Σε ισχύ τίθενται οι κανονισμοί κατά παραπλανητικών τιμών αεροπορικών εισιτηρίων

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
[FONT=Verdana, Arial]Από την Παρασκευή στην ΕΕ

[FONT=Verdana, Arial]30/10/08 22:21

ΒρυξέλλεςΣε ισχύ τίθενται από την Παρασκευή στην Ευρωπαϊκή Ένωση νέοι κανονισμοί που αποσκοπούν στο να θέσουν τέλος στις παραπλανητικές διαφημίσεις φθηνών εισιτηρίων από τις αεροπορικές εταιρείες. [FONT=Verdana, Arial]Οι κανονισμοί, οι οποίοι εγκρίθηκαν από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο προβλέπουν την υποχρέωση των αεροπορικών εταιρειών να περιλαμβάνουν όλους τους φόρους και τις επιβαρύνσεις στις τιμές των εισιτηρίων που διαφημίζουν.

Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες θέλουν να δουν να σταματούν οι διαφημίσεις που υπόσχονται πολύ φθηνά εισιτήρια με έξτρα επιβαρύνσεις «κρυμμένες» πίσω από ένα αστερίσκο. Θέλουν επίσης να διασφαλίσουν ότι το πλήρες κόστος ενός εισιτηρίου θα είναι αμέσως ορατό στον καταναλωτή κατά την διαδικασία κράτησης.

«Ο δίκαιος ανταγωνισμός είναι το κλειδί της επιτυχίας: με διαφάνεια στις τιμές οι επιβάτες θα γνωρίζουν προκαταβολικά πόσα πρόκειται να πληρώσουν και θα μπορούν να κάνουν ενημερωμένη επιλογή» δήλωσε ο Αντόνιο Τατζάνι, επίτροπος της ΕΕ σε θέματα Μεταφορών.

Οι τιμές που διαφημίζονται θα πρέπει να περιλαμβάνουν το σύνολο των φόρων, τις χρεώσεις του αεροδρομίου, τον επίναυλο καυσίμου ή ασφάλειας και όλα τα άλλα έξοδα που μπορεί να προσθέσει μία αεροπορική εταιρεία στη βασική τιμή του εισιτηρίου της.

Επίσης οι προαιρετικές χρεώσεις, όπως για τις αποσκευές ή για τις ακυρώσεις, θα πρέπει να ανακοινώνονται ευθύς εξαρχής με το αίτημα έκδοσης του εισιτηρίου. Οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να σταματήσουν να πωλούν το ίδιο εισιτήριο με διαφορετικές τιμές σε διαφορετικά κράτη-μέλη της ΕΕ.

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο ακριβής τρόπος εφαρμογής των νέων κανονισμών μπορεί να διαφέρει ελαφρά από χώρα σε χώρα.
[FONT=Verdana, Arial]
, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

[FONT=Verdana, Arial]Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,
στη διεύθυνση [FONT=Verdana, Arial]http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=952820&lngDtrID=251
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Ωραία! Ελπίζω να έχουν σωστή εφαρμογή κι εδώ στην Ελλάδα! ;-)
 

GREG1979

Member
Μηνύματα
35
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
ΜΠΑΝΓΚΟΚ-ΠΟΥΚΕΤ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ
δυστυχώς θέλουν πολύ ψάξιμο η κάθε είδους ''ευκαιρίες'' που ακούμε και βλέπουμε . Μόνο από την εμπειρία και την συνεχή αναζήτηση μπορεί κάποιος πραγματικά να βγάλει λαυράκια .
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.372
Likes
6.870
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
...παντως τα τρικ συνεχίζονται...

Βλέπεις τιμή 50 Ευρω για τον χ προορισμό στην κεντρική διαφήμιση
και μετά ερχονται τα κρυφά ακόμη εξτρά!

---συν 20 -50 Ευρώ για φόρους αεροδρομίων και επιναυλα κηροζίνης
---συν 20 Ευρώ για την μια βαλιτσα (υποχρεωτικό)
---συν 9Ευρώ για την θέση που θα καθήσεις (προαιρετικό)
---συν τα 8,5Ε που θα πληρώσεις με την πιστωτική κάρτα και το οποιο το μαθαίνεις μόλις στο τελευταιο στάδιο της διαδικασιας ονλαιν αγορας του εισιτηρίου (υποχρεωτικό)
---συν τα 15 Ευρώ για την ταξιδιωτική ασφάλεια (προαιρετικο)
--- συν τα 6 Ε για την εξαγορά ρύπων του ταξιδιού (προαιρετικό)

Ολες οι προαιρετικές επιλογές και χρεώσεις ειναι τοσο καλά καμουφλαρισμένα, που άνετα χωρις να το καταλάβεις μπορει να τα πληρώσεις...

Για αυτο τα μάτια 24 στο τι κλικάρουμε τελικα οταν αγοράζουμε ονλαιν εισητηριο!
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Και φυσικά ΠΑΝΤΑ αναφέρεται με ψιλά γράμματα:
Ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων ( που είναι περίπου 10, μέσα σε ένα αεροπλάνο 120 θέσεων). Δηλαδή, η εταιρεία διαφημίζει τις 10 αυτές συγκεκριμένες θέσεις? Όχι φυσικά. Οι 10 θέσεις είναι ο κράχτης για να γεμίσουν οι άλλες, οι ακριβότερες. Η παραπλάνηση είναι σαφέστατη.
Α, επίσης η προσφορά ισχύει για συγκεκριμένες ημερομηνίες και ποτέ στη high season, τότε που θέλουμε όλοι να την κάνουμε.
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
Νομίζω ότι το θέμα αφορά όλο το δυτικό κόσμο. είναι συνεπώς ανώφελο να γκρινιάζουμε σε Ελληνικό site.

Βέβαια συμφωνώ με
Ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων ( που είναι περίπου 10, μέσα σε ένα αεροπλάνο 120 θέσεων). Δηλαδή, η εταιρεία διαφημίζει τις 10 αυτές συγκεκριμένες θέσεις? Όχι φυσικά. Οι 10 θέσεις είναι ο κράχτης για να γεμίσουν οι άλλες, οι ακριβότερες.
επειδή και κάνουν γνωστά τα "εμπορικά κόλπα" αλλά και συμβάλλουν στη συνειδοτοποίηση του κόσμου να μην νομίζει ότι τα "εμπορικά κόλπα" είναι κάτι πολύ ευνοικό για το καταναλωτικό κοινό.

Επειδή τα σχόλια δίνουν την εντύπωση ότι αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι cosi fan tutte.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Η ουσία όμως είναι να προσέχεις όταν κάνεις αγορές στο ίντερνετ τι κόστη σου προσθέτει σε κάθε βήμα, λίγο προσεκτικός να είσαι δεν την πατάς, πάντα πριν το τελικό οκ σου βγάζει το σύνολο του ποσού.
 

trapper

Member
Μηνύματα
355
Likes
54
off topic

τι σημαινει αυτο;!
"Opera buffa σε δύο πράξεις

Η όπερα Cosi fan tutte του W. A. Mozart, βασισμένη στο λιμπρέτο του Lorenzo da Ponte, ανέβηκε για πρώτη φορά στις 26 Ιανουαρίου 1790 στο Burgtheater της Βιέννης."
WebCam Wetter Wien Rathausplatz WebCams Weather Vienna Townhall Viena Vienna Vienne, Ski Gletscher Glacier Glaciar Ghiacciaio Camera Telecamera Meteo Temps Tiempo Web Cams Live TV Video PanoCams Panoramablick.com Webcams around Europe Wetter und Pano

Compare Hotels and Prices from Top Hotel Reservation Sites
σύνολο (μεταφ+hotel) ?180/άτομο-4 μέρες

SKG-VIE-01.jpg
πάμ' πλατεία;
Image
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.863
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom