Σε πόσες χώρες έχετε πάει?

Sam-chal

Member
Μηνύματα
867
Likes
1.915
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Ιταλία, Ελβετία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αγγλία, Γαλλία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Κίνα, Κύπρος, Τυνησία. Σύνολο 15 και ελπίζω να αυξηθούν σύντομα...
 
Last edited:

frenchman

Member
Μηνύματα
623
Likes
1.493
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Κύπρος, ΗΠΑ, Ινδονησία, Ν.Αφρική!
13! Ελπίζω να ξεκολλήσουμε από το γκαντεμονούμερο σύντομα! :icon_evil:
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.013
Likes
40.971
29 αλλα επειδη παω ξανα και ξανα στις ιδιες χωρες. Δεν εχω το αγχος να βαλω νεες καρφιτσες.
Δεν εχω την ιδεα οτι κανω καποιο ειδος "εξερευνησης" του κοσμου, τα ταξιδια τα βλεπω απολυτα ως διακοπες.
 
Last edited:

zade

Member
Μηνύματα
159
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Σε 36 , αλλά έχω ένα στόχο.

Πάντα το "κοντέρ" των χωρών να δείχνει μεγαλύτερο νούμερο από ότι το κοντερ της ηλικίας. Μέχρι στιγμής είμαι σταθερά γύρω στο +6.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.498
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ο Yorgos που είναι ρε παιδιά :lol:? Πρέπει να τρέχει με 140+ αυτός...
Όπως τις μετράω εγώ (δηλαδή να έχω δει κάτι, όχι "πήγα στο Ζάγκρεμπ ένα βράδυ και δεν είδα τίποτε άλλο από Κροατία") είναι 105 αυτές του ΟΗΕ και 124 οι ΟΗΕ+. Δεν προβλέπεται καμία αύξηση μέσα στο χρόνο.

Αυτό εδώ πάντως έχει και μέτρηση ανάλογα με υποπεριοχές (όχι μόνο χώρες) και το βρίσκω πιο ενδιαφέρον:
NomadMania - Endless exploring
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.363
Likes
9.288
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Όπως τις μετράω εγώ
2.Αυτό εδώ πάντως έχει και μέτρηση ανάλογα με υποπεριοχές
1. Ατερμονη συζητηση. Επαναλαμβανεται ετησιως..αυθαιρετα μετρας εσυ, εγω ο αλλος. Παραμενει μονο η μετρηση ΟΗΕ κ τπτ αλλο η μονη αντικειμενικη. (Δε μου καιγεται καρφακι εννοειται, λογος να γινεται).
2. Καθε σαιτ με τις αυθαιρεσιες του. Καλο να περναει η ωρα. Το uk με 2πλασιες "υποπεριοχες" απο την ελλαδα που ειναι απειρως δυσκολοτερο να ταξιδεψεις. Πας αυθημερον συρο κ ειδες κυκλαδες..αλλο θυμαμαι ειχε 10+ υποπεριοχες στην ελβετια.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.094
Likes
45.318
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Peru, Japan, Iceland
12 μόνο, σε κάποιες βέβαια 2 φορές, στην Ιταλία πάλι 4.
Συμφωνώ όμως ότι άλλο είναι ένα τριήμερο σε μια πόλη, άλλο ένα δεκαήμερο σε μια χώρα. Μετράει διαφορετικά. Αν συζητάμε απλά για καρφίτσες πάνω στο χάρτη, οκ.
 

mikrh tsopana

Member
Μηνύματα
1.715
Likes
7.789
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Κι εγώ στο μόνο είμαι, μόνο 14 αν τις μετρησα σωστά. Όπως είπαν παραπάνω, σε κάποιες πολλάκις, σε κάποιες άλλες (που ήταν και τεράστιες) πήγα μόνο σε 2-3 μέρη. Ούτε για μένα έχει σημασία να γεμίσω το χάρτη μου. Είχα αυτή τη διαφωνία με δύο φίλες, που θέλουν να ταξιδεύουν σε πόλεις διαφορετικών χωρών (εντός Ευρώπης) γιατί λένε πως μόνο αυτό αξίζει. Πολλές φορές δύο μέρη μιας χώρας είναι πολύ πιο διαφορετικά από πόλεις διαφορετικών χωρών, ειδικά στην κεντρική Ευρώπη.
Πχ Ισπανία που είναι το πιο οικείο μου παράδειγμα, ταξιδεύω σε διαφορετικές περιοχές και είναι σα να έχω αλλάξει 5 χώρες.
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
40 χώρες, όσα και τα χρόνια μου. Σύμπτωση. Δεν μ' ενδιαφέρει να δω όλες ή τις περισσότερες χώρες. Ενδεικτικά από τον κόσμο, και ξεψάχνισμα αγαπημένων χωρών ή ποικιλόμορφων περιοχών όπως Περού, Ινδονησία, Καραϊβική, Μέση Ανατολή αν γίνει πιο εύκολο...
 

mysteredgar

Member
Μηνύματα
319
Likes
1.127
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή
Ταξίδι-Όνειρο
Κιλιμάντζαρο
41. Συμφωνώ σε όλα με την απάντηση του @taver .

12. Σε πόσες χώρες έχεις ταξιδέψει ως σήμερα;

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες, αυτή η ερώτηση είναι κόκκινο πανί, και κάποιου είδους ιδιότυπο εισιτήριο συμμετοχής σε διαγωνισμό για τον "πιο ταξιδεμένο". Κανείς δε θέλει να τον περάσουν για αριθμολάγνο επιδειξία, για κάποιον που ταξιδεύει μόνο και μόνο για να μετρήσει σημαιάκια, και αν κάποιος γνωρίζει απευθείας την απάντηση συνάγεται στερεοτυπικά ότι ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία.

Για μένα δεν είναι κακό να μετράς και να κρατάς στατιστικά, κρατάω άλλωστε ένα σωρό απ’ αυτά έτσι κι αλλιώς. Μεμπτό (αν υπάρχει κάτι μεμπτό στα ταξίδια του άλλου) είναι να επιλέγεις ταξίδια και προορισμούς όχι για τις νέες εμπειρίες που έχουν να σου δώσουν αλλά για τα νέα σημαιάκια που θα προσθέσεις στο χάρτη σου. Μάλιστα, οι περισσότεροι ταξιδιώτες σε κάποια φάση περνάνε από αυτή την κατηγορία. Πέρασα κι εγώ κάποτε από κει. Θεωρώ πως προσωπικά το έχω ξεπεράσει, και νομίζω πως, έχοντας επισκεφθεί τις ίδιες χώρες ξανά και ξανά, καταρρίπτω πια εύκολα τέτοιες αιτιάσεις. Αν πάλι σε 10,20,30 χρόνια βρεθώ να είμαι ένα βήμα από το να έχω πάει σε όλες τις χώρες του κόσμου, που δεν το νομίζω, ίσως το ξανασκεφτώ κι αρχίσω να πηγαίνω και κάποια ταξίδια «για το σημαιάκι».

Το επόμενο ερώτημα είναι τι σημαίνει το «χώρες». Τι είναι χώρα και τι δεν είναι. Είναι η Σκωτία χώρα; Το Χογκ Κόγκ; Η Ταϊβάν; Το Βατικανό; Και τι σημαίνει «έχω ταξιδέψει»; Έκανα ένα 36ωρο όλο κι όλο στο Καζακστάν. Μετράει ή δε μετράει; Ένα τρίωρο στο Λιχτενστάιν; Αν απλώς αλλάξω αεροπλάνο στο αεροδρόμιο; Αν διασχίσω μια χώρα με το τρένο χωρίς να κατέβω; Αν είμαι σε ένα πλοίο, πιάσουμε σ’ ένα λιμάνι, αλλά δεν κατέβω, βλέπω όμως από το πλοίο το λιμάνι, έχω πάει στη χώρα ή όχι; Αν περάσω όλους τους ελέγχους στο αεροδρόμιο και βγω έξω, πάω ξέρω γώ ως το σταθμό του μετρό και αμέσως γυρίσω πάλι πίσω, μετράει; Απαντώ, θεωρώντας ότι η επίσκεψη μετράει μόνο όταν βλέπω κάτι στον προορισμό, έξω από αεροδρόμια, σταθμούς και λιμάνια.
Για τις χώρες, αν μετρήσουμε αυστηρά και μόνο τις χώρες μέλη του ΟΗΕ έχω ως σήμερα ταξιδέψει σε 84 (σε παρένθεση ο αριθμός των επισκέψεων σε κάθε μια):

Ευρώπη (44 χώρες): Ελλάδα και Πορτογαλία (3), Ισπανία (8), Ανδόρρα, Γαλλία (41), Μονακό (2), Ιρλανδία (2), Ηνωμένο Βασίλειο (29), Νορβηγία, Δανία (2), Σουηδία (3), Κάτω χώρες (9), Βέλγιο (7), Λουξεμβούργο (2), Γερμανία (34), Ελβετία (12), Λιχτενστάιν, Αυστρία (8), Ιταλία (12), Σαν Μαρίνο, Μάλτα, Πολωνία (4), Τσεχία (4), Σλοβακία (2), Ουγγαρία (2), Σλοβενία, Κροατία (2), Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία (2), Σερβία (2), Βόρεια Μακεδονία (2), Βουλγαρία (4), Ρουμανία (2), Μολδαβία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Λιθουανία (2), Λεττονία, Εσθονία (2), Φινλανδία, Ρωσία (4), Τουρκία (12), Κύπρος

Αφρική (2 χώρες): Αίγυπτος (2), Τυνησία.

Αμερική (6 χώρες): ΗΠΑ (5), Βραζιλία (2), Αργεντινή, Ουρουγουάη, Χιλή, Βολιβία

Ωκεανία (1 χώρα): Αυστραλία (2)

Ασία (31 χώρες): Λίβανος, Ισραήλ (2), Ιορδανία, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Γεωργία (2), Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Ινδία, Νεπάλ, Μπουτάν, Κίνα (5), Βόρεια Κορέα (2), Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Λάος, Καμπότζη, Βιετνάμ (3), Μαλαισία, Μπρουνέι, Σιγκαπούρη (2), Ινδονησία, Φιλιππίνες

Αλλά αν μετρήσουμε κάθε μέρος με ειδικό συνοριακό καθεστώς (που θέλει δηλαδή ειδικούς ελέγχους, που αλλάζουν οι κρατικές αρχές που σε ελέγχουν ή που έχει ριζικές διαφορές στο ποιος επιτρέπεται να πάει και ποιος όχι), αλλά και τις χώρες που για πολιτικούς ή άλλους λόγους δεν είναι μέλη του ΟΗΕ, έχω ταξιδέψει επίσης και στα: Νησιά Φερόε, Νησιά Σβάλμπαρντ, Υπερδνειστερία, Βατικανό, Σερβική Βοσνία, Βόρεια Κύπρος (κατεχόμενη), Νησί του Πάσχα, Παλαιστίνη, Χονγκ Κόνγκ, Μακάο, Ταιβάν, Θιβέτ, Σκωτία, Ουαλία. Από 0 ως 14 χώρες δηλαδή, αναλόγως τι μετράει και τι όχι ως χώρα για τον καθένα, που με φτάνουν στις 84 ως 98 χώρες.
Πέρασα και εγώ απο το στάδιο που το μόνο που με ενδιαφερε ήταν να βάλω και άλλο ενα σημαιάκι. Συνειδητοποιώ οτι μεγαλώνοντας με ενδιαφέρουν περισσότερο άλλα πραγματα. Ανακαλυψα τη χαρα του να πηγαινεις σε ενα μέρος και καθε φορά να σου αποκαλύπτει μία άλλη πτυχη του. Άλλωστε κάθε επίσκεψη τη βιώνεις και εσύ διαφορετικά ως άλλος ανθρωπος απο την πρότερη φορά.Για μένα χαρακτηριστικό παραδειγμα αυτού ήταν η Κωνσταντινούπολη, που μετά την πρώτη επίσκεψη δεν ήθελα να ξαναπατήσω το πόδι μου. Πήγα μία δεύτερη και είπα συμπαθητική είναι. Εεεε μετά την πέμπτη φορά την ερωτεύτηκα.

Οποτε πάει το 50 before 30s και με το ίδιο αεροπλάνο έφυγαν και τα bucket lists.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom