Σε κατάσταση συναγερμού η Κούβα

Lucia86

Member
Μηνύματα
128
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Σικαγο(?)και Ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδια,για 3 μηνες!!!
Ο τυφώνας Γουσταύος αναβαθμίσθηκε στην κατηγορία 4. Σε κατάσταση συναγερμού η Κούβα

Ο τυφώνας Γκούσταβ αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας που μετρά την επικινδυνότητα των τροπικών καταιγίδων, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 145 μιλίων (230 χιλιομέτρων) την ώρα, καθώς υψώθηκε απότομα προς την κατεύθυνση της δυτικής Κούβας, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.

Στην Κούβα, η Πολιτική Προστασία έθεσε σε κατάσταση συναγερμού από τις 04.00, ώρα Ελλάδος, την επαρχία Πινάρ ντελ Ρίο και τη Νήσο της Νεότητος και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν προληπτικά τις κατοικίες τους.

Ο συναγερμός αφορά επίσης και τις δυτικές επαρχίες της Αβάνας, της πόλης της Αβάνας και των δύο εκατ. κατοίκων της, και Ματάνσας, οι οποίες πρόκειται να σαρωθούν από τις κατακλυσμιαίες βροχές και τους δυνατούς ανέμους του Γουσταύου, η επέλαση του οποίου έχει κοστίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε 85 ανθρώπους στην Καραϊβική.

Περίπου 1.200 τουρίστες που βρίσκονταν στο Κάγιο Λάργο δελ Σουρ, κοντά στο νησί της Νεότητας το οποίο αναμένεται να σαρώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας ο τυφώνας Γκούσταβ, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία ανώτερης ή ίσης κατηγορίας στην πιο ασφαλή περιοχή του Βεραδέρο, σημαντικό κουβανικό τουριστικό σταθμό, 150 χλμ ανατολικά της Αβάνας, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Μανουέλ Μαρέρο χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Οι περισσότεροι τουρίστες που απομακρύνθηκαν είναι Καναδοί ή Ιταλοί, διευκρίνισε το εθνικό πρακτορείο πληροφοριών AIN.

Περισσότεροι από 193.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν συνολικά από το δυτικό τμήμα της Κούβας, σύμφωνα με τα κουβανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Ρέι Νάγκιν δήλωσε ότι είναι πιθανόν δημοτικοί αξιωματούχοι να δώσουν εντολή για υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων της Νέας Ορλεάνης αρχής γενομένης το πρωί της Κυριακής, εφόσον ο τυφώνας Γκούσταβ διατηρήσει την πορεία την οποία ακολουθεί τώρα.

"Εάν συνεχίσει με την πορεία που έχει σήμερα θα αρχίσουμε τη διαδικασία υποχρεωτικής απομάκρυνσης των κατοίκων το πρωί στις 8 π.μ. (16:00 ώρα Ελλάδας)", δήλωσε ο Νάγκιν σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή ΑΠΕ
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.671
Likes
50.522
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ο τυφώνας πέρασε από την επαρχία του Πινάρ Ντελ Ρίο κι άφησε πολλές ζημιές. Η δημοφιλής περιοχή του Βινιάλες για παράδειγμα δεν θα είναι επισκέψιμη για πολύυυυ καιρό ακόμη, ούτε ρεύμα δεν έχουν οι άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων έχασαν ολόκληρα κομμάτια από τα σπίτια τους (ένας φίλος γύρισε σήμερα και βρήε ότι έλειπε όλο το σαλόνι και η μισή κουζίνα...). Νεκροί δεν έχουν αναφερθεί κι ενδεχομένως να μην υπάρχει και κανείς γιατί η εκκένωση (250.000 άτομα τελικώς) έγινε ομαλότατα. Το αεροδρόμιο της Αβάνας πλέον λειτουργεί νορμάλ, όσο είναι το νορμάλ σε αυτή τη χώρα, αλλά τέλος πάντων οι περισσότερες πτήσεις είναι ΟΚ.
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Χαίρομαι πολύ που είσαι καλά και μας δίνεις τα νέα σου, φίλε Yorgos!:)

Ομολογώ ότι νοιάστηκα, μια που μας είχες ενημερώσει ότι βρίσκεσαι εκεί...

Είναι λυπηρά όσα συμβαίνουν στην περιοχή, όμως πάνω απ΄όλα, στη μεγάλη παρέα του forum μας, να είμαστε όλοι καλά!!!:)

Πρόσεχε φίλε και γράφε, όταν μπορείς...:reading:
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ευχαριστουμε για την ενημέρωση Γιώργο.
Αν τελικά οι ζημιες ηταν μονο υλικές μικρο το κακό.
Οσο για τα θέρετρα που καταστράφηκαν ειμαι σίγουρος οτι εχεις να μας προτεινεις άλλες εναλλακτικές.
 

mariashaki

Member
Μηνύματα
54
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
οπου με βγαλει ο δρομος..
Ταξίδι-Όνειρο
λατινικη αμερικη
τι τραβαει αυτη η αμοιρη χωρα...και ειναι τοσο ομορφη!Γκαντεμια να εχεις κανονισει ταξιδι στη Κουβα και να στα χαλαει ενας τυφωνας!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.377
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τα καλα νεα ειναι οπως μας πληροφορει ο φιλος Γιωργος οτι δεν υπηρξαν θυματα τουλαχιστον στην Κουβα -στον Αγιο Δομηνικο και Αιτη υπηρξαν αρκετοι. Οι υλικες ζημιες θα αποκατασταθουν , αν και οντως οι ανθρωποι δεν παιρνουν ανασα αφου οι τυφωνες τους θυμουνται καθε χρονο.
Οσο γι'αυτους που θελουν να πανε ταξιδι σε τετοιες περιοχες τον Αυγουστο παιρνουν το ρισκο εν γνωσει τους.
 

FOTINI

Member
Μηνύματα
68
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
ΤΕΝΕΡΙΦΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ,ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Παιδιά χαίρετε, καιρό έχω να γράψω...
αλλά ήμουν κούβα 9 μερες τον αυγουστό και στεναχωρήθηκα γιατι επισκέφτηκα αυτές τις περιοχές.........
είναι πραγματικά μια πανέμορφη χώρα......
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.671
Likes
50.522
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επιβεβαιώθηκε το ότι η Κούβα δεν είχε ούτε ένα θύμα, δείγμα της φανταστικής δουλειάς που γίνεται στην πρόληψη. Το Βινιάλεσ θα είναι επισκέψιμο σε 2-3 εβδομάδες, γιατί πήρε προτεραιότητα, αφού με τα έσοδα που παράγει θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό και η αναστήλωση των οικισμών, ήδη πλακώσανε κι εθελοντές από άλλες περιοχές, σε άλλη μια ένδειξη της αλληλεγγύης με την οποία είναι ποτισμένοι οι Κουβανοί.
 

mike

Member
Μηνύματα
79
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Μόντρεαλ-Ν.Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ειναι τρομερο το συναισθημα να κοιμασε το βραδυ και να μην ξερεις πως θα ξημερωσει ευχομαι κανενας ανθρωπος να μην το ζησει αυτο.Αυτο που φανταζει για εμας κατι εξωπραγματικο καποιοι αλλοι το ζουν στη καθημερινοτητα τους,ο θεος να δινει δυναμη σε ολους τους ανθρωπους να μπορουν να ξεπερναν τετοιες καταστροφες οχι κυριος υλικα αλλα συναισθηματικα-ψυχικα.
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Γιώργο χαιρόμαστε που είσαι καλά. ΄Ενα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση ενημέρωση. Ομολογώ όταν διάβασα ότι η Βινιάλες έπαθε τέτοιες ζημιές. Νοιώθεις ότι παραβιάζεται ο παράδεισος.
Καλό κουράγιο σε όλους εκεί
 

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
Φιλε Γιωργο μετεφερε τη συμπαρασταση και την αληλλεγγυη μας στον αδερφικο λαο της Κουβας
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.199
Μηνύματα
883.655
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom