντορινης πήραμε το δρόμο του γυρισμού ιδρωμένοι, διψασμένοι και σκονισμένοι...αλλά χαλάλι !
Τέλος, ένα απο τα απογεύματα το αφιερώσαμε στο περίφημο ηλιοβασίλεμα και επειδή το είχαμε δει από τους κλασσικούς τόπους , είπαμε να φτάσουμε στο Φάρο.Ετσι και κάναμε...σκαρφαλώσαμε στο βράχο και αφεθήκαμε στην παρεά του Ηλιου...

Αποχαιρέτησα το νησι της Αγίας Ειρήνης και πάλι με τις καλύτερες εντυπώσεις από κάθε άποψη ( ακόμα και για ό,τι δεν ανέφερα -διασκεδαση -φαγητο κτλ.) πίνοντας την τελευταία γούλιά βινσαντο και κρατώντας μια ασπρόμαυρη καρτ ποσταλ με το καπνίζον ηφαίστειο του 1956.

Με τι δε θα ήθελα να έρθω αντιμέτωπη την επόμενη φορά που θα πάω στη Σαντορίνη?Τον πολύ τουρισμό, το καυσαέριο, τη βιασύνη των σερβιτόρων και της αυτοποιημένης υπηρεσίας που προσφέρεται. Αλλά ακόμα και με αυτά...βρήκα τρόπους να απολάυσω το μεγαλείο!
ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ:xmas_biggrin:
 

Attachments

Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σύντομη αλλά χαριτωμένη! η ιστορία σου:xmas_smile:για τό πανέμορφο αυτό νησί μας!
Πήγα πριν αρκετά χρόνια,περίπου 8, για μιά βδομάδα τέλη Αυγούστου και πράγματι εντυπωσιάστηκα κι εγώ όπως κι εσύ από την ιδιαίτερη ομορφιά...,το τοπίο,άκρως ρομαντικό νησί!Απογοητεύθηκα που δέν έχει παραλίες για μπάνιο(θεωρητικά έχει...αλλά είναι..αστα να πάνε,μόνο για να τις ατενίζεις),αλλά το πήραμε απόφαση ότι το νησί αυτό δεν είναι για να κολυμπάς ...
Μας πέτυχαν και οι αέρηδες μετά την τρίτη μέρα της παραμονής μας και σ΄έπαιρνε και σε σήκωνε:xmas_lol:δεν μπορούσες να σταθείς πουθενά,ούτετο βράδυ έξω στις ταράτσες των γραφικών καφεμπαρ μπορούσες να καθήσεις...
Επίσης πολύ ακρίβεια!!!και πολύ στριμωξίδι με τον τουρισμό που ήταν στο φούλ!
Συμφωνώ δηλαδή με τις τελευταίες σειρές που γράφεις....
ναι μέν μου άρεσε κι εμένα πάρα πολύ αλλά αν ξαναπάω θα προτιμήσω άλλη εποχή και μόνο για βόλτες,όχι για μπάνια...
 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Βρέθηκα με μια πολύ καλή φίλη στην Σαντορίνη πριν από δύο χρόνια. Πραγματικά μου άρεσε και θυμάμαι κι εγώ την κούραση από την ανάβαση στο ηφαίστειο. Τα είχα παίξει!
Έφυγα με καλές εντυπώσεις για τον τόπο αλλά δυστυχώς με κακές εντυπώσεις για τους κατοίκους.
 

sardela v.

Member
Μηνύματα
29
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Η σαντορίνη ηταν ένας από τους φετινούς καλοκαιρινούς προορισμούς μου. είναι όντως υπέροχο νήσι!
Αν και το ηλιοβασίλεμα της έχει καταντήσει πολύ τουριστικο πλέον (χειροκρότημα μόλις πέσει ο ήλιος κτλ).
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
xelidoni,με γύρισες πολλά χρόνια πίσω...όταν μια κοπολίτσα με τον ενθουσιασμό,την λαχτάρα να δει και να μάθει και με το budget σου αποβιβαζόταν στο θεικό νησί του Αιγαίου...και νόμιζε πως ο κόσμος όλος της ανήκει!!!:xmas_redface:ευχαριστώ πολύ για τις αναμνήσεις που ξύπνησες!!
κράτα όσο μπορείς πιο σφιχτά τον ενθουσιασμό και την δίψα της γνώσης και εξερεύνησης του κόσμου μας!!:xmas_razz:

και έλα στην κοπή της πίτας στη Ναύπακτο να μας τα πεις από κοντά!!!
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Χελιδόνι (με το υπέροχο όνομα) κι εμένα με πήγες πολύ πίσω,'τότε που έμπαινα στο πλοίο χωρίς να ξέρω που θα κατέβω.:xmas_razz:
Η Σαντορίνη είναι μοναδική,δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που πρωτοαντίκρυσα την καλντέρα.
 

xelidoni

Member
Μηνύματα
158
Likes
39
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή-Ισλανδία
χαίρομαι που σας ξύπνησα αναμνήσεις όμορφες και έντονες!
ζω μέσα από τον ενθουσιασμό μου, όμως δεν είναι αποδεκτός πολλές φορές και είναι δύσκολο γενικά να τον μοιραστώ ...
θα έρθω σίγουρα στη Ναύπακτο για να ταξιδέψω ακόμα και με το μυαλό σε τόπους μακρινούς!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.193
Μηνύματα
883.498
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom