Σεισμός στην Ινδονησία

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Τζακάρτα


Ισχυρή σεισμική δόνηση εντάσεως 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Κυριακή στη νήσο Σουλαουέσι της Ινδονησίας και οι Αρχές εξέδωσαν άμεσα προειδοποίηση για τσουνάμι στην ακτογραμμή, η οποία ήρθη περίπου δύο ώρες αργότερα. Ο σεισμός σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (τοπική ώρα) σε υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 135 χιλιομέτρων από την παράκτια πόλη Γκοροντάλο στο βόρειο τμήμα της ινδονησιακής νήσου Σουλαουέσι και το εστιακό του βάθος ήταν 10 χλμ.
Η Ινδονησία τοποθετεί το μέγεθός του στα 7,7 Ρίχτερ, ενώ το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ στα 7,5 Ρίχτερ.
Ακολούθησε και δεύτερη δόνηση στην ίδια περιοχή του βόρειου Σουλαουέσι. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ήταν εντάσεως 5,6 Ρίχτερ.
Δεν υπήρξαν άμεσα πληροφορίες για θύματα ή καταστροφές από τις σεισμικές δονήσεις.
Αμέσως μετά τον πρώτο σφοδρό σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη περίπου δύο ώρες αργότερα.
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό είχε αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η δόνηση δύναται να προκαλέσει καταστροφικό τσουνάμι κατά μήκος των ακτών σε απόσταση 1.000 χλμ από το επίκεντρο.


Πηγή: in.gr
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ο εφιάλτης των Ρίχτερ επιστρέφει στην Ινδονησία

4 Ιανουαρίου 2009, 16:30


Τέσσερα χρόνια μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση και το τσουνάμι που σκόρπισε το θάνατο στην Ινδονησία, στοιχίζοντας τη ζωή σε 230.000 ανθρώπους, ο εφιάλτης επιστρέφει στην Ινδονησία.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), στις 04:43 το πρωί, τοπική ώρα, σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ τρεις ώρες αργότερα, ακολούθησε νέος ισχυρός σεισμός, εντάσεως 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Και οι δύο σεισμοί έγιναν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Μανοκουάρι, ανοικτά της επαρχίας Παπούα και είχαν εστιακό βάθος 35 χιλιομέτρων. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες, ο πρώτος σεισμός είχε διάρκεια 3 λεπτά.
Αρχικά εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, την οποία όμως στη συνέχεια ανακάλεσαν οι αρχές.
Κατέρρευσαν ξενοδοχεία στην Παπούα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά τον ισχυρό μετασεισμό των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, δύο ξενοδοχεία στην επαρχία Παπούα κατέρρευσαν.
Όπως μεταδίδει το CNN, πέντε άτομα σκοτώθηκαν μεταξύ τους και ένα δεκάχρονο κορίτσι, ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.
Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων. Τα συνεργεία διάσωσης δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Ιαπωνίας, ανέφερε ότι μετά τις σεισμικές δονήσεις στην Ινδονησία, τσουνάμι, μικρής όμως ισχύος, έπληξε τις ακτές της Ιαπωνίας, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.
Εφιαλτικές μνήμες
Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου 2004 σεισμός μεγέθους 9,1 της κλίμακας Ρίχτερ χτύπησε βόρεια του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας. Το σεισμό ακολούθησε τσουνάμι που έπληξε πολλές χώρες και έφτασε μέχρι και τα παράλια της Δυτικής Αφρικής.
Ήταν μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία, που εκτός από τους χιλιάδες νεκρούς, άφησε πίσω της και ένα εκατομμύριο αστέγους.
Πρώτη ενημέρωση: 3 Ιανουαρίου, 22:46.

Πηγη zougla.gr

Πολυ κουνημα πεφτει εκει κατω και δεν μ`αρεσει.
:rolleyes:........:airplane:
 
Last edited by a moderator:

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
awww_zougla_gr_news_data_upimages_image_php_63245deb2e71c4d6a94db098945307fd._.jpg


Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ινδονησία

11 Φεβρουαρίου 2009, 20:39


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές της Ινδονησίας μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε το βόρειο Σουλαουέζι.
Δεν υπάρχει κίνδυνος για εξάπλωση ενός καταστροφικού κύματος τσουνάμι, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι στον Ειρηνικό ωκεανό.
Προσθέτουν ωστόσο ότι σεισμοί τέτοιου μεγέθους μπορούν κάποιες φορές να προκαλέσουν τοπικά τσουνάμι, τα οποία να αποδειχθούν καταστροφικά για τις ακτές που βρίσκονται σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

zoygla.gr
 
Last edited by a moderator:

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Μα...να μη τους αφήνει καθόλου ήσυχους τους ανθρώπους εκεί; :roll:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.836
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom